Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29089 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: BLUENOSE II By Artesania Latina
« Απάντηση #75 στις: Μαρτίου 14, 2014, 09:05:57 πμ »
Καλημέρα, έψαξα λίγο στο internet για τις χρωματικές αποχρώσεις του bluenose . Στο εγχειρίδιο κατασκευής, το top hull σε άλλες φωτό είναι μαύρο, σε άλλες μπλέ σκούρο(μάλλον φταίει ο φωτισμός). Από το ψάξιμο είδα  ότι το πραγματικό είναι μαύρο και κάτω κόκκινο(όχι ακριβώς κόκκινο).  Στο shipmodelling.net μαύρο top side hull και bottom red copper . ΄Ξέρει κανένας που μπορώ να βρω τους κωδικούς των χρωμάτων και ποια ακριβώς είναι τα χρωματά του; Ευχαριστώ. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #76 στις: Μαρτίου 14, 2014, 11:35:22 πμ »
Και μερικές φωτογραφίες πριν το τελευταίο τρίψιμο για την βαφή...

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #77 στις: Μαρτίου 14, 2014, 06:09:16 μμ »
καλησπερα. δεν ξερω για κωδικους αλλα μαλλον δεν εχει και μεγαλη σημασια. το βασικο ειναι οτι λογο κλιμακας πρεπει το χρωμα να ειναι τουλαχιστον 10% πιο ανοιχτοχρωμο. αυτο το κανουν και ολοι οι μοντελιστες με τα πλαστικα για να φτιαχνουν ρεαλιστικες αποχρωσεις. εγω για να καταλαβεις, στο ζωναρι του  hms endeavour δεν εβαλα μαυρο γιατι δεν ειχα....και εβαλα Nightblue χρωμα που βαζουν σε πολεμικα αεροπλανα στην 1.72 ομως δεν το ανοιξα με λευκο και λογο κλιμακας δειχνει μαυρο. εαν  με αυτο εβαφα ενα μοντελο στην 1.72 θα ειχα αποτυχει με τον χρωματισμο του γιατι το πραγματικο σιγουρα θα εδειχνε μπλε στο μοντελο ομως δειχνει μαυρο

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #78 στις: Μαρτίου 14, 2014, 06:28:43 μμ »
καλησπερα. δεν ξερω για κωδικους αλλα μαλλον δεν εχει και μεγαλη σημασια. το βασικο ειναι οτι λογο κλιμακας πρεπει το χρωμα να ειναι τουλαχιστον 10% πιο ανοιχτοχρωμο. αυτο το κανουν και ολοι οι μοντελιστες με τα πλαστικα για να φτιαχνουν ρεαλιστικες αποχρωσεις. εγω για να καταλαβεις, στο ζωναρι του  hms endeavour δεν εβαλα μαυρο γιατι δεν ειχα....και εβαλα Nightblue χρωμα που βαζουν σε πολεμικα αεροπλανα στην 1.72 ομως δεν το ανοιξα με λευκο και λογο κλιμακας δειχνει μαυρο. εαν  με αυτο εβαφα ενα μοντελο στην 1.72 θα ειχα αποτυχει με τον χρωματισμο του γιατι το πραγματικο σιγουρα θα εδειχνε μπλε στο μοντελο ομως δειχνει μαυρο

Χρήστο, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια, δεν είχα ιδέα... Πολύ χρήσιμη πληροφορια. ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος lord_dimos

• Scale 1/144
  • *
    • cafe racers
« Απάντηση #79 στις: Μαρτίου 14, 2014, 08:07:56 μμ »
μπράβο δημήτρη,προχώρα άφοβα!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #80 στις: Μαρτίου 14, 2014, 08:24:54 μμ »
μπράβο δημήτρη,προχώρα άφοβα!!! ::salut::

Σε ευχαριστώ lord_dimos , προσπαθώ για το καλύτερο ... Σαν αρχάριος που είμαι. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #81 στις: Μαρτίου 14, 2014, 08:36:02 μμ »
Δώρο του πεθερού ρυθμιζόμενη σε μήκος και  πλάτος βάση εργασίας για το bluenose ή για μεγαλύτερα kit.... ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::s
Τον βλέπω να πηγαίνει για model kit όπου να΄ναι!!! Είναι και μερακλής μάστορας. Σαλονικιός.

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #82 στις: Μαρτίου 14, 2014, 09:33:49 μμ »
Δώρο του πεθερού ρυθμιζόμενη σε μήκος και  πλάτος βάση εργασίας για το bluenose ή για μεγαλύτερα kit.
τι λες;; εισαι πολυ τυχερος που εχεις τετοιον πεθερο!! :mrgreen:
τυχερακια...

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #83 στις: Μαρτίου 14, 2014, 10:12:21 μμ »
Δημήτρη καλησπέρα.
Όσον αφορά τα χρώματα θα συμφωνήσω και εγώ με το shipmodelling. Μαύρο πάνω και κόκκινο κάτω με μια λευκή διαχωριστική λωρίδα.
Τώρα...τι κόκκινο θα χρησιμοποιήσεις...εσύ αποφασίζεις.

Κάποια link που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα(πιθανόν να τα έχεις δει ήδη):
Μία κατασκευή του κυρίου Philip Eisnors για να δεις κάποιες φώτο για το κόκκινο  ::arrowred:: http://modelshipbuilder.com/page.php?26
Και τέλος, μία φώτο του πραγματικού Bluenose II  ::arrowred:: http://www.novascotia.ca/nsarm/virtual/bluenose/archives.asp?ID=219
Πριν αποφασίσεις με ποιό κόκκινο θα βάψεις το σκάφος κάνε μια δοκιμή σε κάποια σανιδάκια για να καταλήξεις.

Παρεμπιπτόντως, πολύ καλή η βάση του πεθερού  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #84 στις: Μαρτίου 15, 2014, 12:21:01 πμ »
Δημήτρη καλησπέρα.
Όσον αφορά τα χρώματα θα συμφωνήσω και εγώ με το shipmodelling. Μαύρο πάνω και κόκκινο κάτω με μια λευκή διαχωριστική λωρίδα.
Τώρα...τι κόκκινο θα χρησιμοποιήσεις...εσύ αποφασίζεις.

Κάποια link που μπορεί να σου φανούν χρήσιμα(πιθανόν να τα έχεις δει ήδη):
Μία κατασκευή του κυρίου Philip Eisnors για να δεις κάποιες φώτο για το κόκκινο  ::arrowred:: http://modelshipbuilder.com/page.php?26
Και τέλος, μία φώτο του πραγματικού Bluenose II  ::arrowred:: http://www.novascotia.ca/nsarm/virtual/bluenose/archives.asp?ID=219
Πριν αποφασίσεις με ποιό κόκκινο θα βάψεις το σκάφος κάνε μια δοκιμή σε κάποια σανιδάκια για να καταλήξεις.

Παρεμπιπτόντως, πολύ καλή η βάση του πεθερού  ::salut::

Ευχαριστώ φίλε Γιώργο για την βοήθεια , το εκτιμώ. Έχω βει ενα μαύρο της gunze πολύ ωραίο αλλά θέλω να δοκιμάσω και ένα της Vallejo για να αποφασίσω , γιατί μέχρι τώρα έψαχνα για μπλε σκούρο!!! Το κοκκινόχαλκο που θα βρω;  ::salut:: ::salut:: Ο πεθερός ευχαριστεί.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #85 στις: Μαρτίου 15, 2014, 12:22:15 πμ »
τι λες;; εισαι πολυ τυχερος που εχεις τετοιον πεθερο!! :mrgreen:
τυχερακια...

Ευχαριστώ Χρηστάρα!!!!

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #86 στις: Μαρτίου 15, 2014, 08:17:26 πμ »
Καλημέρα! Καλό Σ/Κ.

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Μαρτίου 15, 2014, 10:18:45 πμ »
Ακόμη κι αν δεν επιλέξεις τα vallejo χρώματα, δοκίμασε το ματ βερνίκι της, είναι υπέροχο κατά τη γνώμη μου.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #88 στις: Μαρτίου 15, 2014, 10:24:06 πμ »
Ακόμη κι αν δεν επιλέξεις τα vallejo χρώματα, δοκίμασε το ματ βερνίκι της, είναι υπέροχο κατά τη γνώμη μου.

Καλημέρα Στέργιο, Ευχαριστώ. Το μαυρο ματ της vallejo εννοείς;

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Μαρτίου 15, 2014, 10:25:53 πμ »
Καλημέρα Στέργιο, Ευχαριστώ. Το μαυρο ματ της vallejo εννοείς;
Μιλώ για το άχρωμο βερνίκι που "σφραγίζει" ομορφαίνοντας & προστατεύοντας τα χρώματα
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #90 στις: Μαρτίου 15, 2014, 10:27:49 πμ »
Μιλώ για το άχρωμο βερνίκι που "σφραγίζει" ομορφαίνοντας & προστατεύοντας τα χρώματα

Ευχαριστώ, τώρα κατάλαβα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #91 στις: Μαρτίου 15, 2014, 10:51:08 μμ »
Μετά απο σκέψη αποφάσισα να βάλω τον πρόβολο τώρα , αντί μετά το βάψιμο της γάστρας , όπως λένε οι οδηγίες( ξαναστοκάρισμα και ξύσιμο , το συγκεκριμένο σημείο,  βάψιμο με πινέλο).  Ελπίζω οι σκέψεις μου να είναι σωστές.... Υπολείπεται ο καλωπισμός. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #92 στις: Μαρτίου 16, 2014, 12:06:54 μμ »
Καλημέρα, και μια φωτογραφία απο την τοποθέτηση και το τριψιμο στον πρόβολο. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #93 στις: Μαρτίου 17, 2014, 11:12:02 μμ »
Καλησπέρα , η δεύτερη σκέψη μου είναι να βάλω και τα tubes πριν το βάψιμο και όχι όπως λένε οι οδηγίες, δηλ. μετά.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #94 στις: Μαρτίου 18, 2014, 01:51:04 μμ »
Καλησπέρα , τελικά τις αποχρώσεις χρωμάτων που θέλω τις βρήκα σε μαρκα gunze (μαύρο, κόκκινο) και tamiya (copper) . Τα χρώματα είναι gloss . Αν τα περάσω με το άχρωμο ματ βερνίκι της vallejo μετά , θα εξαλείψω την γυαλάδα; Ευχαριστώ.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #95 στις: Μαρτίου 18, 2014, 02:32:11 μμ »
Καλησπέρα , τελικά τις αποχρώσεις χρωμάτων που θέλω τις βρήκα σε μαρκα gunze (μαύρο, κόκκινο) και tamiya (copper) . Τα χρώματα είναι gloss . Αν τα περάσω με το άχρωμο ματ βερνίκι της vallejo μετά , θα εξαλείψω την γυαλάδα; Ευχαριστώ.
Αυτό θα το διαπιστώσεις κάνοντας δοκιμαστικά.
Επιφυλάξου πάντως για τα glossy χρώματα, ειδικά όταν θέλεις να βάψεις ξύλινη κατασκευή. Θα την αδικήσουν σίγουρα.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #96 στις: Μαρτίου 18, 2014, 03:15:49 μμ »
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.Θα αρχίσω τα test. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #97 στις: Μαρτίου 18, 2014, 09:12:36 μμ »
Καλησπέρα 2 φωτο απο το wheelhouse.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #98 στις: Μαρτίου 18, 2014, 09:46:59 μμ »

Δημήτρη καλησπέρα.
Εφόσον περάσεις ματ βερνίκι μετά, φυσικά και η gloss επιφάνεια θα γίνει ματ(πιθανόν να χρειαστεί και δεύτερο χέρι αν δεν σε ικανοποιήσει το πρώτο). Βεβαίως μπορεί να γίνει και το αντίστροφο, δηλαδή περνώντας gloss ή satin βερνίκι σε ματ επιφάνεια να την κάνεις γυαλιστερή ή ημιγυαλιστερή αντίστοιχα. Θέλω να πω ότι ανάλογα τι τελικό βερνίκι θα περάσεις την επιφάνεια, αυτή θα είναι και η τελική υφή-μορφή της(ματ,σατινέ,γυαλιστερή).
Συνήθως το τελικό αποτέλεσμα που επιδιώκουμε στα ξύλινα πλοία είναι ματ, αλλά κάποιες φορές μπορεί να είναι και σατινέ.

Τελικά ποιό κόκκινο θα χρησιμοποιήσεις για τα ύφαλα; Νομίζω ότι το copper της tamiya πορτοκαλίζει πολύ...ίσως ένα λίγο πιο κόκκινο;
Για δες μία φώτο να πάρεις μια ιδέα

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #99 στις: Μαρτίου 18, 2014, 10:00:04 μμ »
''Τελικά ποιό κόκκινο θα χρησιμοποιήσεις για τα ύφαλα; Νομίζω ότι το copper της tamiya πορτοκαλίζει πολύ...ίσως ένα λίγο πιο κόκκινο;''

Καλησπέρα και πάλι Γιώργο, πήρα το Η 3(κόκκινο) της Gunze και το copper XF-6 τις tamiya , θα προσπαθήσω να βγάλω το red copper με συνδυασμό... χαχαχα ελπίζω να το καταφέρω. Δοκίμασα τα vallejo και τα gunze με τον αερογράφο και είδα ότι τα gunze ήταν πιο ευκολοδούλευτα, μάλλον όμως φταίει η εμπειρία μου (φτωχή εως ανύπαρκτη ) στην αραίωση... Δεν πήρα το μάυρο της gunze , πήρα το H 326 , πολύ σκούρο γκρι μπλε .  Αλλά σε δοκιμές που έκανα , βγαίνει στο ξύλο ένα πολύ ωραίο μαύρο.

Tags: