Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29073 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: BLUENOSE II By Artesiana Latina
« Απάντηση #50 στις: Μαρτίου 10, 2014, 09:25:32 μμ »
Κανονικά τρίβοντας την γάστρα τα καρφάκια δεν θα πρέπει να τα ακουμπάς καθώς γυαλοχαρτάρεις και αυτό γιατί τα καρφάκια είναι πιο μέσα από το πέτσωμα και το κεφάλι τους είναι στοκαρισμένο. Πως γίνεται να βγαίνει μαυρίλα από τα καρφάκια αφού εσύ τρίβεις μόνο στόκο ή έστω και ξύλο. Μήπως εξέχουν κάποια κεφάλια ακόμα και δεν έχουν πάει πιο μέσα από τα σανιδάκια του πετσώματος;
Στο πρώτο στοκάρισμα που έκανες έβαλες στόκο μόνο σε επιμέρους σημεία(π.χ. τρυπούλες από τα καρφάκια, μικροκενά κ.α.) ή σε όλη την γάστρα και έτριψες μέχρι να αρχίζουν να φαίνονται τα σανιδάκια του πετσώματος;

Το 1ο τρίψιμο το έκανα πριν συζητήσουμε για το πως θα βάλω μέσα τα καρφιά . Και όταν τα έβαλα είχαν μείνει κανα 2 έξω που δυσκολευόμουν να τα βάλω μέσα. Πολύ μαυρίλα έφυγε στο πρώτο γυαλοχάρτισμα!!!

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #51 στις: Μαρτίου 10, 2014, 09:49:06 μμ »
ʼρα η μαυρίλα είναι μάλλον από τα καρφάκια που εξείχαν και εσύ τα έτριψες. Τώρα είναι όλα μέσα;
Σ' αυτό που σε ρώτησα για το πρώτο στοκάρισμα δεν μου απάντησες.
Αν κατάλαβα καλά λες ότι σε κάποια σημεία έχεις λεία επιφάνεια και σε κάποια άλλα όχι. Για να έχεις την ίδια υφή σε όλη την γάστρα γνώμη μου είναι στοκάρεις όλη την επιφάνεια της γάστρας και μετά να τρίψεις σιγά-σιγά μέχρι να αρχίσουν να φαίνονται τα σανιδάκια του πετσώματος. Αφού τελειώσεις με το πρώτο στοκοτρίψιμο και σκουπίσεις καλά την επιφάνεια απο τις σκόνες τότε θα περάσεις το αστάρι.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #52 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:04:32 μμ »
Το 1ο τρίψιμο το έκανα πριν συζητήσουμε για το πως θα βάλω μέσα τα καρφιά . Και όταν τα έβαλα είχαν μείνει κανα 2 έξω που δυσκολευόμουν να τα βάλω μέσα. Πολύ μαυρίλα έφυγε στο πρώτο γυαλοχάρτισμα!!!

Συγνώμη γιώργο αν δεν έγινα κατανοητός.

Λοιπόν στο 1 στοκάρισμα έτριψα όλη την γάστρα μαζί με τα καρφάκια , μετά συζητήσαμε πως θα τα βάλω μέσα, έτσι και έκανα.
ξαναστόκαρα την γάστρα και ξαναέτριψα , 3 με 4 καρφάκια δεν έμπαιναν με τίποτα μεσα , προσπαθούσα να μην τα τρίψω αλλα το χέρι ξέφευγε καμια φορά. (Κάποια δεν έιχαν μπει καλά μέσα και με το γυαλοχαρτισμα ξανέβγαιναν) .Με τα πολλά κάποια κατάφερα να τα βγάλω χωρίς ζημιά και κάποια άλλα να τα βάλω πιο βαθιά. Τώρα έχει μείνει μόνο 1 το οποίο έχει στραβώσει και ούτε μπαίνει μέσα ούτε βγαίνει.... Αυτό που εννοώ είναι ότι η πολλή μαυρίλα βγ΄κε την πρωτη φορά και με το τρίψε τρίψε καθάρισε η γάστρα κατά 99% . Αυτά που βλέπεις στην φωτο με το αστάρι κάποια στοκαρίστηκαν γιατί όντως είχαν μικρά κενά , και κάποια έχουν μαυρίλα.(Θα βάλω φωτο όταν τρίψω το στόκο)... Ευχαριστώ και sorry αν τα έγραψα μπερδεμένα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #53 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:10:26 μμ »
Επίσης όταν είπα ότι είναι λείο εννούσα ότι αν είχε χαραμάδα στα μικρά μαυρα στίγματα θα το καταλάβαινες στο χέρι μετά το τρίψιμο η θα έμπαινε στόκος μέσα.(Στόκος δεν μπαίνει, το κοίταξα και με μεγενθυτικο και είναι μαυρίλα0. Γενικώς  το τρίψιμο πήγε καλά και όλη η γάστρα έχει γίνει λεία.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:18:20 μμ »
Νομίζω είναι στις τελευταίες σφήνες πριν κλείσει το hull. Μήπως κράτησε εκεί βρωμιά επειδή οι άκρες είναι πιο λεπτές;

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:36:13 μμ »
Νομίζω είναι στις τελευταίες σφήνες πριν κλείσει το hull. Μήπως κράτησε εκεί βρωμιά επειδή οι άκρες είναι πιο λεπτές;

Προφανώς η μαυρίλα ήταν ρινίσματα σιδήρου από τα καρφάκια και όπως έτριβες τα πήγαινες πέρα-δώθε με αποτέλεσμα να κάτσουν σε κάποια μικροκενά.
Ok κατάλαβα...μάλλον σε προβλημάτιζε η μαυρίλα, αλλά αφού έφυγε...όλα καλά λοιπόν.
Με το ένα καρφάκι που είναι έξω τι θα κάνεις; Θα το αφήσεις έτσι; Δεν θα φαίνεται στο τέλος;

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:38:57 μμ »
καλησπερα. νομιζω οτι μπορει να βαλει ασταρι γκριζο για να φαινονται πιο ευκολα οι ατελειες και να ξαναπερασει στοκο οπου θελει.
το κανουν πολυ συχνα και οι μοντελιστες στα πλαστικα αλλα και εγω που εχω φτιαξει παρα πολλα στην 1.72 αεροπλανα

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:39:38 μμ »
Προφανώς η μαυρίλα ήταν ρινίσματα σιδήρου από τα καρφάκια και όπως έτριβες τα πήγαινες πέρα-δώθε με αποτέλεσμα να κάτσουν σε κάποια μικροκενά.
Ok κατάλαβα...μάλλον σε προβλημάτιζε η μαυρίλα, αλλά αφού έφυγε...όλα καλά λοιπόν.
Με το ένα καρφάκι που είναι έξω τι θα κάνεις; Θα το αφήσεις έτσι; Δεν θα φαίνεται στο τέλος;

Spoiler (hover to show)

Το βρήκα το κόλπο και έχω ξεκινήσει , ξύνω με το πολύ λεπτό λεπίδι τι μαυρίλα βαθαίνει η χαραμάδα και βάζω στόκο απο πάνω και είναι οκ!!! Το καρφάκι έιναι δίπλα απο το ποδόσταμα πέριπου στην μέση της γάστρας , θα το προσπαθήσω .....

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:41:19 μμ »
καλησπερα. νομιζω οτι μπορει να βαλει ασταρι γκριζο για να φαινονται πιο ευκολα οι ατελειες και να ξαναπερασει στοκο οπου θελει.
το κανουν πολυ συχνα και οι μοντελιστες στα πλαστικα αλλα και εγω που εχω φτιαξει παρα πολλα στην 1.72 αεροπλανα

Ευχαριστώ χρήστο . Γκρίζο αστάρι έχω βάλει. Έχεις δίκιο βλέπεις καλύτερα τις ατέλειες.

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #59 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:42:32 μμ »
 :oops: :oops:εχασα επεισοδια...

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #60 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:44:49 μμ »
:oops: :oops:εχασα επεισοδια...

Χαχαχαχαχα δεν πειράζει φίλε!!!!!!Να είσαι καλά για την βοήθεια ούτως η άλλως. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #61 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:53:10 μμ »
... Το καρφάκι έιναι δίπλα απο το ποδόσταμα πέριπου στην μέση της γάστρας , θα το προσπαθήσω .....

Αν δεν πάει μέσα, προσπάθησε να το βγάλεις με απαλές χειρουργικές κινήσεις χωρίς βιασύνες μην γίνει καμιά μακακία και το έχω βάρος στην συνείδησή μου  :oops:

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #62 στις: Μαρτίου 10, 2014, 10:56:09 μμ »
Αν δεν πάει μέσα, προσπάθησε να το βγάλεις με απαλές χειρουργικές κινήσεις χωρίς βιασύνες μην γίνει καμιά μακακία και το έχω βάρος στην συνείδησή μου  :oops:

Μετά απο τόση βοήθεια θα σε συγχωρήσω ότι και να γίνει lol!!! :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 10, 2014, 11:36:10 μμ »
Κανά μαγνήτη έπρεπε να είχα. Τα καθάρισα όλα.Και το καρφί το καθάρισα , ο ασθενής επιβίωσε!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 10, 2014, 11:38:39 μμ »
Τελικά από το τρίψε τρίψε , δεν θα μείνει πέτσωμα!!! LOL  ::peiratiko::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
Απ: BLUENOSE II By Artesania Latina
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 10, 2014, 11:47:22 μμ »

ʼμα δεις στην απάντηση 10 την 3η φωτοραφία θα δεις τις μαυρίλες ! τώρα το είδα και εγώ!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 11, 2014, 04:17:58 μμ »
Καλησπέρα, στόκαρα , έτριψα και ξανά πέρασα αστάρι . Βάζω κάποιες φωτογραφίες και θα ήθελα τις παρατηρήσεις σας και την γνώμη σας  σε τυχόν λάθη μου.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 11, 2014, 09:12:40 μμ »
Πολύ ωραία, Δημήτρη!
Ξαναδές μόνο κάποια μικρά βαθουλωματάκια που παρατηρώ στην πλώρη και από τις δύο πλευρές μήπως θέλουν ψιλοστοκάρισμα(αν και μάλλον καλύπτονται από τα ζωνάρια).

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 12, 2014, 10:40:23 πμ »
Πολύ ωραία, Δημήτρη!
Ξαναδές μόνο κάποια μικρά βαθουλωματάκια που παρατηρώ στην πλώρη και από τις δύο πλευρές μήπως θέλουν ψιλοστοκάρισμα(αν και μάλλον καλύπτονται από τα ζωνάρια).

Καλή συνέχεια  ::salut::

Καλημέρα Γιώργο, ναι τις έχω δει 2-3 τρυπούλες στην πλώρη , είναι από καρφάκια που έβγαλα (ξανά  :lol:) και ήταν  ο 1ος στόκος που έβαλα εκεί οπότε τον τράβηξε το ξύλο. Ευχαριστώ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 12, 2014, 10:51:33 πμ »
Περιμένοντας να στεγνώσει το αστάρι , άρχισα να συναρμολογώ  την καμπίνα της πρύμνης.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 12, 2014, 01:55:58 μμ »
 Δοκιμαστικό....

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:01:21 μμ »
Καλησπέρα , μερικές φωτο απο την καμπίνα της πρύμνης ... Λογικά αυριο θα βαφτει και η γάστρα, περιμένω να στεγωσει το αστάρι... ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:15:48 μμ »
Καλησπέρα , μερικές φωτο απο την καμπίνα της πλώρης ... Λογικά αυριο θα βαφτει και η γάστρα, περιμένω να στεγωσει το αστάρι... ::salut::

Μήπως να περνούσες με ένα ψιλό χαρτί (300-400) τις σανίδες της οροφής ώστε η όλη επιφάνεια να δείξει πιο 'φλατ' και οι αρμοί μεταξύ τους να "γεμίσουν" καλύτερα;
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:19:03 μμ »
Μήπως να περνούσες με ένα ψιλό χαρτί (300-400) τις σανίδες της οροφής ώστε η όλη επιφάνεια να δείξει πιο 'φλατ' και οι αρμοί μεταξύ τους να "γεμίσουν" καλύτερα;

Στέργιο σε ευχαριστώ για την παρατήρηση και την βοήθεια. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 13, 2014, 06:43:18 μμ »
Στέργιο και πάλι ευχαριστώ, δείχνει πολύ πιο ωραίο..

Tags: