Αποστολέας Θέμα: BLUENOSE II By Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 29036 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Δημήτρης
Απ: BLUENOSE II By Artesiana Latina
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 09, 2014, 12:07:47 μμ »
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το ωραιότερο σημείο της ξύλινης κατασκευής είναι αυτό: όταν στοκάρεις και τρίβεις για να δώσεις το τελικό σχήμα πριν το βάψιμο. Για τα καρφάκια, τι να πω. Δεν τα πολύχρησιμοποιώ αλλά δεν το βρίσκω και τόσο τραγικό πρόβλημα όταν τα τοποθετώ, αντίθετα με έχουν βοηθήσει σε κάποιες περιπτώσεις... Ίσως την επόμενη φορά "συνεργαστούν" καλύτερα, για αυτό ποτέ μη λες ποτέ.

Σε ευχαριστώ πολύ Κωστή, στην ουσία είναι το πρώτο μου ξύλινο.Είχα πάρει το swift τον ιούνιο και βιάστηκα τόσο πολύ που έκανα τρομακτικά λάθη. Ωσπου κατάφερα και έκλεισα την γάστρα με πολλά εμφανή κακά σημεία εφαρμογής.Μετά το ξέχασα στο τραπέζι το βρήκε ο γιός μου (3 χρονών ) και του έδωσε και κατάλαβε.....Γράφω πιο πάνω σχετικά με τα χρώματα , τι μου προτείνεις εσύ για υλικά αν μπορείς να με βοηθήσεις γιατί είμαι άσχετος.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 09, 2014, 12:14:55 μμ »
Και μια άλλη ερώτηση. Τα ποδοστήματα στην καρίνα , με τι κόλλα τα κολλάω;
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 09, 2014, 12:30:36 μμ »
Όσον αφορά τα χρώματα, το ξύλο είναι γενικά ευέλικτο υλικό με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά κατάλληλα υλικά στα γενικά χρωματοπωλεία που πιάνουν γερά πάνω στο ξύλο. Το πλαστικό είναι πιο δύσκολο υλικό σε αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, αφού έχω τρίψει διαδοχικά με διάφορα γυαλόχαρτα καταλήγοντας στο πιο ψιλό, ξεκινώ με ένα απλο διαφανές βερνίκι για ξύλα (διαλύτη ή νερού, ό,τι από τα δύο έχω πρόχειρο από άλλα μαστορέματα), ίσως λίγο πιο αραιωμένο από το κανονικό, αντί για sealer ή αστάρι. Το αφήνω να στεγνώσει πολύ καλά και τρίβω με ένα ψιλό γυαλόχαρτο για να φύγουν τα χνουδάκια. Στο τέλος περνάω σε διαδοχικά στρώματα το χρώμα που θέλω. Το πρώτο στρώμα χρώματος θα δείξει και τις πιθανές ατέλειες για παρέμβαση και μικροστοκαρίσματα ή τριψίματα. Για παράδειγμα, το γυαλιστερό λευκό της Humbrol σε σπρέι μου δίνει μια πολύ γερή τελική επιφάνεια αλλά θέλει λίγη προσοχή στο πέρασμα (πολλά λεπτά διαδοχικά περάσματα) προκειμένου να μην κτίσει. Αερογράφος ή σπρέι είναι must για να έχει πιο ωραίο στρώσιμο το χρώμα στις κομψές καμπύλες ενός σκάφους, ενώ το πινέλο είναι λίγο πιο επικίνδυνο (θέλει μαεστρία).

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #28 στις: Μαρτίου 09, 2014, 12:39:22 μμ »
Όσον αφορά τα χρώματα, το ξύλο είναι γενικά ευέλικτο υλικό με την έννοια ότι υπάρχουν πολλά κατάλληλα υλικά στα γενικά χρωματοπωλεία που πιάνουν γερά πάνω στο ξύλο. Το πλαστικό είναι πιο δύσκολο υλικό σε αυτό το θέμα. Για παράδειγμα, αφού έχω τρίψει διαδοχικά με διάφορα γυαλόχαρτα καταλήγοντας στο πιο ψιλό, ξεκινώ με ένα απλο διαφανές βερνίκι για ξύλα (διαλύτη ή νερού, ό,τι από τα δύο έχω πρόχειρο από άλλα μαστορέματα), ίσως λίγο πιο αραιωμένο από το κανονικό, αντί για sealer ή αστάρι. Το αφήνω να στεγνώσει πολύ καλά και τρίβω με ένα ψιλό γυαλόχαρτο για να φύγουν τα χνουδάκια. Στο τέλος περνάω σε διαδοχικά στρώματα το χρώμα που θέλω. Το πρώτο στρώμα χρώματος θα δείξει και τις πιθανές ατέλειες για παρέμβαση και μικροστοκαρίσματα ή τριψίματα. Για παράδειγμα, το γυαλιστερό λευκό της Humbrol σε σπρέι μου δίνει μια πολύ γερή τελική επιφάνεια αλλά θέλει λίγη προσοχή στο πέρασμα (πολλά λεπτά διαδοχικά περάσματα) προκειμένου να μην κτίσει. Αερογράφος ή σπρέι είναι must για να έχει πιο ωραίο στρώσιμο το χρώμα στις κομψές καμπύλες ενός σκάφους, ενώ το πινέλο είναι λίγο πιο επικίνδυνο (θέλει μαεστρία).

Κατά αρχάς να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια . ʼρα αστάρι για ακρυλικά νερού και sealer νίτρου για ακρυλικά enamel .Αν κατάλαβα σωστά. Η καθόλου αστάρι η sealer , μόνο διαφανο βερνίκι αραιωμένο.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #29 στις: Μαρτίου 09, 2014, 02:43:46 μμ »
Ακριβώς

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #30 στις: Μαρτίου 09, 2014, 02:47:31 μμ »

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #31 στις: Μαρτίου 09, 2014, 04:10:58 μμ »
Όσον αφορά την προετοιμασία της επιφάνειας πριν το βάψιμο υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Θα σου πω τι θα έκανα εγώ, χωρίς αυτός ο τρόπος να αποτελεί μονόδρομο. Σιγά-σιγά, αποκτώντας την ανάλογη εμπειρία πιστεύω ότι θα βρίσκεις δικούς σου τρόπους και υλικά που θα σε βολέψουν-διευκολύνουν καλύτερα για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θεωρώ ότι έχεις στοκάρει και τρίψει την γάστρα ξεκινώντας με γυαλόχαρτο 80 και φτάνωντας σταδιακά σε 150-180.
Πάμε λοιπόν...
 ::arrowred:: Αφού τοποθετήσεις όλα τα ξεχωριστά κομμάτια των ποδοστημάτων και της καρίνας, το πηδάλιο και γενικά ότι κομμάτι θα βαφτεί μαζί με την γάστρα, αλλά ακόμα και τα κομμάτια που θα είναι δύσκολο να κολληθούν μετά στην έτοιμη βαμμένη γάστρα προς αποφυγή ζημιών(π.χ.ζωνάρια τα οποία θα μασκαριστούν), κάνεις ψιλοστοκαρίσματα και μικροδιορθώσεις, αφήνεις να στεγνώσει και τρίβεις αρχικά με γυαλόχαρτο 180 φτάνωντας σταδιακά σε 220.
 ::arrowred:: Περνάς 1-2 χέρια σίλερ νίτρου και τρίβεις ενδιάμεσα με σιλερόχαρτα 220-320. Το σίλερ νίτρου κλείνει τους πόρους του ξύλου και κάνει την γάστρα να φαίνεται πιο "συμπαγής". Απομακρύνεται η αίσθηση του ξύλου και κάνει την γάστρα να φαίνεται σαν μεταλλική. Μπορείς να παραλείψεις αυτό το στάδιο και να περάσεις στο επόμενο. Αν θέλεις, δηλαδή, να φαίνονται πιο έντονα τα σανιδάκια του πετσώματος να περάσεις μόνο αστάρι. Είναι καθαρά θέμα γούστου αλλά και τι είδους γάστρα θέλεις να αναπαραστήσεις.
 ::arrowred:: Περνάς 1-2 χέρια αστάρι και τρίβεις με γυαλόχαρτο 400 ή ακόμα και 600. Ανάλογα πόσο λεία θέλεις να κάνεις την επιφάνεια, τρίβεις και με "μεγαλύτερο"(περισσότερους βαθμούς)γυαλόχαρτο.

Τώρα η γάστρα είναι έτοιμη για βάψιμο. Το αν θα χρησιμοποιήσεις ακρυλικά ή enamel χρώματα έναι καθαρά δικό σου θέμα. Εφόσον λες ότι θα βάψεις με αερογράφο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα για αερογράφο(Tamiya-Gunze), τα οποία θα αραιώσεις με το δικό τους διαλυτικό.
Όταν λες ακρυλικά χρώματα νερού τι εννοείς; Τύπου Vallejo;

Τέλος, αφού τελειώσεις με το βάψιμο και αφήσεις 1-2 ημέρες να στεγνώσει θα πρέπει να περάσεις για να σφραγίσεις το χρώμα με ματ άχρωμο βερνίκι. Θα προφυλάξεις το χρώμα από πιασίματα και μικροχτυπήματα.

Καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #32 στις: Μαρτίου 09, 2014, 04:23:16 μμ »
Όσον αφορά την προετοιμασία της επιφάνειας πριν το βάψιμο υπάρχουν διάφοροι τρόποι. Θα σου πω τι θα έκανα εγώ, χωρίς αυτός ο τρόπος να αποτελεί μονόδρομο. Σιγά-σιγά, αποκτώντας την ανάλογη εμπειρία πιστεύω ότι θα βρίσκεις δικούς σου τρόπους και υλικά που θα σε βολέψουν-διευκολύνουν καλύτερα για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θεωρώ ότι έχεις στοκάρει και τρίψει την γάστρα ξεκινώντας με γυαλόχαρτο 80 και φτάνωντας σταδιακά σε 150-180.
Πάμε λοιπόν...
 ::arrowred:: Αφού τοποθετήσεις όλα τα ξεχωριστά κομμάτια των ποδοστημάτων και της καρίνας, το πηδάλιο και γενικά ότι κομμάτι θα βαφτεί μαζί με την γάστρα, αλλά ακόμα και τα κομμάτια που θα είναι δύσκολο να κολληθούν μετά στην έτοιμη βαμμένη γάστρα προς αποφυγή ζημιών(π.χ.ζωνάρια τα οποία θα μασκαριστούν), κάνεις ψιλοστοκαρίσματα και μικροδιορθώσεις, αφήνεις να στεγνώσει και τρίβεις αρχικά με γυαλόχαρτο 180 φτάνωντας σταδιακά σε 220.
 ::arrowred:: Περνάς 1-2 χέρια σίλερ νίτρου και τρίβεις ενδιάμεσα με σιλερόχαρτα 220-320. Το σίλερ νίτρου κλείνει τους πόρους του ξύλου και κάνει την γάστρα να φαίνεται πιο "συμπαγής". Απομακρύνεται η αίσθηση του ξύλου και κάνει την γάστρα να φαίνεται σαν μεταλλική. Μπορείς να παραλείψεις αυτό το στάδιο και να περάσεις στο επόμενο. Αν θέλεις, δηλαδή, να φαίνονται πιο έντονα τα σανιδάκια του πετσώματος να περάσεις μόνο αστάρι. Είναι καθαρά θέμα γούστου αλλά και τι είδους γάστρα θέλεις να αναπαραστήσεις.
 ::arrowred:: Περνάς 1-2 χέρια αστάρι και τρίβεις με γυαλόχαρτο 400 ή ακόμα και 600. Ανάλογα πόσο λεία θέλεις να κάνεις την επιφάνεια, τρίβεις και με "μεγαλύτερο"(περισσότερους βαθμούς)γυαλόχαρτο.

Τώρα η γάστρα είναι έτοιμη για βάψιμο. Το αν θα χρησιμοποιήσεις ακρυλικά ή enamel χρώματα έναι καθαρά δικό σου θέμα. Εφόσον λες ότι θα βάψεις με αερογράφο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ακρυλικά χρώματα για αερογράφο(Tamiya-Gunze), τα οποία θα αραιώσεις με το δικό τους διαλυτικό.
Όταν λες ακρυλικά χρώματα νερού τι εννοείς; Τύπου Vallejo;

Τέλος, αφού τελειώσεις με το βάψιμο και αφήσεις 1-2 ημέρες να στεγνώσει θα πρέπει να περάσεις για να σφραγίσεις το χρώμα με ματ άχρωμο βερνίκι. Θα προφυλάξεις το χρώμα από πιασίματα και μικροχτυπήματα.

Καλή συνέχεια ::salut::

Γιώργο να σε ευχαριστήσω για το χρόνο που διέθεσες να μου εξηγήσεις 1-2 πράγματα, όταν εννοώ   ακρυλικά χρώματα νερού εννοώ
του εμπορίου τα οποία η αραιωση τους γίνεται μόνο με νερό. Έτσι μου έχουν πει τουλάχιστον...και πάλι ευχαριστώ!!!!!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #33 στις: Μαρτίου 09, 2014, 04:31:25 μμ »
Και μερικές φωτογραφίες... :o

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #34 στις: Μαρτίου 09, 2014, 04:49:17 μμ »
Του εμπορίου χρώματα νερού για βαφή μοντέλων δυστυχώς δεν γνωρίζω.

Spoiler (hover to show)

Η γνώμη μου είναι να βάψεις με μοντελιστικά χρώματα τα οποία είναι σχεδιασμένα γι'αυτό τον σκοπό.

Από τις φώτο καταλαβαίνω ότι θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 09, 2014, 04:53:02 μμ »
Του εμπορίου χρώματα νερού για βαφή μοντέλων δυστυχώς δεν γνωρίζω.

Spoiler (hover to show)

Η γνώμη μου είναι να βάψεις με μοντελιστικά χρώματα τα οποία είναι σχεδιασμένα γι'αυτό τον σκοπό.

Από τις φώτο καταλαβαίνω ότι θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα στο τέλος  ::salut::

Σε ευχαριστώ φίλε για τα καλά σου λόγια, έχω λιώσει στο τρίψιμο....... Tα καρφάκια με τρελάνανε, αλλα τα κατάφερα... :evil:
Ναι έχεις να μου προτείνεις καμία συγκεκριμένη μάρκα;

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 09, 2014, 05:32:13 μμ »
Όλες οι μοντελιστικές μάρκες χρωμάτων(εκτός από κανά δυό που είναι λίγο δύστροπες) είναι μια χαρά.

Εγώ, τελευταία, χρησιμοποιώ τα χρώματα της Tamiya(αραιωμένα με το δικό τους διαλυτικό) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Πολύ καλά χρώματα είναι και τα Vallejo. Αν τα προτιμήσεις να ξέρεις ότι η σειρά Model Air είναι σχεδιασμένη για αερογράφο και η σειρά Model Color για πινέλο.
Επίσης, πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για τα Admiralty Paints της Caldercraft με πολύ καλές αποχρώσεις για ιστιοφόρα πλοία εποχής, τα οποία είναι βάσης νερού, αλλά δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρονται με αερογράφο.

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #37 στις: Μαρτίου 09, 2014, 11:14:12 μμ »
Όλες οι μοντελιστικές μάρκες χρωμάτων(εκτός από κανά δυό που είναι λίγο δύστροπες) είναι μια χαρά.

Εγώ, τελευταία, χρησιμοποιώ τα χρώματα της Tamiya(αραιωμένα με το δικό τους διαλυτικό) και είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Πολύ καλά χρώματα είναι και τα Vallejo. Αν τα προτιμήσεις να ξέρεις ότι η σειρά Model Air είναι σχεδιασμένη για αερογράφο και η σειρά Model Color για πινέλο.
Επίσης, πολύ καλά λόγια έχω ακούσει και για τα Admiralty Paints της Caldercraft με πολύ καλές αποχρώσεις για ιστιοφόρα πλοία εποχής, τα οποία είναι βάσης νερού, αλλά δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρονται με αερογράφο.

Γιώργο σου είμαι υπόχρεος, ευχαριστώ!!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #38 στις: Μαρτίου 10, 2014, 02:13:35 πμ »
Πήγε η ψυχή μου στην κούλουρη....... που λένε!!!   ::pop::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #39 στις: Μαρτίου 10, 2014, 03:44:36 μμ »

Γιώργο καλησπέρα, τελικά πήρα τα vallego model air. Σευχαριστώ και πάλι !!!!! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #40 στις: Μαρτίου 10, 2014, 03:51:31 μμ »
Πρώτο χέρι αστάρωμα έγινε!!!

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Μαρτίου 10, 2014, 04:42:09 μμ »
Θεωρώ τη σειρά της vallejo για πινέλο κορυφαία, ειδικά για κάποιον που προτιμάει τα ματ χρώματα.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #42 στις: Μαρτίου 10, 2014, 04:49:36 μμ »
Θεωρώ τη σειρά της vallejo για πινέλο κορυφαία, ειδικά για κάποιον που προτιμάει τα ματ χρώματα.

Αν και άσχετος με χρώματα, το αστάρι περάστηκε με 2αρι πινέλο και δεν με δυσκόλεψε καθόλου.....; Έστρωσε πολύ ομοιόμορφα πάνω στο καράβι . Νομίζω λοιπόν, ότι ακόμη και αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα.
Στέργιο πόση ώρα πρέπει να το αφήσω πριν το τρίψιμο;

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #43 στις: Μαρτίου 10, 2014, 04:55:08 μμ »
Αν και άσχετος με χρώματα, το αστάρι περάστηκε με 2αρι πινέλο και δεν με δυσκόλεψε καθόλου.....; Έστρωσε πολύ ομοιόμορφα πάνω στο καράβι . Νομίζω λοιπόν, ότι ακόμη και αυτό έχει να κάνει με την ποιότητα.
Στέργιο πόση ώρα πρέπει να το αφήσω πριν το τρίψιμο;
Δεν έχει τύχει γενικά να τρίψω μετά από αστάρωμα, αλλά το αστάρι το αφήνω για μια μέρα πριν κάνω ο,τιδήποτε.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #44 στις: Μαρτίου 10, 2014, 04:57:49 μμ »
Απο ότι βλέπω θέλει λίγο ξυλόστοκο ακόμη σε κάποια σημεία , οπότε θα βάλω θα τρίψω και θα το ξαναπεράσω. Σε ευχαριστώ για την βοήθεια.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #45 στις: Μαρτίου 10, 2014, 05:50:51 μμ »
Καλησπέρα Δημήτρη  ::salut::
Όντως χρειάζεται κάποια μικροστοκαρίσματα η γάστρα γιατί διακρίνω κάποιες μικρές τρυπούλες. Αφού στοκάρεις, άστο να στεγνώσει κάμποσες ώρες και τρίψε τα νέα στοκαρίσματα στην αρχή με γυαλόχαρτο 180-220 και τελικά όλη την γάστρα με γυαλόχαρτο 220-300. Σκούπισε την σκόνη από τα τριψίματα καλά και πέρνα άλλο ένα χέρι αστάρι. Ίσως να χρειαστεί και τρίτο χέρι αστάρι αν δεν μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος πριν περάσεις στο βάψιμο, γι' αυτό φρόντισε τα χέρια που περνάς να είναι "ελαφρυά". Το τελικό αστάρι πριν το βάψιμο τρίφτο με γυαλόχαρτο 400 ή κρίνε εσύ αναλόγως, πόσο λεία επιφάνεια θέλεις.
Πως και δεν περνάς το αστάρι με αερογράφο(αφού είπες ότι έχεις); Συνήθως, με πινέλο είναι πιο παχύ το στρώμα χρώματος.

Πολύ καλή η επιλογή των Vallejo Model Air, αν και δεν τα έχω δοκιμάσει. Με την σειρά Model Color που έχω δοκιμάσει με πινέλο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Το πρόβλημα με την τρύπα στην πλώρη διορθώθηκε; Πως έγινε;

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #46 στις: Μαρτίου 10, 2014, 06:46:36 μμ »
Καλησπέρα Δημήτρη  ::salut::
Όντως χρειάζεται κάποια μικροστοκαρίσματα η γάστρα γιατί διακρίνω κάποιες μικρές τρυπούλες. Αφού στοκάρεις, άστο να στεγνώσει κάμποσες ώρες και τρίψε τα νέα στοκαρίσματα στην αρχή με γυαλόχαρτο 180-220 και τελικά όλη την γάστρα με γυαλόχαρτο 220-300. Σκούπισε την σκόνη από τα τριψίματα καλά και πέρνα άλλο ένα χέρι αστάρι. Ίσως να χρειαστεί και τρίτο χέρι αστάρι αν δεν μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος πριν περάσεις στο βάψιμο, γι' αυτό φρόντισε τα χέρια που περνάς να είναι "ελαφρυά". Το τελικό αστάρι πριν το βάψιμο τρίφτο με γυαλόχαρτο 400 ή κρίνε εσύ αναλόγως, πόσο λεία επιφάνεια θέλεις.
Πως και δεν περνάς το αστάρι με αερογράφο(αφού είπες ότι έχεις); Συνήθως, με πινέλο είναι πιο παχύ το στρώμα χρώματος.

Πολύ καλή η επιλογή των Vallejo Model Air, αν και δεν τα έχω δοκιμάσει. Με την σειρά Model Color που έχω δοκιμάσει με πινέλο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Το πρόβλημα με την τρύπα στην πλώρη διορθώθηκε; Πως έγινε;

Καλησπέρα γιώργο, με τον αερογράφο κάνω ακόμη δοκιμές γιατι δεν είμαι και πολύ σίγουρος ακόμη , τον πήρα από ένα φίλο!! Το πινέλο το φοβάμαι πιο πολύ χαχαχαχα , μόνο κάτι τοίχους έχω βάψει (και αυτούς όχι τέλεια)!! Το αστάρι το πέτυχα πάντως .
Η τρύπα στην πλώρη δεν είναι λάθος , στις οδηγίες το λέει αλλά μέχρι να κάνω την τρύπα μου έφυγε η ψυχή.... Βέβαια επρεπε να γίνει λίγο πιο στρογγυλή. Τέλος να σε ευχαριστήσω για την βοήθεια σου όπως και όλα τα παιδιά μέσα στο forum. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #47 στις: Μαρτίου 10, 2014, 08:37:52 μμ »
Η τρύπα στην πλώρη δεν είναι λάθος...

Το ξέρω ότι δεν είναι λάθος η τρύπα. Αν δεν κάνω λάθος εκεί μπαίνει ο οριζόντιος ιστός της πλώρης(πρόβολος). Απλά την είδα λίγο οβάλ και τρόμαξα(νόμιζα ότι κάτι έσπασε).... όλα καλά λοιπόν.
Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dtselios

• Scale 1/48
  • *
  • Δημήτρης
« Απάντηση #48 στις: Μαρτίου 10, 2014, 08:55:59 μμ »
Καλή συνέχεια  ::salut::

Γίώργο ακόμη κάτι σε παρακαλώ, στην φωτο που είναι το σκάφος ασταρωμένο φαίνονται πολλές μικρές τρυπούλες , οι οποίες οι μισές δεν είναι τρυπούλες . Και το πέτσωμα εκεί είναι λείο. Λέω  μήπως απο το τρίψιμο που έκανα  και έγδερνα  τα καρφάκια και  έβγαζαν μαυρίλα , εγκατασταθηκε ανάμεσα στο πέτσωμα σε κάποια σημεία;  :evil: Λες να το βάλω πλυντήριο;

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #49 στις: Μαρτίου 10, 2014, 09:19:09 μμ »
Κανονικά τρίβοντας την γάστρα τα καρφάκια δεν θα πρέπει να τα ακουμπάς καθώς γυαλοχαρτάρεις και αυτό γιατί τα καρφάκια είναι πιο μέσα από το πέτσωμα και το κεφάλι τους είναι στοκαρισμένο. Πως γίνεται να βγαίνει μαυρίλα από τα καρφάκια αφού εσύ τρίβεις μόνο στόκο ή έστω και ξύλο. Μήπως εξέχουν κάποια κεφάλια ακόμα και δεν έχουν πάει πιο μέσα από τα σανιδάκια του πετσώματος;
Στο πρώτο στοκάρισμα που έκανες έβαλες στόκο μόνο σε επιμέρους σημεία(π.χ. τρυπούλες από τα καρφάκια, μικροκενά κ.α.) ή σε όλη την γάστρα και έτριψες μέχρι να αρχίζουν να φαίνονται τα σανιδάκια του πετσώματος;

Tags: