Αποστολέας Θέμα: 33ος Διαγωνισμός - Έκθεση της IPMS Ελλάδος (2014)  (Αναγνώστηκε 45710 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: 33ος Διαγωνισμός - Έκθεση της IPMS Ελλάδος (2014)
« Απάντηση #250 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 09:42:44 μμ »
για την ιστορία ...
η απουσία καφετζή από την φετινή έκθεση ήταν αποτέλεσμα ματαίωσης της τελευταίας στιγμής.
οπότε .. όποιος ξέρει κάποιον επαγγελματία που κάνει αυτή τη δουλειά (σε πανηγύρια, γήπεδα, εκδηλώσεις κλπ.)
ας στείλει πμ για να τον έχουμε του χρόνου
 ::salut::
Σ.Σ.

Συνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #251 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 10:15:27 μμ »
Μπορεί να είμαι ακομα κουαρσμένος, όμως νιώθω μεγάλη χαρά γιατί το αποτέλεσμα άξιζε και με το παραπάνω!
Απο πλευράς μου ήμουν υπεύθυνος της ΟΕ και θέλω να ευχαριστήσω ένα προς ένα όλα τα παιδιά που στάθηκαν στο πλευρό μας και μας βοήθησαν. Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους, η έκθεση αυτή δεν θα μπορούσε να γίνει.
Ειδικότερα όμως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Γιώργο και το τρελό και πάντα πρόθυμο και ορεξάτο team του!
Σας ευχαριστούμε παιδιά!!!!
Και του χρόνου πάμε γερά για μία ακόμα καλύτερη έκθεση!
(Με καλύτερον σπρεύ πουθ και με καφέδες! ::glossa::)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #252 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 10:16:33 μμ »
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #253 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 10:23:32 μμ »

(Με καλύτερον σπρεύ πουθ και με καφέδες! ::glossa::)

Και με κανένα φωτογράφο της προκοπής!   ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #254 στις: Οκτωβρίου 06, 2014, 10:45:22 μμ »
Το οτι είμαι γεμάτος χαρά μετα απο πολύ καιρό. . .Νομίζω περιγράφει όχι μια στιγμή,αλλά 5 Εκπληκτικές μέρες.. . .

Ευχαριστώ άπαντες για αυτές τις μέρες.

Για την οργάνωση της έκθεσης θα αναφέρω ότι σαν μέλος της Ο.Ε για 3η χρονιά όσα και να πώ είναι λίγα.

Προσπαθούμε κάθε χρόνο να είμαστε παντού σε κάθε επισκέπτη δίπλα (με όλη την σημασία της λέξης)  ακόμα και φέτος που δεν είχαμε τόσο μεγάλη συμμετοχή θα αναφέρω οτι δεν υπήρξε ουτε μία ζημιά στην κυριολεξία!!!.
Spoiler (hover to show)
Σχεδόν όλοι οι επισκέπτες σεβάστηκαν απόλυτα τους κανονισμούς και λέω σχεδόν γιατί δεν γίνεται όλοι να είναι ΟΚ, ελάχιστα παρατράγουδα είχαμε και όχι τίποτα τρομερό.

Ενα τεράστιο ευχαριστώ στους φίλους μας απο επαρχεία που έφαγαν τόση κούραση και το χαμόγελο ήταν απο την πρώτη στιγμή που τους είδαμε μέχρι και που αποχώρησαν!!

Παράδοση μοντέλων σε χρόνο DT. .
Να πώ μόνο οτι για αυτήν την διαδίκασία  πέραν της Γραμματείας μας (Γιώργος Κοντογιάννης, Κώστας Στούμπανος, Γιώργος Δορκοφίκης ) που απο την αρχή μέχρι το τέλος έλυνε τα πάντα!
Την αρχική διαδικασία την ανέλαβε ένα μόνο άτομο και όλο αυτό τελείωσε σε χρόνο ΜΗΔΕΝ! Και μιλάω για τον Νίκο Μπρέστα τον οποίο και ευχαριστώ Ιδιαίτερα και με κάνει να θέλω να τρέξω και πολύ παραπάνω !
Τον υπεύθυνο της Ο.Ε Αλέξη Βούρβαχη για όλη την οργάνωση μας .

Spoiler (hover to show)
Τα παιδιά της Ο.Ε που ότι και να πείς είναι λίγο ..
Πάνος Αλεξόπουλος, Νίκος (φωτοπουθ) Τσίτσος, Λάμπρος Μάντζιος,Περικλής Καρόπουλος
Αντρέας Κωνσταντίνου,Πάνος Βλαχάκης,Χρήστος Σμπούκης,Χριστόδουλος Κυδωνιεύς. Στην αίθουσα των Α/Φ (δεν πέρασε ΚΟΥΝΟΥΠΙ! Κανονικά αντιεροπορικα!!)
Συμεών Κωνσταντόπουλος (πάντα και παντού! Μάκη σε ευχαριστούμε )Νίκος Κουντούρης (οτι και να πώ ελάχιστο!)  ,Χρήστος Θέμελης,Γιώργος Κάβουρας,Γιάννης Τερζιδης Οι ''Καπετάνιοι μας!!Δεν τους ακούμπησε καμία φουρτούνα!!

Ηλίας Βοναπάρτης,Στράτος Τσαποϊτης,Δημήτρης Χατζηδημητρίου,Δημήτρης Βελετάς,Νάσος Τσαούσης   ('Αρματα μάχης!!!!)
Και τον Δημήτρη Κοντό που απλά είναι παντού!
Στάνταρ έχω ξεχάσει κάποιους να με συμπαθάτε δύσκολη ώρα!!!

Δεν έχουν δεί την έκθεση και είναι αυτοί που την υποστηρίζουν. . .Πάντα και παντού. . με πολύ κούραση αλλά πάντα ΕΚΕΙ!
Μια αναφορά στον πιο φιλότιμο Εθελοντή που ήρθε για παρέα πέρσυ και συνεχίζει ακόμα και φέτος (Χρήστος Σμπούκης) Και οσοι δεν γνωρίζουν θα έρθει απο τώρα για του χρόνου!

Ολο το  Δ.Σ της IPMS για την οργάνωση της ωραιότερης γιορτής στον χώρο του Μοντελισμού!

Επίσης και τους Κριτές που σεβάστηκαν όπως κάθε επισκέπτης τους κανονισμούς!

Ευχαριστούμε απο καρδιάς ΟΛΟΥΣ εσάς που μας εμπιστεύεστε τους κόπους σας και τις δημιουργίες σας (και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να τα αφήνεται για λίγη ώρα πόσο μάλλον για μέρες)

Να ευχηθώ σε όλους ΥΓΕΙΑ πάνω απ όλα, θέλουμε να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες και του χρόνου..

Υ.Γ Αν έκανα κάποιον να στεναχωρηθεί αυτές τις μέρες ζητώ συγγνώμη πάνω στην ένταση και άν μίλησα απότομα..

Ευχαριστώ και πραγματικά αναμένω απο τώρα την επόμενη!!!!

Υ.Γ Νίκο ο Χρήστος μπορεί να μην μοντελάρει. . .Αλλά ζωγραφίζει!!!!

Τώρα ολη η 33η  έκθεση της IPM( S)  σε κίτ ΤΑΜΙΥΑ!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #255 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 09:30:21 πμ »
Συμπληρωνοντας τον Ηartmann7 , ενα μεγαλο ευχαριστω στον Σιμο "Lowpass" Συλαιδη για την βιντεοσκοπηση των σεμιναριων

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #256 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 11:59:34 πμ »
ʼλλη μια έκθεση έφτασε στο τέλος της. Συναισθήματα ανάμεικτα, χαράς που περάσαμε υπέροχα βλέποντας φίλους που μας τίμησαν με την παρουσία τους με το χαμόγελο τους και με το αστείρευτο χιούμορ τους και λύπης που τελείωσε όλο αυτο το ωραίο αλλα και κούρασης που αυτο θα φύγει και θα ξεχαστεί γρήγορα.
Εγώ με την σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω πρώτα όλους αυτούς που μας τίμησαν φέρνοντας τα μοντέλα τους και μας τα εμπιστεύθηκαν για τέσσερις μέρες, τον κόσμο που πέρασε έστω και για λίγο να μας επισκεφθεί, τους κριτές που συνεργαστήκαμε άψογα μιας και ήμουν και εγώ ένας απο αυτούς, τον αρχικριτη Μέγα Τσώνο που ήταν πάντα εκεί που τον ήθελες τον γενικό υπεύθυνο της έκθεσης Νίκο Μπρέστα που δεν σταμάτησε να τρέχει αλλα ούτε και κάθησε καθόλου ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά την ΟΕ λίγοι αυτή τη φορά αλλα καλοί τον υπεύθυνο της ΟΕ Αλέξη που αυτή τη φορά δεν του ξέφυγε τίποτα και όλα ήταν άψογα τους κύριους με τα κόκκινα μπλουζάκια (Γιωργο και Ηλία  ήσασταν φανταστικοί και σας ευχαριστω για την άψογη συνεργασία ) την γραμματεία που με φιλότιμες προσπάθειες ξεπέρασε και πάλι τον εαυτό της και τέλος το ΔΣ για την αμέριστη συμπαράσταση του ώστε να έχουμε άλλη μια τέλεια έκθεση.
Σας ευχαριστω όλους και σας εύχομαι του χρόνου να είμαστε πάλι όλοι μαζί και να κάνουμε μια ακόμα καλύτερη έκθεση απο αυτή που μόλις αφήσαμε πίσω μας.

Σ Κ

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #257 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 12:42:23 μμ »
Eγω παντως τιμωντας το εργο ολων θα προσπαθησω του χρονου να ειμαι εθελοντης το μονο μου προβλημα η αποσταση και ο παρμενιων οσο για τον καφε δεν ηταν μπηχτη για εναν καφε δεν μηδενιζουμε
τοση δουλεια οσο για τα βενιζελικα μαλλον πρεπει να τα κανω τρια τα κουτια γιατι μαλλον δεν καλυψαν τις
αναγκες του κοντογιαννη  :lol:

Συνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #258 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 01:00:36 μμ »
Eγω παντως τιμωντας το εργο ολων θα προσπαθησω του χρονου να ειμαι εθελοντης το μονο μου προβλημα η αποσταση και ο παρμενιων οσο για τον καφε δεν ηταν μπηχτη για εναν καφε δεν μηδενιζουμε
τοση δουλεια οσο για τα βενιζελικα μαλλον πρεπει να τα κανω τρια τα κουτια γιατι μαλλον δεν καλυψαν τις
αναγκες του κοντογιαννη  :lol:

Ωστε εσύ λοιπόν έφερες αυτά τα υπέροχα βενιζελικά? Του χρόνου ως εθελοντής οφείλεις να μας φέρεις 4 κουτιά. Στον καθένα!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #259 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 01:25:11 μμ »
Ωστε εσύ λοιπόν έφερες αυτά τα υπέροχα βενιζελικά? Του χρόνου ως εθελοντής οφείλεις να μας φέρεις 4 κουτιά. Στον καθένα!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

με την νταλικα :lol:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #260 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 01:29:04 μμ »

με την νταλικα :lol:
Φορτωμένα σε μπαλέτες ::glossa::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #261 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 01:38:15 μμ »
Φορτωμένα σε μπαλέτες ::glossa::
Πόσες μπαλέτες; 33 ή 23 :?:
 ::glossa::
Για να ξέρω να κάμω χώρο στο αμάξι...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #262 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 02:26:20 μμ »
43 για να καλυψουμε και εκτατα περιστατικα :wink:

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #263 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 06:42:23 μμ »
Να ρωτήσω κάτι που ίσως έχει απαντηθεί στο παρελθόν αλλά πάντως δεν το βρήκα. Γιατί δεν αναγράφονται τα ονόματα των μοντελιστών στα καρτελάκια; Φαντάζομαι ότι ο λόγος είναι για να μην γνωρίζουν οι κριτές κατά τη βαθμολογία, αλλά ούτως ή άλλως πολλά από τα μοντέλα δεν τα έχουν ήδη δει στο modelclub ή άλλα forum; ʼλλωστε, αν έχω καταλάβει καλά, γίνεται και μια συζήτηση των κριτών με τους μοντελιστές κατά τη διάρκεια (ή αμέσως μετά;) την κρίση.

Θα ήταν πολύ βοηθητικό για τους θεατές να ξέρουν ποιανού το μοντέλο βλέπουν.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #264 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 07:39:19 μμ »
Είναι μια πολύ εύλογη ερώτηση που όμως δεν θα απαντήσω...
Θα πω όμως ότι φέτος, όποιος είχε smartphone μπορούσε να δει τα στοιχεία του κάθε μοντέλου, μαζί με το όνομα του κατασκευαστή μέσω του WiFi της έκθεσης.  Θα μου πεις πολύ εύλογα, και που να το ξέρεις;  Επειδή το όλο εγχείρημα ήταν σε δοκιμαστικό επίπεδο δεν ανακοινώθηκε κάτι παρά μόνο στο πίσω μέρος των ψηφοδελτίων του κοινού που ήταν διαθέσιμα την Κυριακή.
Από τις πληροφορίες και το feedback που λάβαμε θα βελτιωθούν κάποια πράγματα και με το καλό του χρόνου το σύστημα αυτό θα είναι σε πλήρη λειτουργία.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #265 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 08:17:57 μμ »
Σε καμμία από τις εκθέσεις (τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό), που έχω επισκεφθεί προσωπικά, δεν αναγράφεται το όνομα του μοντελιστή στο καρτελάκι. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που λες έχει βάση στις μέρες μας, και ίσως να μπορεί να θεωρηθεί ακόμα και κατάλοιπο από το παρελθόν, αλλά από την άλλη, δεν έχει και τόση σημασία:
Η ουσία (όπως το βλέπω εγώ) της Έκθεσης, είναι απλώς και μόνο να εκθέσουμε τους κόπους μας ενώπιον ανθρώπων με την ίδια τρέλλα με εμάς και τίποτα παραπάνω. ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος safridia

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Π.Φαληρο
« Απάντηση #266 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 09:05:23 μμ »
Δεν ξερω τι λετε για στασιμοτητα, στα δικα μου ματια ειδα αλλη μια εξαιρετικη εκθεση. Μπραβο σε ολους.
Δυο λεπτομεριες μονο. Πρωτη τα σεμιναρια, δεν τα ειδα εγκαιρα σε ανακοινωση. Ισως απλα να υπηρξε η ανακοινωση και να μην την προσεξα.
Η δευτερη ειναι τι διαολο ειναι τα wargames στον επανω οροφο; Ντραπηκα να ρωτησω, δεν ηθελα να ενοχλησω. :)

ΥΓ Παρακαλω διαβαστε το με καλη διαθεση, δεν κατηγορω κανεναν.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #267 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 10:36:00 μμ »
ιδεα ρίχνω........ την επομενη φορα μια τηλεοραση στην εισοδο να περναnε ενημερωτικα μηνυματα σε PPT

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #268 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 10:38:18 μμ »
ιδεα ρίχνω........ την επομενη φορα μια τηλεοραση στην εισοδο να περναnε ενημερωτικα μηνυματα σε PΚΚ
::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Βελετάς Δημήτριος - Γεννημένος λάθος εποχή
« Απάντηση #269 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 10:45:28 μμ »
Spoiler (hover to show)

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #270 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 11:11:35 μμ »
Να ρωτήσω κάτι που ίσως έχει απαντηθεί στο παρελθόν αλλά πάντως δεν το βρήκα. Γιατί δεν αναγράφονται τα ονόματα των μοντελιστών στα καρτελάκια; Φαντάζομαι ότι ο λόγος είναι για να μην γνωρίζουν οι κριτές κατά τη βαθμολογία, αλλά ούτως ή άλλως πολλά από τα μοντέλα δεν τα έχουν ήδη δει στο modelclub ή άλλα forum; ʼλλωστε, αν έχω καταλάβει καλά, γίνεται και μια συζήτηση των κριτών με τους μοντελιστές κατά τη διάρκεια (ή αμέσως μετά;) την κρίση.

Θα ήταν πολύ βοηθητικό για τους θεατές να ξέρουν ποιανού το μοντέλο βλέπουν.

Κωστή, ότι ήθελες να μάθεις ρωτούσες και αμέσως κάποιος θα
σε ενημέρωνε, όπως έκανα κι εγώ σε 2-3 περιπτώσεις. Όλοι
είναι εξυπηρετικοί και πολυ φιλικοί.  Δεν αλλάζει η αξία ή ο
τρόπος που αξιολογούμε ένα κατασκεύασμα όταν γνωρίζουμε
το όνομα του δημιουργού. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Alexander21

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #271 στις: Οκτωβρίου 07, 2014, 11:59:39 μμ »
Η δευτερη ειναι τι διαολο ειναι τα wargames στον επανω οροφο; Ντραπηκα να ρωτησω, δεν ηθελα να ενοχλησω. :)

Καλησπέρα,
έκανες τον κόπο να τα δεις από κοντά;
φιλικά
Αλέξ.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #272 στις: Οκτωβρίου 08, 2014, 12:10:40 πμ »
Δεν ξερω τι λετε για στασιμοτητα, στα δικα μου ματια ειδα αλλη μια εξαιρετικη εκθεση. Μπραβο σε ολους.
Δυο λεπτομεριες μονο. Πρωτη τα σεμιναρια, δεν τα ειδα εγκαιρα σε ανακοινωση. Ισως απλα να υπηρξε η ανακοινωση και να μην την προσεξα.

Παναγιώτη τα wargames είναι ένα μεσοδιάστημα μεταξύ φιγούρας και πλαστικού μοντέλου. Πολύ απαιτητικό βάψιμο (μερικά εκθέματα ήταν πραγματικά αριστουργήματα) αλλά και δύσκολες κατασκευές (αν προσέξεις τα οχήματα και τα droids που υπήρχαν θα καταλάβεις). Είναι η δεύτερη φορά που αναπτύσσεται τόσο πολύ το κομμάτι των wargames - fantasy -sci-fi σε μια έκθεση και πραγματικά θεωρώ ότι είναι πολύ επιτυχημένη η προσπάθεια.
Μεγάλη συμβολή έχει ο κος Ανδριτσογιαννης του Hobby Planet που υποστηρίζει την προσπάθεια αλλά και οι επιμέρους ομάδες που πραγματικά μας πέφτουν τα σαγόνια με τις δουλειές που φέρνουν.
Επίσης πρώτη φορά εφέτος οργανώθηκε και τουρνουά warhammer, μιας και όλα αυτά τα αριστουργήματα που βλέπουμε χρησιμοποιούνται σε επιτραπέζιες μάχες. Τώρα πως αντέχουν οι δημιουργοί να βλέπουν τις κατασκευές τους να χτυπιούνται από ζάρια, να τις πιάνουν οι ίδιοι και να λερώνονται με ξεπερνά σαν μοντελιστή.

Τα σεμινάρια πέρασαν από χίλια κύματα μέχρι να βγάλουμε οριστικό πρόγραμμα, μιας και υπήρξαν πολλές αλλαγές τις τελευταίας στιγμής αλλά και προσπάθεια να γίνουν όσα πιο πολλά μπορούσαμε. Είχε αναρτηθεί ένα πρόγραμμα στις εισόδους, αλλά δεν αναρτήθηκε το πρόγραμμα της Κυριακής. Του χρόνου ελπίζω να ενημερώσουμε πιο έγκαιρα και πετυχημένα...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Åêðñüóùðïé Óõëëüãùí
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #273 στις: Οκτωβρίου 08, 2014, 07:18:54 πμ »

Τα σεμινάρια ανακοινώθηκαν όσο έγκαιρα το επέτρεπαν οι συνθήκες.
Τουλάχιστον από την Παρασκευή είχε αναρτηθεί το χρονοδιάγραμμα και το Σάββατο, αναλυτικά με ονόματα και αντικείμενο του καθενός.
Για το τι εστί wargaming, πέρα από την αρχική τοποθέτηση του Ν.Μπ. (gtdeath13) θα ήθελα να μας απαντήσει ο κ. Δ.Κ. (aka Dimitris72)  :mrgreen:

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: εκεί που με πορδές βάφουν αυγά
« Απάντηση #274 στις: Οκτωβρίου 08, 2014, 08:41:58 πμ »
Φέτος για πρώτη φορά είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω σε έκθεση της IPMS και ομολογώ ότι έμεινα εντυπωσιασμένος. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ την ετήσια έκθεση της IPMS μέσω του modelclub και η βελτίωση της τόσο σε επίπεδο  οργάνωσης όσο και σε επίπεδο τελικού αποτελέσματος, αυτό δηλαδή που μένει στον επισκέπτη και συμμετέχοντα,  είναι κάτι που εύκολα διαπιστώνεται,  ακόμα και παρακολουθώντας μόνο τις δημοσιεύσεις μηνυμάτων και φωτογραφιών σε αυτό εδώ τον δικτυακό τόπο. Βέβαια στο τέλος πάντα μένει το ίδιο ερώτημα να αιωρείται στο κενό, πως θα είναι δηλαδή φυσική παρουσία στον χώρο της έκθεσης, διότι καλή η εικονική πραγματικότητα, αλλά δεν καλύπτει όλες τις αισθήσεις, τουλάχιστον σε εμένα προσωπικά.

Τα πρόσωπα, αρκετά γνωστά, είτε μέσω των φωτογραφιών που δημοσιεύονται κατά καιρούς στοmc  από διάφορες εκδηλώσεις είτε από την γνωριμία μου με κάποιους πριν πολλά χρόνια σε κάποιες από τις συναντήσεις του club στην Ιπποκράτους (ζητώ συγνώμη αν δίστασα να μιλήσω σε κάποιους). Όλοι μα όλοι, γνωστοί και όχι,  ευγενικότατοι και εξυπηρετικοί.

Ο χώρος για την διεξαγωγή της έκθεσης μου φάνηκε πολύ καλός άνετος με εύκολη πρόσβαση και το σημαντικότερο άνετο παρκινγκ. Όμως η εικόνα της εγκατάλειψης του χώρου  του αεροδρομίου και των κτηριακών του εγκαταστάσεων μου άφησε μια πικρία  (μάλλον στα πλαίσια γενικού μηδενισμού σε ότι δεν  ανήκει σε κάποιον - αλλά σε όλους μας-   που κατακλύζει την πατρίδα μας θεωρείται  φυσιολογικό).

Και εκεί που περιπλανιέμαι στους χώρους τις έκθεσης χαζεύοντας τις δημιουργίες των συμπασχόντων παρατηρώντας τα πηγαδάκια  που στήνονταν επάνω από μοντέλα και κρυφακούγοντας κριτικές δίκαιες ή άδικες κοντοστέκομαι και παρατηρώ την γραμματεία και συνειδητοποιώ ότι οι άνθρωποι αυτοί (μέλη της οε και εθελοντές) έχουν κάνει  πραγματικά επαγγελματική δουλειά που απαιτεί πέρα από εξειδικευμένες επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες και πολύ από τον χρόνο που ίσως κάποιοι ξέκλεψαν από την δουλεία τους την οικογένεια τους ή απλός από τον ελεύθερο τους χρόνο.  Μόνο και μόνο γι''αυτό αξίζουν συγχαρητήρια  σε όλους σας.

Ο τελικός απολογισμός για μένα είναι θετικός και μου έδωσε την δυνατότητα να εκτιμήσω από πρώτο χέρι  το επίπεδο των μοντέλων που συμμετείχαν και να βγάλω τα δικά μου συμπεράσματα, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κάποιος εύκολα μόνο από τις φωτογραφίες μοντέλων που δημοσιεύονται κατά καιρούς στο mc ή στο διαδύκτιο, και πάνω απ όλα να πάρω ιδέες για το πώς μπορώ να βελτιώσω τις κατασκευές μου, όχι τόσο για να αποσπάσω κάποια διάκριση (καλοδεχούμενη βεβαίως και ικανοποιεί και την ματαιοδοξία μου) όσο για να τις κάνω να είναι πιο ρεαλιστικές.

Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι κατάφερα επιτέλους να γίνω μέλος της IPMS και να συνεισφέρω έτσι και εγώ με την σειρά μου έστω και καταθέτοντας τον οβολό μου στην προσπάθεια της.

Κλίνοντας το μακροσκελές και κουραστικό κείμενο υιοθετώ την φράση του προέδρου «3... και σήμερα» ::keep_mod::