Γιώργο: Συμφωνώ κι εγώ ότι η Caunter του πάει τρελλά (αν και είναι επικίνδυνη για έναν κουλοβαφέα σαν και μένα
Νίκο: Σ' ευχαριστώ!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξανάρχισες να μοντελάρεις
Φίλιππε: Ως γνωστόν, το φύλλο πλαστικού (όπως και η μπογιά άλλωστε) είναι πολύτιμο υλικό

. Ο πραγματικός τίτλος τιμής όμως είναι το "ΦΙΛΑΡΑ"!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ
Φάνη: Γιατί να σας λυπηθώ??? Εδώ δεν λυπάμαι εμένα (και το φύλλο πλαστικού μου!!!!

)
Σταύρο: Ευχαριστώ για την προσφορά. Ωστόσο, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου Lifecolor και με όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς, τα ψιλοφοβάμαι!!! Λέω να ακολουθήσω την παλιά καλή συνταγή: «άμα μοιάζει σωστό, τότε είναι σωστό»
Μάνο: Τι να σου πω ρε φίλε... Το έχω σκεφτεί, αλλά πάντα κολλάω. Κάτι που δεν υπάρχουν πολλοί «άντρες» να ενδιαφέρονται, κάτι που όλο και κάτι ψιλολαθάκια υπάρχουν....
Χρήστο: Ο κ. Starmer, είναι όντως γκουρού σε ότι αφορά τα βρετανικά καμουφλάζ. Έχω την τιμή να αλληλογραφώ μαζί του όποτε έχω κάποια απορία. Είναι μάλιστα εξαιρετικά προσηνής και εξυπηρετικός. Δυστυχώς όμως, στο βιβλίο του για την Caunter, δεν έχει σχέδιο για το Crusader, οπότε θα χρειαστεί να "μεταφράσω" φωτογραφίες αλλά και να αυτοσχεδιάσω.
Νίκο (Γάτε)και
Κώστα: Ο τάκος έχει αφαιρεθεί. Για τα φίλτρα αέρος (ναι έχεις δίκιο), διάβασα το παρακάτω απόσπασμα σε άρθρο του Peter Brown στο Military Modelling (Vol.37 No 8, 2007). Αντιγράφω:
Another change was the air cleaners. As early as the end of December 1940 felt element air cleaners were reported as not satisfactory under desert conditions and a request was made to fit an oil bath type to tanks then in North Africa. Crusaders appear to have a new type fitted, probably a local modification devised in a base workshop. Στο ίδιο τεύχος (σελ.26), υπάρχει μια πλάγια φωτογραφία του Τ-15572, που έχει φίλτρα (λίγο-πολύ) σαν αυτά που έβαλα, παραλλαγή Caunter και την εφεδρική ερπύστρια εμφανή στο δεξί φτερό. Δυστυχώς, αν και το έψαξα στον Γούγλη, δεν βρήκα τη φωτογραφία αυτή σε ηλεκτρονική μορφή για να την ποστάρω. (Αν κάποιος έχει το συγκεκριμένο τεύχος και μπορεί να σκανάρει τη φωτό, θα με υποχρέωνε).
Συνεπώς, η (ομολογώ αρκετά βολική

) εκτίμηση, είναι ότι υπήρχαν κάμποσοι τύποι φίλτρων, πράγμα που πιθανότατα δικαιολογείται από το γεγονός ότι η μετατροπή, έγινε επιτόπου στην Αίγυπτο.
Η βάση της κεραίας στο πίσω μέρος, με προβλημάτισε αρκετά: Με το καπάκι του πύργου τελείως ανοιγμένο, υπάρχει ελάχιστος χώρος για να μπει. Θα κάνω μια προσπάθεια, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να γίνει (ο Ζάλογκα στο δικό του την έχει κάνει διπλωμένη προς τα πίσω).
Σας ευχαριστώ πολύ όλους

ΔΚ