Αποστολέας Θέμα: Crusader Mk I (Hasegawa, Armorfast, scratch), 1/72  (Αναγνώστηκε 10625 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Crusader Mk I (Hasegawa, Armorfast, scratch), 1/72
« στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 05:11:08 μμ »
Καλησπέρα,
Τον τελευταίο καιρό, παλεύω με τούτο εδώ το τερατάκι, το οποίο καμία εταιρία δεν έχει φιλοτιμηθεί να το βγάλει στη σωστή κλίμακα  ::glossa::. Πρόκειται για τον αρχικό τύπο του Crusader. Φτιάχτηκαν 300 κομμάτια (180 με πυροβόλο 2pdr και 20 με howitzer των 3"). Όλα πήγαν στην Β. Αφρική και πήραν μέρος αρχικά στην επιχείρηση Battleaxe. Εκεί δοκιμάστηκαν άγρια από τα 88άρια και τα Panzer III Special του DAΚ. Παρ' 'ολα αυτά, συνέχισαν να χρησιμοποιούνται μέχρι τα μέσα του 1943, οπότε και πάρθηκε η απόφαση να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν από Mk III και Σέρμανς.  Με την απόφαση για απόσυρση του τύπου, η σχετική απογραφή έδειξε ότι μόνο ένα (από τα 300) είχε σωθεί (και αυτό επειδή είχε πάει στην Αυστραλία για δοκιμές και μάλιστα σώζεται μέχρι σήμερα)

Οι διαφορές του Mk I, με το Mk II και το Mk III είναι πολλές, αλλά οι πιο εμφανείς, είναι στο ασπίδιο του πυροβόλου, στις ποδιές και στα φίλτρα λαδιού στο πίσω μέρος. Συνεπώς απαιτήθηκε αρκετή δουλειά, κάμποσο Φύλλο Πλαστικού, διάφορα Evergreen, σύρματα, ο πύργος από το fast built Crusader ΙΙ της Αrmorfast, πολλές βλαστήμιες, δοκιμές, ξερά κολλήματα (dry fits  :mrgreen:) και πριτσίνια της Αrcher (ευγενική προσφορά του Μάστορα  ::salut::). Το τι άλλο απαιτήθηκε για τη μετασκευή, νομίζω είναι εμφανές από τις φωτογραφίες (αν και τις τράβηξα εγώ). Το πάνω και το κάτω μέρος του πήγματος δεν είναι κολλημένα, ενώ έχω βάψει (αρκετά πρόχειρα - χρειάζονται διορθώσεις) τους τροχούς.  Ότι απορίες υπάρχουν, θα χαρώ να σας απαντήσω και περιμένω τα σχόλιά σας. Να συμπληρώσω μόνο, ότι το σχέδιο είναι να βαφτεί με παραλλαγή Caunter (λέμε τώρα....)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Crusader Mk I (Hasegawa, Armorfast, scratch), 1/72
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 05:34:20 μμ »
Μας έχεις τρελλάνει με τις μετασκευές/σκρατσιές σου!!!
Απλά θεαματική δουλειά... ::salut::
Και σίγουρα θα δείξει τέλεια με την caunter
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 06:03:57 μμ »
Δουλειά όχι απλά για γερά νεύρα, αλλά για ακόμα πιο γερά μάτια. Στραβώθηκα και μόνο για να το δω από κοντά. Καλά τελειώματα ψηλέ. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 06:15:41 μμ »

.....Συνεπώς απαιτήθηκε αρκετή δουλειά, κάμποσο Φύλλο Πλαστικού...
ΔΚ

Όταν λες κάμποσο φύλλο πλαστικού...αυτό πως μεταφράζεται στην "ανδρική κλίμακα", σε κάμποσα χιλιοστά;;; ::glossa:: ::glossa::
Καταξοδεύτηκες !!!  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ʼντε, πάρε και μπόλικη μπογιά μπας και δεν προκάνεις...

Καλή συνέχεια ΦΙΛΑΡΑ!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 06:22:07 μμ »
Θα μας τρελάνεις και εσύ :!:
Λυπήσου μας...

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 06:30:00 μμ »
ωραίος !!
αν χρειαστείς χρωματα
εχω το σετακι της Lifecolor για την Caunter
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 06:35:35 μμ »
Ρε συ Μήτσο, τα φτιάχνεις που τα φτιάχνεις... δε τα καλουπώνεις κιόλας, αφού γίνονται μαναράκια :roll:

Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 07:11:04 μμ »
Λατρεμένο θεματάκι ο πρώτος Σταυροφόρος! ::thumbleft::

Οπως σου είπα και απο κοντά, και σύμφωνα με την έρευνα που είχα ρίξει οταν διόρθωνα το Ιταλέρι, η ανταλλακτική ερπύστρια με τη βάση της ήταν στο αριστερό... αλεξιβούρβαχο :mrgreen: και στο δεξί είχαν τον πυροσβεστήρα. Επίσης τα φίλτρα αέρος (και όχι λαδιού!) που έβαλες, έπαιζαν μεν στα Mk.I αλλα τουλάστιχον στα πρώτα που πήγαν Αίγυπτο (και ήταν τα μόνα που βρήκα αποδείξεις πως ήταν βαμμένα με Caunter), τα είχαν αντικαταστήσει με κάτι κιβωτιοειδείς κατασκευές που τοποθετούνταν λίγο πιό μπροστά απο αυτά.
Σου λείπει και μια κεραία στο πίσω αριστερό μέρος του πύργου - δεν ξέρω βέβαια αν την είχαν όλα... :roll:

Επίσης δεν φαίνεται στις φωτογραφίες σου το ντεκ του κινητήρα αλλα σου θυμίζω πως πρέπει να φύγει η βάση του τάκου. :wink:

Καλή συνέχεια! ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 07:38:38 μμ »
Αν ειναι αυτο που ειδα στο καφε το περασμενο Σαββατο.,τοτε απλα...............
RESPECT
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 08:18:45 μμ »
Επίσης τα φίλτρα αέρος (και όχι λαδιού!) που έβαλες, έπαιζαν μεν στα Mk.I αλλα τουλάστιχον στα πρώτα που πήγαν Αίγυπτο (και ήταν τα μόνα που βρήκα αποδείξεις πως ήταν βαμμένα με Caunter), τα είχαν αντικαταστήσει με κάτι κιβωτιοειδείς κατασκευές που τοποθετούνταν λίγο πιό μπροστά απο αυτά.
Σου λείπει και μια κεραία στο πίσω αριστερό μέρος του πύργου - δεν ξέρω βέβαια αν την είχαν όλα... :roll:

A)Nίκο (Γάτε) αυτά εννοείς;

Β)Μήτσε η κεραία είναι πιο περίπλοκη από το κλασσικό (στύλ τρόλευ) aerial mount που τοποθετούσαν σε άλλα άρματα τους οι Εγγλέζοι...  :roll:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 12, 2014, 08:31:19 μμ »
Πολύ δουλειά έχεις ρίξει και το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Δεν θα τολμούσα ποτέ να πιάσω 72άρι, τα χέρια μου είναι χοντροκομμένα ακόμα και για τα 35άρια!

Καλή συνέχεια και εφόσον πας για caunter, τότε ρίξε μια ματιά σε αυτό:
http://misc.kitreview.com/tools/xtracolourcauntergp_1.htm

Φαντάζομαι το γνωρίζεις ήδη, αλλά η αυθεντία στην caunter είναι ο Mike Starmer, οπότε ότι βρείς από αυτόν, είναι πιθανόν και το πιο ακριβές.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 01:36:48 πμ »
A)Nίκο (Γάτε) αυτά εννοείς;

Β)Μήτσε η κεραία είναι πιο περίπλοκη από το κλασσικό (στύλ τρόλευ) aerial mount που τοποθετούσαν σε άλλα άρματα τους οι Εγγλέζοι...  :roll:

der.jpg[/thumb]

Οχι αυτά είναι τα μεταγενέστερα "oil-bath filters" που αντικατέστησαν όλους τους προηγούμενους τύπους. Αυτά που λέω είναι γνωστά ως "fibre air filters" και φαίνονται στη παρακάτω φωτογραφία (δυστυχώς δεν τη βρίσκω τωρα μεγαλύτερη), απο την άφιξη των πρώτων Crusader στην Αιγυπτο.

Click to see the original size.

Καλύτερα φαίνονται στις παρακάτω κατασκευες ::arrowdown::
copyright εδώ

Του Ζάλογγου ::glossa::
http://www.missing-lynx.com/gallery/48/crusadersz48_1.html

και το μοντελάκι της milicast :arrow: http://www.milicast.com/shop/product.php?productid=1426&cat=61&page=1&js=n

Click to see the original size. Click to see the original size.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 02:34:47 πμ »
Χμμμ πάρα πολύ ωραία Νίκο,ευχαριστώ  :wink: ::salut::

Έχω μια φώτο στην οποία το MkI μοιάζει να φέρει φίλτρα σαν αυτά στο κιτ του Δημήτρη αλλά δυστυχώς δεν διακρίνεται η παραλλαγή του  :evil:

Εκτός αν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα από αυτήν:  ::dontknow:: (κάτι διακρίνεται μετά βίας στο βάθος...)

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 09:08:20 πμ »
 ::arrowred::Γιώργο: Συμφωνώ κι εγώ ότι η Caunter του πάει τρελλά (αν και είναι επικίνδυνη για έναν κουλοβαφέα σαν και μένα ::dontknow::

::arrowred::Νίκο: Σ' ευχαριστώ!!! Χαίρομαι ιδιαίτερα που ξανάρχισες να μοντελάρεις ::salut::

::arrowred::Φίλιππε: Ως γνωστόν, το φύλλο πλαστικού (όπως και η μπογιά άλλωστε) είναι πολύτιμο υλικό ::glossa::. Ο πραγματικός τίτλος τιμής όμως είναι το "ΦΙΛΑΡΑ"!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ ::salut::

::arrowred::Φάνη: Γιατί να σας λυπηθώ??? Εδώ δεν λυπάμαι εμένα (και το φύλλο πλαστικού μου!!!! ::glossa::)

::arrowred::Σταύρο: Ευχαριστώ για την προσφορά. Ωστόσο, δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μου Lifecolor και με όσα έχω διαβάσει κατά καιρούς, τα ψιλοφοβάμαι!!! Λέω να ακολουθήσω την παλιά καλή συνταγή: «άμα μοιάζει σωστό, τότε είναι σωστό»

::arrowred::Μάνο: Τι να σου πω ρε φίλε... Το έχω σκεφτεί, αλλά πάντα κολλάω. Κάτι που δεν υπάρχουν πολλοί «άντρες» να ενδιαφέρονται, κάτι που όλο και κάτι ψιλολαθάκια υπάρχουν....

::arrowred::Χρήστο: Ο κ. Starmer, είναι όντως γκουρού σε ότι αφορά τα βρετανικά καμουφλάζ. Έχω την τιμή να αλληλογραφώ μαζί του όποτε έχω κάποια απορία. Είναι μάλιστα εξαιρετικά προσηνής και εξυπηρετικός. Δυστυχώς όμως, στο βιβλίο του για την Caunter, δεν έχει σχέδιο για το Crusader, οπότε θα χρειαστεί να "μεταφράσω" φωτογραφίες αλλά και να αυτοσχεδιάσω. ::dontknow::

::arrowred::Νίκο (Γάτε)και Κώστα: Ο τάκος έχει αφαιρεθεί. Για τα φίλτρα αέρος (ναι έχεις δίκιο), διάβασα το παρακάτω απόσπασμα σε άρθρο του Peter Brown στο Military Modelling (Vol.37 No 8, 2007). Αντιγράφω:
Another change was the air cleaners. As early as the end of December 1940 felt element air cleaners were reported as not satisfactory under desert conditions and a request was made to fit an oil bath type to tanks then in North Africa. Crusaders appear to have a new type fitted, probably a local modification devised in a base workshop.
Στο ίδιο τεύχος (σελ.26), υπάρχει μια πλάγια φωτογραφία του Τ-15572, που έχει φίλτρα (λίγο-πολύ) σαν αυτά που έβαλα, παραλλαγή Caunter και την εφεδρική ερπύστρια εμφανή στο δεξί φτερό. Δυστυχώς, αν και το έψαξα στον Γούγλη, δεν βρήκα τη φωτογραφία αυτή σε ηλεκτρονική μορφή για να την ποστάρω. (Αν κάποιος έχει το συγκεκριμένο τεύχος και μπορεί να σκανάρει τη φωτό, θα με υποχρέωνε).
Συνεπώς, η (ομολογώ αρκετά βολική :oops:) εκτίμηση, είναι ότι υπήρχαν κάμποσοι τύποι φίλτρων, πράγμα που πιθανότατα δικαιολογείται από το γεγονός ότι η μετατροπή, έγινε επιτόπου στην Αίγυπτο.
Η βάση της κεραίας στο πίσω μέρος, με προβλημάτισε αρκετά: Με το καπάκι του πύργου τελείως ανοιγμένο, υπάρχει ελάχιστος χώρος για να μπει. Θα κάνω μια προσπάθεια, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να γίνει (ο Ζάλογκα στο δικό του την έχει κάνει διπλωμένη προς τα πίσω).

Σας ευχαριστώ πολύ όλους  ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 09:32:52 πμ »
Έχω αρκετά lifecolor και μου αρέσουν, με νερό ή άζαξ αραιώνουν πολύ ωραία.
Στο Ντορτσεστερ χρησιμοποίησα κάποια χρώματα από το σετ της lifecolor για την caunter
Παράθεση
Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι το Light Stone, ένα μιξ napoloenic green/light grey και το Slate Grey, όλα της lifecolor.
Στις οδηγίες έδινε radome + white 2:1, dark green και grey. Θεωρώ ότι και οι δύο συνδυασμοί, μάλλον δεν είναι σωστοί.

Βάζω τη φωτογραφία για να πάρεις μια ιδέα για τα χρώματα της lifecolor, το τραχύ της επιφάνειας οφείλεται στο αστάρι και όχι στα χρώματα.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 12:30:39 μμ »
Χμμμ πάρα πολύ ωραία Νίκο,ευχαριστώ  :wink: ::salut::

Έχω μια φώτο στην οποία το MkI μοιάζει να φέρει φίλτρα σαν αυτά στο κιτ του Δημήτρη αλλά δυστυχώς δεν διακρίνεται η παραλλαγή του  :evil:

Εκτός αν μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα από αυτήν:  ::dontknow:: (κάτι διακρίνεται μετά βίας στο βάθος...)

Στη πρώτη φωτο, η θέση και το σχήμα μοιάζουν με τα υστερα "oil-bath" φίλτρα αλλα σαν να λείπουν οι "σαλίγγαροι"... η εκτίμησή μου είναι πως πρόκειται για τα τροποποιημένα αλλα τοποθετημένα πιό πίσω ::dontknow::
Τα πρώιμα "felt element" φίλτρα σαν αυτά που εβαλε ο Δημήτρης είναι σχεδόν ημικυλινδρικά απο πάνω.
Στη δεύτερη είναι σίγουρα με τα εν λόγω τροποποιημένα - την έχω τη φωτογραφία και σε βιβλίο, οπου φαίνονται καλύτερα :wink:

::arrowred::Νίκο (Γάτε)και Κώστα: Ο τάκος έχει αφαιρεθεί. Για τα φίλτρα αέρος (ναι έχεις δίκιο), διάβασα το παρακάτω απόσπασμα σε άρθρο του Peter Brown στο Military Modelling (Vol.37 No 8, 2007). Αντιγράφω:
Another change was the air cleaners. As early as the end of December 1940 felt element air cleaners were reported as not satisfactory under desert conditions and a request was made to fit an oil bath type to tanks then in North Africa. Crusaders appear to have a new type fitted, probably a local modification devised in a base workshop.
Στο ίδιο τεύχος (σελ.26), υπάρχει μια πλάγια φωτογραφία του Τ-15572, που έχει φίλτρα (λίγο-πολύ) σαν αυτά που έβαλα, παραλλαγή Caunter και την εφεδρική ερπύστρια εμφανή στο δεξί φτερό. Δυστυχώς, αν και το έψαξα στον Γούγλη, δεν βρήκα τη φωτογραφία αυτή σε ηλεκτρονική μορφή για να την ποστάρω. (Αν κάποιος έχει το συγκεκριμένο τεύχος και μπορεί να σκανάρει τη φωτό, θα με υποχρέωνε).
Συνεπώς, η (ομολογώ αρκετά βολική :oops:) εκτίμηση, είναι ότι υπήρχαν κάμποσοι τύποι φίλτρων, πράγμα που πιθανότατα δικαιολογείται από το γεγονός ότι η μετατροπή, έγινε επιτόπου στην Αίγυπτο.
Η βάση της κεραίας στο πίσω μέρος, με προβλημάτισε αρκετά: Με το καπάκι του πύργου τελείως ανοιγμένο, υπάρχει ελάχιστος χώρος για να μπει. Θα κάνω μια προσπάθεια, αλλά είναι μάλλον δύσκολο να γίνει (ο Ζάλογκα στο δικό του την έχει κάνει διπλωμένη προς τα πίσω).

Σας ευχαριστώ πολύ όλους  ::salut::

ΔΚ

Θα συμφωνήσω πως μάλλον "έπαιξαν" και οι τρείς τυποι φίλτρων αέρος, απλά η δική μου προσέγγιση είναι να αναπαριστώ το σύνηθες και όχι την εξαίρεση... τη φωτό που λές δεν την έχω υπόψιν μου αλλα αφού είναι όπως γράφεις ,τότε μπορείς με ασφάλεια να φτιάξεις το Τ-15572. Εγώ πάντως στο Italeri θα του φτιάξω τα "modified"... άλλωστε είναι πανεύκολα στη κατασκευή! :mrgreen:

Εκτός απο τη κεραία νομίζω πως πρέπει να κάνεις τον κόπο και να προσθέσεις μπροστά και τα μικρότερα προβολάκια εκατέρωθεν του κεντρικού "κουτιαστού" προβολέα... μου φαίνεται συνηθέστερο να τα έχουν παρά όχι! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 01:28:20 μμ »
Αυτο που με νευριαζει στις μετασκευες σου ειναι οτι στο τελος,τουλαχιστον στο δικο μου απαιδευτο ματι,δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες μεταξυ των τυπων..Οσο ειναι αβαφτο ομως,ειναι κουκλακι!!
Βεβαια,εσυ δινεις που και που τη λυση...και ακουει στο ονομα "φτιαχνω 2-3 τυπους καθε φορα,τυπου θεματικη συλλογη" για να μπορουμε να τα συγκρινουμε....με τη $@$!~!@# τη κλιμακα που πας και φτιαχνεις....αναγωγε!! ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 07:04:03 μμ »
 ::arrowred:: Χρήστο: Λέω να ακολουθήσω πιο οικείους δρόμους, σε ότι αφορά στα χρώματα, για το συγκεκριμένο: Θα βάψω το sand με το British Tankers Uniform Highlights της Vallejo (με το οποίο έχω ήδη βάψει την ανάρτηση). Για Silver Grey το Sky της Tamiya, ή το Japan Navy Grey της Tamiya και αντί για Slate, το IJN Grey (Kure Arsenal), πάλι της  Tamiya.Τα δύο τελευταία χρώματα, τα χρησιμοποίησε και ο Ζάλογκα στο κατασκευαστικό του Mk I στο τεύχος του Military Modelling που ανέφερα πιο πάνω.

::arrowred:: Γάτε: Όπως ξέρεις, είχα δει το κατασκευαστικό του Ζάλογκα (είναι άλλωστε στο ίδιο τεύχος του ΜΜ), αλλά προτίμησα να βάλω τα φίλτρα του 15572, για τα οποία είχα πολύ καλή φωτό. Στα περισσότερα Mk I πάντως, έχω δει φίλτρα του "κοινού" τύπου (box and donut), τα οποία είχε και το αρχικό κιτ της Hasegawa, αλλά ήθελα να βάλω κάτι διαφορετικό (τρομάρα μου  :oops:). Τα φίλτρα αυτά τα έκοψα από το αντίστοιχο κιτ της Armorfast και απλώς τα "ψήλωσα" κατά 2χιλ. (τα αρχικά ήταν μάλλον αναιμικά). Σε κάθε περίπτωση πλέον αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς η αντικατάστασή τους απαιτεί εκ νέου κατασκευή των φτερών (μπρρρρρρρ). Τα φωτάκια, θα τα βάλω μόλις βρω τρόπο να τα αναπαραστήσω τόσο αυτά, όσο και τα λογχοειδή προστατευτικά τους. Το σημείο αυτό το ψάχνω ακόμα. Αν πάντως δεν βρω (σύντομα) τρόπο, μάλλον θα μείνουν εκτός. Είδωμεν.....

::arrowred:: Τάσο: Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες  :mrgreen: Μας έχεις σπάσει τόσο τα νεύρα με τις σκρατσιές σου, που τα δικά μου φαίνονται .....πταίσματα (και όχι μόνο λόγω μεγέθους) ::glossa::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 07:14:29 μμ »
::arrowred:: Γάτε: Όπως ξέρεις, είχα δει το κατασκευαστικό του Ζάλογκα (είναι άλλωστε στο ίδιο τεύχος του ΜΜ), αλλά προτίμησα να βάλω τα φίλτρα του 15572, για τα οποία είχα πολύ καλή φωτό. Στα περισσότερα Mk I πάντως, έχω δει φίλτρα του "κοινού" τύπου (box and donut), τα οποία είχε και το αρχικό κιτ της Hasegawa, αλλά ήθελα να βάλω κάτι διαφορετικό (τρομάρα μου  :oops:). Τα φίλτρα αυτά τα έκοψα από το αντίστοιχο κιτ της Armorfast και απλώς τα "ψήλωσα" κατά 2χιλ. (τα αρχικά ήταν μάλλον αναιμικά). Σε κάθε περίπτωση πλέον αυτό δεν μπορεί να αλλάξει, καθώς η αντικατάστασή τους απαιτεί εκ νέου κατασκευή των φτερών (μπρρρρρρρ). Τα φωτάκια, θα τα βάλω μόλις βρω τρόπο να τα αναπαραστήσω τόσο αυτά, όσο και τα λογχοειδή προστατευτικά τους. Το σημείο αυτό το ψάχνω ακόμα. Αν πάντως δεν βρω (σύντομα) τρόπο, μάλλον θα μείνουν εκτός. Είδωμεν.....
Και θα σου έλεγα οτι τα φίλτρα μου φαίνονται κάπως μεγάλα σε σχέση με ότι έχω δει σε φωτό! Φέρε μου αν το έχεις το περιοδικό θελω πολύ να το δω!
Τα φώτα δεν εχουν προστατευτικά... αν εννοείς τις βάσεις τους (τα δυο καθετα rods εκατερωθεν καθε φανού) τις κάνεις άνετα τρυπώντας το πήγμα για να έχεις σταθερότητα και μπήξε σύρμα ή sprue! :mrgreen:

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 07:52:43 μμ »
Το περιοδικό θα το φέρω το Σάββατο, οπότε θα το δεις (αν δεν μπεκρουλιάζεις πάλι με τους υπόλοιπους άσωτους) :mrgreen:. Για τα φωτάκια, έχω δύο προβλήματα:
α) Δεν ξέρω τι σχήμα είχαν στο πίσω μέρος τους. Αν είναι πομπέ, πράγμα πολύ πιθανό, είναι μάλλον δύσκολο να αναπαρασταθούν αξιοπρεπώς, καθώς αφενός δεν μπορώ να πιάσω και να τρίψω ένα κομμάτι  1Χ2 χιλ., αφετέρου θα πρέπει να κάνω δύο εντελώς όμοια.  Ακόμα όμως δεν έχω ψάξει ενδελεχώς το spares box, οπότε έχω ακόμα ελπίδα ότι κάτι θα βρω ::dontknow::
β) τα προστατευτικά (ή στηρίγματα) στο πάνω μέρος τους είναι (μάλλον) λογχοειδή. Το αντίστοιχο κομμάτι στην 1/72, είναι κάτι δέκατα του χιλιοστού. Έχω σκεφτεί να τα κάνω από χαλκόσυρμα που το θα διαμορφώσω με τον ταχυτροχό και λίμες. Με τρομάζει όμως η ιδέα ότι θα πρέπει να το κάνω τέσσερεις φορές  :roll: :oops: ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:10:44 μμ »
Το περιοδικό θα το φέρω το Σάββατο, οπότε θα το δεις (αν δεν μπεκρουλιάζεις πάλι με τους υπόλοιπους άσωτους) :mrgreen:. Για τα φωτάκια, έχω δύο προβλήματα:
α) Δεν ξέρω τι σχήμα είχαν στο πίσω μέρος τους. Αν είναι πομπέ, πράγμα πολύ πιθανό, είναι μάλλον δύσκολο να αναπαρασταθούν αξιοπρεπώς, καθώς αφενός δεν μπορώ να πιάσω και να τρίψω ένα κομμάτι  1Χ2 χιλ., αφετέρου θα πρέπει να κάνω δύο εντελώς όμοια.  Ακόμα όμως δεν έχω ψάξει ενδελεχώς το spares box, οπότε έχω ακόμα ελπίδα ότι κάτι θα βρω ::dontknow::
β) τα προστατευτικά (ή στηρίγματα) στο πάνω μέρος τους είναι (μάλλον) λογχοειδή. Το αντίστοιχο κομμάτι στην 1/72, είναι κάτι δέκατα του χιλιοστού. Έχω σκεφτεί να τα κάνω από χαλκόσυρμα που το θα διαμορφώσω με τον ταχυτροχό και λίμες. Με τρομάζει όμως η ιδέα ότι θα πρέπει να το κάνω τέσσερεις φορές  :roll: :oops: ::salut::

ΔΚ
Τα φωτα και τα στηρίγματα είναι όπως του Α13 και δεν τα λες ευκολα αλλα μάλλον είναι και υπερβολή στην τυφλοκλίμακα που ασχολείσαι! Τρόπος πάντως υπάρχει - με σύρμα και ΖΤΜ (ζεσταμενη & τεντωμένη μπατονέτα) ή μονόκλωνο καλώδιο κατάλληλης διαμέτρου! :mrgreen:

Υ.Γ. Φρόντισα όπως είδες να εχω και συνοδευτικά (καυτερες πιπεριές) για τα τσίπουρα το Σάββατο! ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:28:25 μμ »
Ωραίοος ο παίκτης!!!
Κοντέ τι έγινε σε έχει κάνει κοτλέ ο Γάτος????Εσύ ένας γκουρού πως το ανέχεσαι αυτό?Διπλή μερίδα πιπεριές από τις καλές ...ξέρεις από τα εύφορα εδάφη του Τσερνόμπιλ :mrgreen: ::glossa:: ::glossa::
I ride my fate with all my hate!!!

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:32:56 μμ »
Το περιοδικό θα το φέρω το Σάββατο, οπότε θα το δεις (αν δεν μπεκρουλιάζεις πάλι με τους υπόλοιπους άσωτους) :mrgreen:.

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:37:04 μμ »
Ωραίοος ο παίκτης!!!
Κοντέ τι έγινε σε έχει κάνει κοτλέ ο Γάτος????Εσύ ένας γκουρού πως το ανέχεσαι αυτό?Διπλή μερίδα πιπεριές από τις καλές ...ξέρεις από τα εύφορα εδάφη του Τσερνόμπιλ :mrgreen: ::glossa:: ::glossa::
Απο εκείνα τα Ξωτικά μέρη θέλουμε άλλα πράγματα όχι πιπεριές! ::glossa::

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Και 'σύ τέκνο Μπάρκμαν? :mrgreen: Απο εσένα περίμενα υποστήριξη! ::kerasma::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 13, 2014, 08:41:27 μμ »
Και σύ τέκνο Μπάρκμαν? :mrgreen: Απο εσένα περίμενα υποστήριξη! ::kerasma::

Μα για υποστήριξη το έβαλα!Εμείς θα πάμε για τσίπουρα,σιγά μην ασχοληθούμε με τους Εγγλέζικους τενεκέδες  ::glossa:: :twisted:

Υ.Γ.Βλέπω να μου έρχεται συστημένη η τσίλικη  :mrgreen:

Tags: CRUSADER