Αποστολέας Θέμα: Βολές κατά ριπάς με BADGER 200  (Αναγνώστηκε 2808 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Βολές κατά ριπάς με BADGER 200
« στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 08:53:29 μμ »
Εντάξει , το θέμα με τις προσπάθειές μου να βάψω με τον αερ/φο μου ( badger200g) εχει καταντήσει τόσο αστείο οπότε είπα να το μοιραστώ μαζί σας , να πω το πόνο μου κάπου ρε παιδιά... κι ας με συμπαθανε οι admins που καταχραζομαι το χωρο του κλαμπ.
Αρα αυτα που διαβάζετε από δω και πέρα, έχουν το χαρακτηρα ευθυμογραφήματος ..

Προτού λοιπόν φτάσω στα τελευταία μου κατορθωματα (ΒΟΛΗ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ) να σας απαριθμήσω τι εχω πάθει μέχρι στιγμής.

1) δυσκολία εισαγωγής στη βελόνα στις πρωτες απόπειρες βαψιματος ---> σπάσιμο του μπεκ-->σπάσιμο π@π@ριών ...

2) Σφίξιμο πολύ του μπεκ, ψιλοτσαντίστηκε το O-ring, τραβηξε μια μικρή σύγχυση και μαζί αλλοίωση ---> μπουρμποουλήθρες

3) Αυτά ακολουθήθηκαν από πέσιμο της βελονας από τα χερια του ανηψιου μου πού μετέτρεψαν τη βελόνα πραγματικά σαν το βελονάκι των γιαγιαδων μας για πλέξιμο.

4) Προμήθεια άλλης βελόνας, και ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ τελευταια..

Την έβαλα μονος μου, που σημαινει οτι μαλλον καπου δεν υπολόγισα καλά στο ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ (δειτε και παλιοτερα τι μού ειχε ΞΑΝΑσυμβει  http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26374.0.html

ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΥΛΟΓΩ ..
Βγηκε η μυτιτσα αυτη 

την ξανατοποθετησα με το χερι, την ψιλοβιδωσα και από τοτε ΨΕΚΑΖΕΙ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ..

Τον πηγα στον Καλφακη , ο οποιος είπε ότι αυτη η μυτιτσα ΔΕΝ σφίγγει με το χέρι, αλλα θελει ειδικο εργαλείο, μού ειπε οτι ισως εχει πρόβλημα και η κεφαλή , γενικά τον αφησα στο σεριβις  και περιμένω..

Η μόνη βοήθεια/γνώμη  που ζητώ είναι η εξής :
  • αν πρέπει να στριψω προς το ψάρεμα
  • ή μιας και εχω κρατησει τη βελονα που στραβωσε να το γυρίσω σε πλέξιμο

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Βολές κατά ριπάς
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 10:24:24 μμ »
Spoiler (hover to show)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 10:35:49 μμ »
Αυτή είναι η καλύτερη λύση, αλλά θα χρειαστεί να μετατρέψεις άλλη μια βελόνα. Αλλά αυτήν την έχεις αγοράσει ήδη. Οπότε απλά θα πρέπει να την ξαναδώσεις μαζί με τον Badger στο ανηψάκι σου για να εφαρμόσει την ίδια τεχνική ώστε να έχει την ίδια κλίση.

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 10:58:05 μμ »
Πιθανόν να έχει σχιστεί το μπεκ.Πως ανοίγουν οι κάνες των όπλων στα κινούμενα σχέδια....?
Επίσης την βελόνα δοκίμασε να την ισιώσεις σε μια λεία σκληρή επιφάνεια(κρύσταλλο)πιέζοντας και ρολάροντας με ένα γυάλινο μπουκαλάκι ή μεταλλικό χάρακα.
Να θυμάσαι ότι όλα αυτά τα μέρη δεν θέλουν πολύ δύναμη,σταματάς μόλις καταλάβεις λίγο ζόρι
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 11:51:30 μμ »
Spoiler (hover to show)

Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι δεν εχει καποια λογικη αυτο που λες.. Θα το ψαξω..

Πιθανόν να έχει σχιστεί το μπεκ.Πως ανοίγουν οι κάνες των όπλων στα κινούμενα σχέδια....?
Επίσης την βελόνα δοκίμασε να την ισιώσεις σε μια λεία σκληρή επιφάνεια(κρύσταλλο)πιέζοντας και ρολάροντας με ένα γυάλινο μπουκαλάκι ή μεταλλικό χάρακα.
Να θυμάσαι ότι όλα αυτά τα μέρη δεν θέλουν πολύ δύναμη,σταματάς μόλις καταλάβεις λίγο ζόρι

Γιώργο, εδω δεν μπορω να βάλω σωστα τη βελόνα, σιγα μην την ισιώσω... Δεν ειναι τα χεράκια μου για τετοια... Ασε που η πρεσβυωπια δεν βοηθαει..

Αυτή είναι η καλύτερη λύση, αλλά θα χρειαστεί να μετατρέψεις άλλη μια βελόνα. Αλλά αυτήν την έχεις αγοράσει ήδη. Οπότε απλά θα πρέπει να την ξαναδώσεις μαζί με τον Badger στο ανηψάκι σου για να εφαρμόσει την ίδια τεχνική ώστε να έχει την ίδια κλίση.

Μου φαινεται οτι εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο.. Ελπιζω ο ανηψιος να τα καταφερει..

Αποσυνδεδεμένος babi_rg

• Μπάμπης
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Ανδραβίδα-Θεσ/νικη
  • 117cw phantom phlyers.
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 11:38:02 πμ »
Κάποτε είχα κάνει κι εγώ τη γκάφα να ξεβιδώσω το tip ενός badger 200 και να το βιδώσω με μυτοτσίμπιδο(τόσο μου έκοβε),με αποτέλεσμα να στραβώσει το tip.
Φυσικά είχα προβλήματα στο ψέκασμα και αναγκάστηκα να αγοράσω άλλο.Αν θέλεις πάντως χρησιμοποίησε ένα μεγεθυντικό φακό για να δεις σε τί κατάσταση βρίσκεται
το tip και η βελόνα.Θα σε βοηθήσει αρκετά.Και φυσικά έχε υπ'όψη σου οτι αν έχει στραβώσει,δύσκολα θα το επαναφέρεις.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 06:47:28 μμ »
Φίλε Μπάμπη, τον πήγα στο γιατρο Καλφάκη και τον αφησα στο σερβις. Θα μου πουν τα καθεκαστα ίσως αύριο που θα τον τσεκάρουν..
 ::salut::

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 05, 2014, 08:17:02 μμ »
 ::ontopic::

Η μόνη βοήθεια/γνώμη  που ζητώ είναι η εξής :
  • αν πρέπει να στριψω προς το ψάρεμα