Αποστολέας Θέμα: (EDIT) F-15C Eagle Flanker Aggressor  (Αναγνώστηκε 4096 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: (EDIT) F-15C Eagle Flanker Aggressor
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 09, 2014, 01:13:49 μμ »

ΘΟΛΩΜΑ ΚΑΛΥΠΤΡΑΣ : ασπρη κολλα ατλακολ? Που την βρισκω?

Δικό μου το λάθος , έτσι όπως το εγραψα σε μπέρδεψα.. :oops:

Λοιπόν η ασπρόκολα (ή ξυλόκολα ή ατλακόλ κλπ)  ΔΕΝ θα σε βοηθησει στο να ξεθολώσει η καλύπτρα.
Απλά με με την ασπρόκολα, ΔΕΝ θα σου ξαναθολώσει ποτε καλύπτρα στο μέλλον λόγω της σύστασής της.. Επίσης , οταν την χρησιμοποιησιες και κάνεις την κοληση, θα διαπιστωσεις οτι έχει εξαφανιστεί ..

Την βρίσκεις σε χρωματοπωλεία..Ενα μικρό μπουκαλάκι θα σου κρατησι χρόνια..

Τωρα για το ξεθόλωμα, δύσκολα τα πράγματα .. Αλλά ρίξε μια ματιά εδω.
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,20421.0.html

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 09, 2014, 04:48:13 μμ »
Το σημαντικότερο είναι ότι το διασκεδάζεις και αυτό έχει σημασία! Τα όποια λάθη θα υπάρχουν πάντα και μοντέλο με μοντέλο θα εξαλείφονται αν ακολουθείς τις συμβουλές των εμπειρότερων, διατηρώντας παράλληλα και την όρεξη πού φαίνεται ότι έχεις!!
Το F-15 μια χαρά βγαίνει, αλλά θα ήταν προτιμότερο να το ξέβαφες και το έκανες από την αρχή μιας και το έβαψες με διαφορετικά χρώματα. Και το rafale πολύ ωραίο, το wash ανέδειξε την πολύ καλή λεπτομέρεια της revell. Από εφαρμογή τι λέει, γιατί το ζαχαρώνω καιρό το κιτ;!

Αυτό πού πρέπει να προσέξεις σε επόμενο μοντέλο πού πρόκειται να βάψεις "αερογραφάτα" παραλλαγή, είναι ο διαχωρισμός των χρωμάτων, προτίμησε την τεχνική του μπλου τακ για να πετύχεις καλύτερο σβήσιμο (για πινελάτη παραλλαγή, ελεύθερο χέρι και πολύ υπομονή!).
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,28684.0.html
Στο λινκ θα δεις και ένα σχεδιάγραμμα για το πως θα ψεκάσεις για να μην περάσει χρώμα κάτω από το μασκάρισμα, το ίδιο ισχύει και για βάψιμο με πινέλο πάνω από ταινία, ποτέ κόντρα.

Για τις υπερυψωμένες γραμμώσεις, όπως ανέφερε ο mmaker, με λάδια ζωγραφικής. Δες κι εδώ ένα παράδειγμα πως μπορείς να τις τονίσεις ή να δημιουργήσεις καινούργιες
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,25661.msg529662.html#msg529662
Μια άλλη μέθοδος, ΠΡΙΝ βάψεις όμως τα βασικά χρώματα, είναι να περάσεις τις γραμμώσεις με ένα σκούρο γκρι (κάτι σαν preshade) κατά προτίμηση enamel πού είναι πιο ανθεκτικό, και αφού βάψεις κανονικά το μοντέλο, να τρίψεις ελαφρά και προσεκτικά με ψιλό ντουκόχαρτο, μόνο τις γραμμώσεις μέχρι να αποκαλυφθεί το γκρι.

Όσον αφορά το κόλλημα των διάφανων, θα συμφωνήσω με τον dsk. Χρησιμοποιώ κι εγώ άσπρη ξυλόκολλα κρυσταλιζέ.
Δεν επηρεάζει τις καλύπτρες, καθαρίζεται εύκολα με λίγο νεράκι και όταν στεγνώσει γίνεται διάφανη. Αργεί να στεγνώσει αλλά κάνει καλή κόλληση.   
 ::salut:: ::salut::
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος fijidreamer

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Μαρτίου 09, 2014, 11:50:35 μμ »
Μα bluetack χρησιμοποιησα αλλα φαινεται (ετσι το βλεπω) οτι δεν πηγε καλα η πρωτη φορα.
Ενα απο τα μειον που εχεις οταν δεν υπαρχει κομπρεσερ ειναι οτι δεν μπορεις να σπαταλησεις τον αερα για πειραματα και απειρες διορθωσεις  :evil: :roll:
Οσο για το Rafale τηε Revell σε 1/48 χωρις να εχω τεραστια εμπειρια οπως το βλεπω απο κοντα και χωρις κανενα στοκαρισμα ή τριψιμο (δεν εχω κανει) ειναι κορυφαιο  8)
Ναι δεν εχω τριψει στοκαρει τιποτα  :oops: Σιγουρα θελει κατι μικρα αλλα μιλαμε για γελοια πραγματα. Οπως το κοιταω ενα κοπιδι για την ατρακτο που εξεχει σε μερικα σημεια (μη φανταστεις τιποτα φοβερο) και λιγο να θελουν οι αεραγωγοι (μπορει να φταιει το κολημα μου εκει δεν θυμαμαι) αλλα τιποτα το φοβερο. Μιλαμε για αρκετη λεπτομερεια και για παρα πολλη καλη γραμμωση. Παντου! Θα ανεβασω φωτογραφιες (ισως αυριο) για να δειτε τι εννοω με λεπτομερεια.
Οσο για το διαγραμμα δεν το ειχα δει ειναι καινουργιο ποστ και εξαιρετικο!!
Εγω ψεκαζα καθετα και οταν αρχισα να βγαζω το bluetack τοτε το ξαναεβαλα πισω (το λιγο που ειχα βγαλει) και εκανα ακριβως το πρωτο ψεκασμα!
Εκει ηταν το λαθος.. :oops:
Αντε να δουμε....στο επομενο που θα ειναι το Α-10 .....και ε ε ε ερχεται!!! ηδη ειναι στο τραπεζι (παλια ξεκινημενο) και περναει επιθεωρηση.....

Tags: