Αποστολέας Θέμα: Wildcat down  (Αναγνώστηκε 5218 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Wildcat down
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 10:40:47 μμ »
Κάπου στον Ειρηνικό, στις αρχές του 1942...

Στην 1/32-1/35: Το φτερό είναι από ένα παλιό Grumman F4F Wildcat της Revell ενώ ο πιλότος μετατροπή από Masterbox. Το νερό είναι Prochima E-30 χρωματισμένο με χρώμα ζαχαροπλαστικής και ο κυματισμός Micro Kristal Klear της Microscale. Οι φωτογραφίες θα μπορούσαν να είναι και καλύτερες, αν και η διαφάνεια της ρητίνης δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να αποδοθεί.

Το κατασκευαστικό εδώ.
1.  https://postimg.cc/47qFsc2t 
2.https://postimg.cc/S2B2r155 

3. https://postimg.cc/S2w0x31g 
4.https://postimg.cc/sQbyqvpH 
5. https://postimg.cc/LYrzQ3hq 

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
Απ: Wildcat down
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 10:58:16 μμ »
Πολύ καλό εύγε !
Κανένα καρχαρία δεν έβαλες  :mrgreen: εκεί κοντά...

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 11:01:03 μμ »
Πολύ καλό εύγε !
Κανένα καρχαρία δεν έβαλες  :mrgreen: εκεί κοντά...
Σε ευχαριστώ πολύ! Καρχαρίνια δεν έβαλα γιατί τα σιχαίνομαι, το έχω ήδη δηλώσει στο κατασκευαστικό :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 02, 2014, 11:16:06 μμ »
Πολυ ομορφο.
Μονη ενσταση ισως θα ηθελε λιγους αφρους στην γραμμη θαλασσα πτερυγα.
Και παλι μπραβο για το αποτελεσμα.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 01:59:59 πμ »
παιδικό   :? :? :? :? :? :? :?

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 10:00:10 πμ »
Πολυ ομορφο.
Μονη ενσταση ισως θα ηθελε λιγους αφρους στην γραμμη θαλασσα πτερυγα.
Και παλι μπραβο για το αποτελεσμα.

::salut:: Κωστας

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Σκέφτομαι να κάνω μια προσπάθεια να προσθέσω λίγο αφρό αλλά χωρίς να παραγίνει γιατί η θάλασσα είναι θεωρητικά ήρεμη και ταράσσεται μόνο από την κίνηση του φτερού και του πιλοτου μέσα σε αυτήν.

παιδικό   :? :? :? :? :? :? :?

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Κάποια παραπάνω διευκρίνηση θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 01:11:13 μμ »
Σε κάθε κατασκευή τιμάς την προσπάθεια πραγματώσεώς της, ξέροντας ότι η αποκτειθείσα εμπειρία είναι εφαλτήριο για ακόμη καλύτερες κατασκευές.
Συγνώμη που δεν γεννηθήκαμε τέλειοι μοντελιστές, ούτε έχουμε το εκ Θεού " χάρισμα" και κάνουμε " παιδικά".
Είναι κρίμα που τέτοιοι χαρακτηρισμοί [ παιδικό (!!!!!!)] προέρχονται από παλιό μέλος του forum.
Φίλε μου συνέχισε. Το διόραμα είναι πολύ ωραίο, και σε σύλληψη ιδέας και στην εφαρμογή της. Είμαι σίγουρος ότι το επόμενο θα είναι ακόμη καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος Πέτρος

• ο τεως ...ΘΕΙΟΣ
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 01:55:42 μμ »

παιδικό : όταν σε πιο μικρή ηλικία κάναμε κάτι στα γρήγορα, απλά για να το τελειώσουμε.

χρησιμοποιείς τρία αντικείμενα για τη σύνθεση σου, αλλά πρωταγωνιστής του "δράματος" είναι η φιγούρα
αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι πολύ καλά βαμμένη για να τραβάει το μάτι
για τη θάλασσα, απλά άδειασες ενα μπουκάλι υλικού χωρίς διακυμάνσεις, αφρούς, κατάλληλο βάψιμο
επίσης και το πλαινό της βάσης θα έπρεπε να είναι βαμμμένο με ένα σκούρο χρώμα, για να μη χάνεται το focus που πρέπει να είναι στη φιγούρα

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 06:17:59 μμ »
@1st Quards Tank Brigade: ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Είναι ακριβώς όπως το λες: το συγκεκριμένο είναι εφαλτήριο για επόμενη κατασκευή που είναι σε εξέλιξη. Ξεκίνησε για εκμάθηση τεχνικών στο βάψιμο του φτερού, μου βγήκε πολύ ωραίο για να πάει χαμένο και αποφάσισα να το αξιοποιήσω σε αυτή τη βινιετούλα, μαθαίνοντας επιπλέον και την τεχνική του νερού για το άλλο project.

παιδικό : όταν σε πιο μικρή ηλικία κάναμε κάτι στα γρήγορα, απλά για να το τελειώσουμε.
χρησιμοποιείς τρία αντικείμενα για τη σύνθεση σου, αλλά πρωταγωνιστής του "δράματος" είναι η φιγούρα
αυτό σημαίνει ότι θα έπρεπε να είναι πολύ καλά βαμμένη για να τραβάει το μάτι
για τη θάλασσα, απλά άδειασες ενα μπουκάλι υλικού χωρίς διακυμάνσεις, αφρούς, κατάλληλο βάψιμο
επίσης και το πλαινό της βάσης θα έπρεπε να είναι βαμμμένο με ένα σκούρο χρώμα, για να μη χάνεται το focus που πρέπει να είναι στη φιγούρα

Ευχαριστώ και για τις διευκρινιστικές παρατηρήσεις, που με βοηθούν να δω τα ελαττώματα και να σκεφτώ σχετικά με αυτά. Πράγματι για εμένα ήταν εκπαιδευτική η βινιετούλα ως προς τη χρήση του water effect και όχι κάποιο πολύ φιλόδοξο project. Παρόλα αυτά, "παιδικό" με την έννοια της ξεπέτας ή της τσαπατσουλιάς δεν θα συμφωνούσα (άλλωστε είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο!). Η βινιέτα έχει πολύ έρευνα και δουλειά παρά τη λιτότητά της, ή ίσως αυτά χάνονται εξαιτίας της λιτότητάς της. Ίσως δεν βοηθούν και οι φωτογραφίες που δεν αποδίδουν αρκετά καλά αυτό που βλέπει κανείς από κοντά. Για παράδειγμα, στη φιγούρα δεν βλέπω τι περισσότερο θα μπορούσα να κάνω χωρίς να οδηγηθώ στην υπερβολή. Είναι και θέμα προτιμήσεων: προσωπικά δεν ενθουσιάζομαι με τις φιγούρες που είναι υπερβολικά "ζωγραφισμένες". "Παιδικό" με την έννοια της απλής, ή ακόμη και απλοϊκής σύνθεσης, το αποδέχομαι. Συμφωνώ ότι η φιγούρα ως κεντρικό θέμα, χάνεται αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα είναι στη σύνθεση και όχι στο βάψιμο. Ίσως ήθελε κάποια άλλη τοποθέτηση στο κάδρο ή ίσως ήθελε περισσότερο νερό γύρω γύρω που θα μίκραινε οπτικά το φτερό και ίσως αυτό οδηγούσε το μάτι περισσότερο στη φιγούρα. Δύο από τα ελαττώματα που βλέπω ως προς την ακρίβεια και το ρεαλισμό είναι ότι το φτερό είναι πολύ έξω από το νερό σε σχέση με αυτό που δικαιολογεί το εκτόπισμα του όγκου που είναι μέσα στο νερό και ότι μοιάζει σαν να έχει αποκολληθεί ακέραιο από το αεροπλάνο χωρίς να έχει γίνει άλλη ζημιά. Ωστόσο, και τα δύο είναι αισθητικές επιλογές σε βάρος της ακρίβειας (ήθελα να φαίνεται όσο περισσότερο γινόταν από το φτερό και τη δουλειά που είχε γίνει σε αυτό). Το πλαϊνό της βάσης δεν το έβαψα γιατί ήθελα να αποδίδεται η διαφάνεια του νερού και για αυτό ήθελα να μπαίνει φως και από το πλάι, όχι μόνο από πάνω. ʼλλωστε η κλίμακα (1/32-1/35) επιβάλλει τη διαφάνεια σε σχέση με τις ναυτικές κλίμακες όπου το νερό μπορεί να είναι φτιαγμένο με άλλα υλικά. Το νερό που ήθελα να αναπαραστήσω είναι σε ήρεμη και όχι ταραγμένη θάλασσα που δεν κάνει αφρούς. Το Micro Kristal Klear είναι λευκό όταν τοποθετείς και στεγνώνει διαφανές (όπως η ξυλόκολλα, με την οποία πρέπει να έχει πολύ παρόμοια σύνθεση όπως προδίδει η μυρωδιά της, αλλά όταν στεγνώνει είναι μεν διαφανής αλλά λίγο πιο θαμπή). Οπτικά δεν μου άρεσε αυτό που έβλεπα όσο ήταν λευκό, δεν ήταν ρεαλιστικό σε σχέση με αυτό που ήθελα να πετύχω για αυτό δεν έχω προσθέσει ακόμη λευκό αφρό (αν και εξετάζω την πιθανότητα). Η φλυαρία μου είχε στόχο να μοιραστώ τους προβληματισμούς και τις λύσεις που έδωσα και όχι βέβαια να υπερασπιστώ κάτι που ούτως ή άλλως είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 06:36:00 μμ »
Κωστη, οντως η θαλασσα εχει πολλα θεματα τα οποια στο μελλον ειμαι σιγουρος οτι θα τα λαβεις υπ οψιν για μελλοντικες αναλογες αποπειρες σου! ::thumbleft::
Τωρα, το σχολιο 'παιδικο' του συνφορουμιτη να μου επιτρεψει να το κρινω ως παιδικο και ανευθυνο.. :roll:

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 06:40:21 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:03:19 μμ »
Εμένα μου αρέσει η όλη σύλληψη όσο και η εκτέλεση. Όλα όσα αναφέρθηκαν γύρω από την κατασκευή με κάλυψαν σε αρκετά ερωτήματα που είχα, κυρίως για το νερό. Το μόνο για το οποίο έχω μια "ένσταση" είναι ως προς το βάψιμο της φιγούρας όπου δεν αποδίδεται ή τουλάχιστον δεν φαίνεται στις φωτό ? δεν το βλέπω εγώ ? το βρέξιμο της στολής του πιλότου.

Spoiler (hover to show)

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:09:01 μμ »

Spoiler (hover to show)

καταλαβαινεις αν το κανω αυτο τι εχει να γινει ?

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:16:12 μμ »
Τότε αγαπητέ και εφόσον ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΑΣ κρατάμε τα λόγια μας μετρημένα. Φιλική συμβουλή πάντα, για να μην παρεξηγούμαστε.  ::salut::

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:25:14 μμ »
Τότε αγαπητέ και εφόσον ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΑΣ κρατάμε τα λόγια μας μετρημένα. Φιλική συμβουλή πάντα, για να μην παρεξηγούμαστε.  ::salut::

Μη μπερδευεις το θαρρος της γνωμης με το σεβασμο στο τι εχει να γινει αν κανω αυτο που μου ζητας..Οσοι ηθελαν να καταλαβουν τι εννοω το εχουν καταλαβει.

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:27:24 μμ »
Κωστη, οντως η θαλασσα εχει πολλα θεματα τα οποια στο μελλον ειμαι σιγουρος οτι θα τα λαβεις υπ οψιν για μελλοντικες αναλογες αποπειρες σου! ::thumbleft::

Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την εμπιστοσύνη!
Εμένα μου αρέσει η όλη σύλληψη όσο και η εκτέλεση. Όλα όσα αναφέρθηκαν γύρω από την κατασκευή με κάλυψαν σε αρκετά ερωτήματα που είχα, κυρίως για το νερό. Το μόνο για το οποίο έχω μια "ένσταση" είναι ως προς το βάψιμο της φιγούρας όπου δεν αποδίδεται ή τουλάχιστον δεν φαίνεται στις φωτό ? δεν το βλέπω εγώ ? το βρέξιμο της στολής του πιλότου.
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Για το βρέξιμο της στολής προβληματίστηκα. Αρχικά σκέφτηκα διχρωμία: πιο σκούρο το βρεγμένο και πιο ανοικτό το στεγνό. Αλλά μετά σκέφτηκα ότι λογικά ο πιλότος έχει βραχεί ολόκληρος πέφτοντας στη θάλασσα και θα είναι ολόκληρη η στολή στην πιο σκούρα απόχρωση, όπως και έκανα. Μπορεί η φιγούρα να φαίνεται ότι έχει πολύ ανοικτή απόχρωση αλλά οι φωτό που βρήκα δείχνουν ότι το μπεζ των Αμερικανών πιλότων ήταν πολύ ανοικτό άρα το βρεγμένο παραμένει αρκετά ανοικτό. Κατά τα άλλα το βρέξιμο αποδίδεται από την γυαλιστερή επιφάνεια της στολής αντί για ματ.

@all: Παράκληση να μην κονταροχτυπηθούμε για την έκφραση "παιδικό" που χρησιμοποιήθηκε. Νομίζω ότι είχε χαρακτήρα περιγραφικό και όχι προσβλητικό. Προσωπικά ξαφνιάστηκα μεν, αλλά δεν παρεξηγήθηκα αφού άλλωστε εξηγήθηκαν και τα σημεία που δεν άρεσαν.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:37:21 μμ »
Spoiler (hover to show)
Κωστή, δεν είχα σκοπό να γράψω στο θέμα σου, αλλά έχοντας δει και το 3"/23 US naval gun (scratch), πιστεύω ότι με λίγη εξάσκηση θα κάνεις παπάδες...

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:43:11 μμ »
Δεν ξέρω αν οι φωτογραφίες αποδίδουν ή φιλτράρουν την πραγματικότητα, σίγουρα όμως η ανωνυμία και η έλλειψη αμεσότητας στη συζήτηση και το σχολιασμό, σ ένα φόρουμ, παρασύρουν εύκολα σε ακραίες εκφράσεις.
Διότι μόνο τέτοια μπορώ να χαρακτηρίσω εγώ τη λέξη "παιδικό".
Υποχρέωση του εκτιθέμενου να ανεχθεί την κριτική και τα σχόλια που τη συνοδεύουν, αλλά ταυτόχρονα υποχρέωση των κτιτικών να διατηρούνται σε κάποια όρια ευπρέπειας, ώστε να μην προσβάλλουν.
Ο χαρακτηρισμός "παιδικό", όπως εκφράσθηκε αρχικά, χωρίς καμία διευκρίνιση, εμένα με ενόχλησε, και ήδη με οδηγεί σε άλλα συμπεράσματα, ως προς τις αρχικές προθέσεις, που δεν θα τα γράψω, γιατί είναι απλές υπόνοιες.
Θεωρώ ότι η καλοπροαίρετη κριτική είναι πάντα, από την πρώτη στιγμή, αιτιολογημένη και όχι μονολεκτική.
Ο μονολεκτικός αρνητικός χαρακτηρισμός συνιστά απόλυτη απόρριψη, η οποία εν προκειμένω δεν αρμόζει στην κατασκευή.
Και εξηγούμαι : η κατασκευή και το βάψιμο της πτέρυγας, με την εσωτερική λεπτομέρεια, είναι εξαιρερικά, η ιδέα πολύ καλή, η επέκταση της πτέρυγας εκτός βάσης δίνει την αίσθηση του περιβάλλοντος, τα πλαϊνά της θάλασσας δεν τα θέλω ούτε εγώ βαμμέν, δίνει έτσι την αίσθηση ενός ενυδρείου, που εκθέτει την ιδέα, αφρούς θα έκανα ελάχιστους γύρω από τη φιγούρα, επειδή εκεί υπάρχει η κίνηση καθώς η πτέρυγα γλιστράει μέσα στο νερό. Για τη θάλασσα και τους ιριδισμούς της, θέλω να πω ότι μακάρι πολλοί μοντελιστές να μπορούσαν να την φτιάξουν ρίχνοντας απλά κάποιο υλικό στο καλούπι.
Όσον αφορά τη φιγούρα, είναι βαμμένη ένα δύσκολο χρώμα, που καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις σκιάσεις.
Σε κάθε περίπτωση η επίμαχη κριτική, πέραν του ανεπίτρεπτου της έκφρασης της, είναι υπερβολικά αυστηρή. Αλήθεια, γιατί ;

Στον φίλο που περιμένει να διαβάσει περιπτώσεις υπερεκτιμημένων κατασκευών, θα έλεγα ότι μάλλον θα πρέπει να τις λάβει με π.μ.

Τέλος, θα αναζητήσω τις κατασκευές του κριτικού Πέτρου, να συγκρίνω με τη συγκεκριμένη.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 07:50:28 μμ »
Εμένα μου αρέσει. Η θάλασσα δεν είναι πάντα με κύματα, υπάρχουν καταγεγραμμένες περιπτώσεις που είναι γυαλί ακόμα και στη μέση του ωκεανού, κλασσική περίπτωση η βραδυά της βύθισης του RMS Titanic όπως επίσης και η μάχη των Falkland Islands το 1914, υπάρχει και φωτογραφία του HMS Invincible να πλέει πάση δυνάμη σε μία επίπεδη θάλασσα λίγο μετά τις 1000. Με το πέρας της μάχης, στις 1830, υπάρχει φωτογραφία, την οποία παραθέτω, του HMS Inflexible το οποίο μαζεύει από τη θάλασσα τους επιζώνες του SMS Gneisenau. H θάλασσα δεν είναι πλέον εντελώς επίπεδη αλλά δεν τη λες και με κύματα...

Click to see the original size.

Τι δε μου αρέσει; Ο κολλημένος εγκέφαλός μου σκέφτηκε πως η πτέρυγα θα έπρεπε να βουλιάξει από την άλλη πλευρά, αυτή που είναι πιο κοντά στην πτέρυγα λόγω του ότι εκεί υπάρχει και ο μεγάλος φόρτος των όπλων, των πυρομαχικών και του μηχανισμού αναδίπλωσης.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 08:07:58 μμ »
Εγω απο βινιετες ,διοραματα και θαλασσες δεν ξερω για να μπω σε αναλυσεις..
Ξερω ομως τι μου λεει το ματι μου.. και αυτο που μου λεει ειναι οτι βλεπει κατι πολυ ομορφο και σαν ιδεα και σαν εκτελεση.
Σιγουρα αν το εβλεπα σε μια βιτρινα θα μου τραβουσε την προσοχη και θα το θαυμαζα.
Ωραια δουλεια Κωστα. ::salut:: ::salut::

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 08:27:13 μμ »
Κωστή, δεν είχα σκοπό να γράψω στο θέμα σου, αλλά έχοντας δει και το 3"/23 US naval gun (scratch), πιστεύω ότι με λίγη εξάσκηση θα κάνεις παπάδες...
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο και την ενθάρρυνση!

Και εξηγούμαι : η κατασκευή και το βάψιμο της πτέρυγας, με την εσωτερική λεπτομέρεια, είναι εξαιρερικά, η ιδέα πολύ καλή, η επέκταση της πτέρυγας εκτός βάσης δίνει την αίσθηση του περιβάλλοντος, τα πλαϊνά της θάλασσας δεν τα θέλω ούτε εγώ βαμμέν, δίνει έτσι την αίσθηση ενός ενυδρείου, που εκθέτει την ιδέα, αφρούς θα έκανα ελάχιστους γύρω από τη φιγούρα, επειδή εκεί υπάρχει η κίνηση καθώς η πτέρυγα γλιστράει μέσα στο νερό. Για τη θάλασσα και τους ιριδισμούς της, θέλω να πω ότι μακάρι πολλοί μοντελιστές να μπορούσαν να την φτιάξουν ρίχνοντας απλά κάποιο υλικό στο καλούπι.
Όσον αφορά τη φιγούρα, είναι βαμμένη ένα δύσκολο χρώμα, που καθιστά ακόμη πιο δύσκολες τις σκιάσεις.
Σε κάθε περίπτωση η επίμαχη κριτική, πέραν του ανεπίτρεπτου της έκφρασης της, είναι υπερβολικά αυστηρή. Αλήθεια, γιατί ;
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!

Εμένα μου αρέσει.
{...}
Τι δε μου αρέσει; Ο κολλημένος εγκέφαλός μου σκέφτηκε πως η πτέρυγα θα έπρεπε να βουλιάξει από την άλλη πλευρά, αυτή που είναι πιο κοντά στην πτέρυγα λόγω του ότι εκεί υπάρχει και ο μεγάλος φόρτος των όπλων, των πυρομαχικών και του μηχανισμού αναδίπλωσης.
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Το πώς βυθίζεται η πτέρυγα ενός αεροσκάφους Wildcat με προβλημάτισε πολύ (αυτά που έλεγα περί έρευνας που έχει η βινιέτα). ʼντε όμως να βρεις φωτογραφίες. Κατ' αρχήν θεώρησα ότι η λεπτή πλευρά πρέπει να βυθίζεται περισσότερο και η ογκώδης να βγαίνει έξω (Αρχή του Αρχιμήδη). Αυτό με το βάρος των όπλων κλπ. για να πω την αλήθεια δεν μου πέρασε από το μυαλό αλλά είναι μια πολύ σημαντική παράμετρος. Φωτογραφίες δεν βρήκα εκτός από πρόσφατα αεροπορικά ατυχήματα μεγάλων πολιτικών αεροσκαφών.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 09:45:19 μμ »
πολυ ομορφη και πετυχημενη σε ολα η υλοποιηση της ιδεας Κωστη.περισσοτερο απ ολα μου αρεσει η αληθοφανεια στη σταση του πιλοτου,η προσπαθεια για να σκαρφαλωσει πιο ψηλα.το μονο που θα ηθελα ή ισως περιμενα ηταν να ειναι λιγο πιο μεγαλης επιφανειας η θαλασσα,κ ας κινδυνευε να χαρακτηριστει ως "άδειο" στο ματι το διοραμα.και αισθητικα καλυτερα πιστευω που δεν εβαλες περιγραμμα αφρου.
απο το σχολιο του συναδελφου Πετρου,καταλαβα οτι ο συγκεκριμενος μοντελιστης ανηκει στην κατηγορια αυτων που διακατεχονται απο το αλαθητο του Πάπα οποτε ο,τι και να γραψουμε χαμενο θα παει
Βοήθεια μας ::pop::

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 10:14:33 μμ »
Ολοι περνάμε από την παιδική ηλικία  πριν την ενηλικίωση,ακόμα και στον μοντελισμό και μιας και ο μοντελισμός είναι χόμπυ για να περνάς ωραία,δεν είμαι καν σίγουρος οτι η "ενηλικίωση" είναι απαραίτητη...

Αποσυνδεδεμένος xristosstergiou

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 03, 2014, 11:03:02 μμ »
Κωστή αυτό που δεν μου κάθεται καλά είναι ότι το φτερό ακουμπά στο περιθώριο -ή έτσι φαίνεται τουλάχιστο-... Κατά τα άλλα δεν με χαλάει κάτι χρωματικά (με τα λίγα που ξέρω) ούτε η φιγούρα, ούτε το φτερό. Τώρα εφόσον έγινε δοκιμαστικά... και αν μου επιτρέπεις... φαντάσου το μελλοντικά το ίδιο απλό και απέριτο μέσα σε μια κονσέρβα σαρδέλας με το καπάκι λυγισμένο προς τα πίσω και ένα αφηρημένο πιασάρικο τίτλο όπως "Oh fishy, fishy, fishy!" (από Monty Python). :lol:
Καλή συνέχεια!
 ::salut::
Οι βιτρίνες αποδεικνύονται πάντα μικρές...!

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 04, 2014, 06:26:24 πμ »
Μου αρέσουν τα "παιδικά" διοράματα διότι σε κάνουν να ξαλαφρώνεις, χωρίς το άγχος
της υπερπαραγωγής. Από την άλλη καλά έκανε ο Πέτρος και ο καθένας και εξέφρασε την
άποψή του για να μπορούμε να διορθωνόμαστε, αλλά έπρεπε να τεκμηριώσει εξ αρχής
αυτό που έλεγε. Εάν δεν σου αρέσει κάτι και βαριέσαι να σχολιάσεις, απλά δεν ασχολήσαι.
Είμαι υπέρ των αφρών ή έστω κάποιας χρωματικής διαφοροποίησης του νερού για να
έχουμε αληθοφάνεια στην κλίμακα.  ::salut::

Tags: