Αποστολέας Θέμα: HMS Victory by Constructo  (Αναγνώστηκε 16993 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Απ: HMS Victory by Constructo
« Απάντηση #75 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 08:44:21 μμ »
Να και η φωτογραφία!
Click to see the original size.
Αριστερά είναι το κερί από το μαγαζί,
στη μέση το μελισσοκέρι,
και δεξιά η κλωστή απλά.
Πιστεύω ότι φαίνονται οι διαφορές.

απο την φωτογραφια που μας εδειξες σιγουρα η πρωτη και η δευτερη κλωστη εχουν μεγαλη διαφορα απο την τριτη
τωρα ποιο απο τα δυο κερια θα χρησιμοποιησεις ειναι καθαρα δικια σου αποφαση συμφωνα με την δικια σου αισθητικη
μου εκανε μεγαλη εντυπωση η φωτογραφια απο την κλωστη που ηταν περασμενη απο τα dead eyes γιατι μου φαινοταν η κλωστη σαν τριχια!
επισης θα συμφωνησω με τον Στεργιο το να βαψεις τα κανονια μην τα αφησεις χρυσαφι!

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #76 στις: Οκτωβρίου 22, 2014, 10:02:23 πμ »
ποια η γνώμη σας αντί για κερί να χρησιμοποιηθεί πολύ αραιωμένη ξυλόκολλα στα σχοινιά?

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #77 στις: Οκτωβρίου 22, 2014, 05:19:41 μμ »
καλησπερα, την χρησιμοποιω εγω. εχει καλα αποτελεσματα αλλα το σκοινι γινεται αρκετα σκληρο, και δεν δειχνει καλα παρα μονο αν μπει κολλα αφου το τοποθετησεις. επιλεον για καποιο λογο μικραινει λιγο και το παχος του σκοινιου. παντως εξαφανιζει ολα τα χνουδια...... :lol:
δεν κανει για τις τριοπες που το θελεις, για τα αλλα ναι κανει

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #78 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 07:48:35 μμ »
Γεια σας
Θα  συμφωνήσω  απόλυτα  με τον  Xristos 2 , η  κόλλα  σκληραίνει  το σκοινί  με αποτέλεσμα   να   χάνει  την φυσικότητα  του .
   Για να βοηθήσω  κάπως   ,εάν μου το επιτρέπεις ,  σε παραπέμπω  σε παλιότερη  ανάρτηση μου  με  θέμα  το   σκοινί .   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24499.50.html
Εύχομαι  τα καλύτερα .
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #79 στις: Οκτωβρίου 23, 2014, 11:56:33 μμ »
Γεια σας
Θα  συμφωνήσω  απόλυτα  με τον  Xristos 2 , η  κόλλα  σκληραίνει  το σκοινί  με αποτέλεσμα   να   χάνει  την φυσικότητα  του .
   Για να βοηθήσω  κάπως   ,εάν μου το επιτρέπεις ,  σε παραπέμπω  σε παλιότερη  ανάρτηση μου  με  θέμα  το   σκοινί .   http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,24499.50.html
Εύχομαι  τα καλύτερα .
Βαγγέλης
Βαγγέλη γεια σου. Σε τι βοηθάει το ρετσίνι ως μείγμα στο κερί που περνάς τα σχοινιά;
Ευχαριστώ.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #80 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 08:37:16 πμ »
Το μείγμα κερί και ρετσίνι είναι στερεό;
Δηλαδή περνάμε πάνω σε αυτό την κλωστή, όπως το απλο κερί;
Και επίσης που βρίσκουμε ρετσίνι;

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #81 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 10:01:49 πμ »
Γεια σας
Στέργιο  δεν  γνωρίζω την  χημική  σύσταση  του ρετσινιού  ,αλλά  και  αν τη γνώριζα  δεν  είμαι 
σε θέση  να απαντήσω  σε  μια τόσο  εξειδικευμένη  ερώτηση   '' σε τι βοηθάει  ''.
  Η  απάντηση μου  είναι μια διαπίστωση  και  συγκεκριμένα .
Το  κερί  της μέλισσας  αφήνει  υπολείμματα   στο σκοινί  τα οποία   με την πάροδο  του  χρόνου 
ξεραίνονται  και πέφτουν  υπό  μορφή  σκόνης . 
Αντίθετα  το  μείγμα  κερί  μέλισσας  και ρετσινιού 
 α) δεν αφήνει  υπολείμματα 
β) δίνει  μια στιλπνότητα  και φυσικότητα  στο σκοινί 
  γ) εξαλείφει  κάθε χνούδι .
Είναι μια προσωπική  επιλογή  -εμπειρία  την οποία θέλησα  να μοιραστώ  μαζί σας .
Κάτι  παραπάνω  δεν γνωρίζω.
Argyris.    α)   Είναι  στερεό .
  β)  Πράγματι  περνάμε  το σκοινί  πάνω  του .
γ)  Εγώ  το  βρίσκω στο  δάσος  κάνοντας  μια τομή  σ ένα  έλατο .
Βαγγέλης .

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #82 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 11:10:49 πμ »
Όντως, η κλωστή με το κερί οταν δουλευτεί λίγο (δεθεί, περάσει μέσα από τρύπες, κλπ) χάνει την αρχική της εικόνα, "ξεφτίζει" ελαφρά..
καλή ιδέα φαίνεται η ανάμιξη με το ρετσίνι.
Βαγγέλη εννούσα μήπως είναι αρκετά ρευστό για να απλωθεί με ένα πινελάκι πχ και αν υπάρχει στο εμπόριο.
σε ευχαριστώ πάντως

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #83 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 11:21:01 πμ »
Γεια σας
Στέργιο  δεν  γνωρίζω την  χημική  σύσταση  του ρετσινιού  ,αλλά  και  αν τη γνώριζα  δεν  είμαι 
σε θέση  να απαντήσω  σε  μια τόσο  εξειδικευμένη  ερώτηση   '' σε τι βοηθάει  ''.
  Η  απάντηση μου  είναι μια διαπίστωση  και  συγκεκριμένα .
Το  κερί  της μέλισσας  αφήνει  υπολείμματα   στο σκοινί  τα οποία   με την πάροδο  του  χρόνου 
ξεραίνονται  και πέφτουν  υπό  μορφή  σκόνης . 
Αντίθετα  το  μείγμα  κερί  μέλισσας  και ρετσινιού 
 α) δεν αφήνει  υπολείμματα 
β) δίνει  μια στιλπνότητα  και φυσικότητα  στο σκοινί 
  γ) εξαλείφει  κάθε χνούδι .
Είναι μια προσωπική  επιλογή  -εμπειρία  την οποία θέλησα  να μοιραστώ  μαζί σας .
Κάτι  παραπάνω  δεν γνωρίζω.
Argyris.    α)   Είναι  στερεό .
  β)  Πράγματι  περνάμε  το σκοινί  πάνω  του .
γ)  Εγώ  το  βρίσκω στο  δάσος  κάνοντας  μια τομή  σ ένα  έλατο .
Βαγγέλης .
.... και σε τί αναλογία δημιουργείς το μείγμα κερί-ρετσίνι;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #84 στις: Οκτωβρίου 24, 2014, 04:55:07 μμ »
Έτοιμη η πρώτη σκαλιέρα (ratlines)
Για πρώτη προσπάθεια είμαι ικανοποιημένος νομίζω..
Φαίνονται και τα ξέφτια που δεν καλύπτονται τελικά
Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #85 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 05:00:23 πμ »
 :D
ωραιο ειναι, μην σε πιανει μοντελιστικη τελειομανια ::nospam::

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #86 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 11:25:25 πμ »
Ωραία εμφάνιση.
Αν μπορούσες σε κάποια σημεία να τεντώνεις λίγο καλύτερα τα ratlines ώστε και να μη στρίβουν...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #87 στις: Οκτωβρίου 25, 2014, 05:46:42 μμ »
Γεια σας
Στέργιο .  Οι αναλογίες που χρησιμοποίησα  είναι  3μερη  κερί  και 1 μέρος  ρετσίνι  (περίπου ).   
 Λέω  περίπου  γιατί  δεν ζύγισα  ποτέ  τα συστατικά .
Βαγγέλης .

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #88 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 07:48:00 πμ »
Γεια σας
Θα μου επιτρέψει  ο Xristos2  και ο Στέργιος  να διαφωνήσω   .
 Δεν είναι θέμα    (μοντελιστής τελειομανίας) αλλά εδώ υπάρχει ένα λάθος  . Η θέση  στερέωσης των  (lande ) , τα σύρματα
που χρησιμοποιεί ο Argyris ,  δεν είναι τυχαία και  όπου βολεύει ,  ακλουθούν την φορά που έχουν τα ξάρτια .
 Αυτό δεν είναι ένα θέμα αισθητικής και τελειομανίας  αλλά  στατικότητας .
 Ένα σκοινί δεν μπορείς  να το (τραβάς)  υπό γωνία , δημιουργεί  οριζόντιες  παράπλευρες  δυνάμεις  πάνω
στο οριζόντιο ξύλο  (parasartia ), με όλα τα επακόλουθα  . 
Το  μεγαλύτερο  μέρος της   ευθύνης  για τέτοια  λάθη  έχουν  οι κατασκευαστικές  εταιρίες  των κιτς   τοποθετώντας  τα  ξάρτια
 σε θέση  που να εμποδίζουν  τις θυρίδες  των κανονιών, και  να μην δίνουν  κατευθύνσεις  τι πρέπει  να κάνει  ο μοντελιστής  .
Ζητώ  συγγνώμη  από τον  Argyri  αλλά  επειδή  σέβομαι  την δουλειά  και την προσπάθειά του  είναι κρίμα  μια τέτοια , μικρή  ίσως
  λεπτομέρεια ,  να δημιουργήσει  έστω  και ένα αντιαισθητικό  αποτέλεσμα .
Βαγγέλης

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #89 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 09:19:20 πμ »
Γεια σας
Θα μου επιτρέψει  ο Xristos2  και ο Στέργιος  να διαφωνήσω   .
 Δεν είναι θέμα    (μοντελιστής τελειομανίας) αλλά εδώ υπάρχει ένα λάθος  . Η θέση  στερέωσης των  (lande ) , τα σύρματα
που χρησιμοποιεί ο Argyris ,  δεν είναι τυχαία και  όπου βολεύει ,  ακλουθούν την φορά που έχουν τα ξάρτια .
 Αυτό δεν είναι ένα θέμα αισθητικής και τελειομανίας  αλλά  στατικότητας .
 Ένα σκοινί δεν μπορείς  να το (τραβάς)  υπό γωνία , δημιουργεί  οριζόντιες  παράπλευρες  δυνάμεις  πάνω
στο οριζόντιο ξύλο  (parasartia ), με όλα τα επακόλουθα  . 
Το  μεγαλύτερο  μέρος της   ευθύνης  για τέτοια  λάθη  έχουν  οι κατασκευαστικές  εταιρίες  των κιτς   τοποθετώντας  τα  ξάρτια
 σε θέση  που να εμποδίζουν  τις θυρίδες  των κανονιών, και  να μην δίνουν  κατευθύνσεις  τι πρέπει  να κάνει  ο μοντελιστής  .
Ζητώ  συγγνώμη  από τον  Argyri  αλλά  επειδή  σέβομαι  την δουλειά  και την προσπάθειά του  είναι κρίμα  μια τέτοια , μικρή  ίσως
  λεπτομέρεια ,  να δημιουργήσει  έστω  και ένα αντιαισθητικό  αποτέλεσμα .
Βαγγέλης

Συμφωνώ απόλυτα με το Βαγγέλη.
Σχολίασα μόνο για την τάση των οριζόντιων σκαλιέρων (ratlines).
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #90 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 10:38:25 πμ »
Στέργιο, στα επόμενα δούλεψα καλύτερα τα δεσίματα και είναι τεντωμένες καλύτερα οι σκαλιέρες και διόρθωσα κάποια σε αυτό που πόσταρα.

Βαγγέλη σε ευχαριστώ για την υπόδειξη.
Είναι κάτι που δεν το ήξερα, ούτε το είχα βρει σε κάποια βιβλιογραφία να τονίζεται (ίσως να μην το είχα ψάξει και αρκετά σε αυτό το σημείο).
Νομίζω ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να διορθωθεί τώρα.. στα επόμενα :)
Οι βοηθητικές εικόνες στο κιτ είναι σωστές (από τα 58 μόνο 2-3 δεν ακολουθούν την συνέχεια της σκαλιέρας)
Στην όλη ατέλεια βοήθησε ένα άλλο λάθος μου, καθώς δεν υπολόγισα σωστά τις θέσεις των deadeyes και των κανονιών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κάποια κανόνια πίσω από deadeye  :(

Στο άλλο θέμα με το πέρασμα των σχοινιών με κερί, αποφάσισα τα σχοινιά σχοινιά από τις σκαλιέρες επειδή δουλεύονται αρκετα να μην τα περάσω με τίποτε. Στο τέλος η τοποθέτηση κόλλας στα δεσίματα απορροφάται πιο εύκολα και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Σε άλλα μέρη ιστιοφορίας με μεγαλύτερα τμήματα σχοινιών θα βάλω κερί κανονικά.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #91 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 01:05:53 μμ »
Δοκίμασα κι εγώ και κέρωσα σχοινί του 1 χιλ. χρώματος μαύρου, της Caldercraft, για μια σύντομη εφαρμογή (burton pendants)...
Δε ξέρω αν φταίει το μαύρο χρώμα αλλά το κερί το κάνει αρκετά πιο άτονο χρωματικώς κι αυτό δε βελτιώνεται πολύ όσο κι αν προσπαθώ μετά να το βελτιώσω δια της τριβής "σέρνοντας" το σχοινί ανάμεσα στα δάκτυλα μου...
Επίσης κάποια μικροχνουδάκια πάλι υπάρχουν.
Κάποια πρόσθετα σχόλια από τους εμπειρότερους;
Ευχαριστώ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #92 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 01:11:26 μμ »
Γεια σας
Στέργιο .  Οι αναλογίες που χρησιμοποίησα  είναι  3μερη  κερί  και 1 μέρος  ρετσίνι  (περίπου ).   
 Λέω  περίπου  γιατί  δεν ζύγισα  ποτέ  τα συστατικά .
Βαγγέλης .
Βαγγέλη να υποθέσω πως λιώνεις & αναμιγνύεις τα συστατικά μαζί και μετά στερεοποιείται έτοιμο το μείγμα;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #93 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 01:16:51 μμ »
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κερί στα σχοινιά, στην έκθεση της IPMS στην Αθήνα μιας και γνωρίστηκα με αρκετούς κάτι μου είπε ο Μπάμπης (με το nick dorade) μαζί με έναν άλλο Κύριο  αλλά δεν θυμάμαι τώρα, μπορείς να ρωτήσεις και τον Μπάμπη.
Υπάρχει δηλαδή πολύ χνούδι στα σχοινιά που θέλεις να τα κερώσεις; Σχοινιά καλά βγάζουν οι εταιρείες Amati - Caldercraft - Mantua
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #94 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 01:43:02 μμ »
...
Υπάρχει δηλαδή πολύ χνούδι στα σχοινιά που θέλεις να τα κερώσεις; Σχοινιά καλά βγάζουν οι εταιρείες Amati - Caldercraft - Mantua
Χνούδι γενικά δεν έχουν. Έλεγα να κερώσω είτε τα caldercraft είτε τα ελληνικά "πεταλούδα" 'ή "μουζάκη" κλπ....
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος dorade

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστέρι
« Απάντηση #95 στις: Οκτωβρίου 26, 2014, 10:30:24 μμ »
Καλησπέρα,
θα ήθελα να πω κι εγώ την άποψη μου σε αυτή την ωραία κουβέντα που έχει ανοιχτεί με θέμα τα σχοινιά ενός μοντέλου.
Αρχικά θα πω ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ το μείγμα κερί-ρετσίνι επειδή δε το γνώριζα μέχρι την στιγμή που το ανέφερε ο Βαγγέλης.
Μένει η δοκιμή στην πράξη από πλευράς μου. Ο Βαγγέλης κάτι θα ξέρει.
Πριν διαφωνήσω κι εγώ με την χρήση ξυλόκολλας στα σχοινιά , θα ήθελα να πω ότι εγώ εδώ και 20 περίπου χρόνια χρησιμοποιώ κερί που έχω προμηθευτεί από κηροποιούς ( αυτοί που φτιάχνουν τα κεριά της εκκλησίας). Δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως ασπρίλα ή αλλοίωση στην εμφάνιση των σχοινιών. Με μία προϋπόθεση : Όλα μου τα μοντέλα είναι σε βιτρίνα , πριν καν αυτά ολοκληρωθούν που λέει ο λόγος.
Ο κυριότερος όμως λόγος είναι κατά την γνώμη μου , το είδος της πρώτης ύλης . Το είδος του σχοινιού. Επειδή λοιπόν δεν με ικανοποιούσαν τα σχοινιά των εταιρειών, άρχισα να χρησιμοποιώ κλωστές σαν αυτές που χρησιμοποιούσαν οι μανάδες μας ή οι γιαγιάδες μας , όταν έπλεκαν με το βελονάκι τραπεζομάντηλα. Τις θεωρώ κορυφαίας ποιότητας και παράλληλα με χαμηλότατο κόστος.
Ένα κουβάρι που πρέπει να έχει κανα-δυο χιλιόμετρα κοστίζει 4-5,00EUR. Κυκλοφορούν σε δύο χρώματα (άσπρο & μπεζ) και σε έξι διαφορετικά πάχη. Το μπεζ το χρησιμοποιώ απευθείας για τα κινούμενα σχοινιά και το βάφω μαύρο με κάσια ( ο Βασίλης στην έκθεση μου ανέφερε την σινική μελάνη) για τα σταθερά σχοινιά.
Οι εταιρείες που είναι διαθέσιμες ευρέως , είναι οι DMC και Πεταλούδα. Μία επίσκεψη σε ένα κατάστημα του είδους , θα δώσει την δυνατότητα να βρεθούν κι άλλα υλικά που μας εξυπηρετούν. Για παράδειγμα αν κάποιος δεν βρίσκει την τρύπα ... ενός μακαρά , θα βρει μέσα σε σετ βελόνας ραψίματος , ένα βολικότατο αλουμινένιο βοήθημα που βάζεις μέσα την κλωστή και σου την περνάει αυτό μέσα από την τρύπα.
Επιστρέφοντας στο θέμα μας ,πριν τοποθετήσω σχοινιά , περνάω την κλωστή από το κερί και ύστερα την χρησιμοποιώ. Να σημειώσω ότι δεν βάζω κόλλα (C-A ή άσπρη) στους κόμπους , και δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα , μιας και κατά την γνώμη μου , το κερί πρέπει να αγκαλιάζει το σχοινί και γίνεται η δουλειά. Φαντάζομαι ότι όταν στο μείγμα θα βάλω το ρετσίνι του Βαγγέλη ... θα γίνει κόλαση.
Ευχαριστώ για τον χώρο και χρόνο σας .
Αργύρη καλή συνέχεια.
http://sotropi.blogspot.com/
http:// navarinomodels.com

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #96 στις: Οκτωβρίου 27, 2014, 01:37:28 πμ »
Μπάμπη σε ευχαριστούμε για τον αναλυτικό σχολιασμό σου.
Το θέμα με τα μαγαζιά ραπτικής είναι πως τις περισσότερες φορές το καθένα έχει διαφορετική μάρκα ή τύπο που αν δεν τον έχει δοκιμάσει κάποιος στην πράξη, δε ρισκάρει να το ξεκινήσει γιατί δε ξέρει τα αποτελέσματα και προκειμένου να την πατήσει εκ των υστέρων εμπιστεύεται κλωστές από εταιρείες μοντελισμού που στο φινάλε μπορεί να είναι και υποδεέστερες, κάποιες από αυτές.
Μπορούμε να έχουμε από την πείρα σου ένα αδρό οδηγό, πχ είτε DMC είτε πεταλούδα κλπ βρούμε, από τι υλικό επιλέγουμε την κλωστή για τα σχοινιά μας; Αυτό νομίζω είναι το πιο βασικό.
Καλό βράδυ.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #97 στις: Οκτωβρίου 27, 2014, 11:36:09 πμ »
Από ότι καταλαβαίνω το θέμα αυτό είναι ένα ακόμα από αυτά που εξαρτώνται από το γούστο, την όρεξη, την αντιμετώπιση και γενικά στον κάθε μοντελιστή, δεν έχει να κάνει με σωστό και λάθος, ή με καλύτερη πρακτική. Δηλαδή ο καθένας βρίσκει έναν τρόπο για να αποδώσει τα ιστία με τον τρόπο που θεωρεί καλύτερο, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις τεχνικές που αναφέρθηκαν (ξυλόκολλα, κερί, ρετσίνι, βαμμένη κλωστή καλύτερης ποιότητας κλπ) σε σχέση με τον τρόπο φύλαξης και διατήρησης του μοντέλου.
Σας ευχαριστώ για τις αναλυτικές απαντήσεις και την παράθεση απόψεων.

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #98 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 01:41:55 μμ »
Και πάνω που είχαν ολοκληρωθεί και για τα τρία κατάρτια τα shrouds, τα ratlines και τα futtocks... συνειδητοποιώ ότι τα έχω δέσει σε λάθος σημείο: αντί να περνάνε από το lower mast, περνάνε από το topmast...  :( :oops:
Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #99 στις: Οκτωβρίου 28, 2014, 01:46:20 μμ »
Τι εννοείς; Εγώ μια χαρά τα βλέπω μέχρι εδώ.  :?: :?: :?: :?:

Tags: