Αποστολέας Θέμα: HMS Victory by Constructo  (Αναγνώστηκε 17191 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
Απ: HMS Victory by Constructo
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2014, 11:24:32 πμ »
Χαιρετώ.
Στα πολύ σωστά του Βασίλη θα προσθέσω ότι, καλό είναι να κάνεις μία σύγκριση με τον εξαρτισμό απο φωτο του πραγματικού σκάφους, για να δείς μήπως το Kit έχει παραδοχές...
Thx

http://www.modelships.de/Museums_and_replicas/HMS_Victory_Portsmouth/Photos_HMS_Victory.htm

There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 27, 2014, 11:34:58 πμ »
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Στο βιβλίο Rigging: Period Ship Models εντόπισα την παρακάτω λεπτομέρεια και επομένως σε αυτό εξυπηρετεί ο έξτρα "κρίκος" σε κάποια από τα blocks. Είναι αυτό που έβαλε και ο Θανάσης.

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 05:11:42 μμ »
Έχει κάποια διαφορά αν το δέσιμο των blocks γίνει με λεπτό σύρμα (όπως στις τελευταίες φωτογραφίες που ανέβασα) ή με κλωστή?
Αισθητική διαφορά?
Διαφορά στην απόδοση?
Ή στην εργασία?

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 30, 2014, 06:41:01 μμ »
Η διαφορά κατά την άποψή μου είναι και αισθητική αλλά και απόδοσης. Το σύρμα θα φαίνεται σύρμα εκτός και το βάψεις αλλά και πάλι σύρμα θα παραμείνει. Στα πραγματικά μόνο σε ορισμένα μέρη όπως για παράδειγμα τα deadeyes δένονται με μέταλλο.
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #54 στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 03:29:40 μμ »
Τελικά πήρα την απόφαση να δέσω όλα τα blocks με νήμα και όχι με σύρμα.
Από τους ναυτικούς κόμπους που εντόπισα, επέλεξα να χρησιμοποιήσω τον σταυροκόμπο.
Το αποτέλεσμα φαίνεται στην εικόνα παρακάτω, και για block με έξτρα θηλιά και χωρίς...
Πως σας φαίνεται το αποτέλεσμα; γνωρίζετε άλλο κόμπο που να εξυπηρετεί το δέσιμο των blocks;
Στις άκρες των κόμπων είναι επιθυμητό να ακουμπάω λίγη ξυλόκολλα για σταθερότητα και αντοχή;

Για άλλες περιπτώσεις, όπως για τα deadeyes από ότι έχω δει ακολουθείται άλλος τρόπος δεσίματος αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα.

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #55 στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 11:13:44 μμ »
Είναι η μέρα με την νύχτα. Φρόντισε με ένα ψαλίδι που κόβει πολύ καλά να κόψεις τα περισσεύματα στις άκρες του κόμπου. Πριν τα κόψεις όμως θα πρέπει εάν θέλεις να κάνεις καλή δουλειά να βάλεις κόλλα ώστε να μην χαλαρώσουν με τον καιρό. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις λευκή κόλλα διαλυμένη σε αναλογία 50% με νερό, η αναλογία είναι σχετική με την μάρκα της κόλλας που χρησιμοποιείς, ίσως να θέλει πιο λίγο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κύανο κόλλα λεπτόρρευστη και εάν επειδή το σχοινί είναι μαύρο σου ασπρίσει το σημείο που έχεις βάλει κόλλα τότε  βάφεις με σινική μελάνι το σημείο αυτό προσέχοντας να μην σου στάξει κάπου αλλού γιατί η σινική μελάνη δεν βγαίνει μετά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις βερνίκι ματ διάφανο.

Ειδικά όταν φτάσεις να φτιάξεις τις σκαλιέρες τα λεγόμενα ratlines υποχρεωτικά θα πρέπει να σταθεροποιήσεις τους κόμπους με κάποιο υλικό γιατί στην πορεία θα χαλαρώσουν.

Για τους κόμπους δεν ξέρω εάν τα σχέδια που έχεις τουλάχιστον δείχνουν τους βασικούς κόμπους και πως γίνονται, κοίταξε και το βιβλίο που έχεις (rigging), αλλά μπορείς να βρεις και πολλά χρήσιμα πράγματα στο modelshipworld.com

Επίσης κοίταξε κάποιο από τα βίντεο που έχουμε αναρτήσει στο κανάλι μας στο YouTube, ίσως σου αρέσει αυτός ο τρόπος.

Καλή συνέχεια

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #56 στις: Οκτωβρίου 03, 2014, 11:51:11 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι τα έκανα λίγο πρόχειρα αυτά που ανέβασα.. σε άλλα δοκίμασα και έκοψα τις άκρες με ξυραφάκι για να μην μένουν ξέφτια.
Το βερνίκι ματ μπορώ να το χρησιμοποιήσω αντί για κόλλα στους κόμπους? Ή για να καλύψω τα άσπρα σημάδια κόλλας?

Δοκίμασα με λίγη άσπρη κόλλα και δεν αφήνει σημάδια, θα δοκιμάσω και αραιωμένη!

Για τις σκαλιέρες έχω διαβάσει ότι θέλουν οπωσδήποτε κόλλα στους κόμπους για να μην χαλαρώσουν.

Συνεχίζω το ψάξιμο με το όλο rigging μιας και είμαι στην αρχή του και θα δω και τα βιντεάκια, ευχαριστώ πολύ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 04, 2014, 12:24:04 πμ »
Η αλήθεια είναι ότι τα έκανα λίγο πρόχειρα αυτά που ανέβασα.. σε άλλα δοκίμασα και έκοψα τις άκρες με ξυραφάκι για να μην μένουν ξέφτια.
Το βερνίκι ματ μπορώ να το χρησιμοποιήσω αντί για κόλλα στους κόμπους? Ή για να καλύψω τα άσπρα σημάδια κόλλας?

Δοκίμασα με λίγη άσπρη κόλλα και δεν αφήνει σημάδια, θα δοκιμάσω και αραιωμένη!

Για τις σκαλιέρες έχω διαβάσει ότι θέλουν οπωσδήποτε κόλλα στους κόμπους για να μην χαλαρώσουν.

Συνεχίζω το ψάξιμο με το όλο rigging μιας και είμαι στην αρχή του και θα δω και τα βιντεάκια, ευχαριστώ πολύ

Το βερνίκι επάνω στο νήμα κάνει και ως κόλλα, το έχω διαβάσει από μοντελιστές που έχουν χρησιμοποιήσει βερνίκι. Εφόσον όμως όπως γράφεις ότι χρησιμοποίησες λευκή κόλλα (χωρίς αραίωση) και δεν αφήνει σημάδια καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσεις την κόλλα από το βερνίκι, όμως δοκίμασε σε επιφάνεια εκτός πλοίου κόμπους και βάλε την λευκή κόλλα αραιωμένη, ξεκίνησε με 30% σε ένα μικρό κυπελλάκι και δες το αποτέλεσμα μετά από καμιά ώρα ίσως και παραπάνω, δες δηλαδή το πόσο καλά κόλλησε η κόλλα.
Η κύανο που σου είπα πιο πάνω θα κολλήσει άμεσα, όμως εάν τα νήματά σου δεν είναι 100% cotton μην την χρησιμοποιήσεις γιατί μπορεί με τον καιρό ή άμεσα να κάψει το νήμα. Μειονέκτημα της κύανο είναι ότι αφήνει σημάδι και θα πρέπει να την βάζεις σε σημείο που είναι δύσκολο να φανεί.
Η λευκή κόλλα ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος, μειονέκτημά της όμως είναι η ταχύτητα κόλλησης.

Σου παραθέτω παρακάτω τι λένε οι οδηγίες για το δικό μου Victory.

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 08, 2014, 07:01:53 μμ »
Θα πω μια απορία μου, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα...
είχα ξεχάσει να τοποθετήσει μια λεπτομέρεια στην πρύμνη του πλοίου,
που υποθέτω έχουν καθαρά διακοσμητικό ρόλο (αν κάνω λάθος, παρακαλώ πείτε μου)
τελικά αυτές οι λεπτομέρειες, δύσκολα τοποθετούνται πλεον.. γιατί δεν εφαρμόζουν όπως θα έπρεπε στο σκαρί (
νομίζω ότι και νωρίτερα να το είχα εντοπίσει, δεν θα διορθώνοταν...)

παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες για να γίνω κατανοητός
Click to see the original size. Click to see the original size.
αναφέρομαι στο κομμάτι νούμερο 185.

αν τοποθετηθούν, το αριστερά εφαρμόζει, αλλά το δεξιά όχι.
αν και η καμπύλη που κάνει εκεί το σκαρί, θεωρώ ότι δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά..
το να μην τοποθετηθούν (από το να τοποθετηθούν και να τονίσουν το πρόβλημα) θεωρείται μεγάλο σφάλμα?

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 09:24:08 μμ »
Θα πω μια απορία μου, αλλά καταλαβαίνω ότι είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα...
είχα ξεχάσει να τοποθετήσει μια λεπτομέρεια στην πρύμνη του πλοίου,
που υποθέτω έχουν καθαρά διακοσμητικό ρόλο (αν κάνω λάθος, παρακαλώ πείτε μου)
τελικά αυτές οι λεπτομέρειες, δύσκολα τοποθετούνται πλεον.. γιατί δεν εφαρμόζουν όπως θα έπρεπε στο σκαρί (
νομίζω ότι και νωρίτερα να το είχα εντοπίσει, δεν θα διορθώνοταν...)

παραθέτω τις παρακάτω φωτογραφίες για να γίνω κατανοητός
Click to see the original size. Click to see the original size.
αναφέρομαι στο κομμάτι νούμερο 185.

αν τοποθετηθούν, το αριστερά εφαρμόζει, αλλά το δεξιά όχι.
αν και η καμπύλη που κάνει εκεί το σκαρί, θεωρώ ότι δεν έχει τόσο μεγάλη διαφορά..
το να μην τοποθετηθούν (από το να τοποθετηθούν και να τονίσουν το πρόβλημα) θεωρείται μεγάλο σφάλμα?
Αν δεν τα τοποθετήσεις τελικά, θα αφήσεις την πρύμνη όπως η δεξιά φώτο που "ανέβασες";
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 09:26:27 μμ »
Ναι σε αυτή την κατάσταση είναι τώρα η πρύμνη

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 09:42:17 μμ »
Ναι σε αυτή την κατάσταση είναι τώρα η πρύμνη
Πιστεύω πως δε μπορείς να αφήσεις αυτό το κενό μέσω του οποίου φαίνεται το 1ο πέτσωμα, κι από τις δύο πλευρές.
Προσπάθησε να τροποποιήσεις τις 185 λεπτομέρειες και τοποθέτησε τις ώστε να καλύψουν το κενό αυτό. 
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #62 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 09:47:52 μμ »
Το πέτσωμα στο καράβι είναι μονό.
Το κομμάτι που εμφανίζεται οριζόντιο στην πρύμνη είναι λεπτές  στρώσεις που καλύπτουν το κομμάτι ξύλου από το σκαρί της πρύμνης, προφανώς εννοείς αυτό.

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Οκτωβρίου 12, 2014, 10:10:25 μμ »
Το πέτσωμα στο καράβι είναι μονό.
Το κομμάτι που εμφανίζεται οριζόντιο στην πρύμνη είναι λεπτές  στρώσεις που καλύπτουν το κομμάτι ξύλου από το σκαρί της πρύμνης, προφανώς εννοείς αυτό.
Εννοώ το λευκωπά κενά που είναι συμμετρικά στην πρύμνη...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #64 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 01:54:05 μμ »
Έχω δει σε σχετικά build log ότι στη θηλιά (loop) που γίνεται για να περάσει από στο κατάρτι και να καταλήξει σαν shroud εφαρμόζεται μία τεχνική επένδυση της κλωστής για να γίνει στο σημείο εκείνο (στη θηλιά) πιο χοντρό. Αποσκοπεί κάποιου αλλού εκτός από την αισθητική απόδοση? είναι απαραίτητο να γίνει? στα σχέδια του Κιτ μου, δεν μπορώ να διακρίνω τέτοια επέμβαση. Έχει σχέση και με το πάχος των κλωστών που χρησιμοποιούνται?

Ευχαριστώ

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #65 στις: Οκτωβρίου 15, 2014, 04:05:48 μμ »
Έχω δει σε σχετικά build log ότι στη θηλιά (loop) που γίνεται για να περάσει από στο κατάρτι και να καταλήξει σαν shroud εφαρμόζεται μία τεχνική επένδυση της κλωστής για να γίνει στο σημείο εκείνο (στη θηλιά) πιο χοντρό. Αποσκοπεί κάποιου αλλού εκτός από την αισθητική απόδοση? είναι απαραίτητο να γίνει? στα σχέδια του Κιτ μου, δεν μπορώ να διακρίνω τέτοια επέμβαση. Έχει σχέση και με το πάχος των κλωστών που χρησιμοποιούνται?

Ευχαριστώ
Αναπαριστά περισσότερο την πραγματικότητα η τεχνική αυτή (serving) και γίνεται με ειδικό μηχάνημα.
Δε την έχω δοκιμάσει.
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #66 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 06:17:51 μμ »
Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια μου για τα deadeyes...
Το σχοινί που έχει τοποθετηθεί είναι κερωμένο ενώ το κομμάτι που είναι δίπλα τους είναι χωρίς κερί. Είναι ιδέα μου ή αυτό που τοποθετήθηκε έχει πλέον περισσότερα ξέφτια?... δεν θα έπρεπε το κερί να τα "εξαφανίζει"?
Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση εννοείται είναι ευπρόσδεκτη

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #67 στις: Οκτωβρίου 16, 2014, 10:56:23 μμ »
Αυτή είναι η πρώτη προσπάθεια μου για τα deadeyes...
Το σχοινί που έχει τοποθετηθεί είναι κερωμένο ενώ το κομμάτι που είναι δίπλα τους είναι χωρίς κερί. Είναι ιδέα μου ή αυτό που τοποθετήθηκε έχει πλέον περισσότερα ξέφτια?... δεν θα έπρεπε το κερί να τα "εξαφανίζει"?
Οποιαδήποτε άλλη παρατήρηση εννοείται είναι ευπρόσδεκτη
Τι είδους κερί και πώς το άπλωσες; Τι είδους είναι το σχοινί;

Τα κανόνια θα τα αφήσεις σε χρυσαφί εμφάνιση;
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #68 στις: Οκτωβρίου 18, 2014, 10:22:29 πμ »
Το κερί το αγόρασα από κατάστημα με κλωστές, έλεγε beewax  και είναι σε ένα πλαστικό με εγκοπές για να περνάς την κλωστή στο κερί. Ακριβώς αυτό το έχω δει να το χρησιμοποιούν σε βιντεάκι κατασκευής καραβιού.

Οι κλωστές είναι αυτές που παρέχει το κιτ της Constructo. Δεν ξέρω να σου πω κάτι άλλο.

Το πρόβλημα διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς αγόρασα μελισσοκέρι, που είναι πολύ μαλακό και περνάω εκεί την κλωστή. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.

Τα κανόνια θα τα αφήσεις σε χρυσαφί εμφάνιση;
Για τα κανονάκια δεν έχω σκεφτεί να τα κάνω κάτι. Εννοείς να τα βάψω? Έχεις να προτείνεις κάποια ιδέα?

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Οκτωβρίου 18, 2014, 05:07:45 μμ »
Το κερί το αγόρασα από κατάστημα με κλωστές, έλεγε beewax  και είναι σε ένα πλαστικό με εγκοπές για να περνάς την κλωστή στο κερί. Ακριβώς αυτό το έχω δει να το χρησιμοποιούν σε βιντεάκι κατασκευής καραβιού.

Οι κλωστές είναι αυτές που παρέχει το κιτ της Constructo. Δεν ξέρω να σου πω κάτι άλλο.

Το πρόβλημα διορθώθηκε σε μεγάλο βαθμό, καθώς αγόρασα μελισσοκέρι, που είναι πολύ μαλακό και περνάω εκεί την κλωστή. Το αποτέλεσμα είναι καλύτερο.
Για τα κανονάκια δεν έχω σκεφτεί να τα κάνω κάτι. Εννοείς να τα βάψω? Έχεις να προτείνεις κάποια ιδέα?
Οτιδήποτε εκτός χρυσαφί.
Το μαύρο είναι πάντα κλασσικό...
Τώρα
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
« Απάντηση #70 στις: Οκτωβρίου 18, 2014, 08:01:46 μμ »
ανεβασε αν μπορεις φωτογραφια με το μελισσοκερι να  δουμε τα σχοινια ειμαι πολυ περιεργος να δω το αποτελεσμα

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #71 στις: Οκτωβρίου 18, 2014, 08:43:21 μμ »
Να και η φωτογραφία!
Αριστερά είναι το κερί από το μαγαζί,
στη μέση το μελισσοκέρι,
και δεξιά η κλωστή απλά.
Πιστεύω ότι φαίνονται οι διαφορές.

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #72 στις: Οκτωβρίου 18, 2014, 11:59:21 μμ »
να ξερεις, το κερι κρατα ευκολα σκονη. θα πρεπει να σκεφτεις απο τωρα πως να προφυλασεις το μοντελο σου απο αυτη κατα την διαρκεια της κατασκευης του και οχι μονο οταν το τελειωσεις :D

Αποσυνδεδεμένος argyris_

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #73 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 12:23:58 πμ »
Αυτό σημαίνει να διαλέξω κάτι διαφορετικό για να περάσω τις κλωστές;
Να τις αφήσω χωρίς τίποτε;
Ή απλά να σκεφτώ πως θα φυλαχθεί στο τέλος;

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #74 στις: Οκτωβρίου 19, 2014, 12:35:35 πμ »
καλησπερα.αφου εχεις βελτωση με το κερι, συνεχισε ετσι. νομιζω δεν ειναι ασχημη ιδεα να το σκεπαζεις απο τωρα με ενα ψιλο ναυλον, και για βιτρινα  μπορεις να το σκεφτεις και οταν το τελειωσεις.εγω το δικο μου το σκεπαζω, ετσι και αλλιως ευκολο ειναι :D

Tags: