Τα ξύλα που περιέχονται στο κιτ είναι: Ayous - Sapelly - Manzonia.
Μπορείς να τα δεις στο παρακάτω λινκ:
http://www.bestrc.com/constructo/wood.htmlΓια το πέτσωμα χρησιμοποιούνται τα δύο πρώτα, δεν ξέρω αν είναι μαόνι, αλλά ξέρω ότι θα παιδευτώ σίγουρα!!

Δεν έχω σκοπό να βάψω το μοντέλο. Έχει τα τρία είδη ξύλου (συν ένα τέταρτο για τα κατάρτια) που συνδυάζονται ωραία, οπότε με ένα βερνίκι στο τέλος θα δίνουν την αίσθηση του φυσικού ξύλου. Δοκίμασα σε ένα δείγμα σανίδας και με τρίψιμο η τρύπα από το καρφάκι καλύπτεται οπότε θα τα αφαιρέσω, αν και αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά στο κόλλημα και στο τρίψιμο των νομέων

Παρακάτω είναι κάποιες φωτογραφίες για την πρόοδο του μοντέλου, ή αλλιώς πως φτάσαμε ως το πέτσωμα!!
(1.)

(2.)

(3.)

(4.)
(5.)

(6.)

(7.)

(8.)

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνεται η αρχική μορφή της σανίδας για το πέτσωμα του καταστρώματος και η τελική της μορφή.
Στις επόμενες κάποιες γωνίες από τα καταστρώματα, που έχουν τριφτεί απλά με γυαλόχαρτο.
Στην έκτη φωτογραφία, που φαίνονται και οι σκάλες, το κατάστρωμα έχει δουλευτεί περισσότερο. Έχει περαστεί με δύο χέρια sealer και στο τέλος έχει τριφτεί με ψιλό σύρμα. Πολύ καλή συμβουλή Μπάμπη (dorade), σε ευχαριστώ. Δίνει όντως ωραίο αποτέλεσμα και ωραία υφή.
Στην έβδομη φωτογραφία φαίνεται η πρώτη σανίδα πετσώματος με τα καρφάκια. Έχουν σχετικά μεγάλο κεφάλι, οπότε θα τις αφαιρώ.
Τέλος, στην όγδοη φωτογραφία φαίνεται η πλώρη του μοντέλου. Έχει επενδυθεί με μπάλσα για να αποδοθεί καλύτερα η καμπύλη και να κολλήσει ευκολότερα, ελπίζω, η σανίδα! Ίδωμεν...