Αποστολέας Θέμα: Jagdtiger Porsche w/Zimmerit 1/35 (Dragon 6493)  (Αναγνώστηκε 6657 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Jagdtiger Porsche w/Zimmerit 1/35 (Dragon 6493)
« στις: Ιανουαρίου 06, 2014, 08:18:50 μμ »
Η δεύτερη μου συμμετοχή στο GB είναι το Jagdtiger Porsche Production, το οποίο έχει ήδη zimmerit. Στην ουσία πρόκειται για το Premium Edition με τη διαφορά τα κομμάτια με το zimmerit. Έχει μεταλλική κάνη, μεταλικούς κρίκους και ένα μικρό πλαίσιο με ΡΕ, κυρίως για τις γρίλλιες του κινητήρα.

Μέχρι στιγμής έχω συναρμολογήσει τις αναρτήσεις και από τις δύο πλευρές και μπορώ να πώ ότι το καθάρισμα πάει σύννεφο. Τα κομμάτια έχουν γραμμές από το καλούπι και επίσης τα σημεία που πιάνουν πάνω στο πλαίσιο θέλουν λίγη προσοχή να καθαρίσεις. Οι αναρτήσεις είναι λειτουργικές, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλό αυτό και επίσης το μπράτσο του τροχού επιστροφής μπορεί να τοποθετηθεί σε όποια θέση θελήσω. Λογικό από τη στιγμή που οι αναρτήσεις είναι λειτουργικές, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχω μεγάλο πρόβλημα όταν θα έρθει η ώρα των ερπυστριών. Μου περνάει μια μικρή ιδέα, να κάνω το άρμα με τις ερπύστριες του ferdinand, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει μονόχρωμο.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: Jagdtiger Porsche w/Zimmerit 1/35 (Dragon 6493)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 04:25:17 μμ »
Έκανα λίγη δουλειά σήμερα.
Αντικατέστησα κάποια χερούλια με σύρμα γιατί τα πλαστικά έτσι όπως ήταν στο πλαίσιο δεν ήταν εύκολο να κοπούν και φυσικά με το σύρμα νομίζω φαίνονται πιο ρεαλιστικά.
Οι βάσεις για τις εφέδρικες ερπύστριες είναι από το κιτ κομμάτι-κομμάτι ερπυστριών της Tamiya για το King Tiger. Προτίμησα να χρησιμοποιήσω αυτές αφού και πιο καλή χύτευση είχαν και στο πλαίσιο ήταν πιασμένες σε ένα σημείο σε αντίθεση με αυτές του κιτ που ήταν σε δύο σημεία, οπότε γλύτωσα αρκετό καθάρισμα.
Στις εξατμίσεις έκανα έξτρα προστατευτικά από αλουμινόφυλλο, αν και δεν ξέρω αν είναι σωστό ή πετυχημένο. Ίσως τους βάλω και ζιμμεριτ, ώστε να στρώσει ή απλά τα σαπίσω στο ξύλο και να παραμορφώσω τελείως το σχήμα τους. Σταμάτησα σε αυτό το σημείο την κατασκευή γιατί θέλω να ψάξω περισσότερο για τις εξατμίσεις, αλλά και το που μπαίνουν ένα σωρό μπιμπλίκια που τα δείχνουν οι οδηγίες, αλλά δεν σου λέει ποιό κομμάτι είναι, απλά τα δείχνει πάνω στο άρμα και τα δείχνει και στο artwork. Γενικώς έχω μπερδευτεί λίγο σε αυτό σημείο και πρέπει να το ψάξω λίγο

Click to see the original size.

Τα έχω κυκλώσει με πράσινο τα κομμάτια για τα οποία μιλάω.

Ακολοθούν οι φωτογρφίες από την πρόοδο μου

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Σχόλια, ιδέες, προτάσεις, όλα ευπρόσδεκτα!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 04:37:54 μμ »
αυτά που έχεις στο πράσινο κύκλο μου θυμίζουν τους αντίστοιχους φορείς του ΚΤ που συγκρατούσαν στην δεξιά πλευρά το λεπτό συρματόσχοινο. (το λέω χωρίς να έχω ψάξει ακόμη σε βιβλιογραφία ή reference φωτό) :

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 04:38:30 μμ »
Ψάξε να βρεις τις οδηγίες από το κιτ χωρίς ζίμμεριτ. To kit νούμερο 6351. Θα σε βοηθήσουν πολύ. Δυστυχώς δεν βρίσκω τις δικές μου να στις ανεβάσω.

Επίσης δες τις οδηγίες από το ζίμμεριτ της eduard, δείχνει τα κενά και που πάνε τα εργαλεία. Δες κι εδώ τις φωτογραφίες:
http://www.eduard.com/store/Eduard/JAGDTIGER-1-35-1.html?cur=1

Τέλος, έχω την εντύπωση ότι κάποιο από τα μονόχρωμα δεν είχε το ζιμεριτ μέχρι τις πάνω εφεδρικές ερπύστριες αλλά πιο χαμηλά. Πρόσεξε μην την πατήσεις με τα νούμερα.  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 04:39:43 μμ »
α, και απ΄όσο θυμάμαι προστατευτικά στις εξατμίσεις είχε μόνο ένα άρμα... Πρέπει να το σκαλίσω λίγο.

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 05:00:01 μμ »
Αυτό με το προστατευτικό :

και μερικές ακόμη στις οποίες συμπεριλαμβάνεται αυτό με το zimmerit σε χαμηλότερο επίπεδο:

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.

Υ.Γ. στις reference φωτό απο το "The modeller's guide to jagdpanzer" της MGJP , εμφανίζει τις δέστρες που έχεις σημειώσει με πράσινο κύκλο να αφορούν το λεπτό συρματόσχοινο το οποιό τοποθετούσαν σε συνδυασμό με το πιο χοντρό . Δυστυχώς δεν το έχω σε ηλεκτρονική μορφή για να ανεβάσω φωτό!... 

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 05:13:45 μμ »
Σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας!

Νίκο, βρήκα τις οδηγίες του 6351, είναι ακριβώς ίδιες με το δικό μου, αφού στην ουσία είναι το ίδιο κιτ με τη διαφορά ότι εμένα έχει κάποια κομμάτια με το ζιμμεριτ.
Όσον αφορά το άρμα με τα προστατευτικά στις εξατμίσεις, το έχω και αυτό, είναι αυτό που υπήρχε σε ένα κέντρο εκπαίδευσης και φορούσε τις ερπύστριες του Elefant.
Συγκεκριμένα ήταν το 305003
Click to see the original size.Click to see the original size.

Βέβαια, έχω δύο προβλήματα, αν θέλω να κάνω αυτό με τις ερπύστριες του Elefant. Πρέπει να κάνω πιο μεγάλα τα προστατευτικά των εξατμίσεων (εύκολο) και να κατεβάσω το ζιμμεριτ χαμηλότερα, στο ύψος των πρώτων εφεδρικών ερπυστριών (δύσκολο). Υπάρχει και ένα μισό πρόβλημα, ίσως να μην με φτάσουν τα πέδιλα, έχω ένα σετ magic tracks για Elefant, έχω και ένα Elefant και ένα Ferdinand, αλλά ρισκάρω να μην μου φτάσουν μετά για αυτά, αν τους κλέψω πέδιλα.

Επειδή όμως το βασικότερο πρόβλημα είναι το ύψος του ζιμμεριτ και φοβάμαι πώς αν δοκιμάσω να το κατεβάσω, πιο πιθανόν είναι να το διαλύσω, οπότε θα πάω για κάποιο άλλο και όχι αυτό το ιδιαίτερο Jagdtiger. Τα προστατευτικά ίσως τα αφήσω όπως είναι, θα το ψάξω λίγο ακόμα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 05:32:34 μμ »
Θανάση απαντήσαμε σχεδόν μαζί και σε ευχαριστώ για τις φωτογραφίες.
Το Jagdtiger στο Bovington είχε και αυτό προστατευτικά στις εξατμίσεις (το πρώτο από τις φωτογραφιες που έβαλες)

Click to see the original size. Click to see the original size.

Το κακό είναι ότι και το 305003 και το 305004 είχαν το ζιμμεριτ χαμηλά, οπότε ή θα πρέπει να βρώ κάποιο άλλο που να είχε προστατευτικά, να είχε ανάρτηση πορσε και ζιμμεριτ ψηλά ή θα βγάλω τα προστατευτικά εντελώς. Το κακό είναι ότι το κιτ δεν έχει ζιμμεριτ εκεί που είναι τα προστατευτικά και φαίνεται σαν να λείπει κάποιο κομμάτι από εκεί για αυτό και θέλω να βάλω τα προστατευτικά.

Ίσως τα βάλω όπως και να έχει, ψιλο-what if

Χρήστος

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 05:53:09 μμ »
Στην θέση σου θα έκανα ότι μου αρέσει (άσχετο με ιστορικό ή φωτό πραγματικού) και δεν θα άφηνα να με περιορίσει το zimmerit ή το κάλυμμα της εξάτμισης!...π.χ. αν έχεις τον KT 3856 της cyber hobby μπορείς να "δανειστείς" τα rail tracks απο εκεί και να κάνεις κάτι σαν αυτό που φαίνεται στην 4η φωτό .Απο το Jagdtiger του Bovington έχω προσωπικές φωτό, αλλά δυστυχώς όχι απο το μέρος των εξατμίσεων διότι (όσο θυμάμαι) οι ʼγγλοι είχαν σκαλωσιά για να ανεβαίνει το κοινό και να βλέπει το τμήμα του κινητήρα και την ανοικτή δίφυλλη θυρίδα στο πίσω μέρος του κτήνους, με αποτέλεσμα αυτή η σκαλωσιά να "κρύβει" την περιοχή των εξατμίσεων!...
Καλή συνέχεια σε ότι κι αν αποφασίσεις!...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 06:05:38 μμ »
Θα βάλω τα προστατευτικά των εξατμίσεων, άλλωστε η υπόθεση που κάνω ίσως είναι πιθανή, ότι όλα τα άρματα με ανάρτηση Πορσε είχαν προστατευτικά στις εξατμίσεις.
Απλά θα πρέπει να κάνω καινούρια γιατί αυτά που έχω είναι πιο κοντά από όσο πρέπει και δεν έχουν και την κατάλληλη λεπτομέρεια. Με την βοήθεια ΡΕ από τα spares νομίζω θα βγάλω καλό αποτέλεσμα.

Χρήστος

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Das Reich
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 08:09:15 μμ »
πάρε και μια ακόμη για να κολαστείς όσο αφορά το θέμα βαψίματος   :twisted:   :

Αποσυνδεδεμένος pami

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΑΝΤΖΑ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 08:43:43 μμ »
Θα βάλω τα προστατευτικά των εξατμίσεων, άλλωστε η υπόθεση που κάνω ίσως είναι πιθανή, ότι όλα τα άρματα με ανάρτηση Πορσε είχαν προστατευτικά στις εξατμίσεις.
Απλά θα πρέπει να κάνω καινούρια γιατί αυτά που έχω είναι πιο κοντά από όσο πρέπει και δεν έχουν και την κατάλληλη λεπτομέρεια. Με την βοήθεια ΡΕ από τα spares νομίζω θα βγάλω καλό αποτέλεσμα.
Αν θέλεις προστατευτικά PE από tiger πές μου και τα έχεις.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 10:37:43 μμ »
@pami
Σε ευχαριστώ πολύ για την προσφορά, έχω και εγώ (είχα φτιάξει και εγώ τον Τίγρη της Ιταλερι και χρησιμοποίησα τα πλαστικά κομμάτια, οπότε έχω τα ΡΕ).
Το έψαξα σήμερα και δεν κάνουν τα προστατευτικά του Τίγρη, είναι πιο μεγάλα από του Κυνηγού και είναι κρίμα να κόψω αυτά του Τίγρη, μπορώ πολύ εύκολα να κάνω από αλουμινόφυλλο και μάλλον θα τα κάνω με ζιμμεριτ, οπότε θα καλυφθούν και οι όποιες ατέλειες. Θα δουλέψω αύριο σε μερικά και θα ανεβάσω να τα δείτε και εσείς.

@Hummel
Παραλλαγή είναι αυτό ή γκραφίτι από τους πιτσιρικάδες?  :mrgreen: :mrgreen: Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ ιδιαίτερο βάψιμο και δεν ξέρω αν μπορώ να το βγάλω. Είναι δίχρωμο ή τρίχρωμο? Δεν μπορώ να καταλάβω αν το πιο σκούρο χρώμα είναι ένα και έχει διάφορες τονικότητες ή αν είναι δύο διαφορετικά (καφέ/πράσινο). Θα προσπαθήσω να το ψάξω!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 10:57:12 μμ »
Σαν να βρήκα κάτι

Μου φαίνεται το ίδιο μοτίβο και το άρμα είναι το 305010, θα ψάξω να βρώ περισσότερα για αυτό!

εντιτ:

Σύμφωνα με το The Combat History of German Heavy Anti-Tank Unit 653 in World War II, το 305010 είχε τρίχρωμη παραλλαγή με φίδια

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 11:01:25 μμ »
Σαν να βρήκα κάτι
Μου φαίνεται το ίδιο μοτίβο και το άρμα είναι το 305010, θα ψάξω να βρώ περισσότερα για αυτό!

To όχημα του cover art είναι (Ron Volstad)  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 08, 2014, 11:23:28 μμ »
Έχεις δίκιο, απορροφήθηκα τόσο πολύ ώστε να βρώ το μοτίβο και τελικά το έχω μπροστά μου! :oops:

Μου φαίνεται λίγο δύσκολο για μένα, οπότε θα πάω στα εύκολα εδώ και θα το κάνω μονόχρωμο και θα δοκιμάσω τρίχρωμη παραλλαγή όταν φτιάξω το Jagdtiger Henschel.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 02:38:51 μμ »
τελικά τα βρήκα στις οδηγίες το κομμάτια που μου έλειπαν, ήταν στριμωγμένα ανάμεσα σε 3 υποβήματα  :mrgreen:

Έκανα (και) σήμερα αρκετή δουλειά, μπήκαν σχεδόν όλα τα μπλίνκι-μπλίνκι στην υπερκατασκευή, μου απομένουν κάτι μικροσκοπικά ΡΕ, τα οποία μάλλον είναι οι κρίκοι πρόσδεσης για πανί/τέντα για την οροφή της υπερκατασκευής, μπαίνουν γύρω στα 26 περιμετρικά της περικατασκευής, έχω βάλει ήδη τα 4 και απομένουν τα υπόλοιπα, μπλιάχ! Τα κομμάτια του κιτ είναι λίγα σχετικά και η εφαρμογή τους άψογη, παρόλα ταύτα θέλουν σχεδόν όλα καθάρισμα από τις γραμμές του καλουπιού και μερικά είναι τόσο μικρά που νιώθω ότι μου φεύγει η επιθυμία για ζωή! Όπως θα δείτε, στο φτυάρι και στον κόφτη, επέλεξα να φτιάξω τις δέστρες από τα ΡΕ και να μην χρησιμποιήσω τα έτοιμα πλαστικά κομμάτια. Αφού το κατάφερα και αυτό... Τέλος, έφτιαξα τα προστατευτικά από μιλιπουτ και έκανα και με ζιμμεριτ. Όταν κουράρει τελείως το μιλιπουτ, θα επιχειρήσω να βάλω μερικές λάμες στα σημεία που πιάνουν στο άρμα, έτσι για περισσότερη λεπτομέρεια. Ακολοθούν φωτογραφίες

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αύριο η συνέχεια  8)

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 03:22:25 μμ »
Πως τα εκανες τα προστατευτικα, πολύ ωραία βγήκαν!

Πρόσεξε λίγο το κεντράρισμα στις στρογγυλές σίτες, φεύγουν προς τα πρύμα  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 03:29:35 μμ »
Η δεξιά έχει κάτσει καλά, η αριστερή μου ξέφυγε λίγο και φοβάμαι να επιχειρήσω να την ξεκολλήσω, οπότε δυστυχώς θα μείνει ως έχει.

Τα προστατευτικά τα έκανα με στοκο μιλιπουτ, χρησιμοποίησα ως πατρόν αυτά που είχα κάνει από αλουμινόφυλλο και το ζιμμεριτ το έκανα με το εργαλείο της trumpeter. Εϊναι λίγο "τυποποιημένο" το ζιμμεριτ, αλλά δεν με έπαιρνε να το δουλέψω αλλιώς τόσο μικρό και λεπτό που ήταν το φύλλο του μιλιπουτ.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 07:22:49 μμ »
Στις 2 προτελευταίες φώτο, στις βάσεις στήριξης του γρύλλου πρόσθεσε με ΖΤΠ τις ασφάλειες (κάτω απο τις πεταλούδες).
Καλή συνέχεια με το Κτήνος!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 07:24:40 μμ »
Νομίζω κατάλαβα τι πρέπει να κάνω, ανεβάζω φώτο σύντομα

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 07:44:00 μμ »
Αν και τούβλο, είναι πανέμορφο τόσο το πραγματικό, όσο και το κιτ της Dragon. Πολύ ωραία και η μέχρι τώρα δουλειά σου. Αν δε, τολμήσεις να πας και για την παραλλαγή θα το απογειώσεις.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 09:02:22 μμ »
Μπήκαν και οι ασφάλειες στη βάση του γρύλλου:

Τις έκανα με συρματάκι, μου φάνηκε πιο εύκολο από το να ζεστάνω και να τεντώσω το πλαστικο!  :mrgreen:
Σε ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη Totenkopf (συγγνώμη δεν ξέρω το μικρό σου)

Αν και τούβλο, είναι πανέμορφο τόσο το πραγματικό, όσο και το κιτ της Dragon. Πολύ ωραία και η μέχρι τώρα δουλειά σου. Αν δε, τολμήσεις να πας και για την παραλλαγή θα το απογειώσεις.  ::salut::

Σε ευχαριστώ πολύ! Υπόσχομαι ότι θα τολμήσω την παραλλαγή όταν κάνω το Jagdtiger Henschel, αυτό θα γίνει μονόχρωμο ώστε να ξεχωρίζει από το άλλο, θέλω να τονίσω πιο πολύ γίνεται τις διαφορετικές εκδόσεις

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Totenkopf

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 10:08:27 μμ »
Μπήκαν και οι ασφάλειες στη βάση του γρύλλου:
Τις έκανα με συρματάκι, μου φάνηκε πιο εύκολο από το να ζεστάνω και να τεντώσω το πλαστικο!  :mrgreen:
Σε ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη Totenkopf (συγγνώμη δεν ξέρω το μικρό σου)
Παρακαλώ φίλε..

Γιώργος ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 09, 2014, 10:11:56 μμ »
Οπότε, σε ευχαριστώ πολύ Γιώργο! ::salut::

Χρήστος

Tags: