Αποστολέας Θέμα: Α/Τ ΑΕΤΟΣ  (Αναγνώστηκε 11076 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: Α/Τ ΑΕΤΟΣ
« Απάντηση #50 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 05:42:00 μμ »
Νίκο έγινε πολύ ωραίο, προσωπικά εγώ κάποιες από τις σκουριές σε λεπτή δέσμη θα τις κατέβαζα κάθετα μέχρι την ίσαλο γραμμή, όπως είναι στην φωτογραφία μετά την απόσυρση. ::salut::

E εντάξει είπα να μην το παρακάνω και μου πει μετά ο πατέρας μου πως το ταλαιπώρησα έτσι ολόκληρο θηρίο!
Αντε να βρω λίγο χρόνο να φτιάξω και την θάλασσα, γιατί με τρώει ο κώλος μου με το fletcher 1/144! Nα δώ που θα το βάλω αυτό... ::salut::
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 11:21:52 πμ »
Τέλειωσε και η θάλασσα. Νομίζω ότι βγήκε λίγο υπερβολική, ίσως χωρίς τους περιμετρικούς αφρούς να ήταν καλύτερα. Πρώτη προσπάθεια ήταν, οι επόμενες θα βγουν καλύτερες (ελπίζω). Τώρα κατάλαβα γιατί φτιάχτετε πρώτα την θαλασσα και μετά το πλοίο. Τα στεγνώματα μου σπάσανε τα νεύρα... Τελειώνω και την βάση και την Παρακευή παραδίδεται!

Καλή Κυριακή σε όλους

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 11:50:21 πμ »
Μπράβο Νίκο καλο βγήκε αλλά η θάλασσα για μένα ειναι αρκετά υπερβολική.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 11:58:37 πμ »
Μπράβο Νίκο καλο βγήκε αλλά η θάλασσα για μένα ειναι αρκετά υπερβολική.

Συμφωνώ ρε Συμεών αλλά φοβάμαι και να προσπαθήσω να την διορθώσω μη γίνει τίποτα αδιόρθωτο μετά. 'Ίσως αν βάψω από πάνω από τους περιμετρικούς αφρούς και ξαναπεράσω σιλικόνη να στρώσει κάπως. Έκανα την βλακεία και έκανα πρώτα αυτούς και μετά αυτούς πλάι στο πλοίο, αλλιώς θα είχα σταματήσει. Τραβάει το μάτι από το πλοίο ρε γαμώτο. Θα προσπαθήσω το απόγευμα.
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Symeon

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ - Ι.Π.ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 12:07:18 μμ »
Νίκο εγώ λέω να την αφήσει όπως ειναι γιατί έχεις αρκετά μεγάλο κυματισμό ανάμεσα στο πλοίο και θα χρειαστεί να βάλεις αρκετή σιλικόνη με αποτέλεσμα να γίνετε επικίνδυνο και μπορεί να δημιουργήσει και κάποιο ατύχημα στο πλοίο.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 04:07:19 μμ »
Κι εγώ λέω να μην το πειράξεις, περισσότερη ζημιά θα κάνεις παρά καλό... Απλά την επόμενη φορά με μέτρο οι ασπρίλες και οι αφροί και θα είναι άψογη η θάλασσα.

Η δουλειά στο πλοίο είναι πολύ καλή έως άριστη, με την εξάσκηση θα γίνει ακόμα πιο καλή.

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 09, 2014, 05:33:08 μμ »
Τελικά ακολούθησα την συμβουλή σας και το άφησα ως έχει. Ο πατέρας μου θα ενθουσιαστεί ούτως ή άλλως και στο ράφι θα είναι μόνο του, οπότε δεν θα υπάρξει σύγκριση με κάτι καλυτερο.

Και η τελική παρουσίαση (σορρυ για τις φωτο ήμουν λίγο βιαστικός:

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 12:33:18 πμ »
Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 01:01:57 πμ »
Εχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά στο πλοίο.Μερικά τιπσάκια και από μένα αν τα θέλεις ....προσπάθησε ακόμα και αν το πλοίο είναι μονόχρωμο να διαφοροποιείς ελάχιστα το γκρι σου !Δηλαδή ,άλλο γκρι για γέρυρα και φουγάρο ,άλλο για γάστρα και άλλο για κατάστρωμα.Κια οταν λέω άλλο δεν εννοώ άλλο κωδικό χρώματος ,απλά παίξε με την απόχρωση χρεισιμοποιόντας ελαφρώς παραλλαγμένο βασικό ,προσθέτοντας κάποιο σκουρο γκρι ή λευκό !!!

Επίσης ,στη σκουριά καλά έκανες και έβαλες το χρώμα αυτούσιο ,οπου είχες σκουριά ,αλλά θα βοηθούσε να ''έπλενες ''από πάνω με καθαρό διαλυτικό,ωστε να τρέξει το χρώμα φυσικά!!!

Η θάλασσα οντως έχει .δεν θα το έλεγα μεγάλα ,αλλά πιό χοντροκομμένα αφρισμένα κύματα ,πολύ ωραίο ομως το σχήσιμο των κυμάτων από το πλοίο .

Φοβερή δε και οι τελική παρουσίαση με την προθήκη που έφτιαξες ,αν και θα μπορούσες να είχες πολύ μικρότερο υψος στο πλέξιγκλας μια και το πλόιο στέκεται πολύ πιό χαμηλά .
Μπράβο για το συνολικό πολύ ωραίο αποτέλεσμα ,ευχομαι στο μέλλον να δούμε και άλλα πλοία από τα χέρια σου!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ερπιστριοφόρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλαδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 04:00:56 πμ »
 ::salut:: ::salut:: ::salut::
ένα απλό αλλά δυνατό μπράβο...!

ελπίζω να καταγράψεις την στιγμή της παράδοσης παραλαβής ...! :wink:

Γιώργος

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 09:32:31 πμ »
Κώστα, Γιώργο και Σταμάτη σας ευχαριστώ για τα κολακευτικά λόγια.

Σταμάτη αλίμονο αν δεν θέλω τα tips σου!! Αυτό για το γκρί το είχα διαβάσει και στο θέμα με το Iron Duke, αλλά θα την πω την αμαρτία μου κι ας ντρέπομαι λίγο. Με το πινέλο δεν μπορώ να στρώσω ούτε 2 τετρ. εκατοστά σωστά και αφού δεν έχω αερογράφο γιατί κάθε φορά που σκέφτομαι να πάρω ένα, τα λεφτά βγάινουν πολλά (με το κομπρεσσερ) και προτιμάω να πάρω κάνα μοντέλο, έχω πάρει 2-3 σπρέι γκρι από το χρωματοπωλείο και κάνω έτσι την δουλειά μου. Έτσι δεν έχω επιλογή στις μικρές εναλλαγές τόνων, και προσπαθώ να το αλλάξω λίγο μετά ανοίγοντας κάποιες περιοχές με άσπρο ή σκουραίνοντας με γκρι με πολύ αραιό χρώμα. Τώρα στις φωτό δεν φάινεται καθόλου, εδώ καλά καλά δεν το βλέπω εγώ στο μοντέλο, οπότε την άλλη φορά θα το κάνω πιο έντονο.

Στη θάλασσα έγινε το εξής λάθος: έκανα δοκιμές  και πειράματα και είχα ψιλοενθουσιαστεί με τα αποτελέσματα. Έτσι πήρα φόρα και άρχισα να φτιάχνω χωρίς όμως να κοιτάξω τις φωτογραφίες που είχα βρει!!!! :? Οπότε το σχίσιμο των κυμάτων βγήκε λίγο υπερβολικό όπως και οι αφροί. Την επόμενη φορά θα μετριάσω την όρεξή μου.

Η προθήκη είναι απλά μια κορνίζα των 4 ευρώ από το jumbo + τη βιτρίνα από πλέξι που μου την έφτιαξε ένας συνεργάτης μου επιγραφοποιός. Ενώ η βτρίνα εφαρμόζει τέλεια μεσα στην κορνίζα και δεν κουνιέται καθόλου, δεν σκέφτηκα ότι η θάλασσα θα πρέπει να είναι πιο ψηλά από τα πηχάκια γύρω γύρω και έχω ένα μικρό εφέ "πισίνας" με το πλοίο να κάθεται χαμηλά!!! Το πλέξι το είχα πιο χαμηλό στην αρχή 15εκ αντί για 20 που είναι τώρα και τελικά είναι αρκετά ψηλό όπως επισήμανες.  Ακόμα δύο πράγματα που θα πρέπει να έχω στο νού μου στο μέλλον.

Θα προσπαθήσω να βγάλω μερικές καλύτερες φωτό να ανεβάσω στο showroom. Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα ειδικά αν σκεφτείς ότι είναι το 4ο καραβάκι μου και μόλις η πρώτη μου θάλασσα. Φυσικά δεν θα είχα αυτό το αποτέλεσμα αν δεν είχα ξεψαχνίσει το φορουμ και χωρίς την βοήθεια σας.

Ευχαριστώ
Νίκος

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 10:54:54 πμ »
Μπράβο κι' από μένα Νίκο!
Πολύ ωραίος ο ΑΕΤΟΣ.Ίσως έχουν βγει λίγο υπερβολικοί οι αφρισμοί, αλλά αυτό δεν χαλάει την γενική εικόνα της δουλειάς σου. Την επομένη φορά είμαι σίγουρος ότι η θάλασσα θα βγεί πολύ καλύτερη.
Είναι βέβαιο ότι ο πατέρας σου θα ενθουσιαστεί με το δώρο που του ετοιμάζεις.

Καλή συνέχεια  ::salut::

• Scale 1/48
  • *
  • model addict
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 10, 2014, 11:23:43 πμ »
Ευχαριστώ Γιώργο. Αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις, οπότε την άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός. :wink:
24 ώρες δεν φτάνουν...

Tags: