Αποστολέας Θέμα: F-16 HAF Block 60 1/48 Hasegawa  (Αναγνώστηκε 6260 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikpap7

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: kalamata
  • modelclub.gr
F-16 HAF Block 60 1/48 Hasegawa
« στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 10:17:08 μμ »
Eimai kainourgios stin oikogeneia tou montelismou opote thelw sumvoules na ginw kaluteros

Αποσυνδεδεμένος Θάνος_79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ - ΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ
  • ΠΑΡΑ ΔΥΝΑΜΙΝ ΤΟΛΜΗΤΑΙ
Απ: F-16 haf block 60
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 10:44:29 μμ »
φίλε μου...

καλά Χριστούγεννα κ καλή πρωτοχρονιά να έχεις....

::arrowred:: βασικά στην ΠΑ υπηρετούν blk 30,50,52,52+

Το αεροσκάφος που έχεις φιάξει δεν κάνει για ελληνικό καθώς έχεις φορέσει τον κινητήρα της GE

Τα 52, 52+ φοράνε αυτόν της P&W.

Στην ΠΑ δεν υπηρετούν blk 60....

Κατά τα άλλα παρά τα κάποια λαθάκια η δουλειά σου είναι πολύ καλή...

Καλά μοντελαρίσματα.....

::salut::

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:03:24 μμ »
Φίλε μου καλωσόρισες στο μοντελισμό αν και αυτό το F-16 που βλέπω δε θα το περίμενα από "νεοφώτιστο" μοντελιστή αλλά από πιο προχωρημένο. Έχεις κάνει απίθανη δουλειά στο βάψιμο απλά αυτό που θα πρέπει να προσέξεις σε μελλοντικά σου μοντέλα είναι το κομμάτι της συναρμολόγησης όπου κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο βαρετό αφού περιλαμβάνει πολύ στόκο και τρίψιμο. Κάποια σημεία όπως οι πτερυγικές δεξαμενές και το ρύγχος του αεροσκάφους ήθελαν λίγη παραπάνω περιποίηση με στόκο και τρίψιμο. Όπως προανέφερα το βάψιμο και η χρωματική απόδοση μιας άκρως απαιτητικής παραλλαγής όπως η ghost είναιπάρα πολύ καλή όπως και τα "κοψίματα" ανάμεσα στα χρώματα είναι πολύ ωραία. Τέλος, μια διαφορά των F-16 Block 52+ από τα αντίστοιχα 30 και 50 είναι το κάθισμα όπου τα "αυτάκια" των καθισμάτων είναι τελείως κάτω και το προσκέφαλο είναι περιμετρικά μαύρο. Δες εδώ:
http://www.globalnewspointer.net/wp-content/uploads/2013/04/F-16-Active-Readiness-HAF-11.jpg
Καλό θα είναι στο μέλλον πριν ξεκινήσεις την κατασκευή σου να μελετάς φωτογραφίες του πραγματικού αεροσκάφους για να βλέπεις τυχόν ιδιαιτερότητες που μποεί να έχει τόσο ο τύπος του αεροσκάφους που φτιάχνεις (52+ Advanced) όπως τα καθίσματα ή ο κινητήρας που ανέφερε ο Θάνος αλλά πιθανόν και το αεροσκάφος με το s/n που επέλεξες.
Γενικά η δουλειά σου είναι πάρα πολύ ωραία και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε στο μέλλον καταπληκτικές κατασκευές από σένα! Καλή χρονιά και με πολλές κατασκευές! ::salut:: ::salut::           

Αποσυνδεδεμένος nikpap7

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:12:35 μμ »
Φίλε μου καλωσόρισες στο μοντελισμό αν και αυτό το F-16 που βλέπω δε θα το περίμενα από "νεοφώτιστο" μοντελιστή αλλά από πιο προχωρημένο. Έχεις κάνει απίθανη δουλειά στο βάψιμο απλά αυτό που θα πρέπει να προσέξεις σε μελλοντικά σου μοντέλα είναι το κομμάτι της συναρμολόγησης όπου κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο βαρετό αφού περιλαμβάνει πολύ στόκο και τρίψιμο. Κάποια σημεία όπως οι πτερυγικές δεξαμενές και το ρύγχος του αεροσκάφους ήθελαν λίγη παραπάνω περιποίηση με στόκο και τρίψιμο. Όπως προανέφερα το βάψιμο και η χρωματική απόδοση μιας άκρως απαιτητικής παραλλαγής όπως η ghost είναιπάρα πολύ καλή όπως και τα "κοψίματα" ανάμεσα στα χρώματα είναι πολύ ωραία. Τέλος, μια διαφορά των F-16 Block 52+ από τα αντίστοιχα 30 και 50 είναι το κάθισμα όπου τα "αυτάκια" των καθισμάτων είναι τελείως κάτω και το προσκέφαλο είναι περιμετρικά μαύρο. Δες εδώ:
http://www.globalnewspointer.net/wp-content/uploads/2013/04/F-16-Active-Readiness-HAF-11.jpg
Καλό θα είναι στο μέλλον πριν ξεκινήσεις την κατασκευή σου να μελετάς φωτογραφίες του πραγματικού αεροσκάφους για να βλέπεις τυχόν ιδιαιτερότητες που μποεί να έχει τόσο ο τύπος του αεροσκάφους που φτιάχνεις (52+ Advanced) όπως τα καθίσματα ή ο κινητήρας που ανέφερε ο Θάνος αλλά πιθανόν και το αεροσκάφος με το s/n που επέλεξες.
Γενικά η δουλειά σου είναι πάρα πολύ ωραία και είμαι σίγουρος ότι θα δούμε στο μέλλον καταπληκτικές κατασκευές από σένα! Καλή χρονιά και με πολλές κατασκευές! ::salut:: ::salut::         
Euxaristw para polu paidia gia tis sumvoules sas eiani para polu xrisimes gt eimai entelws rookie...Kai oti ekana itan apo tin voithia tou forum sas paidia..Mia erwtisi uparxei kapia selida pou mporw na vrw eukola foto gia melontika haf aeroskafoi?Euxaristw kai pali...

Αποσυνδεδεμένος kwstasb

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Λέσχη Στατικού Μοντελισμού Λάρισας
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:18:47 μμ »
Αν πατήσεις στο google πχ F-16 Haf θα σου βγάλει πληθώρα σελίδων και φωτογραφιών. Το ίδιο και για άλλους τύπους ελληνικών αερσκαφών. Επίσης μέσα στο MC στην ενότητα Jet Γενική συζήτηση Reference θα βρεις πολλά άρθρα για παραλλαγές αλλά και πληροφορίες για ελληνικά (και μη) αεροσκάφη. Αλλά και στο Υπό κατασκευή και Show Room θα βρεις αξιόλογες δουλειές που θα σε βοηθήσουν πολύ. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nikpap7

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:21:12 μμ »
Αν πατήσεις στο google πχ F-16 Haf θα σου βγάλει πληθώρα σελίδων και φωτογραφιών. Το ίδιο και για άλλους τύπους ελληνικών αερσκαφών. Επίσης μέσα στο MC στην ενότητα Jet Γενική συζήτηση Reference θα βρεις πολλά άρθρα για παραλλαγές αλλά και πληροφορίες για ελληνικά (και μη) αεροσκάφη. Αλλά και στο Υπό κατασκευή και Show Room θα βρεις αξιόλογες δουλειές που θα σε βοηθήσουν πολύ. ::salut:: ::salut::
Mmmmmm kai gia ti stoko protinis gia toso psilodouleia px gia deksamenes kltp...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: F-16 haf block 60 1/48 hasegawa
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:34:39 μμ »
Το βάψιμό σου φαίνεται πολύ καλό αν και οι φωτογραφίες νομίζω ότι μπορούσαν να είναι καλύτερες.
Ο φωτισμός είναι κακός..
Πέρα από το θέμα του τύπου του αεροσκάφους συμφωνώ με την παρατήρηση για τις ενώσεις και την
εξαφάνησή τους.Βαρετό κομμάτι αλλά με τέτοιο βάψιμο που κάνεις είναι κρίμα να χαλάει το μοντέλο
λόγω των ενώσεων.

Φωτογραφίες θα βρεις χιλιάδες στα παρακάτω sites...
www.airliners.net
www.airfighters.com

Επίσης εδώ στο forum έχουν ανέβει όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες φωτογραφίες τις οποίες θα βρεις
στην κατηγορία που σε αφορά πχ "Jet" αν διαλέξεις τις υποκατηγορίες "Γενική συζήτηση-Reference"
και/η "Υπό κατασκευή".Οι 2 αυτές υποκατηγόριες έχουν τόνους πληροφοριών και ειδικά για τα αεροσκάφη
της Π.Α. έχουνγραφτεί άπειρες φορές οι ιδιαιτερότητες τους άρα δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αυτό που
θες.

Επίσης δες την κατηγορία των πωλήσεων.Το μέλος Stavros έχει προς πώληση βιβλία για το F-16 και
Mirage2000.Τα έχω και τα 2 και είναι πολύ καλές πηγές πληροφοριών που θα τις έχεις για πάντα διαθέσιμες
ότι ώρα θες.

Δες και την αγγελία του μέλους Φανούρης που έχει βιβλίο για το F-5.

Στόκοι..

Για σχετικά χοντρές δουλειές χρησιμοποίησε τον κλασσικό της humbrol.Για ψιλολόγια εγώ χρησιμοποιώ
έναν ακρυλικό της CITADEL "LIQUID GREEN STUFF" που κανονικά είναι για φιγούρες αλλά με έχει βολέψει
αφάνταστα.Επίσης για λεπτές χαραμάδες πχ στις ενώσεις με την άτρακτο βάζω τον ακρυλικό της VALEJO
"PLASTIC PUTTY 401"λέει πάνω και είναι σε σωληνάριο με ειδικό καπάκι με λεπτή μύτη για να βάζεις
μικρή ποσσότητα.Το καλό με τον τελευταίο είναι ότι με μία μπατονέτα μπορείς άμεσα να πάρεις την επιπλέον
ποσσότητα και να αφήσεις καλυμένη την χαραμάδα χωρίς τριψίματα και κόπο.
Και οι δύο αραιώνονται με νερό!

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος nikpap7

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:39:57 μμ »
Το βάψιμό σου φαίνεται πολύ καλό αν και οι φωτογραφίες νομίζω ότι μπορούσαν να είναι καλύτερες.
Ο φωτισμός είναι κακός..
Πέρα από το θέμα του τύπου του αεροσκάφους συμφωνώ με την παρατήρηση για τις ενώσεις και την
εξαφάνησή τους.Βαρετό κομμάτι αλλά με τέτοιο βάψιμο που κάνεις είναι κρίμα να χαλάει το μοντέλο
λόγω των ενώσεων.

Φωτογραφίες θα βρεις χιλιάδες στα παρακάτω sites...
www.airliners.net
www.airfighters.com

Επίσης εδώ στο forum έχουν ανέβει όλα αυτά τα χρόνια εκατοντάδες φωτογραφίες τις οποίες θα βρεις
στην κατηγορία που σε αφορά πχ "Jet" αν διαλέξεις τις υποκατηγορίες "Γενική συζήτηση-Reference"
και/η "Υπό κατασκευή".Οι 2 αυτές υποκατηγόριες έχουν τόνους πληροφοριών και ειδικά για τα αεροσκάφη
της Π.Α. έχουνγραφτεί άπειρες φορές οι ιδιαιτερότητες τους άρα δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αυτό που
θες.

Επίσης δες την κατηγορία των πωλήσεων.Το μέλος Stavros έχει προς πώληση βιβλία για το F-16 και
Mirage2000.Τα έχω και τα 2 και είναι πολύ καλές πηγές πληροφοριών που θα τις έχεις για πάντα διαθέσιμες
ότι ώρα θες.

Δες και την αγγελία του μέλους Φανούρης που έχει βιβλίο για το F-5.
Se euxaristw polu file mou gia tis sumvoules pragmatika einai polu xrisimes...Ti stoko esu protineis gia toso leptodouleia...tha me voithiseis polu...

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 29, 2013, 11:47:35 μμ »
Για στόκους δες ξανά το προηγούμενο post μου..

Ερώτηση.
Το έμβλημα της 343Μ γιατί το έβαλες στην καλύπτρα?
Έχεις φωτό που το δείχνει κολλημένο εκεί?

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 12:29:04 πμ »
Παρακαλώ να μη γίνεται χρήση Greeklish. Στο παρόν forum απαγορεύονται!!!

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 11:01:42 πμ »
Καλημέρα nikpap7, Χρόνια Πολλά και καλώς ήρθες στο φόρουμ μας!

Έχεις κάνει μια πολύ καλή κατασκευή στο σύνολο της καί είμαι σίγουρος πως η επόμενη θα είναι ακόμα καλύτερη.

Πιστεύω θα σε βοηθήσει αρκετά να δείς και δουλειές άλλων συναδέλφων καί πως καταφεραν να τις ολοκληρώσουν.

Καλή συνέχεια με τις κατασκευές σου καί Καλή Χρονιά σου εύχομαι!
 ::salut::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος nikpap7

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 05:10:03 μμ »
Για στόκους δες ξανά το προηγούμενο post μου..

Ερώτηση.
Το έμβλημα της 343Μ γιατί το έβαλες στην καλύπτρα?
Έχεις φωτό που το δείχνει κολλημένο εκεί?
θα σου πω αλλα μην γελασεις...γενικα αν ειδες μοθ ακουμπισε λιγο κολα και φαινοτα ασχημα καθαρα γι'αθτον τον λογο....

Αποσυνδεδεμένος jetresin

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονικη
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 05:30:08 μμ »
Μπραβο! τετοια να δειχνετε να μαθαινουμε κι εμεις οι "σκουριασμένοι"
Ενα από τα must για ελληνικη συλλογή!
Trust me! I know what I'm doing...

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 06:30:21 μμ »
Καλώς όρισες Νίκο και Χρόνια Πολλά!
Το βάψιμο σου είναι πάρα πολύ καλό! Όταν λες rookie, εννοείς ότι αυτό είναι το πρώτο σου;;
Μη ξεχνάς να κοιτάς παράλληλα και φωτογραφίες του πραγματικού για να βλέπεις λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες ώστε να αποφεύγεις τα λάθη, πχ. η εξαγωγή, μέχρι το ασημί "δαχτυλίδι", είναι βαμμένη με το χρώμα της παραλλαγής (την έχω πατήσει και γω σε F-16  :mrgreen:) ή το s/n.
Εδώ έχει λίστα με τα s/n των Ελληνικών α/φων
http://www.aviationlive.org/p/sn-1.html#.UsGe2NJdXp9
"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος nikpap7

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 30, 2013, 06:40:03 μμ »
Καλώς όρισες Νίκο και Χρόνια Πολλά!
Το βάψιμο σου είναι πάρα πολύ καλό! Όταν λες rookie, εννοείς ότι αυτό είναι το πρώτο σου;;
Μη ξεχνάς να κοιτάς παράλληλα και φωτογραφίες του πραγματικού για να βλέπεις λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες ώστε να αποφεύγεις τα λάθη, πχ. η εξαγωγή, μέχρι το ασημί "δαχτυλίδι", είναι βαμμένη με το χρώμα της παραλλαγής (την έχω πατήσει και γω σε F-16  :mrgreen:) ή το s/n.
Εδώ έχει λίστα με τα s/n των Ελληνικών α/φων
http://www.aviationlive.org/p/sn-1.html#.UsGe2NJdXp9
Αυτό είναι το τρίτο μου....Χρόνια πολλά κιόλας φίλε και σε ευχαριστώ για τις διορθόσεις.....Το τέταρτο είναι ακριβός από κάτω το F-16 της Italeri .... ::glossa:: Έχω πολυ δρομο μπροστά μου αλλά μου αρέσει....Χρόνο δεν έχουμε πολύ....Η σελίδα που μου έδωσες είναι απίστευτη....

Αποσυνδεδεμένος southman

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Kalamata
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 31, 2013, 09:23:23 πμ »
Πολυ ωραιο το μοντελο σου φιλε.Ευχομαι καλη χρονια, ειμαστε και πατριωτες.

Αποσυνδεδεμένος anastassios

• She's so fine, there's no tellin' where the money went
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Σχερία
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 02, 2014, 04:17:53 μμ »
Μπράβο φίλε. Πολύ καλή προσπάθεια...πιστές αποχρώσεις και ωραίες φθορές.
Και εις ανώτερα ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::
Κοίτα τι ξέθαψα!

Tags: