Αποστολέας Θέμα: Pz.Kpfw VI (Sd.Kfz182) Königstiger (Dragon 1/35)  (Αναγνώστηκε 8732 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Pz.Kpfw VI (Sd.Kfz182) Königstiger (Dragon 1/35)
« στις: Δεκεμβρίου 16, 2013, 11:03:38 μμ »
Μιας και πήρα παραμάσχαλα τους δράκοντες ας αρχίσω άλλον ένα ώστε να ολοκληρώσω με τα άρματα που έχω στο στοκ.
Ευκαιρία είναι μιας και το όνομα το κατατάσει και στο Group Build.
Πρόκειται για το King Tiger της Dragon στην 1/35.  Ανοίγοντας το κουτί αναρωτιέσαι πως δι@ολο θα ξαναβάλεις μέσα όλα αυτά τα πράγματα και θα κλείσει το κουτί!!!
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στο κουτί περιλαμβάνονται και έτοιμες κομμένες ερπύστριες κομμάτι-κομμάτι και μεταλλική κάνη και συρματόσχοινο και
φωτοχαραγμένα, μέχρι και μεταλλικές οβίδες που δεν ξέρω καν αν θα φαίνονται από πουθενά!!!
Πως είπατε; Ο τίγρης είχε Zimmerit;  Και από τέτοιο έχει, έτοιμο χαραγμένο στο πλαστικό και μάλιστα πολύ όμορφο!
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αλλά δεν μπορεί να είναι όλα τόσο ωραία ε;... Ε λοιπόν όχι... Οι οδηγίες...  :|  Είναι πάλι αυτές με τις φωτογραφίες...::eusa_wall:: ::violent1::
Click to see the original size.
::cry2:: ::cry2::::cry2::::cry2::::cry2::::cry2::::cry2::::cry2::::cry2::
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Pz.Kpfw VI (Sd.Kfz182) Königstiger (Dragon 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 16, 2013, 11:44:15 μμ »
αν στον πάνθηρα δεν έβγαζες άκρη απο τις οδηγίες , εδώ θα χρειαστείς gps και δορυφορικές φωτογραφίες για να κατατοπιστείς!...  σου αρέσει πάντως να μπλέκεις ρε μπαγάσα!!.... μπράβο!!     ::glossa:: :mrgreen:
καλή συνέχεια!....     ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 16, 2013, 11:56:30 μμ »
Μόλις είδα ν'ανοίγει τέτοιο καινούργιο θέμα και μάλιστα με συντάκτη εσένα δεν πίστευα στα μάτια μου!!!
Σκέφτηκα μάλιστα να μην μιλήσω πάλι πρώτος και του το ματα-ξανα-γκαντεμιάσω του ανθρώπου,  :mrgreen: αλλά ρε Γιώργο την τραβάει πολύ ο οργανισμός σου την ταλαιπώρια ... και με zimmerit αυτή τη φορά :lol:

Καλή συνέχεια και από μένα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 17, 2013, 09:43:15 πμ »
Ευχαριστώ παίδες.
Είπα να το βγάλω και αυτό από τη μέση τώρα που το μαντικό κάρμα είναι ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Μόλις περάσει λίγος καιρός εξασθενεί και μετά θα ήταν πιο δύσκολο.
Είναι ωραίο κιτ πάντως και δίνει πολλά καλούδια μαζί.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 17, 2013, 11:17:33 πμ »
Φίλε Γιώργο, μην σε ανησυχεί το κιτ.. Το έχω φτιάξει και είναι με διαφορά απο τα πιό εύκολα κιτ της Dragon.. Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει είναι το μέγεθος των κομματιών που ΔΕΝ χρησιμοποιούνται..

Απλά στο τελείωμα φάε μερικά κομμάτια του zimmerit για να δείξει πιό σωστό.. Το υπόστρωμα κάτω απο το zimmerit είναι red primer στο οποίο θα τσιπάρεις τόνους του βασικού (dungel gelb) προκειμένου χρωματικά να δείξει ωραία και σωστά..

Προχώρα άφοβα, πραγματικά ΔΕΝ είναι τόσο πολύπλοκο όσο νομίζεις, θα το διαπιστώσεις στην πορεία..

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 17, 2013, 03:17:54 μμ »
Αρματάρα από τις λίγες! Το ζαχάρωνα καιρό αυτό, αλλά τελικά τσίμπησα το King tiger - battle of the bulge που έχει και αυτό ένα σωρό καλούδια ΣΥΝ 8 αλεξιπτωτιστές!

Αναμένουμε την συνέχεια!  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 12:49:01 μμ »
Πάμε και με αυτό... Αλλά αυτή τη φορά δεν ακολουθώ την σειρά που θέλει ο τρελός σχεδιαστής των οδηγιών της Dragon αλλά απλά συναρμολογώ τα υποσύνολα και ακολουθώ ότι σειρά νομίζω ότι βολεύει εμένα διαγράφοντας τα κομμάτια που κολλάω πάνω στις οδηγίες.
Έτσι, κόλλησα πρώτα τα κομμάτια του πήγματος, συναρμολόγησα τους τροχούς και γενικώς τα μεγάλα κομμάτια, ενώ έχω αφήσει αρκετά να κολληθούν μετά το βάψιμο καθώς θα με εμποδίζουν.
Γκρίνια mode on
Οι οδηγίες εντελώς αλλού γι' αλλού...  :evil:
Αναφέρουν χρώματα που δεν χρησιμοποιούνται ή δεν αναφέρονται για πια κομμάτια χρειάζονται στις οδηγίες, δείχνουν επιλογές μεταξύ κομματιών χωρίς όμως να αναφέρουν για ποια χρωματική επιλογή ή έκδοση πρέπει να χρησιμοποιηθεί το κάθε κομμάτι, και ειδικά στην συναρμολόγηση των φωτοχαραγμένων είναι εντελώς ασαφής και οδηγούν στην συναρμολόγηση κομματιών που όμως δεν χρησιμοποιούνται πουθενά παραπέρα!!! :?
Γκρίνια mode off
Έχω προχωρήσει αρκετά και τα βασικά του πήγματος τελειώνουν.  Έκλεισα και εδώ τις σχάρες με φύλο πλαστικού από κάτω για να μην φαίνεται το χάος...  Σειρά έχει ο πύργος...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω όλα αυτά τα ΦΧ... Οι γρίλιες και πολύ του είναι...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 01:19:53 μμ »
Για αεροπλανάς πάντως, μου κάνει εντύπωση που αποφεύγεις τα ΡΕ :mrgreen:
Από όσο θυμάμαι, τα αεροπλάνα και ειδικά τα 72άρια του Β'ΠΠ έχουν κάτι κομματάκια μικρότερα από τα ΡΕ του Βασιλιά Τίγρη!
Όπως και να έχει, το πας καλά και περιμένω την συνέχεια!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 02:26:07 μμ »
Για αεροπλανάς πάντως, μου κάνει εντύπωση που αποφεύγεις τα ΡΕ :mrgreen:
Από όσο θυμάμαι, τα αεροπλάνα και ειδικά τα 72άρια του Β'ΠΠ έχουν κάτι κομματάκια μικρότερα από τα ΡΕ του Βασιλιά Τίγρη!
Όπως και να έχει, το πας καλά και περιμένω την συνέχεια!
Δεν με βοηθάει η όραση μου, οι χερούκλες μου και η κουλαμάρα μου για τέτοιο ψιλολόι.  Και πες ότι το προσπαθώ, το 90% θα τα σπάσω και το 10% θα χαθεί στο υπερπέραν... :roll:
Β' ΠΠ φτιάχνω μόνο 1/48  ::glossa::
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:22:29 μμ »
Ε παρε τοτε ενα Tamiya,τι μπλεκεις με τα Dragon... ::dontknow::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:23:31 μμ »
Αν δεν πάθει, δεν θα μάθει!  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:34:43 μμ »
Στις ποσες μαθαινεις? :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 06:12:43 μμ »
Βρε δε με χ.... λέω γω... :mrgreen: ::glossa::
Δεν ήξερα ότι ήταν υποχρεωτικό να χρησιμοποιήσω τα πάντα επειδή μόνο και μόνο τα έχει μέσα ένα κιτ... ::cofee_proi::
Αλλά σας συγχωρώ γιατί τα λέτε από ζήλια... ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 06:14:10 μμ »
Παράθεση
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να βάλω όλα αυτά τα ΦΧ... Οι γρίλιες και πολύ του είναι...  :mrgreen:

Μα γιατί ; δοκίμασε να φτιάξεις μια δέστρα να σου φτιάξει το κεφι    ::glossa:: 
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 06:16:50 μμ »
Μα γιατί ; δοκίμασε να φτιάξεις μια δέστρα να σου φτιάξει το κεφι    ::glossa::
Ότι θα δοκιμάσω, θα δοκιμάσω... άσχετα ότι θα την ψάχνω πάνω στον πάγκο. :lol:
Αλλά εφόσον έχει το κιτ όμορφα πλαστικά κομμάτια δεν θα μπω στον κόπο να το κάνω.  Ξέρω ότι θα καταλήξει 90% κόλλα και 5% δέρμα και 5% μέταλλο. ::glossa::
Περαστικός είμαι από τα άρματα.  Μπήκα κατά λάθος και ψάχνω να βρω την έξοδο...  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 12:44:13 μμ »
Ας παίξουμε ένα παιχνίδι... ::eusa_whistle:: Ε; Τι λέτε;;; :mrgreen:
Λέγεται βρείτε τις διαφορές στην φωτογραφία... ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::
Click to see the original size.
 ::eusa_wall:: ::violent1:: ::eusa_wall:: ::violent1::
Αλλά εγώ φταίω που δεν ήμουν  ::book:: και  τρώω τα μούτρα μου με δράκοντες και ξωτικά... ::brancard::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 12:47:42 μμ »
Ε, εντάξει, αν εξαιρέσεις ότι είναι σε λάθος μεριά οι τρύπες, τα κομμάτια ψιλομαντεύεις εύκολα πώς θα πάνε!  :mrgreen: :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 12:55:19 μμ »
Γκρίνια, γκρίνια, γκρίνια... όλα τα θες έτοιμα και μασημένα, κάνε και κάτι μόνος σου ρε παιδί μου, πες πως είναι puzzle και δες το με ανοικτό μυαλό (ανοικτό για να ψύχεται), μην κολλάς σε οδηγίες ::glossa::

Πάντως, εντάξει, τι να λέμε... Εχουμε καμμία λίστα με κιτ που έχουν τις οφηγίες σε αυτό το στυλ, απλά για να αποφεύγουμε; Θα βοηθούσε πιστεύω τα αθώα μελλοντικά θύματα.

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 01:05:50 μμ »
Ε, εντάξει, αν εξαιρέσεις ότι είναι σε λάθος μεριά οι τρύπες, τα κομμάτια ψιλομαντεύεις εύκολα πώς θα πάνε!  :mrgreen: :mrgreen:
Ναι, εύκολο είναι, δεν αντιλέγω. Εκτός από αυτό όμως, σε άλλο σημείο, σου λέει να ανοίξεις τρύπες εκεί που δεν θα μπει τίποτα μετά (ευτυχώς το ξέχασα και δεν τις άνοιξα), αναφέρει options χωρίς όμως να λέει για ποια παραλλαγή είναι το καθένα (λες και θα βρεις τέτοιες λεπτομέρειες στο Internet) και πολλά κομμάτια τα δείχνει ήδη τοποθετημένα και άντε να φανταστείς πως μπήκαν, ειδικά αν δεν έχουν συγκεκριμένη φορά...

Συμφωνώ με τον gkontog. Τα μελλοντικά αθώα θύματα πρέπει να ξέρουν και καλό είναι να βγει μία λίστα με τα κιτ με τέτοιες ηλίθιες οδηγίες.
(αναρωτιέμαι, αυτοί που κάνουν τα reviews ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ποτέ αυτό που υποτίθεται ότι αναλύουν;... Μπααααα...)

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 01:20:40 μμ »
Ok,ειναι γνωστο οτι οι oδηγιες της  Dragon ειναι αστα να πανε. Το King Tiger ομως ειναι ενα απο τα πιο δημοφιλη αρματικα θεματα ever. Υπαρχουν στο internet απειρες πληροφωριες,φωτογραφιες και κατασκευες. Ψαξε και λιγο! Αμα δηλαδη εχανες τις οδηγιες θα ο πεταγες το κιτ? Εχεις 3 τρυπες σε ενα πυργο. Δες ενα φτιαγμενο και θα καταλαβεις επακριβως τι παει σε καθε μια.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 23, 2013, 11:25:13 μμ »
Δημήτρη με συγχωρείς, αλλά όταν έχω πληρώσει πάνω από 50EUR για ένα κιτ που θεωρείτε από τα κορυφαία, άρα περιμένεις να έχει κάποια ποιότητα, έχω κάθε δικαίωμα να γκρινιάζω.  Αμάν πια με αυτή την καραμέλα για το Internet.  Και αν δεν κάνω λάθος ΚΑΙ ΑΥΤΟ το φόρουμ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ του Internet, εκτός αν είμαι τόσο ηλίθιος και μου διαφεύγει κάτι.
Πάντως, ναι, έψαξα στο Internet και βρήκα φωτογραφίες έτοιμων. Και λοιπόν;  Σε κανένα κατασκευαστικό (από τα ελάχιστα που βρήκα) δεν αναφέρει κανείς ούτε το συγκεκριμένο, εντελώς ηλίθιο αλλά σοβαρό, λάθος στις οδηγίες ούτε 3-4 ακόμα σοβαρότατα λάθη για λάθος κομμάτια.  Το θέμα δεν είναι να μαντέψω τι πρέπει να πάει που.  Το θέμα είναι ότι οι οδηγίες σε κιτ ΑΥΤΗΣ της τάξης τιμής ΟΦΕΙΛΟΥΝ να είναι ακριβείς και σωστές οπότε και ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να γκρινιάζει και να δημοσιοποιεί τα λάθη.
Δεν θα πρέπει να δείξω σε όποιον τέλος πάντων ενδιαφέρεται τα σοβαρότατα λάθη;  Όποιος δεν ενδιαφέρεται δεν θα το διαβάσει ή δεν θα δώσει σημασία.  Σε ευχαριστώ πάντως για την διαφωτιστικότατη απάντηση.

Στο θέμα μας τώρα, χωρίς παραπάνω λόγια μιας και δεν έχω τίποτα παραπάνω να γράψω:

Επόμενη στάση... Η ζώνη του λυκόφωτος... Επεισόδιο... "Ερπύστριες"...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 06:54:41 μμ »
Με το φαντόμι να περνάει αεροδικείο αν θα παραμείνει στον πάγκο ή θα πάει για προσωρινό μπουντρούμιασμα, τη θέση του πήρε ο τίγρης μήπως κάποια στιγμή τελειώσει. :roll:
Έτσι, βάφτηκαν οι τροχοί και το κάτω μέρος με Gunze Η71 Middle Stone.  Δεν έχω ιδέα γιατί η Dragon δίνει αυτό το χρώμα για κάτω και το Dark Yellow για πάνω... Τέλος πάντων, κάτι θα ξέρουν. :?
Το άρμα σκοπεύω να το κάνω το 113 που έδρασε στην Γαλλία το 1944 (1/s Pz.Abt 101 όπως λένε οι οδηγίες) και ελπίζω να έδρασε και στην Νορμανδία (λογικά, ναι αλλά το ψάχνω ακόμα).  Τρίχρωμο καμουφλάζ... Με κοφτές γραμμές... Θα πέσει γέλιο... :mrgreen:

Οι ερπύστριες έχουν συναρμολογηθεί, ελπίζω στο σωστό μήκος, και τις επόμενες μέρες θα βαφτούν.  Σκέφτομαι μια βάση από μαύρο μεταλλικό (Humbrol 201) και στεγνό με metalcote steel. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο χρώμα, μόνο σοβαρές προτάσεις.  Πχ Ροζ, μπεζ, φούξια δεν θα γίνουν δεκτές...  ::glossa::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #22 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 07:09:42 μμ »
Τι μου θυμίζει αυτό το βουναλάκι με τις ρόδες...

Βάση από μαύρο μεταλλικό με dry brush; Ενα απλό μαύρο δεν κάνει; Δεν πιστεύω πως το μεταλλικό θα φαίνεται στο τέλος, ούτε πως θα δώσει κάτι ιδιαίτερο εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 07:13:07 μμ »
Τι μου θυμίζει αυτό το βουναλάκι με τις ρόδες...

Βάση από μαύρο μεταλλικό με dry brush; Ενα απλό μαύρο δεν κάνει; Δεν πιστεύω πως το μεταλλικό θα φαίνεται στο τέλος, ούτε πως θα δώσει κάτι ιδιαίτερο εκτός αν δεν έχω καταλάβει κάτι.
Είναι απλά πιο... γυαλιστερό αλλά με μεταλλική υφή, όχι το κλασικό γυαλιστερό μαύρο.
Αν δεις τις εφεδρικές ερπύστριες στον Πάνθηρα με τέτοιο τις έχω βάψει.  Από την άλλη, οι κάτω ερπύστριες του πάνθηρα έχουν βαφτεί με μαύρο ματ και από πάνω στεγνό metalcote steel.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Moderator
  • Scale 1/24
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 26, 2014, 07:20:24 μμ »
Είναι απλά πιο... γυαλιστερό αλλά με μεταλλική υφή, όχι το κλασικό γυαλιστερό μαύρο.
Αν δεις τις εφεδρικές ερπύστριες στον Πάνθηρα με τέτοιο τις έχω βάψει.  Από την άλλη, οι κάτω ερπύστριες του πάνθηρα έχουν βαφτεί με μαύρο ματ και από πάνω στεγνό metalcote steel.
Μήπως λόγω του dry brush με το μεταλλικό μετά δεν πιάνει πάνω του το υπερκείμενο χρώμα; Μου έχει τύχει πάνω από metalocote της Humbrol (σωστά; ) να μην έχουν καλή πρόσφυση άλλα χρώματα, ακόμα και Humbrol.