Αποστολέας Θέμα: OT 34/76 DRAGON 1/35 - White Wash  (Αναγνώστηκε 2895 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
OT 34/76 DRAGON 1/35 - White Wash
« στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 04:17:44 μμ »
Μια σχετικά παλιά κατασκευή μου η οποία περίμενε υπομονετικά να βαφτεί κάποια χρόνια.. Το κιτ σε γενικές γραμμές εχει θεματάκια εφαρμογής καθώς και θέμα με τις οδηγίες και σίγουρα θα μιλήσετε την Γαλλικήν ουκ ολίγες φορές..

Καθότι ο συγκεκριμένος τύπος άρματος απεικονίζεται σε πραγματικές φώτο με χειμερινό white wash αποφάσισα να προχωρήσω και εγώ έτσι..

Αρχικά λοιπόν έβαψα το μοντέλο όπως κάνω συνήθως (highlights, post shading, κτλ) και έπειτα προχώρησα σε white wash με την μέθοδο της λάκ..

Οπως θα δείτε προτιμώ να βάφω το μοντέλο μου τμηματικά αναφορικά πάντα με το χειμερινό white wash ωστε να μπορώ να έχω αίσθηση και έλεγχο του τι βάφω κάθε φορά ανάλογα πάντα με την φυσική φθορα που έχει το εκάστοτε τμήμα του άρματος..

Σε δεύτερη φάση και αφού στέγνωσε το πρώτο χέρι χεκίνησα κάποια wash με διάφορα λάδια αλλά και με λευκό enamel σε κάποια σημεία ώστε να σπάσω το ομοιόμορφο του λευκού.. Επειτα πρόσθεσα χιόνι σε σημεία που θα μπορούσε αυτό να "κάτσει" ..

Οι photo είναι απο κινήτο οπότε κάποιες αποκλίσεις υπάρχουν απο το πραγματικό μοντέλο.. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας..

Συνεχίζεται.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: OT 34/76 DRAGON 1/35 - White Wash
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 04:24:44 μμ »
Αν ειχα βαψει ενα μοντελο σαν τη πρωτη φωτο με δυσκολια θα το πειραζα μετα,εκπληκτικα φωτισματα και βαθος
κατοπιν  ομως με τετοια τρεξιματα στον θωρακα δεν λεω τιποτα
δοκιμασε και λιγο λακ στα σημεια εντονης φθορας και καλη συνεχεια ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 04:26:35 μμ »
Δημήτρη ευχαριστώ φίλε.... Στο έχω ξαναπεί, εύχομαι κάποτε να κάνεις το διόραμα και να βάλω τα οχήματα...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 04:27:39 μμ »
Παρακαλώ την διαχείριση να μετακινήσει το θέμα στην σωστή ενότητα....  :oops:

Απροσεξία μου... Ευχαριστώ και συγνώμη.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 09, 2013, 08:58:41 μμ »
Καλά...βάψιμο "κάτσε καλά",  αρχή white wash..."κάτσε καλά"...τίποτα λιγότερο από τι θα περίμενα από σένα!!!
Για πάμε παρακάτω φιλαράκι.  :wink: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 11:43:35 πμ »
Δεύτερο μέρος λοιπόν και προχώρησα με το υπόλοιπο πήγμα..

Πάλι η τεχνική της λάκ, επιτόπου ανοίγματα με λευκό enamel και πολλά, πολλά, πολλά wash και pin wash με προσοχή διότι το λευκό δεν συγχωρεί..

Συνεχίζεται εντατικά ..  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 12:35:31 μμ »
Πολύ καλό!  ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 01:07:04 μμ »
Εντάξει,απ τα καλύτερα whitewash που έχω δει.
Θα μου άρεσε στο deck του κινητήρα και λίγο στα πλαινά να ήταν λιγότερο ή ξεπλυμένο λίγο ακόμη και κυρίως στις σίτες.
Επίσης να μην είχε λευκό στο σημείο που λείπει η μια δεξαμενή,ώστε να τονίζει ότι ξηλώθηκε...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 01:13:52 μμ »
Εκπληκτικο!!!

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 01:33:07 μμ »
Spot on Gregory!! :wink:... καταπληκτικό αποτέλεσμα!...
Με τι λάκ χτενίζεσαι , ε!!... έκανες το εφέ;;!!...  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 02:04:23 μμ »
Καταπληκτικό whitewash!  ::thumbleft::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:06:49 μμ »
Εντάξει,απ τα καλύτερα whitewash που έχω δει.
Θα μου άρεσε στο deck του κινητήρα και λίγο στα πλαινά να ήταν λιγότερο ή ξεπλυμένο λίγο ακόμη και κυρίως στις σίτες.
Επίσης να μην είχε λευκό στο σημείο που λείπει η μια δεξαμενή,ώστε να τονίζει ότι ξηλώθηκε...

Δεκτό George... Δεν το σκέφτηκα για την δεξαμενή γ@μ... Θα δώ τι θα κάνω φίλε, αν μπορεί να πειραχτεί..

Στις σίτες έχει ακόμη δουλειά με λάδια, καύσιμα και τα σχετικά... Αλλά σκέφτηκα ότι επειδή η επιφάνεια είναι παράλληλη και όχι κάθετη λογικά θα είχε λιγότερη φθορά.. Στο επόμενο :)

Ευχαριστώ πολύ  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:14:01 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ πολύ...

Θανάση, η λάκ είναι Balea και είναι μια μάρκα που είχα διαβάσει απο ένα Γερμανικό περιοδικό μοντελισμού.. Αγοράστηκε απο το DM στην Γερμανία αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει διαφορά κάποια άλλη αρκεί να πετύχεις στο σωστό χρονικό διάστημα το "στέγνωμα λάκ - ψέκασμα λευκού - πινέλο με χλιαρό νερό.. " .. Αν μπείς στο κόπο πρώτα να καθαρίσεις τον αερογράφο απο το λευκό, ξέχνα το. Ακριβώς για αυτό τον λόγο για αυτή την δουλειά χρησιμοποιώ έναν Tamiya HG μονής λειτουργίας.. Απλά μέχρι να τον καθαρίσω βάζω στο μπέκ καθαριστικό, ψεκάζω 1-2 μπαταριές και τον αφήνω στην άκρη μεχρι να τελειώσω το whitewash.

Αυτό πάντος που πρόσεξα είναι ότι αν αφήσεις μεγάλο διάστημα να στεγνώσει το χρώμα, το κομμάτια που φεύγουν μετά με το πινέλο είναι πιό μονοκόματα..

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:22:08 μμ »
.

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 04:38:03 μμ »

Θανάση, η λάκ είναι Balea και είναι μια μάρκα που είχα διαβάσει απο ένα Γερμανικό περιοδικό μοντελισμού.. Αγοράστηκε απο το DM στην Γερμανία αλλά νομίζω ότι δεν θα έχει διαφορά κάποια άλλη αρκεί να πετύχεις στο σωστό χρονικό διάστημα το "στέγνωμα λάκ - ψέκασμα λευκού - πινέλο με χλιαρό νερό.. " .. Αν μπείς στο κόπο πρώτα να καθαρίσεις τον αερογράφο απο το λευκό, ξέχνα το. Ακριβώς για αυτό τον λόγο για αυτή την δουλειά χρησιμοποιώ έναν Tamiya HG μονής λειτουργίας.. Απλά μέχρι να τον καθαρίσω βάζω στο μπέκ καθαριστικό, ψεκάζω 1-2 μπαταριές και τον αφήνω στην άκρη μεχρι να τελειώσω το whitewash.

Αυτό πάντος που πρόσεξα είναι ότι αν αφήσεις μεγάλο διάστημα να στεγνώσει το χρώμα, το κομμάτια που φεύγουν μετά με το πινέλο είναι πιό μονοκόματα..

Thanx for the top my friend!....  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 05:44:31 μμ »
Γρηγόρη, ως συνήθως, αν και όχι συχνά  :mrgreen: , μας δένεις μαθήματα!
Καταλαβαίνω ότι έχεις να του κάνεις ακόμα αρκετή δουλειά και περιμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα για να σε...κράξω μία και καλή.  ::glossa:: ::glossa::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 06:48:49 μμ »
Τι πάθατε ρε παιδιά και οι 2?  :lol:

Ο θανά(ψ)σης top αντί για tip και ο ΦίΛΛιπας δένεις αντί για δίνεις.... Ρε σεις, συνεννοημένοι είστε?  ::glossa:: ::glossa::

Thanks αδερφέ μακάρι να μπορέσουμε να ξανακάνουμε τους παλιούς χαβαλέδες στο ΜC..

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 06:56:08 μμ »
Απλά ουάου! Πολύ όμορφο!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 07:32:12 μμ »
Τι πάθατε ρε παιδιά και οι 2?  :lol:

Ο θανά(ψ)σης top αντί για tip και ο ΦίΛΛιπας δένεις αντί για δίνεις.... Ρε σεις, συνεννοημένοι είστε?  ::glossa:: ::glossa::
εμ τους χάζεψες μ'αυτά που κάνεις.  :lol:
Για προχώρει να χαλβαδιάζουμε και να θυμόμαστε παλιές ωραίες εποχές φιλαράκι  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 07:56:23 μμ »
εμ τους χάζεψες μ'αυτά που κάνεις.  :lol:
Για προχώρει να χαλβαδιάζουμε και να θυμόμαστε παλιές ωραίες εποχές φιλαράκι  ::salut::

Για σένα βρε τα κάνω... Μπάς και πιάσεις και εσύ στα χεράκια σου κανά πινέλο και αποφασίσει ο admin να φέρει τα παλουκάκια παλαμάκια πίσω..

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 08:42:03 μμ »
Φίλε μου είναι έξοχο.
Επιτέλους ερπύστριες όχι καφεκόκκινες και λασπωμένες, αλλά μαυρομεταλλικές, με ίχνος κόκκινου ( απ' το μαγνήσιο του μείγματος) και σκόνη. Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι οι μεγαλύτερες φθορές χρώματος στα σοβιετικά άρματα παρουσιάζεται ακριβώς από κάτω απ' την θυρίδα του οδηγού ( εκεί πατάει για να μπαινοβγαίνει) και στο επάνω μέρος του πύργου, λόγω των πατημάτων του πληρώματος. Οι ρομβοειδείς τάπες στα πλευρά, κάτω από τον πύργο είναι για την πλήρωση των δεξαμενών πετρελαίου. Δικαιολογείται το βρώμισμά τους απ' το πετρέλαιο.
Καλή συνέχεια.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 08:56:45 μμ »
Φίλε μου είναι έξοχο.
Επιτέλους ερπύστριες όχι καφεκόκκινες και λασπωμένες, αλλά μαυρομεταλλικές, με ίχνος κόκκινου ( απ' το μαγνήσιο του μείγματος) και σκόνη. Είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι οι μεγαλύτερες φθορές χρώματος στα σοβιετικά άρματα παρουσιάζεται ακριβώς από κάτω απ' την θυρίδα του οδηγού ( εκεί πατάει για να μπαινοβγαίνει) και στο επάνω μέρος του πύργου, λόγω των πατημάτων του πληρώματος. Οι ρομβοειδείς τάπες στα πλευρά, κάτω από τον πύργο είναι για την πλήρωση των δεξαμενών πετρελαίου. Δικαιολογείται το βρώμισμά τους απ' το πετρέλαιο.
Καλή συνέχεια.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τα σχόλια σου, πραγματικά βοηθάνε στην σωστή προσέγγιση του θέματος.

Αναφορικά με τις ερπύστριες δεν τις έχω τελειώσει ακόμη μετά το white wash αλλά πάντα χρησιμοποιώ μαύρο σαν βάση, στεγνό πινέλο με μεταλλικές αποχρώσεις και μετά προσθέτω τα ίχνη όπως πολύ σωστά αναφέρεις.

Και πάλι ευχαριστώ ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 09:05:38 μμ »
Παράθεση
Πάλι η τεχνική της λάκ, επιτόπου ανοίγματα με λευκό enamel και πολλά, πολλά, πολλά wash και pin wash με προσοχή διότι το λευκό δεν συγχωρεί..

Τα ανοίγματα που κάνεις με λευκό τα κάνεις μετά το τρίψιμο με ζεστό νερό και πινέλο , υπάρχει κάποιος λόγος που γίνονται με enamel;
Παίζει να τα περιποιηθείς σαν λάδια ;
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 09:18:35 μμ »
Τα ανοίγματα που κάνεις με λευκό τα κάνεις μετά το τρίψιμο με ζεστό νερό και πινέλο , υπάρχει κάποιος λόγος που γίνονται με enamel;
Παίζει να τα περιποιηθείς σαν λάδια ;

Τα ανοίγματα γίνονται προκειμένου να σπάσει το ομοιόμορφο του λευκού το οποίο προκύπτει μετά την διαδικασία της λάκ..

Γίνονται με έναμελ διότι αυτά:

1. Στεγνώνουν πιό γρήγορα και έχεις πιό άμεσα το αποτέλεσμα που ψάχνει ο καθένας και επιπλέον αν ο χρόνος είναι περιορισμένος μπορείς να δουλέψεις άμεσα στο επόμενο βήμα κάτι που δεν ισχύει στα λάδια επειδή στεγνώνουν πιό αργά.. Επομένως οποιαδήποτε εργασία χωρίς αυτά να στεγνώσουν απόλυτα θα μηδενίσει ουσιαστικά ότι δουλειά έχεις κάνει με αυτά..

2. Δεν είναι τόσο λεπτόκοκα στην επεξεργασία τους με το διαλυτικό όσο τα λάδια τα οποία "χάνονται", ενώ το enamel αφήνει πιό έντονη υφή όταν το διαλύεις με το πινέλο άρα και πιό έντονη διαφοροποίηση στην τονικότητα. Αυτό είναι και το ζητούμενο στο λευκό, διαφοροποίηση στην τονικότητα με ομαλή μετάβαση απο την μία υφή στην άλλη.

Προσωπικά ενώ γενικά τα λάδια τα χρησιμοποιώ διαρκώς, δεν τα προτείνω για αυτήν την δουλειά (white wash).

Ελπίζω να βοήθησα λίγο.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Dimmu Borgir

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια-Αθηνα
  • Klein Mein
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 10:51:25 μμ »
Εξαιρετική προσέγγιση στο θέμα!Από τα πιό ενδιαφέροντα "άσπρα" με πλούσιες τονικές διαφορές.Με τις παρατηρήσεις-προτάσεις  των άνωθεν συναδέλφων το αποτέλεσμα θα είναι έξοχο  :wink: ::salut::
I ride my fate with all my hate!!!

Tags: