Αποστολέας Θέμα: Προτάσεις για αερογράφο λεπτομεριών  (Αναγνώστηκε 2044 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
Προτάσεις για αερογράφο λεπτομεριών
« στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 03:25:55 μμ »
Μετά την πατάτα που έκανα με το μπεκ στον iwata hp b+, και την καταστροφή με το λάθος βίδωμα του μπεκ, όχι μόνο αυτού αλλά και του σώματος του αερογράφου  ::eusa_wall::, με συνέπεια να είναι ασύμφορη η αντικατάσταση του σώματος, γιατί σώμα και μπεκ κάνουν γύρω στα 150 ευρώ, οπότε βάζεις άλλα 10 και παίρνεις έναν καινούριο, όχι το καλύτερο σημείο στο τμήμα μάρκετινγκ της iwata... Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι έναν αερογράφο για λεπτές δουλειές όπως είναι κάμο σε αεροσκάφη, κάτι γερμανικά και γιαπωνέζικα του Β'Π.Π. που έχουν κάτι ωραίες αλλά δύσκολες παραλλαγές, και απαιτητικές θα πω εγώ, κάποια λεπτομέρεια σε φιγούρα, κάποια καπνιά, ή κάποιο weathering, γενικά για χρήσεις με πολύ αραιό χρώμα, και χαμηλές πιέσεις (οπότε αυτόματα ότι έχει σχέση με αναρρόφηση και διάμετρο πέραν του 0.3 απορρίπτεται). Για όλα τα υπόλοιπα έχω τον iwata eclipse 0.35mm ο οποίος με έχει βγάλει παλικάρι, και δεν τον αλλάζω, ίσως με πολύ εξάσκηση μπορεί να κάνει και τις συγκεκριμένες δουλειές, ίσως, δεν ξέρω δεν τον έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο χρήσης. Η αλήθεια είναι ότι και με τον  iwata hp b+ δεν είχα πολλές ώρες χρήσης, ούτε τα 15 βαψίματα δεν είχε φτάσει, αλλά...Οπότε τώρα είμαι στο να πάρω πάλι  iwata hp b+;  ή iwata hi line; εδώ βέβαια θα σκεφτόμουν εκτός της 0.2 και την 0.3 σαν πιθανή διάσταση (γνωρίζοντας ότι όταν παίρνεις iwata έχεις μια εγγύηση κατασκευής, προσβάσιμα ανταλλακτικά στην Ελλάδα, βέβαια όταν το μπεκ κάνει 46 ευρώ εντάξει, λες καλύτερα να πάρω 3-4 κινέζους με τα ίδια λεφτά και όταν χαλάσει το μπεκ να κάνει 6 και όχι 46)..περά από τη σκέψη να πάω στο ίδιο  iwata δηλ. υπάρχει και η σκέψη για H&S infinity solo 0.2, δεν με ενδιαφέρει η 0.4 γιατί καλύπτομαι από τον  eclipse. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά στον απλό με τον crplus; δεν με πολυενδιαφέρει να γυαλίζει περισσότερο, δεν θέλω όμως με τόσα λεφτά να ξεβάψει ο απλός μετά από κάποια χρήση ισχυρού διαλύτη (σε βάθος χρόνου δεν το γλιτώνει κάποια στιγμή θα πέσει νίτρο). Αυτό που έχω διαβάσει από ξένους είναι ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι οι  H&S στο θέμα βελόνας, πιο ευαίσθητοι από τους iwata, οπότε ίσως είναι αναγκαία η πιο συχνή αλλαγή βελόνας (κάποιοι έχουν πει ότι χάλασε όταν καθάρισαν το τιπ κατά τη διάρκεια βαψίματος  :?). Το κόστος βελόνας είναι το ίδιο πάνω κάτω με τους iwata, απλά πρέπει να παραγγείλεις από έξω, οπότε βάζεις και τα μεταφορικά οκ. Στο μπεκ σίγουρα είναι πιο φτηνοί οι H&S με διαφορά μεγαλύτερη από το μισό και ίσως παραπάνω σίγουρα πάντως δεν κάνει 46 ευρώ. Το ότι δεν είναι βιδωτό το μπεκ σαν μπεκ είναι πλεονέκτημα στα μάτια μου για τους H&S, το μόνο κόλλημα που έχω και σκέφτομαι H&S αντί για τη δοκιμασμένη λύση iwata είναι ότι το μπεκ είναι βιδωτό στους  iwata . Ισχύει ότι είναι ευαίσθητες οι βελόνες των H&S; δεν συζητάω για 0.15 βελόνα καθώς τη θεωρώ ανούσια για μοντελισμό, μόνο για 0.2 διάσταση σε H&S, και σε iwata 0.3 μόνο και εφόσον πάω προς hi line. Μην μου προτείνεται badger, καθώς θεωρώ ότι είναι ακριβοί για αυτά που προσφέρουν σε σχέση με έναν iwata. Παρακαλώ πείτε μου γνώμες για αυτά τα μοντέλα των δύο συγκεκριμένων εταιρειών..

Ευχαριστώ ::salut::
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
Απ: Προτάσεις για αερογράφο λεπτομεριών
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 03:40:24 μμ »
Εγω σαν χρηστης H&S Evolution 0.2 και 0.4 θα σου πω οτι ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Τον προτιμησα λογω μη βιδωματος του μπεκ και γιατι ηταν value for money. Η βελονες εχουν φαει απειρο καθαρισμα με πολλων ειδων καθαριστικα, ακομα και χρησιμοποιηση της βελονας για καθαρισμο του μπεκ απο κολλημενο χρωμα, με την βοηθεια αζαξ βεβαια. Εμενα αν και με ειχαν προειδοποιησει να προσεχω πολυ την βελονα, να μην στραβωσει κτλ, εδω κ 5 χρονια που τον χρησιμοποιω ακαταπαυστα δεν εχει παθει τπτ στον τομεα αυτον. Μονο τα τσιμουχακια αλλαξα φετος. Ο Infinity ειναι ακομη καλυτερος καθως ειναι περισσοτερο για λεπτοδουλειες. Κατω απο 0,2 μπεκ μην παρεις παντως. Θα μπουκωνει συνεχως.  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 05:06:11 μμ »
Καλυτερο αερογραφο για δυσκολες λεπτοδουλειες απο τον HP-B δυσκολα θα βρεις! Σε περιπτωση παντως που δεν θες να παρεις τον ιδιο ριξε μια ματια στον Badger Renegade. Μικρο κουμπωτο μπεκ (0,23 αν θυμαμαι καλα) και καλο ζυγισμα. Ο H&S με το 0,2 ειναι επισης καλος αλλα οχι τοσο οσο τους αλλους που σου ανεφερα. Εχει ομως το καλο οτι μπορει να παρει μπεκ απο 0,15 μεχρι 1 mm.

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 07:40:51 μμ »
υπάρχει κάποιος λόγος για τις συγκεκριμένες δουλειές να πάρει hi line αντί για high performance; το mac valve δηλ. θα δώσει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα για τη ρύθμιση αέρα που να αξίζει η διαφορά των 50 ευρώ;
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 07:50:01 μμ »
Επιβεβαιώνω και εγώ το Νώντα. Η&S με την ίδια 0,2 βελόνα, πάνω από 5 χρόνια...

Αποσυνδεδεμένος fotis panagiotopoulos

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
    • F.T. Models
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 09:07:47 μμ »
Χαιρετω SHAGRATHI  ::salut:: Θα σου ελεγα να μην παρεις αλλο αερογραφο γιατι με αυτον που εχεις μπορεις να βαψεις δυσκολες παραλλαγες ακομα και στην 1/72. Αυτο εξαρταται απο το ποσο καλα ξερεις να χρησιμοποιεις τον συγκεκριμενο αερογραφο και  ειναι αποτελεσμα πολλων ωρων βαψιματος και γενικα εξασκησης σε παλαια μοντελα. Βεβαια υπαρχει ενα οριο στην χρηση του καθε αερογραφου, αλλα δεν ξερω επειδη δεν το αναφερεις και με ποια κλιμακα ασχολεισαι κυριως. Ενας αερογραφος με μπεκ 0.2 θα σε βοηθουσε να πετυχεις πιο ευκολα μια πιο δυσκολη παραλλαγη αλλα πρεπει να ξερεις οτι οσο μικραινει το μπεκ τοσο πιο μεγαλη προσοχη χρειαζεται στην σωστη αραιωση των χρωματων και στην σωστη πιεση για να βαψεις σωστα. Αν τελικα θελεις να παρεις αερογραφο με μικροτερο μπεκ θα σου ελεγα να παρεις καποιον καλο σαν αυτον που ανεφερες  γιατι θα εχει καλυτερη ποιοτητα κατασκευης και δεν θα χαλαει ευκολα. Αυτα ειχα να σου επισημανω και βεβαια το πιο σημαντικο απο ολα ειναι η  εξασκηση με οποιον αερογραφο εχουμε γιατι αλλιως και με τον καλυτερο αερογραφο δεν θα θα μπορουμε να βαψουμε σωστα ακομα και ενα μοντελο με μονοχρωμο βαψιμο.   ::salut:: ΣΗΜ. Εγω βαφω με αερογραφο με 0.3 μπεκ παραλλαγες στην 1/72  αλλα ακομα μαθαινω αν και χρησιμοποιω τον ιδιο αερογραφο απο το 1997.

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 05, 2013, 09:08:25 μμ »
υπάρχει κάποιος λόγος για τις συγκεκριμένες δουλειές να πάρει hi line αντί για high performance; το mac valve δηλ. θα δώσει κάποιο σοβαρό πλεονέκτημα για τη ρύθμιση αέρα που να αξίζει η διαφορά των 50 ευρώ;
H διαφορά των 50 ευρώ μπορεί να μειωθεί στα 25  8) 8)
http://www.air-craft.net/acatalog/Iwata-External-MAC-Valve.html

Tags: