Μετά την πατάτα που έκανα με το μπεκ στον iwata hp b+, και την καταστροφή με το λάθος βίδωμα του μπεκ, όχι μόνο αυτού αλλά και του σώματος του αερογράφου

, με συνέπεια να είναι ασύμφορη η αντικατάσταση του σώματος, γιατί σώμα και μπεκ κάνουν γύρω στα 150 ευρώ, οπότε βάζεις άλλα 10 και παίρνεις έναν καινούριο, όχι το καλύτερο σημείο στο τμήμα μάρκετινγκ της iwata... Το θέμα είναι ότι χρειάζομαι έναν αερογράφο για λεπτές δουλειές όπως είναι κάμο σε αεροσκάφη, κάτι γερμανικά και γιαπωνέζικα του Β'Π.Π. που έχουν κάτι ωραίες αλλά δύσκολες παραλλαγές, και απαιτητικές θα πω εγώ, κάποια λεπτομέρεια σε φιγούρα, κάποια καπνιά, ή κάποιο weathering, γενικά για χρήσεις με πολύ αραιό χρώμα, και χαμηλές πιέσεις (οπότε αυτόματα ότι έχει σχέση με αναρρόφηση και διάμετρο πέραν του 0.3 απορρίπτεται). Για όλα τα υπόλοιπα έχω τον iwata eclipse 0.35mm ο οποίος με έχει βγάλει παλικάρι, και δεν τον αλλάζω, ίσως με πολύ εξάσκηση μπορεί να κάνει και τις συγκεκριμένες δουλειές, ίσως, δεν ξέρω δεν τον έχω φτάσει σε τέτοιο επίπεδο χρήσης. Η αλήθεια είναι ότι και με τον iwata hp b+ δεν είχα πολλές ώρες χρήσης, ούτε τα 15 βαψίματα δεν είχε φτάσει, αλλά...Οπότε τώρα είμαι στο να πάρω πάλι iwata hp b+; ή iwata hi line; εδώ βέβαια θα σκεφτόμουν εκτός της 0.2 και την 0.3 σαν πιθανή διάσταση (γνωρίζοντας ότι όταν παίρνεις iwata έχεις μια εγγύηση κατασκευής, προσβάσιμα ανταλλακτικά στην Ελλάδα, βέβαια όταν το μπεκ κάνει 46 ευρώ εντάξει, λες καλύτερα να πάρω 3-4 κινέζους με τα ίδια λεφτά και όταν χαλάσει το μπεκ να κάνει 6 και όχι 46)..περά από τη σκέψη να πάω στο ίδιο iwata δηλ. υπάρχει και η σκέψη για H&S infinity solo 0.2, δεν με ενδιαφέρει η 0.4 γιατί καλύπτομαι από τον eclipse. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά στον απλό με τον crplus; δεν με πολυενδιαφέρει να γυαλίζει περισσότερο, δεν θέλω όμως με τόσα λεφτά να ξεβάψει ο απλός μετά από κάποια χρήση ισχυρού διαλύτη (σε βάθος χρόνου δεν το γλιτώνει κάποια στιγμή θα πέσει νίτρο). Αυτό που έχω διαβάσει από ξένους είναι ότι είναι εξαιρετικά ευαίσθητοι οι H&S στο θέμα βελόνας, πιο ευαίσθητοι από τους iwata, οπότε ίσως είναι αναγκαία η πιο συχνή αλλαγή βελόνας (κάποιοι έχουν πει ότι χάλασε όταν καθάρισαν το τιπ κατά τη διάρκεια βαψίματος

). Το κόστος βελόνας είναι το ίδιο πάνω κάτω με τους iwata, απλά πρέπει να παραγγείλεις από έξω, οπότε βάζεις και τα μεταφορικά οκ. Στο μπεκ σίγουρα είναι πιο φτηνοί οι H&S με διαφορά μεγαλύτερη από το μισό και ίσως παραπάνω σίγουρα πάντως δεν κάνει 46 ευρώ. Το ότι δεν είναι βιδωτό το μπεκ σαν μπεκ είναι πλεονέκτημα στα μάτια μου για τους H&S, το μόνο κόλλημα που έχω και σκέφτομαι H&S αντί για τη δοκιμασμένη λύση iwata είναι ότι το μπεκ είναι βιδωτό στους iwata . Ισχύει ότι είναι ευαίσθητες οι βελόνες των H&S; δεν συζητάω για 0.15 βελόνα καθώς τη θεωρώ ανούσια για μοντελισμό, μόνο για 0.2 διάσταση σε H&S, και σε iwata 0.3 μόνο και εφόσον πάω προς hi line. Μην μου προτείνεται badger, καθώς θεωρώ ότι είναι ακριβοί για αυτά που προσφέρουν σε σχέση με έναν iwata. Παρακαλώ πείτε μου γνώμες για αυτά τα μοντέλα των δύο συγκεκριμένων εταιρειών..
Ευχαριστώ