Αντε να βάλω και τα δικά μου τα οποία τα έχω τελειώσει πριν την πρωτοχρονιά αλλά είχα χάσει τις φωτογραφίες που ευγενικοί συνάδελφοι είχαν τραβήξει και μου είχαν στείλει. Και φυσικά οι φωτογραφίες βρισκόντουσαν στο pm με το οποίο τις είχα λάβει και φυσικά εγώ σαν τέλειος προγραμματιστής (διάβαζε βαρεία εγκεφαλική δυσλειτουργία) μόνο εκεί δεν κοίταξα!
Είναι το 2ο και 3ο μοντέλο που φτιάχνω και δεν είναι πετούμενα. Κράξτε ελεύθερα, εμένα η εμπειρία μου άρεσε για αυτό και πρότεινα για το 3ο build να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το σύνηθες για τον καθένα. Λοιπόν το φορτηγάκι είναι της Airfix και το Humber Mk.II της Matchbox, σε original κουτί της Matchbox αγορασμένο πριν από αιώνες. Και τα δύο στην 1/72. Τα μοντέλα είχαν καλή εφαρμογή και ελάχιστος στόκος μπήκε στο εμπρός τμήμα του Humber. Αφού έτριψα το στόκο, πέρασα γκρίζο για να δω τις ατέλειες, ξανάβαλα στόκο, ξαναέτριψα, ξαναπέρασα γκρί και έμεινα ικανοποιημένος, ανακάλυψα ότι τα πάντα τα έκρυβε η ρεζέρβα μόλις έμπαινε στη θέση της! Θεώρησα όλο το περιστατικό ως διδακτική εμπειρία και συνέχισα...
Το βασικό χρώμα και στα δύο είναι Humbrol 93 και τα καναβάτσα Humbrol 94. Στη συνέχεια κάθε χρώμα έγινε dry brush με το βασικό συν 25% λευκό Humbrol 34. Kαθίσματα, δέστρες για το καναβάτσο του Humber και δέστρες για τις πόρτες (πόρτες;;; ) του φορτηγού βάφτηκαν με Humbrol 62 leather και έγιναν και αυτά dry brush με ξανοιγμένο χρώμα. Σειρά είχε ένα χεράκι παρκετίνη, wash με αραιμένο καφέ και μαύρο, και τα σήματα που έκατσαν χωρίς προβλήματα. Ακολούθησε chipping με ψιλο πινελάκι, τα 42 Μαΐων ματάκια μου και Humbrol steel 27003.
Μετά αγόρασα ένα κουτάκι sandy dust (SD03) της CMK (για πρώτη φορά στη μονελιστική μου ζωή), πήρα ένα ψιλό πινέλο και αποφάσισα να γίνω δημιουργικός. Το σκεπτικό ήταν, μετά από μελέτη σχετικών φωτογραφιών, να βάλω σκόνη παντού γιατί από οτι είδα η σκόνη πήγαινε ΠΑΝΤΟΥ! Προσπάθησα να φτιάξω και συσσωρεύσεις σκόνης στα σημεία που θεώρησα οτι συνέβαινε κάτι τέτοιο με μέτρια επιτυχία. Τέλος πάντων, εμένα η όλη διαδικασία μου άρεσε και ο χώρος κατασκευών απεκτησε κάτι από τη γοητεία της ʼκαμπα...
Σειρά είχε ο προβολέας του πυργίσκου του Humber. Είπα να τον κάνω ωραίο (λέμε τώρα!) και αποφάσισα να κάνω το μέσα μέρος κοίλο. Καλό σχέδιο αλλά για ένα κομμάτι διαστάσεων περίπου όσο το 1/10 μίας φακής προέκυψαν δυσκολίες που ούτε οι συνεχείς επικλήσεις σε χθόνιους θεούς και διαβόλους δεν μπόρεσαν να λύσουν. Τελικά έβαλα λίγο blue tack πάνω στο γραφείο, στερέωσα πάνω του τον γαμ@!#%$@# προβολέα και με ένα καινούργιο X-Actο και μία λίμα κωνικής διατομής τα κατάφερα. Εβαψα το κοίλο μέρος με polished aluminum της Humbrol (27002), έσταξα με μία οδοντογλυφίδα μία σταγόνα ClearFix της Humbrol και voila, ένας προβολέας που κανείς δε μπορεί να δεί (το απαύγασμα του μαζωχισμού).
Στο τέλος έβαψα τις ρόδες μαύρες, τους επιτέθηκα με τη γνωστή σκόνη, τις κόλλησα στα μοντέλα και σε μία έμπνευση της τελευταίας στιγμής έφτιαξα και ανεμοθραύστη για το φορτηγάκι (μη γελάτε, αυτό για μένα αποτελεί project 3 ωρών και ίσως 27m
2 διαφανούς πλαστικού). Επεσε και ένα ματ βερνίκι (Model Master 4636) και τα μοντέλα πακεταρίστικαν και ξεκίνησα για το γνωστό καφωδείο της Ιπποκράτους όπου πλήστοι εξ ημών συναντώνται άπαξ εβδομαδιαίως. Εκεί τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν από συναδέλφους τα ονόματα των οποίων, ως γνήσιο ζώον (Kampourogamosaurus ammodiae), δυστυχώς ξέχασα

αλλά τους ευχαριστώ πολύ, ακολούθησε η γνωστή περιπέτεια με τις φωτογραφίες και ιδού τα μοντέλα προς κρίση (προς τέρψη δε λέω, είμαι ρεαλιστής).
Η ρεζέρβα του φορτηγού δείχνει διαφορετική από τις ρόδες του φορτηγού και έτσι είναι γιατί είναι η ρεζέρβα για τον κιλίβαντα του Bofor των 40mm που κουβαλούσε το φορτηγό. Με το κάτω μέρος των οχημάτων δεν πολυασχολήθηκα γιατί σκέφτομαι να τα βάλω σε ένα διοραματάκι (γέλια στο background), ξέρετε, κάποτε...

Τώρα η μεγάλη ερώτηση. Θα ξανακάνω όχημα; Λοιπόν, ναι!