Αποστολέας Θέμα: 2ο Modelclub Group Build: "ΈΡΗΜΟΣ" (Γενικα σχολια)  (Αναγνώστηκε 130567 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Απ: 2ο Modelclub Group Build: "ΈΡΗΜΟΣ"
« Απάντηση #800 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 02:24:19 πμ »
Μπραβο αδερφε!! :wink:
Παλι καλα που'χουμε κι εσενα και κανεις 5-6 κιτ μαζεμενα και τιμας με τον καλυτερο τροπο τα αρματα!!!!
Keep up the great work!!
Υ.Γ.Σταματα να ποσταρεις.....σε κυνηγαω σ'ολα τα τοπικ!!!! :shock:
Δεν σε προλαβαινω.... :shock:
ΑΠΙΑΣΤΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ!!! :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #801 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 02:28:00 πμ »
Μπραβο αδερφε!! :wink:
Παλι καλα που'χουμε κι εσενα και κανεις 5-6 κιτ μαζεμενα και τιμας με τον καλυτερο τροπο τα αρματα!!!!
Keep up the great work!!
Υ.Γ.Σταματα να ποσταρεις.....σε κυνηγαω σ'ολα τα τοπικ!!!! :shock:
Δεν σε προλαβαινω.... :shock:
ΑΠΙΑΣΤΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ!!! :mrgreen: :mrgreen:

Είναι που έπεσε στα χέρια μου μια Cannon της δουλειάς, οπότε σύμφωνα με το γνωμικό, Τώρα που βρήκαμε Παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι, την αξιοποίσησα καταλήλως!!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #802 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 02:36:30 πμ »
Κατι που ειδα τωρα..(την ωρα που χαζευα το τσιπινγκ...παρεπιπτοντως βελτιωνεσαι με ταχυτατους ρυθμους!!!ΕΥΓΕ!!!!! :wink:)
Πισω απο το δεξι φαναρι μηπως εχεις βαλει αναποδα το ματζαφλαρι αυτο... πως το λενε..space indicator η καπως ετσι τελος παντων???
Αυτη η αντενα δεν θα'πρεπε να ειναι με φορά προς τα εξω?
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #803 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 08:05:53 πμ »
Θ συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα... Βελτιώνεσαι με ταχύτατους ρυθμούς... Η μητέρα μου πάντως με ρώτησε αν αυτό στην πρώτη φωτό είναι πραγματικό...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #804 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 08:22:06 πμ »

Είναι που έπεσε στα χέρια μου μια Cannon της δουλειάς, οπότε σύμφωνα με το γνωμικό, Τώρα που βρήκαμε Παπά, ας θάψουμε πέντε-έξι, την αξιοποίσησα καταλήλως!!!! :wink:

:shock: :shock: ΕΤΣΙ ρε Αλέξη αγόρι μου!!!! Αυτές είναι φωτό  :mrgreen: Τώρα μάλιστα.  :mrgreen:
Καλά μιλάμε ότι δεν παίζεσαι. ΚΑΙ το chipping σου είναι φοβερό!!!! ΚΑΙ η ταχύτητά σου ΚΑΙ η ταυτόχρονη ενασχόλησή σου με τόσα πολλά διαφορετικά θέματα, ρε μπας κι έχεις όντως κλωνοποιήσει τον εαυτό σου  :?.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #805 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 08:48:52 πμ »
Αλέξη έμπαινε δυνατά :!: :!: :!:
 :wink:

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #806 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 11:57:59 πμ »
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια!
Το μαντζαφλάρι όντως είναι λίγο στραβό, αλλά θα το αφήσω έτσι. Επίσης θα συνεχίσω το chipping με πινέλο γιατί υπάρχουν μερικά σημεία που δεν τα έφτανε το σφουγγαράκι.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #807 στις: Ιανουαρίου 25, 2007, 11:13:23 μμ »
Ενημέρωση πορείας ανέγερσης κινητής πυραμίδας:

Ενω θαυμάζω το Super F-4 του Double Ugly και το Sd.Kfz. 251 του 117tacan είπα να ανεβάσω κι εγώ το σημείο προόδου (αργής ομολογουμένως). Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ο σκελετός της "πυραμίδας" ολοκληρώθηκε και περάστηκε με υγρό στόκο "έτσι" ! Δηλαδή, μου φάνηκε καλό να το κάνω  :roll:  Κατόπιν, ξεκίνησα με μια διάθεση πειραματισμού να κατασκευάσω τις πλαϊνές "ποδιές" (ελλείψει καλύτερου όρου) που αναπαριστούν τους τροχούς/ερπύστριες από φύλλο πλαστικού και μάλιστα με εκτεταμένη χρήση καπακίου (ευχαριστούμε Viper). Όπως είναι εμφανές, ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί. Μάλλον θα τις κρατήσω ως έχουν, δεν φαίνονται πολύ χάλια.

Επόμενο στάδιο είναι να αποφασίσω αν θα τις κλείσω με πλαστικό από όλες τις πλευρές (ολούθε) και μετά να δω πώς θα προσαρμοστούν με τον ξύλινο σκελετό. Επόμενο βήμα θα είναι το ντύσιμο με "πανί". Γι'αυτό σκέφτομαι να γίνει χρήση χαρτοπετσέτας (ή περεμφερούς υλικού) βρεγμένο με αραιωμένη άσπρη κόλλα...και βλέποντας και κάνοντας.

Να δω πότε θα πέσει χρώμα...όσο το καθυστερώ τόσο με αγχώνει, αλλά που θα πάει θα το βάψω!

Α! Ξέχασα, μετά από την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια κατασκευής των στηριγμάτων του πλαισίου της τέντας, θα γίνει νέο εγχείρημα, πάντα με μήκη πλαστικού evergreen κυλινδρικά και επίπεδα (flat?) με οδηγό αυτό το σχέδιο από κάποιο online άρθρο που είχα βρει σχετικά (αν ενδιαφέρεται κανεις να το παραθέσω).

Αυτά προς το παρόν. Συνέχεια σήμερα τη νύχτα...όσο πάει μέχρι να κλεινουν τα μάτια...

Υ.Γ. Double Ugly πώς πάει η έρευνα (SAR πραγματικά) για τη βίδα; Ελπίζω να βρέθηκε ή να αντικαταστάθηκε. Και για καλό δικό σου, αλλά και δικό μας (ναι...θέλουμε να δούμε και άλλο από το F-4)  :)

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #808 στις: Ιανουαρίου 25, 2007, 11:16:56 μμ »
Τι να πω για ολους σας!!!!
Ειστεφοβεροι μοντελισταραδες και ειμαι περηφανος που ανηκω στην "ομαδα"!!!!!

"Houston, we've got a problem..."  :evil: :evil: :evil:

χαχαχαχαχα!Αυτο το λεγα και εγω οταν ειχα προβλημα μοντελισμου!  :P :P :P
Εισαι γατος εσυ θα την βρεις την ακρη!!!! :wink: 8)

8)

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #809 στις: Ιανουαρίου 25, 2007, 11:42:37 μμ »
Εμπαινε Πανο :wink:
Μια συναρμολόγηση έμεινε :wink:
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #810 στις: Ιανουαρίου 25, 2007, 11:49:50 μμ »
OLA Παναουτο!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ξεφυγες απο το -δεν θα φαινεται τιποτα ουτως η αλλως-Kubelwagen και προχωρας στο ζουμι της υποθεσης! :D !
Ωραιο δειχνει μεχρι στιγμης και αναμενουμε συνεχεια!!!!!!!
Ελπιζω μονο να μην σε κουρασε το πρωτο μισο της κατασκευης και ιζηματωθεις τωρα που πρεπει να τα δωσεις ολα!! :roll:

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #811 στις: Ιανουαρίου 26, 2007, 12:02:37 πμ »
Χρήσιμες οι παρατηρήσεις, και με βάζουν εκ νέου σε προβληματισμό, περί του υλικού κατασκευής. Συμπληρώνω:

Η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκα να το κάνω εξ'ολοκλήρου από πλαστικό και τις πλευρές το ίδιο....οπότε αν δω ότι δεν "κάθεται" το πανί, θα τις φτιάξω πλαστικές. Τον σκελετό θα τον αφήσω ξύλινο (περισσότερο διότι δεν έχω την όρεξη να τον κάνω από την αρχή - ανεξαιρέτως της στενής φιλικής (φυλλικής) σχέσης που ανέπτυξα τελευταίως με το πλαστικό. Βέβαια, αν το όλο εγχείρημα αποτύχει, εκεί ακριβώς θα καταλήξω! Έως την Παρασκευή θα ξέρουμε πως πάει η εγχείρηση.

Για τις κολλήσεις διαφορετικών υλικών, θέλω να πάω στο κατάστημα στην Καλλιθέα όπου είδα (πρέπει να το επιβεβαιώσω κιόλας) ότι έχει κόλλες zap και από ότι έχω δει κολλάνε τα πάντα με τα πάντα και παντού (ευχαριστώ για την επίδειξη τον κ. Ι. Λέκκα).

Stay tuned...

Αποσυνδεδεμένος DJ ANAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Nürnberg/FRANKEN/ΣΕΡΡΕΣ
  • Χοντος Αναστασιος
« Απάντηση #812 στις: Ιανουαρίου 26, 2007, 03:13:04 μμ »
Μια χαρα τα πας Pz. :wink:

Tασος :wink:

Αποσυνδεδεμένος Double Ugly

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηράκλειο Κρήτη
  • Three Traps Baby...!!!
    • Image
« Απάντηση #813 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:03:43 πμ »
Όλα τα προβλήματα ξεπεράστηκαν, το βερνίκι ψεκάστηκε κι από το πρωί έχει ξεκινήσει με επιτυχία η διαδικασία παλαίωσης.
Φωτο προσεχώς... :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #814 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 08:32:14 μμ »
 :shock: :shock: :shock:
Nαι,καλά μας δουλεύεις τώρα!
ʼκου 72άρι....48άρι είναι και έχεις βάλεις και γιγαντιαία ταινία της Τamiya από κάτω... :shock: :shock:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #815 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 09:10:59 μμ »
Νικόλα, είναι καταπληκτικό... Πανέμορφο και αληθινότατο...

Μήτσο, κανένα umber νομίζω ότι θα του πηγαίνει...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #816 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 09:38:26 μμ »
Την εξάτμιση με τι χρώματα να την βάψω ... :?: :roll:

Εγώ περνάω ένα Humbron 113 (Rust) του ρίχνω 2 χέρια παρκετίνη, μετά dry brush με steel της Humbrol (27003) και ματ βερνικάκι στο τέλος. Για τα αεροπλάνα τουλάχιστον δείχνει ΟΚ και στο μοναδικό άρμα που έχω φτιάξει άρεσε.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #817 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:14:29 μμ »
Αντε να βάλω και τα δικά μου τα οποία τα έχω τελειώσει πριν την πρωτοχρονιά αλλά είχα χάσει τις φωτογραφίες που ευγενικοί συνάδελφοι είχαν τραβήξει και μου είχαν στείλει. Και φυσικά οι φωτογραφίες βρισκόντουσαν στο pm με το οποίο τις είχα λάβει και φυσικά εγώ σαν τέλειος προγραμματιστής (διάβαζε βαρεία εγκεφαλική δυσλειτουργία) μόνο εκεί δεν κοίταξα!

Είναι το 2ο και 3ο μοντέλο που φτιάχνω και δεν είναι πετούμενα. Κράξτε ελεύθερα, εμένα η εμπειρία μου άρεσε για αυτό και πρότεινα για το 3ο build να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το σύνηθες για τον καθένα. Λοιπόν το φορτηγάκι είναι της Airfix και το Humber Mk.II της Matchbox, σε original κουτί της Matchbox αγορασμένο πριν από αιώνες. Και τα δύο στην 1/72. Τα μοντέλα είχαν καλή εφαρμογή και ελάχιστος στόκος μπήκε στο εμπρός τμήμα του Humber. Αφού έτριψα το στόκο, πέρασα γκρίζο για να δω τις ατέλειες, ξανάβαλα στόκο, ξαναέτριψα, ξαναπέρασα γκρί και έμεινα ικανοποιημένος, ανακάλυψα ότι τα πάντα τα έκρυβε η ρεζέρβα μόλις έμπαινε στη θέση της! Θεώρησα όλο το περιστατικό ως διδακτική εμπειρία και συνέχισα...

Το βασικό χρώμα και στα δύο είναι Humbrol 93 και τα καναβάτσα Humbrol 94. Στη συνέχεια κάθε χρώμα έγινε dry brush με το βασικό συν 25% λευκό Humbrol 34. Kαθίσματα, δέστρες για το καναβάτσο του Humber και δέστρες για τις πόρτες (πόρτες;;; ) του φορτηγού βάφτηκαν με Humbrol 62 leather και έγιναν και αυτά dry brush με ξανοιγμένο χρώμα. Σειρά είχε ένα χεράκι παρκετίνη, wash με αραιμένο καφέ και μαύρο, και τα σήματα που έκατσαν χωρίς προβλήματα. Ακολούθησε chipping με ψιλο πινελάκι, τα 42 Μαΐων ματάκια μου και Humbrol steel 27003.
Μετά αγόρασα ένα κουτάκι sandy dust (SD03) της CMK (για πρώτη φορά στη μονελιστική μου ζωή), πήρα ένα ψιλό πινέλο και αποφάσισα να γίνω δημιουργικός. Το σκεπτικό ήταν, μετά από μελέτη σχετικών φωτογραφιών, να βάλω σκόνη παντού γιατί από οτι είδα η σκόνη πήγαινε ΠΑΝΤΟΥ! Προσπάθησα να φτιάξω και συσσωρεύσεις σκόνης στα σημεία που θεώρησα οτι συνέβαινε κάτι τέτοιο με μέτρια επιτυχία. Τέλος πάντων, εμένα η όλη διαδικασία μου άρεσε και ο χώρος κατασκευών απεκτησε κάτι από τη γοητεία της ʼκαμπα...

Σειρά είχε ο προβολέας του πυργίσκου του Humber. Είπα να τον κάνω ωραίο (λέμε τώρα!) και αποφάσισα να κάνω το μέσα μέρος κοίλο. Καλό σχέδιο αλλά για ένα κομμάτι διαστάσεων περίπου όσο το 1/10 μίας φακής προέκυψαν δυσκολίες που ούτε οι συνεχείς επικλήσεις σε χθόνιους θεούς και διαβόλους δεν μπόρεσαν να λύσουν. Τελικά έβαλα λίγο blue tack πάνω στο γραφείο, στερέωσα πάνω του τον γαμ@!#%$@# προβολέα και με ένα  καινούργιο X-Actο και μία λίμα κωνικής διατομής τα κατάφερα. Εβαψα το κοίλο μέρος με polished aluminum της Humbrol (27002), έσταξα με μία οδοντογλυφίδα μία σταγόνα ClearFix της Humbrol και voila, ένας προβολέας που κανείς δε μπορεί να δεί (το απαύγασμα του μαζωχισμού).

Στο τέλος έβαψα τις ρόδες μαύρες, τους επιτέθηκα με τη γνωστή σκόνη, τις κόλλησα στα μοντέλα και σε μία έμπνευση της τελευταίας στιγμής έφτιαξα και ανεμοθραύστη για το φορτηγάκι (μη γελάτε, αυτό για μένα αποτελεί project 3 ωρών και ίσως 27m2 διαφανούς πλαστικού). Επεσε και ένα ματ βερνίκι (Model Master 4636) και τα μοντέλα πακεταρίστικαν και ξεκίνησα για το γνωστό καφωδείο της Ιπποκράτους όπου πλήστοι εξ ημών συναντώνται άπαξ εβδομαδιαίως. Εκεί τα μοντέλα φωτογραφήθηκαν από συναδέλφους τα ονόματα των οποίων, ως γνήσιο ζώον (Kampourogamosaurus ammodiae), δυστυχώς ξέχασα  :oops: αλλά τους ευχαριστώ πολύ, ακολούθησε η γνωστή περιπέτεια με τις φωτογραφίες και ιδού τα μοντέλα προς κρίση (προς τέρψη δε λέω, είμαι ρεαλιστής).

Η ρεζέρβα του φορτηγού δείχνει διαφορετική από τις ρόδες του φορτηγού και έτσι είναι γιατί είναι η ρεζέρβα για τον κιλίβαντα του Bofor των 40mm που κουβαλούσε το φορτηγό. Με το κάτω μέρος των οχημάτων δεν πολυασχολήθηκα γιατί σκέφτομαι να τα βάλω σε ένα διοραματάκι (γέλια στο background), ξέρετε, κάποτε...

Τώρα η μεγάλη ερώτηση. Θα ξανακάνω όχημα; Λοιπόν, ναι!

• MC crew
  • Scale 1/32
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #818 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:19:40 μμ »
Πολύ ωραίες κατασκευές αντικρύζουν τα ματάκια μου!!!! :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #819 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:28:49 μμ »
Και βέβαια να ξανακάνεις όχημα αφού τα καταφέρνεις τόσο καλά :!: Μπράβο :!:
Μιά ερώτηση/παρατήρηση μόνο... οι τροχοί του φορτηγού ήταν μονοκόμματοι ή σε δύο μισά :?: ʼν ήταν σε δύο μισά, τότε μάλλον σου ξέφυγε το pattern και μοιάζουν με... γρανάζια :oops:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #820 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:31:39 μμ »
Μιά ερώτηση/παρατήρηση μόνο... οι τροχοί του φορτηγού ήταν μονοκόμματοι ή σε δύο μισά :?: ʼν ήταν σε δύο μισά, τότε μάλλον σου ξέφυγε το pattern και μοιάζουν με... γρανάζια :oops:

Μονοκόμματοι ήταν ανάθεμά τους. Αθάνατη Airfix του 1970!

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #821 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:35:08 μμ »
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Πανάθεμάτην :!:

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #822 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:40:06 μμ »

Μήν βρίζετε τους νεκρούς.Είναι ασέβεια. :wink:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #823 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:45:36 μμ »

Η Airfix δέν είναι νεκρή.... είναι ΖΟΜΠΙ :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
(όχι Ζούμπι :lol: μήν μπερδευόμαστε :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #824 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 11:46:34 μμ »

Οχι και νεκρούς! Ζωντανό είναι το μαγαζί! Παρακαλώ!

Tags: