Αποστολέας Θέμα: EA-6B Prowlers Parallel Built!!!! (Italeri,Kinetic 1/48 Hasegawa 1/72)  (Αναγνώστηκε 39510 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: EA-6B Prowlers Parallel Built!!!! (Italeri,Kinetic 1/48 Hasegawa 1/72)
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 09, 2013, 08:14:39 μμ »
Του ειπατε οτι δεν ειναι Χαρριερ; ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Αν μη τι αλλο αυτο το μπηλντ θα ειναι συλλεκτικο κομματι.
Παντως για το κοκπιτ Η307 δοκιμασατε;Τα κανει αορατα! :wink:
Καλη συνεχεια! ::salut::
οχι απλα συλλεκτικο.... διαχρονικο.....αλλα και θα μετραμε τον χρονο υλοποιησης του με διαστημικα δευτερολεπτα που εχουν στρεβλωθει στον χωροχρόνο και τέινουν στο απειρο. ( τι ειπα παλι χαχαχα)
το κοκπιτ...μετα απο ενδελεχη ερευνα στο κινετικ αλλα κα σε αλλα κιτ...ειναι το Η317 οτι πιο σωστο.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 05:18:51 μμ »
Μετά λοιπόν την έρευνα που έγινε τελικώς καταλήξαμε οτι το σωστό χρώμα για το πιλοτήριο δεν είναι το FS36270  (H306)
Αλλά το FS 36231 το κλασσικό Η317 που έχουν όλα σχεδόν τα Α/Φ του ναυτικού.!!

Με τα πολλά ξέβαμμα το πιλοτήριο και ξανά απο την αρχή το βάψιμο και με μια ακόμη παρέμβαση όμως καθώς το πάτωμα του πιλοτηρίου ήθελε μια επέμβαση για να φύγουν κάποια σημάδια τα οποία υπήρξαν μετά το κόψιμο των στόπ που είχε το κίτ για τα καθίσματα.

Κόψιμο λοιπόν και πέρασμα φύλλων πλαστικού για το κενό.

Πέρασμα  με το 317 και όλα τα μαύρα πάνελ και στην εμπρός καθώς και στην πίσω κονσόλα  έχουν γίνει με το Abaddon Black απο Citadel.

Και σε μερικά Dry fits οι κονσόλες πάνω στην μπανιέρα και θα διορθωθούν ορισμένα σημεία τα οποία έχει ξεφύγει το μαύρο..
Οι οθόνες περάστηκαν με gloss βερνίκι για να αποκτήσουν την υφή του κρυσταλλου.

Και μια άποψη απο τις πλάτες.Βαμμένες και αυτές με FS36231 (Η317)

Έχουν γίνει ξανοίγματα και φωτίσματα (δεν ξέρω το κατα πόσο φαίνονται στις φωτογραφίες με το FS 36270 (Η306) και αναμονή να στεγνώσει το gloss βερνίκι για να γίνει ελαφρύ wash.

Καλή συνέχεια και ευχαριστώ για την παρακαλούθηση.
Σχόλια προτάσεις και παρατηρήσεις όπως πάντα δεκτές!!!  ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Spook

• Ανδρέας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 3/4 of a mile...
  • One more Fighter Fling Maniac and Tomcat Fanatic
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 10, 2013, 10:59:47 μμ »
Ωραία δουλειά στο cockpit όμως δες λίγο στον μπροστά τον πινακα γιατί δεν έχουν περαστεί όλα τα σημεία με το νέο χρώμα και φαίνεται ακόμη το υπόστρωμα. Περασε το καλά και ξαναβάψε όσες οθόνες/κονσόλες "χαλάσουν", οι οποίες είναι ανάγλυφες ούτως ή άλλως άρα μπορούν να βαφτούν πιο εύκολα.

Για τα φωτίσματα αν και η περισσότερη λεπτομέρεια θα καλυφθεί από τα καθίσματα μπορείς να περάσεις με πινέλο πολύ αραιωμένο 270 σε αρκετά χέρια πάνω στα προεξέχοντα πανελ/σωληνώσεις (που θα φαίνονται και μετά την τοποθέτηση των καθισμάτων) και αργότερα να κάνεις και στεγνό πινέλο με ανοικτότερο τόνο στις άκρες όλης της λεπτομέρειας, αφού περάσεις το ματ.  Έχω το 270 της Italleri αν θες. :wink: ::salut::

Anytime Baby....!!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 01:10:42 πμ »
Καλά πόσα άτομα αναιβαίνουν σε αυτό το πιλοτήριο???? Τι κάνουν ολοι αυτοί ρε?  ::glossa::

Ωραίο βαψιματάκι.

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 01:13:06 πμ »
Ρε φιλαράκι να ρωτήσω κάτι..
Πούλμαν φτιάχνετε;

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 01:21:44 πμ »
είναι happy family edition μαχητικο αυτο  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #56 στις: Νοεμβρίου 11, 2013, 07:54:11 πμ »
Καλά πόσα άτομα αναιβαίνουν σε αυτό το πιλοτήριο???? Τι κάνουν ολοι αυτοί ρε?  ::glossa::
Ωραίο βαψιματάκι.
Ρε φιλαράκι να ρωτήσω κάτι..
Πούλμαν φτιάχνετε;
Μέχρι και εδώ Αμερικάνικο όνειρο τα Α/Φ τους!!!! ::glossa:: ::glossa::

Ωραία δουλειά στο cockpit όμως δες λίγο στον μπροστά τον πινακα γιατί δεν έχουν περαστεί όλα τα σημεία με το νέο χρώμα και φαίνεται ακόμη το υπόστρωμα. Περασε το καλά και ξαναβάψε όσες οθόνες/κονσόλες "χαλάσουν", οι οποίες είναι ανάγλυφες ούτως ή άλλως άρα μπορούν να βαφτούν πιο εύκολα.
Για τα φωτίσματα αν και η περισσότερη λεπτομέρεια θα καλυφθεί από τα καθίσματα μπορείς να περάσεις με πινέλο πολύ αραιωμένο 270 σε αρκετά χέρια πάνω στα προεξέχοντα πανελ/σωληνώσεις (που θα φαίνονται και μετά την τοποθέτηση των καθισμάτων) και αργότερα να κάνεις και στεγνό πινέλο με ανοικτότερο τόνο στις άκρες όλης της λεπτομέρειας, αφού περάσεις το ματ.  Έχω το 270 της Italleri αν θες. :wink: ::salut::
Αντρέα τώρα που το παρατηρώ φαίνεται πιο έντονα στις φωτογραφίες με το γυμνό μάτι όχι τόσο πολύ.
Θα πέσει μπογιάτισμα επι του θέματος για να έρθει στα λογικά του!!
Και όπως είπες για τις πλάτες θέλει να περαστούν και τα μεταλλικά και ίσως πίσω να μην φαίνεται και κάτι!!
(Οχι τπτ άλλο δεν έχω και όλα τα καθίσματα!!!!  ::glossa:: ::glossa:: )
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #57 στις: Νοεμβρίου 13, 2013, 07:19:13 μμ »
Καλησπέρα Γιώργη και καλή αρχή και σους τέσσερις -πεντε και σε όποιους άλλους ακολουθήσουν βεβαίως.Εχεις κάνει πολύ καλή δουλειά ιδίως στο πίσω μέρος του κόκπιτ.Η γνώμη μου είναι μην πολυαγχωθείς με τις πλατες διότι εκεί η όποια λεπτομέρεια δεν θα φένεται.Θέλει ένα πέρασμα ακόμα το κομμάτι που περιλαμβάνει τις οθόνες στο μπροστα μέρος του κόκπιτ αλλά και τους διακόπτες.Φώτισμα θα έκανα και με το 11.Για σκέψου το ρε φίλε και αυτό....

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #58 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 12:27:51 μμ »
αγαπητέ και τρισχαριτωμένε ΜΗΧαρριερ.... ::glossa::
προσφάτως έχετε προβεί σε αγορά συναρμολογούμενου πλαστικού μοντέλου με βλέψεις για κατασκευή αυτού ή τουλάχιστον θεωρήσαμε αυτό.
Σας καλούμε επίσημα στο "ΑΛΛΟΥ FUN PROWLER PARK" να συμμετάσχετε σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ονομάζεται μοντελισμός.
θα κολλήσουμε πλαστικά κομμάτια με κόλα...θα στοκάρουμε...θα βάψουμε και όλα αυτά μέσα σε αυτή την 5ετια μοντελιστής παρόρμησης και όξυνσης των αισθήσεων αυτής της πρωτόγνωρης για εσάς εμπειρία μοντελιστικής δημιουργίας και γενικότητα μοντελισμού.
θα κάνουμε και για εσάς πολλές μετατροπές βάση των αναγκών σας και σας περιγράφω παρακάτω.
-θα παρατείνουμε το κλείσιμο του parallel build από την IPMS 2014 στην ΙPMS 2034 ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα προλάβετε (με κάθε επιφύλαξη).
-θα σας βομβαρδίζουμε μηνιαίως με πολύτιμο υλικό σε κατασκευαστικά για πλέξιμο.
-Θα γίνεται συνδρομητής του περιοδικού "1000 και 2 τρόποι πως να μοντελάρετε"..
-θα γίνετε συνδρομητής στο περιοδικό....."μοντέλο...ένας άγνωστος κόσμος"
-θα καλούμε σε 4μηνη βάση γνωστούς μοντελοαμπελοφιλόσοφους για συζήτηση χωρίς όρια και ηθικούς φραγμούς
-θα σας στέλνουμε κουπόνια σε γνωστά μαγαζιά από το περιοδικό "ένα μοχιτο μια ιστορία...πίνω να ξεχάσω"
-η μόνη σας υποχρέωση είναι να τελειώσει το μοντέλο πριν το προσδόκιμο αποσύνθεσης του πολυμερούς που αποτελείται το μοντέλο

σας αναμένουμε με αγωνία και παθός
υπογραφή
Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΩΝ PROWLER :lol:

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #59 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 01:07:49 μμ »
Έγραψες ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18::

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 08:10:53 μμ »
μετά το παραπάνω σιγουρα θα γελάνε και οι μπετούγιες...Click to see the original size.
 ::lol18::::lol18::::lol18::::lol18::::lol18::

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #61 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 09:30:19 μμ »
Spoiler (hover to show)

Δηλαδή πραγματικά το να συμμετέχει ο Μιχάλης σε ένα θέμα είναι απο μόνο του ΘΕΜΑ!!!  ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen:

Με τα πολλά εδώ συνεχίζεται το μόντελάρισμα!!
 ::arrowred:: Νάσο ευχαριστώ φίλε..Δοκίμασα με το FS36270  ξανοίγματα και πέρασα επίσης και ένα ελαφρύ wash με Raw Umber,Paynes Gray και Ivory Black τις πλάτες κυρίως και ιδιαίτερα την πίσω που έχει αρκετές καλωδιώσεις...
(Σε φωτογραφίες που βρήκα δεν φαίνεται να έχει χρωματισμούς στα καλώδια...)
Επίσης ψεκάστηκε Ματ Βερνίκι της Model Master και έτσι φτάσαμε κατα ένα μεγάλο ποσοστό στο τέλος του πιλοτηρίου.
Οι διακόπτες περάστηκαν με λευκό Citadel Skull white,Blood Red και το κίτρινο είναι απο Vallejo.
Ακολουθούν φωτογραφίες..

Ευχαριστώ πολύ τον Δημήτρη Βελετά για την παραχώρηση της Ψωφιακής (μπας και μάθω να βγάζω καμια φωτογραφία της προκοπής!!)
Και επίσης να τον ευχαριστήσω διότι φαίνονται πολύ καλύτερα οι ατέλειες!!!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 09:35:44 μμ »
Γιώργο ωραία δουλειά. Όμως μου φαίνεται ότι σε κάποια σημεία πρέπει να περιορίσεις το wash αρκετά γιατί είναι έντονο αρκετά. Βέβαια μπορεί και να φταίει αυτή η π******να η ψηφιακή που πάντα εμφανίζει τις ατέλειες που δεν φαίνονται :lol: :lol: :lol:

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #63 στις: Νοεμβρίου 14, 2013, 09:39:53 μμ »
Γιώργο ωραία δουλειά. Όμως μου φαίνεται ότι σε κάποια σημεία πρέπει να περιορίσεις το wash αρκετά γιατί είναι έντονο αρκετά. Βέβαια μπορεί και να φταίει αυτή η π******να η ψηφιακή που πάντα εμφανίζει τις ατέλειες που δεν φαίνονται :lol: :lol: :lol:
Παιδιά αλήθεια αν το δεί κάποιος απο κοντά δεν φαίνεται έτσι το κοιτάω και εγώ και λέω τι  :evil: :evil: ρε γαμώτο τόσο έντονο είναι!!!?
Θα το φέρω το Σάββατο να το δείτε και απο κοντά!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #64 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 03:44:05 πμ »
Spoiler (hover to show)

Και επίσης να τον ευχαριστήσω διότι φαίνονται πολύ καλύτερα οι ατέλειες!!!  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Τι νομίζεις για καλό στην έδωσα :)

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #65 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 10:31:05 πμ »
Εμένα πάντως μου αρέσει πολύ η βρώμα(σου).... :mrgreen: :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #66 στις: Νοεμβρίου 15, 2013, 10:46:17 πμ »
Σας καλούμε επίσημα στο "ΑΛΛΟΥ FUN PROWLER PARK" να συμμετάσχετε σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ονομάζεται μοντελισμός.

...

θα κάνουμε και για εσάς πολλές μετατροπές βάση των αναγκών σας και σας περιγράφω παρακάτω.
-θα παρατείνουμε το κλείσιμο του parallel build από την IPMS 2014 στην ΙPMS 2034 ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θα προλάβετε (με κάθε επιφύλαξη).

...

σας αναμένουμε με αγωνία και παθός
υπογραφή
Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΩΝ PROWLER :lol:

Εγώ δεν έχω Prowler αλλά με το κλείσιμο του parallel build το 2034 πιστεύω θα έχω ένα και μάλλον θα προλάβω  :mrgreen:

Γιώργο ωραία δουλειά στο πούλμαν. Δοκίμασε να βαλεις σε ενα μικρο τριποδάκι τη ψωφιακή και να βάλεις μεγάλο νούμερο διαφράγματος. Μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κλείστρου (για αυτό το τρίποδο) αλλά θα έχεις αυξημένο βάθος πεδίου και θα βλέπουμε καλές λεπτομέρειες πέρα από το πράσινο pad.  :mrgreen: (Τι σου λέω τώρα, καλές είναι οι φωτό και δείχνουν τις ατέλειες που το δικό μου απαίδευτο μάτι δεν έχει δει ακόμη).

Καλή συνέχεια παιδιά!

Μαθιός

Μ. Μπέλλος

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #67 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 04:06:47 μμ »
Εγώ δεν έχω Prowler αλλά με το κλείσιμο του parallel build το 2034 πιστεύω θα έχω ένα και μάλλον θα προλάβω :mrgreen:

Γιώργο ωραία δουλειά στο πούλμαν. Δοκίμασε να βαλεις σε ενα μικρο τριποδάκι τη ψωφιακή και να βάλεις μεγάλο νούμερο διαφράγματος. Μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κλείστρου (για αυτό το τρίποδο) αλλά θα έχεις αυξημένο βάθος πεδίου και θα βλέπουμε καλές λεπτομέρειες πέρα από το πράσινο pad.  :mrgreen: (Τι σου λέω τώρα, καλές είναι οι φωτό και δείχνουν τις ατέλειες που το δικό μου απαίδευτο μάτι δεν έχει δει ακόμη).
Καλή συνέχεια παιδιά!
Μαθιός

Μαθιέ να πάρεις ένα Πούλμαν και να βάλουμε άλλους 4!!  :mrgreen: :mrgreen:
Το 2034 το Prowler το βλέπω να είναι Gate Guard Σε Ελληνικό Μουσείο!!  ::glossa:: ::glossa::
Όσο τώρα για τα παραπάνω που είπες.......................
Βάθος πεδίου.......ταχύτητα κλείστρου......(ΝΤΕΝ καταλαβαίνει πως γκενοτο αυτό...)
Εγώ πατάω κουμπί στην ψηφιακή..βάζω και ένα Macro on...και νομίζω ότι όλα είναι οκ...  :mrgreen: :mrgreen:
Αλήθεια δεν ξέρω καθόλου απο φωτογραφία  :roll: :roll: Είμαι λίγο αθλιος να το πώ στις φωτογραφίες!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #68 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 04:26:13 μμ »
Και συνέχεια λοιπόν στην κατασκευή του Πουλμαν...

Αυτή την βδομάδα (πέραν του πιλοτηρίου που τελείωσε )...κυριολεκτικά..... ασχολήθηκα μόνο με τις εξαγωγές..
4 κομματάκια που έχουν μια πολύ όμορφη καμπύλη και απο 2 pinmarks το κάθε ένα κομμάτι και φαίνονται ΠΟΛΥ αν δεν τα τρίψεις..
Τα κομμάτια είναι τα κυκλωμένα παρακάτω... η καμπύλη είναι ιδιαίτερα δύσκολη μόλις τα 2 κομμάτια ενωθούν καθώς δεν δίνουν καθόλου πρόσβαση γα στοκάρεις την κλασσική σπαστική ένωση των 2 μισών των εξαγωγών...

όλα αυτά λοιπόν έπρεπε να γίνουν με το καταπληκτικό εργαλείο της ΑΜΑΝ teleshopping!!!  ::glossa:: ::glossa:: :mrgreen:
Τον κουρμπαδοτρίφτη πάνω στο οποίο προσαρμόζουμε ενα 400αρι ντουκόχαρτο και ένα 1000αρι για να λειάνουμε το έσωτερικό

Μετά απο πολύ τρίψε-στόκαρε-ξανατρίψε και στόκαρε έφτασε η ώρα του βαψίματος των κομματιών...
H76 Burnt Iron και μετά το στέγνωμα τα έτριψα ελαφρά με ένα πανάκι να δώσω λίγο γυαλάδα (δεν φαίνεται τόσο όμως..)
Τις βαθμίδες των εξαγωγών τις πέρασα πρώτα με Citadel Chaos Black και μετά με Runlord Brass....
Μετα έγινε στεγνό πινέλο με το Leadbelcher της ίδιας εταιρίας ..
Τελικώς περάστηκαν και με ένα στρώμα X-19 smoke Tamiya.

Και οι εξαγωγές πάνω στην άτρακτο...

Στο τέλος πέρασα και λίγο μπλέ και μαύρο παστέλ να δώ πως φαίνεται....(Δεν φαίνεται τπτ όμως..  :mrgreen: :mrgreen: )

όπως πάντα οι παρατηρήσεις αναμενόμενες!!
Ευχαριστώ!!  ::salut::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #69 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 05:04:39 μμ »
Μια ερώτηση-απορία σχετικά με τα Kinetic, καθότι το κιτ δίνει ως μοναδική επιλογή, οι πτέρυγες να τοποθετηθούν σε κλειστή θέση (και απ' ότι διαβάζω, θέλει πολλή δουλειά για να γίνει το αντίθετο) και ψάχνω τρόπους να κάνω το ίδιο στο Monogram.
Τα κινούμενα και σταθερά μέρη πως ενώνονται μεταξύ τους; Υπάρχουν και οι μηχανισμοί αναδίπλωσης αλλά δεν έχω καταλάβει τον τρόπο  :oops:, παρατηρώντας τις επάνω επιφάνειες των πτερύγων στο λινκ
http://zone-five.net/showpost.php?p=99534&postcount=29 
Spoiler (hover to show)
Πάνο για τις πτέρυγες δίνει και τις 2 επιλογές Ανοιχτές-κλειστές ...
Η αλήθεια είναι οτι θέλει δουλειά να κλείσουν αλλά δεν νομίζω ότι είναι ακατόρθωτο...Οι μηχανισμοί πάντως έχουν κάτι δοντάκια και πάνε εναλλάξ
Θα κοιτάξω τι θα μείνει απο το δικό μου καθώς θα το κάνω με ανοικτές τις πτέρυγες και θα σου πώ για τον μηχανισμό!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #70 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 06:19:11 μμ »
Πολύ καλές βγήκαν ρε φιλαράκι.Πολύ όμορφη όψη.Το κομμάτι του άβαφου πλαστικού πίσω πίσω στο τελείωμα των εξαγωγών φαντάζομαι θα το καλύπτει κάποια θυρίδα σωστά;;

Αποσυνδεδεμένος Μανούσος

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #71 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 06:25:36 μμ »
Έχεις κάνει πολύ ωραία & συστηματική δουλειά, μέχρι τώρα ! ::salut::
Μέτρον Άριστον

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #72 στις: Νοεμβρίου 17, 2013, 08:15:59 μμ »
Προχωράς πολύ καλά φιλαράκι. Μπράβο

Στάλθηκε από το HTC Desire X μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #73 στις: Νοεμβρίου 19, 2013, 12:42:58 πμ »
ενα μικρο update και μερικες συμβουλες.
επιφανειες ουραιου χωρισμένες σε 2 επιφανιες...
πρεπει να καθαριστουν τα pinmarks και να φυγουν οι οδηγόι ώστε να μπορουν τα 2 μισα να εφαρμοσουν αψογα. Επίσης το κομματι που καθεται σε αυτη της φωτογραφιας....πρεπει να τριφτεί αρκετά ώστε να λεπτυνει ωστε να ειναι ομοιογενες το αποτελεσμα και να μην ξεχωριζει.
Click to see the original size.

πτερυγες.
μετά απο αρκετα dryfit διαβασμα των οδηγιων και αναζητηση σε διαφορα κατασκευαστικα που υπηρχαν στο διαδικτυο..... καταλαβα οτι το κιτ Ιταλερι -κινετικ εχει φταχτει μονο με τις πτερυγες συμπτηγμένες και οχι κανονικα αναπτυγμένες. στην πρωτη προσπαθεια παρατηρω οτι για να ενωθουν τα 2 κάτω πρωτα μισα πρέπει να πέσει σφάξιμο.
και ετσι πρατω.
Click to see the original size.Click to see the original size.
Μεγαλο ομως προβλημα ειναι οτι ειναι απολυτως αναγκαίο να κολληθει πρώτα τα 2 μισα του πυλώνα και μετα να κανετε dryfit στην πτερυγα. Θεωρω οτι ειναι σημειο κλειδι για σωστη εφαρμογή. Κατα το σφαξιμο θελει ιδιαιτερη προσωχή μην φαγωθουν οι οδηγοί-τρυπες για τον πυλωνα μεταφορας φορτιών να κοληθεί και κυριως να κολληθει υπο σωστή γωνια.
Το αποτελεσμα ειναι το εξης τα βεντουζακια που υπαρχουν να κολησουν σωστα ώστε να κρατα το πτερυγιο και να ειναι αρκετα στιβαρο.
Για να ειναι πιο στιβαρό μπήκε ενα κομματι φύλλο πλαστικού στην ενωση ενισχυοντας την κοληση και κυριως βαζοντας αρκετή κολλα ενοποιηθηκε.
καθως επίσης και κάποια κάθετα ωστε να συγκρατούν την όλη πτερυγα σε σωστή θέση.

Πιλοτήριο.
σε αυτο σιγα σιγα τρώμε τα αναγλυφα οργανα γιατι θα βαλω τα φωτοχαραγμενα που ειναι βαμενα.
μεσα στο πατωμα του 4θεσιου πιλοτηριου υπαρχου κάποιες τετραγωνες εξοχες οι οποιες πρεπει να απομακρυνθουν δια της τριβής. :(
ειναι αρκετά δυσκολο λόγο οτι το πιλοτήριο ειναι αρκετα στενο. κοπηκαν τα ριτινενια καθισματα και μια προχειρη παρουσιαση πως θα ειναι.
επισης μπηκε αρκετό βαρος απο υλικο κολησεων (καλαϊ) διαφορα μηκη ώστε να προσθεθει αρκετο βαρος κατω απο το πιλοτήριο για να μην κανει σουζες το μοντελο στο τελος.

Αυτο που διαπιστωσα σε ολο το κιτ οτι ειναι αρκετα κακοσχεδιασμενο ως κατασκευη και δεν βοηθά καθολου τον μοντελιστη.
π.χ. pinmarks μεσα στις εξαγωγες αερα το οποιο φαινεται.....αρα θελει τρομερη εργασια να εξομαλυνθει.
επισης πρωτογνωρο μοντελιστικα οτι η εισαγωγή των κινητήρων δινεται ετσι ώστε να παιδευεται ο κατασκευαστης.... μιλαμε πρεπει να μας μισει πολυ ο τυπος....δεν εξηγειται διαφορατικα.

η συνεχεια ερχεται με φωτο και αναλυσεις.

• Moderator
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #74 στις: Νοεμβρίου 24, 2013, 01:34:16 μμ »
Λοιπόν συνέχεια με το Ρόπαλο...
ʼλλο ένα δύκολο σημείο για το Α/Φ είναι οι εισαγωγές του...
Στις περισσότερες κατασκευές που έχω δεί να υπάρχουν στο Internet μου κάνει εντύπωση οτι σχεδόν όλοι έχουν καπακωμένες τις εισαγωγές με FOD καθώς και τις εξαγωγές Ή έχει πέσει αντικατάσταση με ρητίνες.

Ο λόγος είναι προφανής..
Δύσκολο σημείο και πολύ μικρός χώρος για να μπορέσει κάποιος να τρίψει και να φέρει την γράμμωση καθώς και τα ελαφρά κενά σε  μια ευθεία.
Βέβαια όπως μπορείτε να δείτε δεν είναι σε απόλυτη ευθεία οι εισαγωγή αλλά έχει κάτι σαν ραφή ακριβώς στο σημείο που και η Italeri δίνει την ένωση..

Με πολύ υπομονή λοιπόν και με προσπάθεια τα 3 κομμάτια που αποτελείται η εισαγωγή θα πρέπει να ενωθούν μεταξύ τους και να κολληθούν.
Μετά λίγο στοκάρισμα και τρίψημο ακριβώς πάνω στην ένωση..
Το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής είναι αυτό παρακάτω...

Θέλει λίγο τρίψιμο ακόμα και πιστεύω θα είναι οκ αλλα θα φανεί με το αστάρωμα..
Υπάρχει και ένας ακόμα καλύτερος τρόπος που μου εξηγήθηκε χθές απο τον Τσίτσο...
Αυτόν θα τον εφαρμόσει ο Δημήτρης (ΒΕΛΕΤΑΣ ΑΚΟΥΕΙ?!?!??)
Και πιστεύω οτι είναι πολύ πιο εύκολος απο αυτόν εδώ (γιατί θέλει παίδεμα στο τρίψιμο και δάχτυλα μωρού παιδιού!!!!!)
Ευχαριστώ!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Tags: ea-6 prowler a-6