Αποστολέας Θέμα: ʼρματα Kliment Voroshilov Trumpeter 1/35 (KV-1, KV-2, KV-8, KV-85, KV-122)  (Αναγνώστηκε 11375 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Απ: ʼρματα Kliment Voroshilov Trumpeter 1/35 (KV-1, KV-2, KV-8, KV-85, KV-122)
« Απάντηση #75 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 08:43:28 πμ »
Επέτρεψε μου να διαφωνήσω στο θέμα των κρίκων και των συρματόσχοινων
Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Thanasis BB

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • modelclub.gr
« Απάντηση #76 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 12:30:11 μμ »
Ο προβληματισμός σχετικά με washes (pin ,total) υπάρχει και σε μένα ,για την απόδοση σκιας.
Και όσο μπορω να διακρίνω έχει αποδοθεί όπως πρέπει.
Οι υπερυψωμενες οριζόντιες επιφάνειες αντανακλούν φως πιο εύκολα ,άρα ειναι πιο φωτεινές. Τα πλαινα των υπερυψωμενων αυτών επιφανειων ειναι τα πιο σκοτεινά σημεία και αυτά επιδέχονται το σκούρο wash, είτε πρόκειται για βιδες είτε για hatches.
Αν έχω λανθασμένη αντίληψη παρακαλω διορθώστε με.
Γράφτηκε ότι το χρώμα των ερπυσριων ήταν μαύρο, μια χρήσιμη πληροφορία. Τις έβαφαν μαύρες ? η το μαύρο ειναι σαν τους σιδεροσωληνες που έχουν μια κάποια οξειδωση ,όχι όμως σκουριά?
Ευχαριστω και καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #77 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 12:45:29 μμ »
Δεν νομίζω να τις έβαφαν μαύρες, αυτό θα ήταν πέταμα μπογιάς. Το χρώμα τους ήταν το χρώμα του μετάλου που χρησιμοποιούσαν για να τις φτιάξουν και μετά έπαιρναν το χρώμα του εδάφους που πατούσε το άρμα. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι η σκουριά εμφανίζεται στο γυμνό μέταλο μέσα σε μερικές ώρες. Εν ολίγοις, αρκεί μια βροχή και μερικές ώρες στον αέρα για να καλυφθεί όλο το μέταλο από σκουριά
Click to see the original size.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #78 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 01:49:22 μμ »
Φίλε μου το άρμα το έφτιαξες πολύ ωραίο.
Ευχαριστώ πολύ.

Θα σημειώσω 2-3 μικρές παρατηρήσεις.
Πάντα ευπρόσδεκτες και με ανοικτό μυαλό.

Οι κρίκοι ρυμουλκήσεως πίσω δεν ακολουθούν την βαρύτητα. Βάλτους, αν θέλεις, κάθετους με το επίπεδο.
Αυτούς τους κολλάω πάντα στο τέλος γιατί όλο και κάποια δουλειά θα κάνω και θα τους σπάσω. Αλλά όπως πάντα τους ξέχασα να τους φιξάρω στην θέση τους.  :oops: Λίγη ca και τους μάγκωσε η βαρύτητα.  :mrgreen:

Ο εντατήρας του συματόσχοινου δείχνει ότι δεν κάνει την δουλειά του. Το συρματόσχοινο πρέπει, σ' αυτά τα άρματα, να είναι τεντωμένο.
Εδώ σηκώνει πολύ συζήτηση, μιας και οι σύντροφοι δεν ήταν και τόσο επιμελείς σε αυτό. Υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες που απλά «μάζευαν» λίγο τον εντατήρα, ίσα ίσα να πιάσει και να μην φεύγει το συρματόσχοινο, το οποίο ήταν αρκετά συμπαγές για να κάνει τα δικά του. Όπως το έχω βάλει πατάει στο φτερό, στο νεύρο του φτερού και πάει στον εντατήρα. Εξάλου, χάλκινο γαρ, δεν παίρνει και πολλά πολλά. Στο επόμενο, που είχε πιο λεπτά άκρα, θα το τεντώσω να κάτσει ακριβώς.

Το άρμα δείχνει να μην έχει συμμετάσχει σε καμμία μάχη ( είναι κανούργιο απ' το εργοστάσιο, απλώς η μονάδα του δεν έχει εμπλακεί ακόμη;). Ως εκ τούτου η σκουριασμένη εφεδρική ερπύστρια στο δεξί φτερό θα επιφέρει ποινή ή μετάθεση σε πειθαρχικό λόχο  στον αρχηγό πληρώματος. Επειδή το άρμα είναι σοβιετικό δεν σημαίνει ότι όλα πρέπει να είναι σκουριασμένα. Το χρώμα των ερπυστριών, εκείνη την εποχή ( και τώρα) ήταν μαύρο ( συνήθως βαφή εν θερμώ για σκλήρυνση επιφάνειας ) και πολλές φορές οι εφεδρικές καλύπτονταν με γράσσο.
Αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον και με βολεύει αφάνταστα. Πόσο σίγουροι είμαστε ότι τις κάλυπταν με γράσσο; Δεν είναι τίποτε να τις ξαναβάψω στο μαύρο του μαντεμιού και να τις σκονίσω, αλλά θα ψάξω να το επιβεβαιώσω. Επίσης ίσως η σκουριά να θέλει λίγο ξάνοιγμα, μιας και είναι πρόσφατη, αν τις αφήσω σκουριασμένες.

Ευχαριστώ για τα σχόλια.  ::salut:: ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #79 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 01:51:25 μμ »
Δεν νομίζω να τις έβαφαν μαύρες, αυτό θα ήταν πέταμα μπογιάς. Το χρώμα τους ήταν το χρώμα του μετάλλου που χρησιμοποιούσαν για να τις φτιάξουν και μετά έπαιρναν το χρώμα του εδάφους που πατούσε το άρμα. Επίσης, να μην ξεχνάμε ότι η σκουριά εμφανίζεται στο γυμνό μέταλλο μέσα σε μερικές ώρες. Εν ολίγοις, αρκεί μια βροχή και μερικές ώρες στον αέρα για να καλυφθεί όλο το μέταλλο από σκουριά
Δεν τις έβαφαν, είναι το χρώμα που παίρνει το μέταλλο μετά την θερμική κατεργασία. Αλλά θα το ψάξω να δω τι ισχύει, γιατί κι εμένα θα μου άρεσε να τις αφήσω μαύρες τις εφεδρικές ερπύστριες και να τις σκονίσω.

• Scale 1/32
  • *
KV-1 Μοντέλο 1942 με Ενισχυμένο Χυτό Πύργο (Φεβρουάριο με Ιούλιο 1942)
« Απάντηση #80 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 02:17:06 μμ »
Και οι τελικές φωτογραφίες:

KV-1 Μοντέλο 1942 με Ενισχυμένο Χυτό Πύργο (Φεβρουάριο με Ιούλιο 1942)

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #81 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 02:29:56 μμ »
Ωραίος ο Ρώσος.
Καλή συνέχεια με τα υπόλοιπα.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #82 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 02:30:29 μμ »
Πολλα like ...   :wink:

One down ... more to go 

keep em'coming  :D

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #83 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 02:41:10 μμ »
Πσσσσσσσςς !!

καταπληκτική δουλειά .. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #84 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 03:17:06 μμ »
Μου αρέσει τρελά!!!!
Εύγε!!!!
Συνέχισε ακάθεκτος!!!!

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #85 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 03:21:14 μμ »
Ο εντατήρας του συρματόσχοινου είναι ουσιαστικά δύο βίδες που βιδώνουν μέσα σε έναν κοινό κύλινδρο. Το βίδωμα-ξεβίδωμα γίνεται μέσω μιάς λαβίδος στον κύλινδρο. Μόνο ο κύλινδρος και τα δύο "αγκίστρια" των βιδών είναι βαμένα στο χρώμα του άρματος. Τα υπόλοιπα είναι μεταλλικά.
Οι ερπύστριες βαφόντουσαν μαύρες, όχι φυσικά με χρώμα, αλλά με βάφτισμα εν θερμώ σε νερό με διάφορα οξείδια μετάλλου. Με αυτόν τον τρόπο πετύχαιναν επιφανειακή σκλήρηνση στο μέταλλο και αντοχή στην σκουριά. Οι σκουριασμένες ερπύστριες παρατηρούνται σε οχήματα ταλαιπωρημένα από τις συγκρούσεις, με φυσική παράλειψη στις συντηρήσεις.
Οι σκουριές είναι απότοκος της αυξημένης υγρασίας στην ατμόσφαιρα. Το ελεύθερα μόρια του οξυγόνου ενώνονται με τα μέταλλα και έχουμε την οξείδωση.
Στην Ρωσσία έχουμε το φαινόμενο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Τότε όμως το νερό παγώνει και ο πάγος πλέον είναι πολύ συνεκτικός ( και κακός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος). Η υγρασία είναι μηδενική και δεν έχουμε οξειδώσεις στα μέταλλα ( !!!).

Αποσυνδεδεμένος ΕΥΓΕΝΙΟΣ

• Scale 1/35
  • *
  • MC-114 IPMS-1023
« Απάντηση #86 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 03:39:56 μμ »
Λοιπόν επειδή έγινε πολύ ωραίο, αφιέρωσε ένα ακόμα απόγευμα και βρώμισε ακτίνες τροχών και εσοχές
με διάφορες λασποχρώσεις, και όντως πρέπει να μετριάσεις τις σκουριές στις εφεδρικές κατά τα λεγόμενα των συναδέλφων  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #87 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 04:06:46 μμ »
Ωραίο βάψιμο παλικάρι.  ::salut::
Διόρθωσε και αυτά που σου πρότειναν και θα είναι αστεράκι. 

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #88 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 04:40:57 μμ »
Ωραίο βάψιμο παλικάρι.  ::salut::
Διόρθωσε και αυτά που σου πρότειναν και θα είναι αστεράκι.

Χ2!  ::thumbleft::
Αν κι επειδή εμένα μου αρέσουν (εικαστικά) οι σκουριασμένες ερπύστριες,θα πρότεινα περισσότερη επεξεργασία στους τόνους της σκουριάς  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #89 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 04:49:29 μμ »
Το βάψιμο ειναι πολυ πετυχημένο αλλα οι σκόνες και οι σκουριές ειναι μονότονες , μπλεξε και κανενα αλλο χρωμα μεσα.   
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #90 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 05:27:07 μμ »
Ευχαριστώ για τα σχόλια, οι ερπύστριες θα γίνουν μαύρες και σκονισμένες λοιπόν.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #91 στις: Δεκεμβρίου 04, 2013, 08:15:54 μμ »
Μπράβο ρε Αγαπούλα, πολύ με αρέσει :!:

Θα σου έγραφα τα ίδια για τα εφεδρικά πέδιλα με τους άλλους, αλλά αφού σκοπεύεις να τα κάνει σχετικά καινούρια και τελείως απάτητα, κάνε το άλλο: Όπως είναι (κοκκινωπές) "πότισε" τις άοσμο και πασπάλισε τις (από σχετική απόσταση) με μαύρη σκόνη. Έτσι θα γίνουν μαύρες μεν, αλλά θα μείνουν και απειροελάχιστα στίγματα σκουριάς :wink:

ʼντε προχώρα τώρα και το άρμα με το περίπτερο στην πλάτη ::glossa:: :wink: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/32
  • *
KV s bolshoiy bashniy
« Απάντηση #92 στις: Ιανουαρίου 17, 2015, 10:37:36 μμ »
Ξεκινάω το δεύτερο κατασκευαστικό κομμάτι της περιπλάνησής μου στα KV με το περίπτερο.

KV s bolshoiy bashniy ή αλλιώς KV s με μεγάλο πύργο.

Το κιτ αναπαριστά ένα από τα 20 άρματα που φτιάχτηκαν μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 1940, στα οποία τοποθετήθηκε ο πύργος ΜΤ1. Τα συγκεκριμένα άρματα έδρασαν το καλοκαίρι του 1941 σε μάχες.

Είναι αρκετά απλή κι ακριβής κατασκευή μιας και το κιτ δίνει σωστά τα παρακάτω στοιχεία:
- Εδαφικούς τροχούς
- Κινητήριους τροχούς
- «τεμπέληδες» (παρακαλώ για μια πιο σωστή ορολογία αν ξέρει κάποιος)
- Ανάρτηση κι εξαρτήματα αυτής (βραχίονες, καπάκια κλπ)
- Κουτιά αποθήκευσης
- Καπάκια μετάδοσης και κινητήρα (σχήμα, θέση, βίδες και λοιπά εξαρτήματα)
- Συρματόσχοινα
- Θυρίδες σκάφους

Μια παρατήρηση είναι ότι τα φτερά είναι λίγο πιο φαρδιά από ότι θα έπρεπε, περίπου 1 χιλιοστό, αλλά θα προσποιηθείτε ότι δεν σας το είπα.  :wink: :mrgreen:

Οι οδηγίες δείχνουν την χρήση των σωστών κομματιών για τις σίτες αέρα (περιλαμβάνονται δυο τύποι, πρώιμες και μεταγενέστερες).

Μία απαραίτητη προσθήκη ήταν τα καπάκια στις δυο θυρίδες δεξιά από το ασπίδιο του πυροβόλου (δυο μικρά στρογγυλά κομμάτια), καθώς δεν δίνονται στο κιτ.

Η κάνη του κιτ είναι η μοναδική αδυναμία του, γι΄αυτό αντικαταστάθηκε με μεταλλική της RB. Είναι 3 χιλιοστά πιο κοντή και έχει υπερτονισμένη την λεπτομέρεια των αυλακώσεων που δημιουργούνται στην ένωση των κομματιών του χιτωνίου της κάνης. Στην πραγματικότητα αυτές οι αυλακώσεις ήταν ορατές από κοντινή απόσταση. Επίσης η κάνη έχει μια ενισχυμένη λωρίδα στο στόμιο της κάνης που δεν υπήρχε στο πραγματικό. Δυστυχώς και η μεταλλική κάνη που χρησιμοποίησα την έχει.

Το κιτ δίνει ερπύστρια λαστιχένια και link and length. Έχω λατρέψει την πλαστική των συγκεκριμένων κιτ και είναι πραγματικά πολλή βολική κι εύκολη στην συναρμολόγηση και τοποθέτηση.

Εκκρεμούν λίγες φαναρτζοδουλειές εδώ κι εκεί και πάμε για αστάρια και βάψιμο, κλασσικά με το σύστημα της vallejo για το modulation σε πράσινο 4BO.

Σχόλια,προτάσεις και υποδείξεις πάντα ευπρόσδεκτα και λαμβάνονται σοβαρά υπ' όψην.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
« Απάντηση #93 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 01:19:16 πμ »
Ίσως να με πούνε σχιζοφρενή,ανώμαλο και άλλα τέτοια αλλά αυτον τον πύργο τον γουστάρω πολύ!!!! Και κατι μου λέει πως όταν ξαναφτιάξω KV θα είναι το.... περίπτερο άνωθεν :D
Το γουστάρω πολύ λέμε....
Κάτι μου λέει οτι το δικο σου KV ίσως και να τελειώσει πιο γρήγορα από το δικό μου..... :(

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #94 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 08:01:34 πμ »
Ωραίος! Καλά βαψίματα στο τέρας της στέπας.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #95 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 11:29:28 πμ »
οι τεμπέληδες είναι οι μικροί τροχοί πάνω από τους εδαφικούς? Αν το πάμε σε μετάφραση από τα αγγλικά (return rollers), τότε είναι κύλινδροι επιστροφής

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #96 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 01:31:11 μμ »
Αν δεν κάνω λάθος οι " τεμπέληδες" τροχοί λέγονται " τροχοί υποστηρίξεως ερπυστριας".
Δεν κατάλαβα τις αυλακώσεις στην ένωση των χιτωνίων της κάννης. ΄Ολες οι κάννες των πυροβόλων αποτελούνται από 2 χιτώνια, αλλά εδώ μάλλον εννοείς κάτι άλλο.
Η μικρή διάρκεια ζωής των αρμάτων αυτών περιορίζει την έκταση των φθορών στα χρώματά τους, αλλά και στα διάφορα εξαρτήματά τους.
Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #97 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 01:46:48 μμ »
Oι τεμπεληδες ειναι οι τροχοι που βρισκονται στην αντιθετη πλευρα των κινητηριων.Η μπροστα η πισω.
Ειναι οι ρυθμιστηριοι τροχοι ή ρυθμιστικοι.Απο εκει ουσιαστικα ρυθμιζεται και το τεντωμα της ερπυστριας.Ρυθμιζοντας ενα μπρατσο,συνηθεστερα γρασαροντας το μπρατσο το κανεις να λειτουργει ως εμβολο και να ωθει το τροχο προς τα εξω.Ετσι τεντωνει η ερπυστρια.
Πολλες φορες θα τον δειτε και ως τανιστηριο τροχο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #98 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 02:37:04 μμ »
Λάθος κατάλαβα εγώ. Νόμιζα ότι εννοούσες τους τροχίσκους στο επάνω μέρος των ερπυστριών. Οι άλλοι τροχοί, αν δεν κάνω λάθος, λέγονται εντατήριοι

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #99 στις: Ιανουαρίου 18, 2015, 02:38:41 μμ »
Επίσης γνωστός και ως εντατήριος
Στρατάρχα μου υπέροχο το άρμα τόσο που μου ανέβασε την συμπίεση. Έχω φάει κάτι απίθανες ήττες στο WoT απο τον συγκεκριμένο τύπο. Δεν τρυπάει με τίποτα.
Για τον συγκεκριμένο τύπο υπάρχουν παραλλαγές ή απλός ενα γενικό χρώμα?

@1st Guards Tank Brigade με πρόλαβες για δευτερόλεπτα.

Tags: