Αποστολέας Θέμα: Παραλλαγές με πινέλο!  (Αναγνώστηκε 1520 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος valantis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • mess with the best, die with the best...
Παραλλαγές με πινέλο!
« στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 11:03:44 μμ »
θα ηθελα αν μπορουσαμε να συγκεντρωσουμε τεχνικες για παραλαγη με πινελο,αποψεις,πινελα που βοηθανε περισσοτερο και οτι αλλο εχει σχεση!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
Απ: παραλαγες με πινελο!
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 24, 2013, 11:50:24 μμ »
Υπαρχουν αραγε? Το πινελο ειναι πινελο,με ενα τροπο βαφει! Δεν εχει καμια διαφορα απο το να βαψεις μονοχρωμο. :roll:

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
Απ: παραλαγες με πινελο!
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 25, 2013, 12:01:27 πμ »
Θεωρω οτι το Α και το Ω, για βαψιμο με πινελο, ειναι η σωστη-καταληλη αραιωση του χρωματος.

Αποσυνδεδεμένος valantis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: θεσσαλονικη
  • mess with the best, die with the best...
Απ: Παραλλαγές με πινέλο!
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 12:28:09 πμ »
αυτο γινεται!το θεμα ειναι να δωσουμε ολοι ιδεες και τροπους οι βαφοντες με πινελο για διαφορα κολπα που χρησιμοποιουν!ολοι χρησιμοποιουμε στην τελικη πινελο σε καποιο κομματι του μοντελου μας!

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 03:04:37 πμ »
ε τότε θα πρέπει να αλλάξεις τον τίτλο του θέματος γιατί αναφέρεται μόνο σε παραλλαγές.

Γενικότερα για πινέλα έχω πάρει ένα πινέλο σαν βεντάλια για να τραβάω παραλληλες γραμμες με λάδια όπως στα αερόφρενα  του artic jaguar εδώ:

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος PanosG

• 1/48 και πινέλο!
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα/Corfu
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 12:03:02 μμ »
Τεχνικές για βάψιμο παραλλαγής δεν υπάρχουν.. ελεύθερο χέρι όπως σου έγραψα σε πμ.
Και να αναπαράγω παλαιότερη φράση μέλους "στην ουσία πρέπει να μάθεις να γράφεις με το πινέλο" δηλ. εξάσκηση.
Καλά αραιωμένο χρώμα (πάντα σε ξεχωριστό δοχείο), μικρή ποσότητα χρώματος - να μην στάζει το πινέλο-, μικρό στρογγυλό πινέλο για την οριοθέτηση των χρωμάτων και μεγάλο πλακέ για το γέμισμα, βάψιμο προς μια κατεύθυνση.

Μια τεχνική πού έχω διαβάσει και δεν έχω δοκιμάσει πχ, είναι το ξεθώριασμα χρωμάτων της παραλλαγής με στεγνό πινέλο με ανοικτότερους και σκουρότερους τόνους του βασικού. Περισσότερα δεν γνωρίζω να σου πω, πέραν του wash δεν γνωρίζω κάτι άλλο..   

Γενικότερα για πινέλα έχω πάρει ένα πινέλο σαν βεντάλια για να τραβάω παραλληλες γραμμες με λάδια όπως στα αερόφρενα  του artic jaguar εδώ:

Η τεχνική αυτή είναι για τρεξίματα και διαρροές, πού βάζεις κουκκίδες λαδιού και τραβάς γραμμές με καθαρό πινέλο; Dot fading δεν ονομάζεται;

"Εφ´ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν."
Ιωάννης Καποδίστριας

Αποσυνδεδεμένος komhs

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΜΦΙΣΣΑ - ΦΩΚΙΔΑ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 12:53:18 μμ »
Καλημέρα και από εμένα, ένα κόλπο που πάντα χρησιμοποιούσα και ακόμα το χρησιμοποιώ είναι μετά το βάψιμο του χρώματος και όταν αυτό έχει αρχίσει να τραβάει (δοκιμή με το χέρι και να μην βγαίνει το χρώμα αλλά να μην είναι και στεγνό τελείως) το τρίβω με μια μάλλινη κάλτσα.
Έχω δει ότι με το τρίψιμο εκτός του ότι η επιφάνεια γίνετε λεία το χρώμα επειδή δεν έχει στεγνώσει εντελώς απλώνει.
Προσοχή όμως δεν πρέπει να γίνει αυτό μετά το τελευταίο πέρασμα.
Το αποτέλεσμα στις φώτο, αν σας αρέσει δοκιμάστετο.

Ηλίας

Hraklis_Poumaro

• Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 03, 2013, 08:38:32 πμ »
Τεχνικές για βάψιμο παραλλαγής δεν υπάρχουν.. ελεύθερο χέρι όπως σου έγραψα σε πμ.
Και να αναπαράγω παλαιότερη φράση μέλους "στην ουσία πρέπει να μάθεις να γράφεις με το πινέλο" δηλ. εξάσκηση.
Καλά αραιωμένο χρώμα (πάντα σε ξεχωριστό δοχείο), μικρή ποσότητα χρώματος - να μην στάζει το πινέλο-, μικρό στρογγυλό πινέλο για την οριοθέτηση των χρωμάτων και μεγάλο πλακέ για το γέμισμα, βάψιμο προς μια κατεύθυνση.

Μια τεχνική πού έχω διαβάσει και δεν έχω δοκιμάσει πχ, είναι το ξεθώριασμα χρωμάτων της παραλλαγής με στεγνό πινέλο με ανοικτότερους και σκουρότερους τόνους του βασικού. Περισσότερα δεν γνωρίζω να σου πω, πέραν του wash δεν γνωρίζω κάτι άλλο..   

Η τεχνική αυτή είναι για τρεξίματα και διαρροές, πού βάζεις κουκκίδες λαδιού και τραβάς γραμμές με καθαρό πινέλο; Dot fading δεν ονομάζεται;

Ειχα δοκιμασει να βαψω τη παραλλαγη σε ενα zersoster με τη μεθοδο που ειπες.. Μασκαρα τη περιοχη που ηθελα και μετα περνουσα πολλα χερια με στεγνα πινελα μεχρι να καλυψει.Οντως οταν τελειωσα δεν υπηρχε πινελια,ακομα και σε λευκο πανω απο γκρι, δινει και ενα ελαφρυ shading,καθως και καθολου χτισιμο στη ταινια.Αλλα.....θελει πολυυυυυ χρονο.

Tags: