Αποστολέας Θέμα: Ξανοιγμα χρωματων  (Αναγνώστηκε 1101 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stelios23

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: CYPRUS
Ξανοιγμα χρωματων
« στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 01:22:08 μμ »
ο καλυτερος τροπος για να ξανοιξουμε ενα χρωμα ειναι με ασπρο η καθε χρωμα εχει δικο του χρωμα :?:
αν ναι μπορει καποιος να μου πει για τα εξης χρωματα τη χρωμα βαζουμε για ξανοιγμα :?:
Πρασινο
Καφε
Γκριζο
Αμμωδες
Μαυρο :!:
Ευχαριστω :D

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Απ: Ξανοιγμα χρωματων
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 01:44:49 μμ »
Σύμφωνα με αυτά που ξέρω (οι καλύτεροι γνώστες θα διορθώσουν) όλα τα χρώματα που αναφέρεις ξανοίγουν με άσπρο.
Το πράσινο μπορείς να το ξανοίξεις και με κίτρινο ανάλογα με το εφέ που θέλεις να δώσεις.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Δημήτρης Σιόλος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αγρινιο
  • Δημήτρης Σιόλος-IPMS 1314
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 01:57:09 μμ »
Επίσης το καφέ με flesh και το μαύρο με γκρι...

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 02:01:46 μμ »
Εγώ, ως τσαπατσούλης μέγας και φύση και θέση τεμπέλης, ξανοίγω με άσπρο, σταγόνα σταγόνα μέχρι να πετύχω την απόχρωση που θέλω. Τώρα θα μου πεις πως ίσως για αυτό τα μοντέλα μου είναι όπως είναι, αλλά αυτό κάνω στο 95% των χρωμάτων που βάφω, ως επί το πλείστον γκρι-μπλε, καφέ, γκρι και πράσινα. Εξαίρεση κάνω στο κόκκινο που με το άσπρο γίνεται ροζ χάλια οπότε του προσθέτω κίτρινο.

Να τονίσω πως, εγώ τουλάχιστον, μετά το ξάνοιγμα περνάω φίλτρα, λάδια και ότι κατεβάσει κατά περίπτωση το άδειο κεφάλι μου με αποτέλεσμα τα φωτίσματα να μειώνονται αρκετά. Εως να εξαφανίζονται κάποιοες φορές ::eusa_wall::
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Salonikios

• Scale 1/35
  • *
  • Μια ζωή την έχουμε!
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 02:20:21 μμ »
ποτέ με άσπρο άλλα χρώματα εκτός απο τα ουδέτερα, βάλε google "ρόδα χρωμάτων" και μελέτησε την.
Αναλυτικά οι δουλειές μου εδώ:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21161.0.html

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 26, 2013, 03:14:51 μμ »
Εχει δίκιο ο Θεόφιλος ,αλλά χρειάζεται πολύ μελέτη για να καταλάβεις τη ρόδα των χρωμάτων και σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζεις πως δουλευουν τα τρία βασικά χρώματα (κοκκινο -κιτρινο- μπλε)που από αυτά παράγονται ΟΛΑ τα υπόλοιπα χρώματα  του Συμπαντος!
Και επίσης οταν μιλάμε για καθαρά χρώματα ...ας πούμε φιγούρες εποχής αυτό είναι σχετικά πιό ευκολο να αντιληφθούμε και να μάθουμε τα χρώματα....

Στα στρατιωτικά χρωματα υπάρχει σίγουρα το μαυρο ....και αν πάρουμε το γνωστό κανόνα ...ιση ποσότητα των τριών βασικών =μαυρο ,δηλαδή σκοτάδι ,δηλαδή έλειψη φωτος...τότε όλα τα στρατιωτικά χρώματα ,...εχουν μέσα τους όλα τα χρώματα ....της παλέτας (ρόδας) σε διαφορετικά ποσοστά ανάλογα με την αποχρωσή τους !!!

Δηλαδή τα χρώματα είναι καθαρά φως και σκιά και μαθαίνονται μόνο εμπειρικά κάνοντας μείξεις και δοκιμές .......

Και τελειώνοντας  βάζοντας ασπρο στο χρώμα μας είναι σαν να το ''καίμε ''περιπου αυτό που κάνει ο φωτογράφος οταν φωτογραφίζει ένα αντικείμενο σε υπερέκθεση φωτός!!!(ολοι το έχουμε κάνει και θα το κάνουμε ,ως την ευκολη αλλά οχι την καλύτερη λύση!!!!)

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Tags: