Αποστολέας Θέμα: Scottish maid της Artesania Latina  (Αναγνώστηκε 8399 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nickolas77

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
Scottish maid της Artesania Latina
« στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 10:17:55 μμ »
καλησπερα
ξεκινησα το δευτερο καραβι μου και αυτο ειναι το scottish maid της artesania latina
δεν εχω προς το παρον φωτογραφιες για να ανεβασω εκτος απο δυο που θα δειξω παρακατω, λογω που για καποιο λογο δεν μου αναγνωριζει την φωτογραφικη μηχανη το linux mint που εχω στον υπολογιστη μου,αλλα με ενα φλασακι απο υπολογιστη σε υπολογιστη θα το λυσω το προβλημα
εχω φτασει μεχρι το πρωτο πετσωμα και το εχω ηδη στοκαρει!
βεβαια το μεγαλο προβλημα ηταν οτι οταν παρελαβα το κιτ και εριξα μια γρηγορη ματια για να δω τι περιλαμβανει ανακαλυψα οτι μου λειπουν ολα το ξυλα απο το δευτερο πετσωμα και συγκεκριμενα σε διαστασεις 0,6*5*500 αφρικανικη καρυδια (african walnut) περιπου οπως τα υπολογισα γυρω στα 40 τεμμαχια.
αφου ανταλαξα καμια 10 email με την εταιρια που το αγορασα, δεν μπορουσαν να καταλαβουν τι ακριβως μου ελειπε παρεπιπτοντος ηταν  παρα πολυ εξυπηρετικοι και ευγενικοι μου στειλαν απο αγγλια αφου απο κει το αγορασα ολη την συσκευασια με τα ξυλα οτι ακριβως σας δειχνω στην φωτογραφια απλα εχει ζελατινα για να ειναι ολα μαζι.
πηγα να τα παραλαβω με μια χαρα και τι βλεπω; οτι και αυατ που μου εστειλαν δεν ειχαν μεσα αυτα που μου λειπαν

ετσι αποφασισα απο την δευτερη συσκευασια θα παρω τα παρομοια σε διαστασεις που ειναι για το πετσωμα κυριως του καταστρωματος και θα κανω το δευτερο πετσωμα
παντως να πω την αληθεια απογοητευτικα και με τις οδηγιες που ειναι ελλειπεστατες κατα την αποψη μου και οτι δεν εχω ετοιμα πανια αλλα ενα μεγαλο κομματι πανι το οποιο θα πρεπει να κοψω και να διαμορφωσω και να τα ραψω κατι που ανεβαζει πολυ το βαθμο δυσκολιας
παντως το σημαντκο ειναι οτι θα προσπαθησω θα φτιαξω ενα ωραιο μοντελο και να το ευχαριστηθω

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: scottish maid της artesania latina
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 10:51:04 μμ »
Καλή αρχή, φαίνεται πολύ όμορφο καράβι. Κρίμα για τις αναποδιές με τα ξύλα που έλειπαν, αλλά στα ξύλινα σκάφη αυτό είναι μικρό πρόβλημα γιατί αντιμετωπίζεται εύκολα. Στο Modelclub υπάρχουν αρκετοί έμπειροι στο είδος για να σε βοηθήσουν σε ό,τι οδηγία χρειαστείς. Τα πανιά μην σε προβληματίζουν. ʼμα θα έχει φτιάξει ολόκληρη γάστρα από ξύλο, το να κόψεις το ύφασμα στις σωστές διαστάσεις θα είναι παιχνιδάκι. Ρίξε μια ματιά εδώ σε ένα κατασκευαστικό του ίδιου σκάφους.

Αποσυνδεδεμένος GeZo

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Athens
  • Γιώργος Ζώης
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 12:04:51 πμ »
Πανέμορφο πλοίο το συγκεκριμένο, αλλά τελικά η artesania latina έχει ένα θέμα με την επάρκεια των ξύλων στα κιτ της. Το ίδιο πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει και εγώ όταν κατασκεύαζα το Mare Nostrum. Σε εμένα δεν έλειπαν όλα τα ξύλα του δεύτερου πετσώματος, ήταν πολύ λίγα! Δεν έφταναν με τίποτα να πετσωθεί όλη η καρίνα. Να σημειώσω, βέβαια, ότι το δεύτερο πέτσωμα ήταν και σ'αυτό το πλοίο καρυδιά. Μάλιστα, και σε άλλα site που διάβαζα το συγκεκριμένο πρόβλημα το είχαν και άλλοι μοντελιστές ανά τον κόσμο.
Αυτό που είχα κάνει εγώ, ήταν να αγοράσω έξτρα ξυλεία από μαγαζί του τριγώνου(από τον κύριο Λαρόζα συγκεκριμένα). Κάνε ένα τηλέφωνο και ρώτα.
Μπορείς, όπως είπες, να βάλεις τα σανιδάκια του καταστρώματος που σου περισσεύουν, αλλά μετά, αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να τα περάσεις ένα βερνίκι σε απόχρωση καρυδιάς.

Τα πανιά, συμφωνώ με τον Κωστή, δεν είναι κάτι δύσκολο.Μέτρημα και κόψιμο στις σωστές διαστάσεις. Πολλοί, βέβαια, δεν βάζουν πανιά στα πλοία τους γιατί κρύβουν ένα μεγάλο μέρος της εξαρτίας. Σε άλλους πάλι αρέσει να τα τοποθετούν "μαζεμένα", αλλά σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία για να έχουμε ρεαλιστικό  αποτέλεσμα στον όρο "μαζεμένα πανιά".

Καλή συνέχεια!  ::salut::       

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 07:38:23 πμ »
Καλή αρχή, φαίνεται πολύ όμορφο καράβι. Κρίμα για τις αναποδιές με τα ξύλα που έλειπαν, αλλά στα ξύλινα σκάφη αυτό είναι μικρό πρόβλημα γιατί αντιμετωπίζεται εύκολα. Στο Modelclub υπάρχουν αρκετοί έμπειροι στο είδος για να σε βοηθήσουν σε ό,τι οδηγία χρειαστείς. Τα πανιά μην σε προβληματίζουν. ʼμα θα έχει φτιάξει ολόκληρη γάστρα από ξύλο, το να κόψεις το ύφασμα στις σωστές διαστάσεις θα είναι παιχνιδάκι. Ρίξε μια ματιά εδώ σε ένα κατασκευαστικό του ίδιου σκάφους.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 07:50:50 πμ »

ευχαριστω κωστη! την εχω δει αυτη την κατασκευη αλλα βλεπω διαφορες με καποια κομματια του κιτ σε σχεση με το δικο μου θα το δουμε στην πορεια!

Μπορείς, όπως είπες, να βάλεις τα σανιδάκια του καταστρώματος που σου περισσεύουν, αλλά μετά, αν δεν κάνω λάθος, θα πρέπει να τα περάσεις ένα βερνίκι σε απόχρωση καρυδιάς.

Τα πανιά, συμφωνώ με τον Κωστή, δεν είναι κάτι δύσκολο.Μέτρημα και κόψιμο στις σωστές διαστάσεις. Πολλοί, βέβαια, δεν βάζουν πανιά στα πλοία τους γιατί κρύβουν ένα μεγάλο μέρος της εξαρτίας. Σε άλλους πάλι αρέσει να τα τοποθετούν "μαζεμένα", αλλά σ'αυτή την περίπτωση πρέπει να υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία για να έχουμε ρεαλιστικό  αποτέλεσμα στον όρο "μαζεμένα πανιά".

Καλή συνέχεια!  ::salut::       
δοκιμασα και εβαψα ενα σανιδακι και ειναι καλο το αποτελεσμα! για τα πανια που ανεφερα εχει μεσα το κιτ ενα σχεδιο 1προς1 που θα με βοηθησει να τα κοψω. το προβλημα μου  θα ειναι το ραψιμο, αλλα θα το δουμε οταν ερθει η ωρα!

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 11:51:09 πμ »
Καλημέρα και καλή συνέχεια με την κατασκευή σου.

Σχετικά με την ξυλεία και πριν ξεκινήσεις το δεύτερο πέτσωμα για να γλυτώσεις το βερνίκωμα μπορείς να επισκεφτείς τον Κύριο Λαλαγιάννη στο Παγκράτι Δαμάρεως 50 εάν μένεις στην Αθήνα. Σε επίσκεψή μου πρόσφατα είδα να έχει αρκετή ποικιλία σε διαστάσεις απόχρωσης καρυδιάς πολύ καλής ποιότητας. Δεν ξέρω εάν έχει την διάσταση 0,6 χιλιοστά που χρειάζεσαι, αλλά πιστεύω πως θα έχει την διάσταση στο 1 χιλιοστό πάχος.
Επίσης πριν από μερικά χρόνια είχα αγοράσει ξυλεία καρυδιάς από την εταιρεία Mantua από τον Κύριο Δίλμα απέναντι από το μετρό στο μοναστηράκι. Η ξυλεία αυτή είναι στο 1 μέτρο μάκρος άρα θα χρειαστείς τα μισά τεμάχια από όσα σου λέει το part list των οδηγιών σου.
Κοίταξε επίσης και εδώ από Ελλάδα http://www.osengines.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=241_326_327&products_id=212
Σου παραθέτω και μια φωτογραφία.

Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 12:40:48 μμ »

Σχετικά με την ξυλεία και πριν ξεκινήσεις το δεύτερο πέτσωμα για να γλυτώσεις το βερνίκωμα μπορείς να επισκεφτείς τον Κύριο Λαλαγιάννη στο Παγκράτι Δαμάρεως 50 εάν μένεις στην Αθήνα. Σε επίσκεψή μου πρόσφατα είδα να έχει αρκετή ποικιλία σε διαστάσεις απόχρωσης καρυδιάς πολύ καλής ποιότητας. Δεν ξέρω εάν έχει την διάσταση 0,6 χιλιοστά που χρειάζεσαι, αλλά πιστεύω πως θα έχει την διάσταση στο 1 χιλιοστό πάχος.
Επίσης πριν από μερικά χρόνια είχα αγοράσει ξυλεία καρυδιάς από την εταιρεία Mantua από τον Κύριο Δίλμα απέναντι από το μετρό στο μοναστηράκι. Η ξυλεία αυτή είναι στο 1 μέτρο μάκρος άρα θα χρειαστείς τα μισά τεμάχια από όσα σου λέει το part list των οδηγιών σου.
Κοίταξε επίσης και εδώ από Ελλάδα http://www.osengines.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=241_326_327&products_id=212

Βασίλης

Βασιλη καλημερα και σε ευχαριστω
 θα κοιταξω και στα δυο μαγαζια που μου ειπες και ευτυχως ξερω ακριβως που βρισκονται
θελω  να βρω ομως κατω απο 1 mm
σας δειχνω φωτογραφιες απο την μεχρι τωρα κατασκευη μου

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
Απ: Scottish maid της Artesania Latina
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 01:49:42 μμ »

Βασίλης
/cvtlfprh9/DSCN3798.jpg[/img][/url]

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:47:19 μμ »
ευχαριστω Βασιλη για τα καλα σου λογια
 θα συμφωνησω απολυτα για τις μυτες στις σανιδες, το εκανα περισοτερο απο σιγουρια οτι θα γινει δευτερο πετσωμα αλλα στο επομενο, πρωτα ο Θεος, θα το προσπαθησω γιατιθελω να βελτιωσω την τεχνικη μου και το αποτελεσμα απο το οτι εχω δει απο φωτογραφιες ειναι σαφως ανωτερο.
για το 2,3 που μου γραφεις νομιζω σε γενικες γραμες το εφαρμοζω αλλα για το 4 θα πρεπει το δουλεψω περισοτερο
οπως ειπα και παραπανω το δευτερο πετσωμα ειναι δικλειδα ασφαλειας για τυχον λαθη
θελω να κανω και μια ερωτηση
σε αυτου του ειδους τις καρινες οπως στο δικο μου αλλα και στο πρωτο που εφτιαξα το endeavours longboat τι ειναι καλυτερο να κολας πρωτα  στην ψευδοκαρινα τα κομματια τις καρινας και μετα να κανεις το πετσωμα η το αντιθετο; ο κατασκευαστης σου δειχνει και σου λεει οτι πρωτα κανεις το πετσωμα και μετα βαζεις την καρινα.
ηθελα να δοκιμασω να βαλω πρωτα την καρινα και μετα να κανω το πετσωμα αλλα δεν ηξερα μηπως μου βγει λαθος το αποτελεσμα.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 03:19:47 μμ »
Κοίταξε να δεις είτε μύτες είτε όχι η γάστρα θα κλείσει, απλά για πιο ομορφιά στο δεύτερο άβαφο πέτσωμα. Η προπόνηση γίνεται πάντα στο πρώτο και δεν κολλάμε κάτι πριν είμαστε σίγουροι.
Στο ερώτημά σου:
Εάν κοιτάξεις στο Victory θα διαπιστώσεις ότι τα κομμάτια που λες δίδονται και εδώ ξεχωριστά, οι οδηγίες λένε να κολλήσεις το κομμάτι  του στέρνου και το αμέσως επόμενο και μόλις ολοκληρωθεί πρώτο και δεύτερο πέτσωμα να κολλήσεις τα υπόλοιπα, φτιάχνοντας μόνο την bearding line στο πίσω μέρος. Δεν ακολούθησα αυτό που έλεγαν οι οδηγίες αλλά κόλλησα όλα τα κομμάτια πλην της πρύμνης όπως μπορείς να δεις, διαμορφώνοντας το πίσω κομμάτι κατάλληλα στα 2 χιλιοστά ώστε με το πρώτο πέτσωμα να γίνει πάλι 5 χιλιοστά και τρίβοντας μόλις τελειώσει να γίνει 3 χιλιοστά. Μετά μπαίνει το δεύτερο πέτσωμα με σανίδες 1 χιλιοστό, άρα το τελικό θα είναι 5 χιλιοστά όσο είναι και το κομμάτι της πρύμνης.
Με αυτόν τον τρόπο είδα ότι σε βολεύει καλύτερα στην κατασκευή να μην κολλήσεις το κομμάτι της πρύμνης κατά το πρώτο πέτσωμα, ίσως και κατά το δεύτερο πέτσωμα, θα δω στην πορεία της κατασκευής μου.
Έφτιαξα όμως αυλάκι (rabbet line) στα σημεία εκείνα που οι σανίδες έτειναν να ξεχωρίζουν από την ψευδοκαρίνα, στα σημεία της πλώρης και πρύμνης, ώστε να είμαι πρόσωπο με τα κομμάτια που ήταν ήδη κολλημένα. Αυτό λύνεται με λοξό φάγωμα στο πίσω μέρος των σανίδων πετσώματος και δεν σε αναγκάζει κανείς να κάνεις αυτό το πράγμα. Το έκανα για δική μου διευκόλυνση. Πράττεις λοιπόν όπως σε βολεύει στην κατασκευή, εμένα τα συγκεκριμένα αυλάκια με βολεύουν και εάν έφτιαχνα το δικό σου κιτ θα εφάρμοζα το παραπάνω, ίσως να τοποθετούσα και το κομμάτι της πρύμνης, θα έβλεπα λοιπόν πως μπορώ να πετσώσω καλύτερα.
Υπάρχουν όμως κιτ που η ψευδοκαρίνα είναι ενιαία, σε αυτά προσωπικά και τον τελευταίο καιρό κάνω αυλάκι, κοίταξε την κατασκευή της γυναίκας μου (Royal Caroline).
Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός  στο τρίψιμο των σανίδων ώστε όταν είναι να κολλήσεις τα κομμάτια να μην σου συμβεί το παρακάτω που φαίνεται στις εικόνες.

Πιστεύω να στα μετέφερα σωστά και επειδή βλέπω ότι σου αρέσει το χόμπι φρόντισε να διαβάσεις πολλά ώστε να βελτιώσεις τις τεχνικές σου, προκειμένου να μπορείς να ανταπεξέλθεις σε δύσκολα σημεία της κατασκευής, γιατί σίγουρα θα περάσεις και στα επόμενα καράβια πιο δύσκολου βαθμού δυσκολίας που η γάστρα απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή.

Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 09:51:58 μμ »
Έχω παραγγείλει κι εγώ κάποια ξυλεία από το Παγκράτι, είμαι ευχαριστημένος γενικά.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 01:13:36 πμ »
Νικολα καρφια γιατι εβαλες στο πρωτο πετσωμα; Το ελεγε το κιτ η το εκανες εσυ;
.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 15, 2013, 09:31:55 μμ »
συγνωμη που δεν απαντω συντομα αλλα ειμαι εκτος ελλαδας τα καρφια μου τα ζητα στο πρωτο πετσωμα

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 27, 2013, 10:24:01 πμ »
καλημερα σε ολους!
να ειμαι και παλι εδω! κοιταξα για τις σανιδες και δεν βρηκα σε σε παχος 0,6 που ηθελα και αποφασισα να χρησιποποιησω τις σανιδες που μου εστειλαν επιπλεον. Δοκιμασα και εβαψα μια σανιδα σε χρωμα σκουρα καρυδια οπως αλλωστε επρεπε να ηταν και το αποτελεσμα το βρηκα ικανοποιητικο. συνεχισα και λιγο την κατασκευη,  πετσωσα το καταστρωμα  εβαλα την καρινα και εχω τριψει την γαστρα
αυτα τα λιγα μεχρι στιγμης και συνεχιζω

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 10:31:03 μμ »
Καλησπερα μετα απο καιρο μερικες φωτο απο την προοδο μου.

. . .

. .

Εχω περασει ενα χερι την καρινα μαλλον θα χρειαστουν 3 χερια και εχω μισοτελειωσει καποια επιμερους.

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 11:02:24 μμ »
καλησπερα!!
καλο δειχνει νομιζω ομως οτι σε μερικα μερη βαζεις πολυ βερνικι με αποτελεσμα να γυαλιζει και να μοιαζει με γυαλι.
εαν αυτο σε ενοχλει σε αυτο το σταδιο ειναι ευκολο να το αλλαξεις τριβοντας με ντουκοχαρτο και ξαναβαφοντας
δειχνει αρκετα μαχιμο και αυτο ειναι καλο!! :D

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 01, 2013, 11:44:16 μμ »
καλησπερα!!
καλο δειχνει νομιζω ομως οτι σε μερικα μερη βαζεις πολυ βερνικι με αποτελεσμα να γυαλιζει και να μοιαζει με γυαλι.
εαν αυτο σε ενοχλει σε αυτο το σταδιο ειναι ευκολο να το αλλαξεις τριβοντας με ντουκοχαρτο και ξαναβαφοντας
δειχνει αρκετα μαχιμο και αυτο ειναι καλο!! :D

καλησπερα ευχαριστω για την παρατηρηση αλλα η φωτο ειναι οταν ηταν φρεσκοβαμμενο και για αυτο βγαζει  αυτην την γυαλαδα

Αποσυνδεδεμένος Stergios T

• Τ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 21, 2013, 11:56:09 πμ »
...επίσης προσπάθησε να μη φωτογραφίζεις με φλας, ώστε ακόμη και νωπές βαφές/βερνίκια να δείχνουν καλύτερα.
Τώρα
HMS Snake 1797 1:64 Scale (Caldercraft)
Στη μαρίνα
Mare Nostrum

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 02:01:27 μμ »
καλησπερα και παλι προχωρησα ακομα λιγο και σας δειχνω παρακατω την προοδο μου

Αποσυνδεδεμένος xristos2

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: peiraias
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 06:24:39 μμ »
ωραια!!! :D
τι εχεις κανει με τα υφαλα;; δηλαδη τι βερνικι ειναι αυτο;; φαινεται πολυ σκουρο!

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 06:31:20 μμ »
Ωραία πηγαίνει. Καλή συνέχεια.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 07:25:34 μμ »
ωραια!!! :D
τι εχεις κανει με τα υφαλα;; δηλαδη τι βερνικι ειναι αυτο;; φαινεται πολυ σκουρο!

ειναι πραγματι  σκουρο! και αυτο επειδη οι σανιδες του δευτερου πετσωματος δεν ειναι καρυδια οπως θα επρεπε να ηταν η εστω χρωμα καρυδιας αλλα χρησιμοποιησα τα σανιδακια που μου στειλαν.
αυτα τα σανιδακια ειναι χρωματος εκρου και δεν θυμαμαι τι ειδους ξυλου.
η ουσια ειναι οταν τα περασα με βερνικι καρυδιας δεν "σκεπαζε" ευκολα και μου αφηνε τοπους τοπους σαν μπαλωματα με αποτελεσμα να το περασω αρκετα χερια για να παρει ενα ομοιομορφο χρωμα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 10:44:33 μμ »
καλησπερα και παλι με  νεο φωτο υλικο!!

τα καταρτια δεν τα εχω κολλησει ακομα εχουν ακομα δουλεια. επισης θα ηθελα βοηθεια το πως θα φτιαξω τα πανια. το μονο που εχω ειναι ενα μεγαλο κομματι πανι και ενα σχεδιο 1:1  που αντιστοιχει στα επιμερους πανια του καραβιου!
μεχρι εδω καλα τα κοβω συμφωνα με το σχεδιο και φτιαχνω ενα κορδονι γυρω απο το καθε πανι (το εχω δει περιπου το τι πρεπει να κανω απο καποιες φωτογραφιες) το βασικο μου προβλημα ειναι πως κανω τις οριζοντιες γραμμες χωρις μηχανη γαζωματος!! επισης εχω απορια πως περναω την κλωστη μεσα απο τα μικρα dead eyes! και τελευταια ερωτηση μου λειπει ενα κομματι και δεν ξερω που θα το βρω! θα επρεπε να εχω 3 παρομοια και εχω 2!

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 11:06:28 μμ »
  Νίκο καλησπέρα και από μένα , για τα πανιά νομίζω έχει απαντηθεί  , πρόσεξε αν στο σχέδιο δείχνει μόνο το πανί πρέπει να κόψεις λίγο παραπάνω για το στρίφωμα , για τις οριζόντιες γραμμές νομίζω ότι στο naftotopos.gr  έχει ένα σχετικό θέμα , όσο για το πως θα περνάς τις κλωστές , ένα είναι το εργαλείο βελονοπεραστής το ζητάς σε μαγαζί με είδη ραπτικής και μη πάρεις μόνο ένα , είναι πολύ φθηνό αλλά αναντικατάστατο γι αυτή τη δουλειά και μη ξεχνάς στους κόμπους λίγη κυανό για να μη λύνουν .
  Καλή συνέχεια  ::salut::
 Αντώνης .

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 19, 2014, 11:53:33 πμ »
καλημερα Αντωνη! για τα πανια μου, εχει και το κομματι για το στριφωμα αρα ειμαστε μια χαρα! θα ξεκινησω το πρωτο να δω πως θα μου βγει. πραγματι στο naftotopos.gr εχει ενα σχετικο θεμα αλλα σημερα που προσπαθησα να μπω στην σελιδα δεν τα καταφερα, δεν ανοιγε για καποιον λογο αλλα θα το δω αργοτερα! για τις κλωστες εχω παρει τον βελονοπεραστη η (εγω τις ξερω) σαν περαστρες, το θεμα ειναι οτι μιλαμε για το ιδιο πραμα αλλα στα μικρα dead eyes με διαμετρο τρυπας κατω απο 1mm δυσκολευομαι πολυ!

Tags: