Αποστολέας Θέμα: The Seting Star...Mil-Mi-24 Hind Α 1/72 Airfix  (Αναγνώστηκε 15070 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
The Seting Star...Mil-Mi-24 Hind Α 1/72 Airfix
« στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:10:06 μμ »
Καλησπέρα σε όλους!!!!
Τελειώνοντας το Ιμπάλα ,είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, κάτι μεγάλο για το επόμενο .
Σκεφτόμουν για πλοίο ,μετά μου ήρθε ένα Ρωσικο αρκουδιάρικο στην 1/72 ,ξέρετε από κείνα τα θερία!
Από όλα αυτά το μόνο που κράτησα ήταν η κλίμακα ....1/72 η κλίμακα των μικρών ,αλλά και των μεγάλων..στην πρώτη περίπτωση ,είναι μια καλή αρχή ,στη δευτερη των μεγάλων δηλαδή, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ...χρειάζονται μοντελιστικά κάκαλα και χέρια χρυσοχόου ή μάλλον ωρολογοποιού!!!

Και επειδή ''χωρίς HIND ,σπίτι προκοπή δεν κάνει'' ξεκίνησα ΤΟ χρέπι!!!Μil Mi 24 A Hind στην 1/72 της μάμας Airfix !!!Kαρασπάνιο νομίζω.....
Να μη σας πρίζω πολύ όμως φωτογραφία του κουτιού και αναμείνατε για τις πρώτες εργασίες!!!

Click to see the original size.

Ξέρετε ,τα χρέπια φημίζονται για το κόκπιτ τους ....που απλά δεν υπάρχει ...θα λέγαμε μάλιστα οτι ο ορισμός του χρεπίου έχει να κάνει με το κόκπιτ....
Και όταν μπροστά σου έχεις το Α και οχι το D ,τα πράγματα δυσκολευουν και άλλο ...μετά από πολύ ξεστράβωμα στο διαδύκτιο ,βρήκα κάτι καλές και χρήσιμες φωτογραφίες του κόκπιτ,και μαντέψτε ...κανενός μάχημου ,ολες από υπαίθριες εκθέσεις ή από νεκροταφεία,αεροσκαφών!!!
Πάρτε μια μικρή ιδέα από μερικά ,που χαίρεται ο ήλιος και η βροχή να τα ''αγκαλιάζει''.

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Στο μοντέλο μας τώρα ...δεν κράτησα τίποτα από τα του κιτ εκτός από το περίβλημα της ατράκτου....έτσι φτιάχτηκαν δάπεδα πίνακες οργάνων κονσόλες (χαμός γίνεται από αυτές μέχρι και πίσω έχει),καθήσματα ,stick,βάση πυροβόλου ....
Εχει τελειώσει κατα 90% ,λείπει μια μικρή δύσκολη κονσόλα και τα μαξιλάρια καθώς και οι ζώνες των καθησμάτων ....

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size.
Επίσης χαράκτηκε σε κάποια σημεία η άτρακτος για να φανούν τα ανοιγώμενα καπάκια ,πέραν από το κόκπιτ όμως τίποτα άλλο δε θα είναι σε κοινή θέα!!!
Ολα είναι φτιαγμένα μόνο από πλαστικό!!!

Και μερικές πραγματικές από το κόκπιτ...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Το θέμα συνεχίζεται με πάτωμα καμπίνας φορτίου  (λίγα πράγματα )και πίσω τοίχωμα καμπίνας ... ::salut:: ::salut:: ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Απ: The Seting Star..Mil Mi 24 Hind Α 1/72 Airfix
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:38:14 μμ »
Ειναι απιστευτη η δουλεια που εχεις κανει! Με ενα ωραιο βαψιμο το πιλοτηριο θα γινει αστερι. Καλη συνεχεια(δεν εβαλα τονους γιατι το μηνυμα το εγραψα στο κινητο)

Αποσυνδεδεμένος nikosmeta

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:38:44 μμ »
κατάλαβα πάλι θα τρίβουμε τα μάτια μας αν κρίνω από την αρχή που έκανες :lol: :lol: :lol:

Σταμάτη φανταστική δουλειά όπως πάντα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Sakis900

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:39:48 μμ »
Ο «μάγος» του scratch!!! ακόμη μία φορά εντυπωσιακός.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:42:21 μμ »
Πρέπει κάποια στιγμή να πείσω τον εαυτό μου να σταματήσει να διαβάζει τις κατασκευές σου.

Σταμάτη καλη συνέχεια , με καθηλώσες πάλι.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:47:49 μμ »
Και μάλλον ήρθε η στιγμή να σταματήσω το δικό μου και να το θάψω στον κήπο...

Καπετάνιε συνέχισε ακάθεκτος, απολαμβάνω!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 03:48:13 μμ »
Το αυτό... Η αυτοπεποίθηση μου έχει πιάσει πάτο...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 06:16:59 μμ »
ή σε εχει πιασει ναυτια και ηθελες ενα διαλειμα ,ή περνας κριση ταυτοτητας..δευτερο πετουμενο στη σειρά?! ...τεσπα  :mrgreen: το αγγιγμα του Μιδα βλεπω παλι καπταιν με τις σκρατσιες σου ,καλη συνεχεια
ΥΓ:περιμενω με ανυπομονησια να ερθεις στα συγκαλα σου κ να δω κανενα ποστ με την Gorizia συντομα..  :mrgreen: :lol: Τα σεβη μου

Αποσυνδεδεμένος spyros molinaris

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: κερκυρα
  • I.P.M.S. 258
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 08:03:30 μμ »
πηρες φορα βλεπω σταματη  :wink:
ωραια παει καλη συνεχεια ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 12:34:58 πμ »
Και πάλι όμως όλη η εργασία θα κρυφτεί από την άτρακτο.
Σταμάτη θέλω διόραμα παρατημένου.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 01:01:10 πμ »
Παίδες σας ευχαριστώ πολύ !

Δημήτρη από μένα δεν υπάρχει θέμα για τους τόνους ,σε ευχαριστώ φίλε μου !

Νίκο έχει πολύ δρόμο ακόμα ,τίποτα δεν είναι δεδομένο ,οι αναποδιές καραδοκούν,σε ευχαριστώ φιλαράκι !!!

Σάκη τα παραλές ,έυκολα είναι φίλε ,αρκεί να δοκιμάσεις και να έχεις και evergreen βέβαια!!!!Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου!!

Κώστα έχεις δίκιο για την 72 ,έχει και αυτή τη μαγεία της ...σε ευχαριστώ φιλαράκι!

Γιώργο το δικό σου είδα και μου ήρθε όρεξη για HIND ...δε χρειάζεται να θάψεις τίποτα ....σε ευχαριστώ και για την έμνευση!

Γιώργο δεν υπάρχει λόγος ,μοντελάρω 32 χρόνια ,έχω πετάααααξει !!!!!Μακάρι να τα είχα σε μονόευρα!!!!Σε ευχαριστώ πολύ!

Παναγιώτη τα είπαμε και με πμ ,τεχνικό το πρόβλημα ,απεναντίας χαιδευα ένα τουπόλεφ περι τα 60 cm με το συμπαθειο ,πήγε για υπνο πάλι στο κουτί του όμως ......σε ευχαριστω φίλε ,περιμένουμε από εσένα κάνα πλωτό όμως!!!

Σπύρο σε ευχαριστώ φίλε ,είπα και εγώ να κάνω κάτι ντις με τα εβεργκρίνια !!!

Κώστα όχι πολύ η καλύπτρα είναι σα ενυδρείο ,θα ανοίξω και τζαμιλίκια ....παρατημένο !!!!εννοείτε φίλε !!!Σε ευχαριστώ πολύ !

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."

Αποσυνδεδεμένος bill-larisa

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 01:09:35 πμ »
Εγω λεω να βαψεις το κοκπιτ και ολα τα πατωματα -καθισματα-κονσολες κλπ που δημιουργησες και να το αφησεις απ εξω απο το Ελικοπτερο. :lol: :lol:
Γιατι πολυ απλα ειναι μοντελο οοοολλλλοοοο το δημιουργημα απο μονο του.
Τι αλλο να πω με αυτα που βλεπω. ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 01:20:56 πμ »
Για αυτό μας αρέσουν τα χρέπια: νομίζουμε ότι μπορούμε ό,τι και ο c.nemo....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 07:55:20 πμ »
Σταμάτη καλημέρα.

Μία παρατήρηση. Στην παρακάτω φωτογραφία αν αυτό που έχω σημειώσει είναι σκαλοπάτι, θα σε παιδέψει στη συνέχεια η τοποθέτηση της καλύπτρας, ρίξε μια ματιά τώρα που είναι νωρίς.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 09:09:03 πμ »
Σταματη ξεκινησες αλλο ενα σεμιναριο. Φ ο β ε ρ ο  το κοκπιτ!!!! Ολο απο το μηδεν!!! Πολυ ενδιαφερον θεμα, οντας διαφορετικο απο το -D και πολυ σπανιο στα μοντελιστικα δρωμενα. Καλη συνεχεια  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 10, 2013, 11:11:48 πμ »
Βασίλη ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!!Το κόκπιτ θα φαίνεται σχεδόν ολόκληρο ,έχει τεράστια καλύπτρα το συγκεκριμένο ,ισως είναι μεγαλύτερη από μαχητικού στην 1/48...είναι διασκεδαστικό να βάζεις όλα αυτά τα ψιλικοκό και να βλέπεις να χτίζεται σιγά σιγά !

Γιάννη μου ,στους καιρούς που διανύουμε θα πρέπει να επανεκτιμίσουμε το στοκ μας ,είμαι σίγουρος οτι όλοι μας έχουμε μικρά ''διαμαντάκια ''
που δε τους έχουμε δωσει την κατάλληλη σημασία ,το χειρότερο κιτ μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό μοντέλο!Σε ευχαριστώ πολύ!!!

Γιώργο έχεις δίκιο φίλε ,σκαλοπάτι είναι ,δεν έχει κολληθεί τίποτα ακόμα ,τα δύο τμήματα που έφτιαξα μπαίνουν και βγάινουν ,θα βαφτούν έξω από την άτρακτο του κόκπιτ ,εντομεταξύ θα ασχοληθώ και με την καμπίνα ,σε ευχαριστώ πολύ ,παρατηριτικότατος όπως πάντα!

Νώντα ,Hind δεν έχω φτιάξει ποτέ !Είναι το πρώτο μου και είπα να ξεκινήσω από την αρχή ....δεν έχει την ομορφιά του D ,αλλά σίγουρα το Α είναι πολύ σπάνιο ,το κατάλαβα γιατί δυσκολευτικα πολύ να βρώ και υλικό ,επίσης όλες οι κατασκευές που βρήκα για το Α εχουν να κάνουν μόνο με το συγκεκριμένο κιτ της Αirfix ,σε ευχαριστώ πολύ φίλε !

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 03:35:42 μμ »
Σταμάτη τωρα το πήρα γραμμή οτι το ξεκινησες τελικά...(η 1/72 έχει κ αυτή άλλη χάρη θυμάσαι που στο έλεγα....???)
θαυμάζω την υπομονή σου για αυτά που κάνεις με αυτά τα χρέπια...
τώρα για το κόκπιτ οτι και να πω θα είναι λίγο...πως τα καταφέρνεις κάθε φορά κ μας καθηλώνεις ρε παιδί μου...με αυτά τα evergreen κάνεις παπάδες όποτε τα πιάνεις στα χέρια σου..
Καλή συνέχεια Σταμάτη! ::salut::
Spoiler (hover to show)
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 10:54:17 πμ »
Αλέξανδρε σε ευχαριστώ πολύ ...η καλύπτρα είναι πολύ καθαρή ,βέβαια είναι πολύ χοντρή και over scale ,οπως όλες στην 1/72!
Θα προσπαθήσω να βγάλω μια βάκ!Σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 12:50:53 μμ »
Αλέξανδρε σε ευχαριστώ πολύ ...η καλύπτρα είναι πολύ καθαρή ,βέβαια είναι πολύ χοντρή και over scale ,οπως όλες στην 1/72!
Θα προσπαθήσω να βγάλω μια βάκ!Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
Ωχ ωχ ωχ τι έχουνε να δούνε τα ματάκια μας... ::cry2::

Σταμάτη, σήμερα μάλλον τελειώνω το δικό μου και θα το ποστάρω, ξαναπόσταρε σε καμμιά εβδομάδα να έχει ξεχαστεί το αίσχος μου, εντάξει; Πληηηηηηηζ; ::eusa_pray::

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 08:48:39 μμ »
Μεγαλείο...!
Στις εποχές των PE και των έτοιμων ρητινών,τέτοιες δουλειές μας γυρνάνε και λίγα χρόνια πίσω...(αφού μαζέψουμε την γλώσσα απ το πάτωμα... ::glossa::)
Υπόψιν ότι η Zvezda έβγαλε πριν λίγο καιρό το Α και είναι απλά μανάρι...
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 13, 2013, 11:49:43 μμ »
Ωχ ωχ ωχ τι έχουνε να δούνε τα ματάκια μας... ::cry2::

Σταμάτη, σήμερα μάλλον τελειώνω το δικό μου και θα το ποστάρω, ξαναπόσταρε σε καμμιά εβδομάδα να έχει ξεχαστεί το αίσχος μου, εντάξει; Πληηηηηηηζ; ::eusa_pray::
To είδα το δικό σου ,να μην ακούω βλακείες Γιώργο ,το οτι εγώ του κάνω υπερλεπτομέρεια δεν μειώνει καθόλου τη δουλειά που έκανες σε αυτό το OTB που λένε !!!Αλλά θα τα πούμε εκεί ...σε ευχαριστώ πολύ !!!

Γιώργο έτσι είναι φίλε ,δεν ξέρω αν υπάρχουν φωτοχαραγμένα για το συγκεκριμένο ,αλλά έχει άλλη χάρη και ας μην είναι τέτοιας ακρίβειας ,οσο και αν η τεχνολογία προχωρήσει το hand made (δε λέω για το δικό μου)Θα είναι πάντα αξιόλογο!!!Προσπαθώ για το καλύτερο ,νομίζω οτι αν καταφέρω να τελείωσω αυτό το μοντέλο ,θα έχω κάνει κατι περισσότερο από αυτά που συνήθως κάνω ...Σε  ευχαριστώ φίλε μου!!!

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 12:18:48 πμ »
Τι λές,τι λές τώρα....απλά τρελή δουλειά και φανταστική λεπτομέρεια. :!:
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 12:28:25 πμ »
Ζήση σε ευχαριστώ φίλε μου (ξέρω σου αρέσουν αυτά).Ετοιμάζω και άλλα καλούδια ,για το συγκεκριμένο ,αρκεί να μου κάτσουν ,μια και πρώτη φορά τα επιχειρώ......συγκεκριμένα έχω θέμα με αυτή τη ''τζαμαρία ''....Click to see the original size.

..είναι φουσκωτή και έχει βαθούλωμα για τη χειρολαβή ,έχω βρει τρόπο ,τον δοκιμάζω !!!!

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 12:40:38 πμ »
πρόπλασμα σε milliput ή μπάλσα, κεράκι ρεσώ, μια θερμοδιαφάνεια (για παλιό μηχ,προβολής) ή ακόμη και διάφανο μπουκάλι από fanta...ζέσταμα ζελατίνας-πρεσάρισμα στο μάστερ μόλις ζεσταθεί η διαφάνεια-και...βουαλά.Vac-u-formed.Καλή τύχη.Η επιτυχία είναι δεδομένη. :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 14, 2013, 12:48:55 πμ »
πρόπλασμα σε milliput ή μπάλσα, κεράκι ρεσώ, μια θερμοδιαφάνεια (για παλιό μηχ,προβολής) ή ακόμη και διάφανο μπουκάλι από fanta...ζέσταμα ζελατίνας-πρεσάρισμα στο μάστερ μόλις ζεσταθεί η διαφάνεια-και...βουαλά.Vac-u-formed.Καλή τύχη.Η επιτυχία είναι δεδομένη. :wink:
Εντάξει ,στο μυαλό μου είσαι ;Εβγαλα ολόκληρη την καλύπτρα ήδη ,μου μένει το πρόπλασμα με τον εποξικό για να το δοκιμάσω ,το στοίχημα είναι να πετύχω το σωστό σχήμα της μήτρας και το φούσκωμα να είναι εντός της κλίμακας!
Σε ευχαριστώ Ζήση!!!

Tags: mil-mi-24 hind