Καλησπέρα σε όλους!!!!
Τελειώνοντας το Ιμπάλα ,είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου, κάτι μεγάλο για το επόμενο .
Σκεφτόμουν για πλοίο ,μετά μου ήρθε ένα Ρωσικο αρκουδιάρικο στην 1/72 ,ξέρετε από κείνα τα θερία!
Από όλα αυτά το μόνο που κράτησα ήταν η κλίμακα ....1/72 η κλίμακα των μικρών ,αλλά και των μεγάλων..στην πρώτη περίπτωση ,είναι μια καλή αρχή ,στη δευτερη των μεγάλων δηλαδή, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ...χρειάζονται μοντελιστικά κάκαλα και χέρια χρυσοχόου ή μάλλον ωρολογοποιού!!!
Και επειδή ''χωρίς HIND ,σπίτι προκοπή δεν κάνει'' ξεκίνησα ΤΟ χρέπι!!!Μil Mi 24 A Hind στην 1/72 της μάμας Airfix !!!Kαρασπάνιο νομίζω.....
Να μη σας πρίζω πολύ όμως φωτογραφία του κουτιού και αναμείνατε για τις πρώτες εργασίες!!!

Ξέρετε ,τα χρέπια φημίζονται για το κόκπιτ τους ....που απλά δεν υπάρχει ...θα λέγαμε μάλιστα οτι ο ορισμός του χρεπίου έχει να κάνει με το κόκπιτ....
Και όταν μπροστά σου έχεις το Α και οχι το D ,τα πράγματα δυσκολευουν και άλλο ...μετά από πολύ ξεστράβωμα στο διαδύκτιο ,βρήκα κάτι καλές και χρήσιμες φωτογραφίες του κόκπιτ,και μαντέψτε ...κανενός μάχημου ,ολες από υπαίθριες εκθέσεις ή από νεκροταφεία,αεροσκαφών!!!
Πάρτε μια μικρή ιδέα από μερικά ,που χαίρεται ο ήλιος και η βροχή να τα ''αγκαλιάζει''.

Στο μοντέλο μας τώρα ...δεν κράτησα τίποτα από τα του κιτ εκτός από το περίβλημα της ατράκτου....έτσι φτιάχτηκαν δάπεδα πίνακες οργάνων κονσόλες (χαμός γίνεται από αυτές μέχρι και πίσω έχει),καθήσματα ,stick,βάση πυροβόλου ....
Εχει τελειώσει κατα 90% ,λείπει μια μικρή δύσκολη κονσόλα και τα μαξιλάρια καθώς και οι ζώνες των καθησμάτων ....

Επίσης χαράκτηκε σε κάποια σημεία η άτρακτος για να φανούν τα ανοιγώμενα καπάκια ,πέραν από το κόκπιτ όμως τίποτα άλλο δε θα είναι σε κοινή θέα!!!
Ολα είναι φτιαγμένα μόνο από πλαστικό!!!
Και μερικές πραγματικές από το κόκπιτ...

Το θέμα συνεχίζεται με πάτωμα καμπίνας φορτίου (λίγα πράγματα )και πίσω τοίχωμα καμπίνας ...