Αποστολέας Θέμα: F-22 Raptor Hasegawa 1/48  (Αναγνώστηκε 4315 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Προπελαρίων

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Απ: F-22 Raptor Hasegawa 1/48
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 10, 2014, 08:10:40 μμ »
Έχει αρκετή δουλειά ακόμα με κοπιαστικότερη την τοποθέτηση χαλκομανιών στους έξι Amraam που έχουν ήδη δοκιμάσει αρκετά την υπομονή μου κάτι που δεν το περίμενα. Το πάω λάου λάου και προσπαθώ όσο το δυνατόν να πετύχω ένα αξιοπρέπές αποτέλεσμα αντάξιο του εκπληκτικού αυτού κιτ (παρόλα τα παλούκια) ελπίζω να σας αρέσει εως τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 10, 2014, 10:09:49 μμ »
Πολύ όμορφο μέχρι τώρα,το καλό πράμα αργεί να γίνει  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #27 στις: Ιανουαρίου 10, 2014, 10:28:42 μμ »
Πολυ ομορφο.
Καλη συνεχεια.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος AETOC69

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΕΛΛΑΣ
  • OLYMPOS TANGO 4
« Απάντηση #28 στις: Ιανουαρίου 15, 2014, 11:23:21 μμ »
Πολύ  ωραίο  το αρπακτικό σου, εύγε και καλή συνέχεια  στο έργο σου   ::salut::

Γιάννης,

FLY LOW HIT HARD ..... WITH THE RIGHT STUFF

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #29 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 03:12:07 μμ »
Αυτές τις μέρες ρήκα λίγο χρόνο και το προχωράω λιγάκι.

Τελείωσα με τα βαψίματα των επιμέρους μπιχλιμπιδίων και πλέον προχώρησα στο presahding οπου δοκίμασα τις δυνατότητες του VEDA αερογράφου που πήρα και ενθουσιάστικά και στο βάψιμο του πρώτου χρώμματος. Stay tuned γιατι μέσα στην εδομάδα θα υπάρξει και συνέχεια..

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #30 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 10:35:56 μμ »
 ::locked:: Μεγειά τον αερογράφο,βγάζει ψιλή δέσμη όντως.

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #31 στις: Ιανουαρίου 27, 2014, 11:20:38 μμ »
Καλή συνέχεια! Ποια χρώματα σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις για την παραλλαγή?

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιανουαρίου 28, 2014, 06:26:15 μμ »
Mετά απο μία σχετική έρευνα σκεύτηκα να ακολουθήσω τις οδηγίες του κίτ σαν βάση και να παίξω λίγο μόνο με τα ποσοστά της ανάμειξης. Επίσης τα  χρώμματα που δίνουν για ανάμειξη οι οδηγίες του κίτ επειδή δεν αναμειγνώονται με τα ακρυλικά της gunze παρα μόνο με τα laqcuer της που δεν εισάγονται χώρια οτι είναι πανάκριβα ακολούθησα την συμβουλή που πήρα στον Καλφάκη και τα αντικατέστησα με το Steel της gunze.

Μία δοκιμαστική ανάμειξη με πινέλο σε άλλη επιφάνεια με ικανοποίησε.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #33 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 12:47:15 μμ »
Μετά απο τρείς μέρες "εργασίας" σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα.

Περιμένω τα σχόλια σας πρίν προχωρήσω.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #34 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 01:48:11 μμ »
Παρα πολυ ομορφο βαψιμο!!! Χαλαλι οι τρεις μερες, το αποτελεσμα αξιζει και με το παραπανω  ::salut:: ::salut:: ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #35 στις: Ιανουαρίου 30, 2014, 11:15:51 μμ »
Πολύ ωραίο βάψιμο! Εγώ θα μετρίαζα λίγο την αντίθεση των χρωμάτων.  ::salut::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Ιανουαρίου 31, 2014, 12:55:38 μμ »
Aφού το γλύτωσα το θάψιμο λοιπόν προχωράω με τα βερνικώματα κλπ.

Και λίγα σχόλια σχετικά με τα χρώμματα/βάψιμο.
Χρησιμοποίησα τα χρώμματα που έδιναν οι οδηγίες του κίτ συγκεκριμένα τα 314,315,317,334 της Gunze εκτός απο τα SMO3 και SMO4 που εκτός απο πανάκριβα (γύρω στα 15 ευρώ το μπουκαλάκι) μου είπαν οτι αναμειγνύονται μόνο με τα αντίστοιχα Lacquer της Gunze που δεν εισάγονται. Αυτά αντικατατάθηκαν με το ακρυλικό "steel" της Gunze συγκεκριμένα το H-15.

Θέλει προσοχή και "μάτι" αφού σε αυτήν την περίπτωση η ανάμειξη 50/50 % που δίνουν οι οδηγίες δεν ισχύει.
Χοντρικά θα έλεγα οτι το 70/30 περίπου είναι το σωστο με το steel να είναι το λιγότερο στην ανάμειξη. Προσωπικά χρησιμοποίησα δύο άδεια μπουκαλάκια απο μπογια μέσα στα οποία έφτιαξα έτοιμο μείγμα το οποίο "έφερα" βάλε/Βγάλε εκεί που ήθελα με το μάτι.

Όσον αφορα τις αποχρώσεις παρατηρώντας αρκετές φωτογραφίες απο Raptor διαπίστωσα οτι τι αεροσκάφος είναι πραγματικά χαμελαίοντας ανάλογα με τον φωτισμό. Αλλού τα χρώμματα της παραλλαγής ξεγωρίζουν ευδιάκριτα και αλλου μοιάζουν σχεδόν με το ίδιο χρώμμα.
Επειδή εν μέρει αυτό το "εφέ" μου βγήκε και με τα χρώμματα που έβαλα (ανάλογα νε την γωνία θέασης και τον φωτισμό) και έμεινα και ικανοποιημένος απο το αποτέλεσμα όον αφορά αυτό που είχα στο μυαλό μου είπα να μην χαλάσω το ωραίο αποτέλεσμα, σημειώτε οτι είναι το πρώτο "ελεύθερο" κανουφλάζ μου μετά απο 25 χρόνια, Μετά απο λίγες μικροδιορθώσεις το άφησα όπως είναι.

Τέλος όσον αφορά την περιβόητη Mεταλλική λάμψη των Raptor. Kαι εδώ λαβίρυνθος.. Αλού είναι προφανής (κυρίως σε φωτό εν πτήσει με συκεκριμένες συνθήκες/γωνία φωτισμού και αλλού (κυρίως σε προσγειωμένα) είναι άφαντη. Διάβασα κάπου και την μαρτυρία ενος ανθρώπου που τα έχει δεί απο κοντά σε airshow και ορκιζότανε οτι τέτοιο πράγμα δεν παρατήρησε.

Σίγουρα κάτι πονηρό έχει η μπογιά των αληθινων μέσα αλλα επειδή εγώ έτσι κιαλλιώς παρκαριμένο θα το φτιάξω και συνειδητοποίησα οτι ιδανική λύση απλά δεν υπάρχει αποφάσισα να μείνω με ότι μεταλλική λάμψη αφήνει το Steel της ανάνειξης δηλαδή απειροελάχιστη. Θα δείξει βέβαια και στο τέλος με το Μάτ βερνίκωμα, πάντως τώρα που το περασα gloss μιά χαρά metallic sheen έχει.

Αυτά τα "ολίγα" για όσους σκεύτονται να το φτιάξουν και οι λύσεις που έδωσα τους φαίνονται στις φωτογραφίες ικανοποιητικές.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #37 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 02:41:58 μμ »
Tέσσερις μήνες μετά επιτέλους τέλος.. Όμολογώ οτι μου ψιλοέβγαλε την ψυχή αλλα τουλάχιστον προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος.
Πολλά θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα άλλα τόσα θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα όπως είχα ήδη δεί σε κάποια εκτρωματκά Raptor υπο κλίμακα στο διαδίκτυο.

Αν μη τι άλλο το αποτέλεσμα είναι χορταστικό και εντυπωσιακό αν και σίγουρα δεν είναι το πιό ακριβές Raptor που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς..

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #38 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 03:05:42 μμ »
Μας αρεσει πολυ!!! Μπραβο!  ::good_job_smilie::

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #39 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 03:13:11 μμ »
Με το μάτ βερνίκι ανακατεύτηκε και ένα ανοικτό γκρί και μερικές σταγόνες steel της Gunze για να μετραστεί η αντιθεση των χρωμμάτων και να πετύχω και μια μετριοπαθή μεταλλική λάμψη στο φινίρισμα γενικά το βάψιμο με αυτόν τον τρόπο ήρθε εκεί που ήθελα.

Έγιναν κάποιες μέτριες παλαιώσεις καθώς προσπάθησα να μην το παρακάνω αν και απο τις φωτό που βλέπω επτά χρόνια μετά την είσοδο σε υπηρεσία τα σημάδια της χρήσης και του χρόνου έχουν κάνει διακριτικά την εμφάνιση τους επάνω στα Raptor

Το μοντέλο αυτό αν και είναι ικανό να αποδώσει ένα πολύ ρεαλιστικό και εντυπωσιακό αρπακτικό δεν θα το σύστηνα με τίποτα σε αρχάριους ή βιαστικούς μοντελιστές. Καί στις δύο περιπτώσεις η ανειπωτη ταλαιπωρία είναι δεδομένη (όπως διαπίστωσα μία δυό φορές που πήγα να βιαστώ τραβώντας τα μαλιά μου) ενώ ο κίνδυνος τσάμα κόπου, εξόδων και εκτρωματικού αποτελέσματος ελοχεύει.

Μεταλαιπώρησε αρκετά με τους Πραύλους Amraam τα ατελείωτα κομματάκια και τις ατελείωτες χαλκομανίες τους στο κλείσιμο της ατράκτου που απατεί υπομονή και ευλάβεια και στο σύστημα προσγείωσης οπου υπάρχουν στιγμές που απαιτούνται δάχτυλα νευροχειύργου και εργαλεία "Τιραμόλα"..

Τέλος καλό όλα καλά πάντως..

Αυτά.

Αποσυνδεδεμένος tony PRO

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Kρήτη
  • models modes!
« Απάντηση #40 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 03:15:41 μμ »
Ξεχωρίζει η δουλειά και η λεπτομέρεια στις κάτω φωλεές, όολες.  ::salut::
Στο πιλοτήριο αν γινόταν να έβαζες και κανένα ανοιχτόχρωμο κουμπί ή σειρά αν γινόταν.
Αλήθεια, ο aim-9x όπως και οι παλαιότεροι, γιατί είχαν κατι 'μάτια'  λίγο πριν την κεφαλή;;; αυτά που είναι σε τέσσερεις δυάδες εννοώ, εξυπηρετούν στην αναζήτηση στόχου ή είναι  κατι άλλο; μάτια κανονικά μου φαίνονται

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 03:25:23 μμ »
Nα σου πώτην αλήθεια δεν γνωρίζω τί είναι αυτές οι τελίτσες. Το κίτ τις έδινε σε χαλκομανίες.

Σας ευχαριστώ παδιά.

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #42 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 10:51:24 μμ »
Συγχαρητήρια φίλε μου πολύ δυνατό αποτέλεσμα.  ::music-smiley-010:: ::danseuse:: ::music-smiley-010:: Όμορφη καθαρή δουλειά,μου άρεσε πολύ.

Εδώ σα να ήθελε λίγο τριψιματάκι (στα πλαινά πάνω απο το αριστερό bay.)

και ίσως να λέπταινες τα χείλη στα πλαϊνά των φτερών γιατί φαίνονται αρκετά χοντρά για τη κλίμακα.

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #43 στις: Φεβρουαρίου 18, 2014, 11:31:22 μμ »
Ωραία δουλειά στο Κορυφαίο Μαχητικό εν υπηρεσία :!:
 ::salut::
The Modelling Sting

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #44 στις: Φεβρουαρίου 19, 2014, 12:33:57 πμ »
Όπως ήδη έχω γράψει τις έχει τις ατέλειες του αλλα σαν σύνολο, τουλάχιστον για εμένα, στέκει αξιοπρεπώς.

Σας ευχαριστώ παιδιά για τις υποδείξεις και τα καλά σας λόγια. ΄Όλα τα σχόλια λαμβάνονται υπόψιν για μελλοντικές κατασκευές!..

Με το συκεκριμένο τελείωσα. Με κούρασε λιγάκι για να πώ την αλήθεια αλα όσο το έβλεπα πώς έβγινε έπαιρνα κουράγιο..

ʼσε που φοβάμαι οτι έτσι και το ξανακουμπήσω θα το καταστρέψω..

Αποσυνδεδεμένος Κατάσκοπος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδίτσα
  • The other Caveman
« Απάντηση #45 στις: Φεβρουαρίου 19, 2014, 10:15:36 πμ »
Ξεχωρίζει η δουλειά και η λεπτομέρεια στις κάτω φωλεές, όολες.  ::salut::
Στο πιλοτήριο αν γινόταν να έβαζες και κανένα ανοιχτόχρωμο κουμπί ή σειρά αν γινόταν.
Αλήθεια, ο aim-9x όπως και οι παλαιότεροι, γιατί είχαν κατι 'μάτια'  λίγο πριν την κεφαλή;;; αυτά που είναι σε τέσσερεις δυάδες εννοώ, εξυπηρετούν στην αναζήτηση στόχου ή είναι  κατι άλλο; μάτια κανονικά μου φαίνονται

Τα "μάτια" πριν την κεφαλή είναι πιθανότατα οι αισθητήρες του πυροσωλήνα προσέγγισης. Όταν ο κροταλίας (sidewinder) βρεθεί αρκετά κοντά στο αεροσκάφος στόχο ο πυροσωλήνας προκαλεί την ανάφλεξη της εκρηκτικής κεφαλής του πυραύλου.

::salut::

Μ. Μπέλλος

Tags: f-22