Καλώς όρισες και καλή αρχή στο χόμπυ! Σου εύχομαι καλές κατασκευές!

Ευχαριστω πολυ φιλε μου, μια απορια ακομα σχετικα με τα χρωματα :
το κουτι εχει μαυρο ,ασημι , καφε και ανοιχτο γκρι
http://www.super-hobby.gr/zdjecia/7/3/4/2422_1_afx55102_1.jpg
το αεροπλανο 90% ειναι ανοιχτο γκρι (σχεδον ασπρο) και μονο μπροστα στην μηχανη το καλυμα ειναι μαυρο , ο ελικας ειναι ασημι .
Η ποσοτητα για να βαψω το 90% του αεροπλανου ειναι μονο ενα δοχειο. Ειναι αρκετο??
Επισης το καφε δεν βλεπω να υπαρχει καπου στο αεροπλανο γιατι το εβαλαν ???
Το μόνο σημείο που βλέπω να έχει καφετί χρώμα στις οδηγίες είναι το προσκέφαλο του πιλότου, ίσως και η στολή του. Τα βάζουν για να τα έχεις μετά υποθέτω, δεν έχω πάρει ποτέ starter set. Το ένα δοχείο είναι υπεραρκετό πιστεύω, θα αραιώσεις και λίγο το χρώμα όταν βάψεις για να μην σου χτίσει. Μην ανησυχείς για το πόσο χρώμα μπαίνει και που σε κάθε μοντέλο, αργότερα θα ψάχνεις ένα συγκεκριμένο χρώμα για κάτι πολύ ψιλές λεπτομέρειες, και μετά θα κάνεις μήνες να ξαναχρησιμοποιήσεις....
Και κατι ακομα :
τα μικρα κομματακια τα βαφω πριν να κοπουν απο το πλαστικο που τα κραταει ή πρωτα κολλαω και φτιαχνω τα βασικα σημεια και μετα τα βαφω?
Πχ τα κοματια στο πιλοτηριο τα βαφω ενα -ενα πρινα να κοπουν ή βαφω ολο μαζι το πιλοτηριο , μετα τους τροχους κτλ?
Ανάλογα το κομμάτι και τη θέση του. Για παράδειγμα, κομμάτια που ενώνονται και σχηματίζουν κάτι μεγαλύτερο, όπως πχ πλαϊνά τοιχώματα πιλοτηρίου, τα κολλάς και μετά τα βάφεις. ʼλλα όπως τροχούς, σκέλη προσγείωσης και χειριστήριο, μπορείς να τα βάψεις μόνα τους πριν τα κολλήσεις.
Γενικά αποφεύγω να βάφω κομμάτια όσο είναι ακόμα στα πλαίσια, γιατί αφ'ενός έχουν ακόμα λίγο φλας και σημάδια από το καλούπι, αφ'ετέρου, όταν τα κόψω θα πρέπει να βάψω και το σημείο που ήταν κολλημένα στα πλαίσια.
Προσωπικά προχωράω το κάθε στάδιο συναρμολόγησης μέχρι του σημείου που βλέπω οτι δεν θα έχω πρόβλημα στο βάψιμο. Πχ απ'ότι βλέπω στο Zero, το πιλοτήριο το φτιάχνεις σε 3 στάδιο, στο πρώτο το κάθισμα, στο δεύτερο το πάτωμα με τον πίνακα ελέγχου, και στο τρίτο ενώνεις τα πρώτα δύο. Εγώ θα συναρμολογούσα το 1 και 2, θα τα έβαφα, και αφού τελείωνα, τότε θα τα ένωνα μεταξύ τους.
Καλή συνέχεια!