Αποστολέας Θέμα: Επιστροφή στα τρένα  (Αναγνώστηκε 9252 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Τσακιρογλου Γιωργος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Επιστροφή στα τρένα
« στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 02:12:06 μμ »
Παιδιά καλησπέρα

Αποφάσισα να κάνω επιτέλους μια εγγραφή στη σελίδα, μιας βλέπω πως στην ενότητα των τρένων υπάρχουν πολλοί μερακλήδες. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τον στατικό μοντελισμό, κυρίως με αυτοκίνητα αλλά χθες σε μια κρίση συγυρίσματος, έπεσα πάνω στο τρενάκι της φωτογραφίας το οποίο μου ξύπνησε ευχάριστες αναμνήσεις.

Να αναφέρω πως είμαι 33 ετών και παρόλο που τα τρενάκια πάντα τα λάτρευα (συνταξιούχος του ΟΣΕ ο πατέρας μου , οπότε το μικρόβιο υπάρχει) σαν νεαρός δεν είχα την οικονομική άνεση να ασχοληθώ διεξοδικά μαζί τους. Συνήθως κάθε Χριστούγεννα ο πατέρας μου, μου αγόραζε ένα τρενάκι, το οποίο ήταν πάντοτε της Lima.

Τα χρόνια απουσίας μου συνοδεύτηκαν από συγκλονιστικές αλλαγές στα τρένα και έτσι από τα φτωχά και ταπεινά Lima, βλέπω πως πλέον έχουμε φτάσει στην εποχή των ψηφιακών, που κάνουν παπάδες. Δεν θα σας κουράσω, όποτε ας καταθέσω τις απορίες μου.

- Η αγαπημένη κλίμακά μου είναι η HO. Ποιες οι διαφορές με την OO?
- Υπάρχει κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει ακόμα τρενάκια της Lima? Ξέρω ζητάω πολλά αλλά είμαι κάπως συναισθηματικά δεμένος μαζί της.
- Ποιοτικά η εταιρία Hornby που βρίσκεται? Ρωτάω γιατί βρίσκω όμορφα τραίνα σε λογικές τιμές. Τα αναλογικά τρένα, δουλεύουν όλα με τον ίδιο μετασχηματιστή? Αν δηλαδή σε μια γραμμή της Lima βάλω κάποια άλλη μηχανή, θα κινείται κανονικά? Μιλάμε πάντα για 12V ετσι?
- Για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, έχω προβεί στην αγορά αρκετών μεταχειρισμένων μηχανών Lima από e-bay, απλά και μόνο για να καλύψω την δίψα που είχα από μικρός. Σταδιακά σκέφτομαι να περάσω στα Roco και στα Maerklin και στην κατασκευή κάποιας μακέτας,  αλλά έχω μια απορία ή για να είμαι πιο σωστός, μια ένσταση. Είναι ιδέα μου ή τα ψηφιακά τρένα είναι κάπως τσιμπημένα από άποψη τιμής? Βέβαια από την άλλη βγάζω το καπέλο στις εταιρίες με το πόσο έχουν προοδέψει (το Thalys της Maerklin είναι μέσα στα πλάνα για μελλοντική αγορά) αλλά οι τιμές πονάνε λίγο.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καθώς και την σελίδα για την φιλοξενία της. Βλέπω πως υπάρχουν πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία θα ξεσκονίσω μόλις βρω ελεύθερο χρόνο.

Με εκτίμηση
Τσακίρογλου Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• "One day the poor will have nothing left to eat but the rich"
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιεύς
  • Η πληροφορία παντού η γνώση πουθενά...
    • http://www.flickr.com/photos/my_layout_jimmyk/3019131088/
Απ: Επιστροφή στα τρένα
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 04:24:29 μμ »
Καλή επάνοδο στον "ορθό" δρόμο του μοντελισμού : τα τραίνα... :D

Θα σας απαντήσω μέσα στο κείμενο της παράθεσης απευθείας στα ερωτήματα για να μην χαθούμε.

Παιδιά καλησπέρα

Αποφάσισα να κάνω επιτέλους μια εγγραφή στη σελίδα, μιας βλέπω πως στην ενότητα των τρένων υπάρχουν πολλοί μερακλήδες. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τον στατικό μοντελισμό, κυρίως με αυτοκίνητα αλλά χθες σε μια κρίση συγυρίσματος, έπεσα πάνω στο τρενάκι της φωτογραφίας το οποίο μου ξύπνησε ευχάριστες αναμνήσεις.

Να αναφέρω πως είμαι 33 ετών και παρόλο που τα τρενάκια πάντα τα λάτρευα (συνταξιούχος του ΟΣΕ ο πατέρας μου , οπότε το μικρόβιο υπάρχει) σαν νεαρός δεν είχα την οικονομική άνεση να ασχοληθώ διεξοδικά μαζί τους. Συνήθως κάθε Χριστούγεννα ο πατέρας μου, μου αγόραζε ένα τρενάκι, το οποίο ήταν πάντοτε της Lima.

Οι περισσότεροι πήγαμε προς την Ιταλική εταιρεία για παρεμφερείς λόγους.

Τα χρόνια απουσίας μου συνοδεύτηκαν από συγκλονιστικές αλλαγές στα τρένα και έτσι από τα φτωχά και ταπεινά Lima, βλέπω πως πλέον έχουμε φτάσει στην εποχή των ψηφιακών, που κάνουν παπάδες. Δεν θα σας κουράσω, όποτε ας καταθέσω τις απορίες μου.

- Η αγαπημένη κλίμακά μου είναι η HO. Ποιες οι διαφορές με την OO? Η ΟΟ είναι η "Εγγλέζικη" κλίμακα του 1:76. Τα τραίνα αυτά μπορούν να "τρέξουν σε γραμμές ΗΟ , διότι τα φορεία τους είναι ΗΟ (1:87) Υπάρχει δηλαδή το παράδοξο το σασί και το αμάξωμα να έχουν άλλη κλίμακα από τα φορεία της μηχανής
- Υπάρχει κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει ακόμα τρενάκια της Lima? Ξέρω ζητάω πολλά αλλά είμαι κάπως συναισθηματικά δεμένος μαζί της. Όλοι οι εναπομείναντες έμποροι ,είναι πιθανόν να έχουν κάποια κομμάτια.Και στο e-bay όμως θα βρείτε υλικό.
- Ποιοτικά η εταιρία Hornby που βρίσκεται? Ρωτάω γιατί βρίσκω όμορφα τραίνα σε λογικές τιμές. Τα αναλογικά τρένα, δουλεύουν όλα με τον ίδιο μετασχηματιστή? Αν δηλαδή σε μια γραμμή της Lima βάλω κάποια άλλη μηχανή, θα κινείται κανονικά? Μιλάμε πάντα για 12V ετσι? Το "Όμορφα τραίνα σε λογικές τιμές" είναι υποκειμενικό , διότι το γούστο και η οικονομική ευμάρεια είναι σχετικά.Δυστυχώς και στα τραίνα -όπως σχεδόν παντού- ισχύει το : ό,τι πληρώσεις παίρνεις...Τέλος τα αναλογικά τραίνα λειτουργούν με την ίδια τάση (από 4 μέχρι 18-20 βόλτ)
- Για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, έχω προβεί στην αγορά αρκετών μεταχειρισμένων μηχανών Lima από e-bay, απλά και μόνο για να καλύψω την δίψα που είχα από μικρός. Σταδιακά σκέφτομαι να περάσω στα Roco και στα Maerklin και στην κατασκευή κάποιας μακέτας,  αλλά έχω μια απορία ή για να είμαι πιο σωστός, μια ένσταση. Είναι ιδέα μου ή τα ψηφιακά τρένα είναι κάπως τσιμπημένα από άποψη τιμής? Βέβαια από την άλλη βγάζω το καπέλο στις εταιρίες με το πόσο έχουν προοδέψει (το Thalys της Maerklin είναι μέσα στα πλάνα για μελλοντική αγορά) αλλά οι τιμές πονάνε λίγο.
Εάν δεν έχετε κληρονομήσει rolling stock και γραμμές από κάποιον τρίτο , θα σας συμβούλευα να μείνετε μακριά από το τρίγραμμο της Maerklin ακόμα κι' αν σας το δώσουν τσάμπα.Θα μείνετε "δέσμιος" ενός τραγικού "λάθους" . Όσον αφορά στο άλλο σκέλος της ερωτήσεώς σας, θεωρώ ,ότι τα τελευταία χρόνια οι τιμές τιμοκαταλόγου των εταιρειών έχουν σταδιακά αυξηθεί,παρόλο που με τη μεταφορά της παραγωγής σε άλλες χώρες με χαμηλότερο εργατικό κόστος , μας έχουν δώσει και κάποιες φθηνότερες επιλογές. Πολλές φορές βεβαίως  η τιμή δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένη με το κόστος αλλά και με το "positioning" την ταξική δηλαδή τοποθέτηση που θέλει να έχει μία εταιρεία σε μία αγορά.Είναι συχνό φαινόμενο , ακριβά μοντέλλα, να πωλούνται σε προσφορές 30% και 40% φθηνότερα μετά από δύο χρόνια, δείγμα ότι όλο το"σύστημα" είχε τα "περιθώρια"...

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καθώς και την σελίδα για την φιλοξενία της. Βλέπω πως υπάρχουν πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία θα ξεσκονίσω μόλις βρω ελεύθερο χρόνο.

Με εκτίμηση
Τσακίρογλου Γιώργος

Να είστε καλά και να μπορείτε να βρίσκετε τον χρόνο να μοντελάρετε

(Image removed from quote.)

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 04:34:06 μμ »
Καλώς ήρθες! Επίσης πέρα από αυτά που αναφέρει ο Δημήτρης, αν θες να ανεβάσεις εικόνα στο forum, χρησιμοποίησε τον uploader του forum. Το link που έχεις παραθέσει προέρχεται απευθείας από τον υπολογιστή σου. ;)

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2013, 04:52:32 μμ »
Ευχαριστω παρα πολυ για το καλωσορισμα παιδια
Θα τα λεμε συχνα, μερακι και διαθεση απο μερους μου υπαρχει και οπως βλεπω οι αποριες μου ειναι πολλες.
Θα τα λυσουμε ολα σιγα σιγα

Ελιπζω να βγαλω και ακρη με τις φωτογραφιες

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 10:12:57 πμ »
... αν θες να ανεβάσεις εικόνα στο forum, χρησιμοποίησε τον uploader του forum...

Λιγη βοηθεια παρακαλω?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 12:22:09 μμ »
Ευχαριστω παρα πολυ για την βοηθεια

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2013, 03:03:55 μμ »
Παιδιά καλησπέρα

- Η αγαπημένη κλίμακά μου είναι η HO. Ποιες οι διαφορές με την OO?
- Υπάρχει κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει ακόμα τρενάκια της Lima? Ξέρω ζητάω πολλά αλλά είμαι κάπως συναισθηματικά δεμένος μαζί της.
- Ποιοτικά η εταιρία Hornby που βρίσκεται? Ρωτάω γιατί βρίσκω όμορφα τραίνα σε λογικές τιμές. Τα αναλογικά τρένα, δουλεύουν όλα με τον ίδιο μετασχηματιστή? Αν δηλαδή σε μια γραμμή της Lima βάλω κάποια άλλη μηχανή, θα κινείται κανονικά? Μιλάμε πάντα για 12V ετσι?

Με εκτίμηση
Τσακίρογλου Γιώργος

(Image removed from quote.)

Στις περισσοτερες ερωτησεις σου απαντησε ο Jimmyk.
Θα συμπληρωσω στην επιλογη ψηφιακου- αναλογικου.
Εφοσον φτιαξεις μακετα πιστευω το ψηφιακο ειναι απαραιτητο. Και αυτο για να μπορεις να εχεις περισσοτερες απο μια μηχανη πανω στη μακετα χωρις να χρειαζετε να βγαζεις καποια για να τρεξεις αλλη.Οι δυνατοτητες οπως αναφερεις σαφως ειναι πιο πολλες.
Απο θεμα κοστους, εκτος απο την περιπτωση αρκετα παλιου τροχαιου υλικου που για να γινει ψηφιακο ισως ειναι πολυπλοκο και ασυμφορο, σημερα ολες οι αναλογικες μηχανες μετατρεπονται σε ψηφιακες πανευκολα με κοστος περιπου 30 ευρω.
Συστυνω να σκεφτεις καλα πριν προβεις σε αγορες παλιων μηχανων, καθως θα σε περιορισουν αν αργοτερα σκεφτεις να μεταβεις σε ψηφιακο.

Να συμπληρωσω οτι εγω προτεινω DCC και οχι Μarklin κυριως για λογους περισσοτερης ελευθεριας στη επιλογη τροχαιου και σε καλυτερες τιμες.

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2013, 04:30:42 μμ »
Καλως επεστρεψες στο υπεροχο χομπυ του τρενομοντελισμου Γιωργο. Στα ερωτηματα σου απαντησε ο jimmy κ επεισης συστηνω dcc. Εγω προσωπικα οπως κ πολυ ακομη προτιμαω roco κυριως κ acme k ls .Επισης για μηχανες fleischmann k trix. Επισης με το dcc εχεις τεραστια ποικιλια κ πολλες ακομη σοβαρες εταιριες με πολυ καλα κ ποιοτικα μοντελα για να διαλεξεις κ καλυτερς τιμες. Ριξε μια καλη μελετη στο φορουμ κ αρκετες αποριες που πιθανον θα εχεις θα βρεις απαντησεις. Για οτι αλλο εδω ειμαστε. καλη μελετη κ καλη επιστροφη.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 22, 2013, 04:19:01 μμ »
Ειπα ο φουκαρας να επαναλθω στο αγαπημενο χομπι αλλα ολα μου πηγαν στραβα. Δεν πειραζει συνεχιζουμε.
Παιδια εχω μια απορια. Για να ειμαι ακριβης εχω πολλες αλλα ας τις παρουμε με τη σειρα. Η εταιρια Athearn τι λεει? Εχω μια μανια με τις μεγαλες, diesel, βαριες αμερικανικες μηχανες και βλεπω πως εχει πολλες στον καταλογο της. Santa Fe, Union Pacific κλπ κλπ. Επισης τις βρισκω στο ebay σε αρκετα καλες τιμες. Αξιζουν τα λεφτα τους?

Περα απο αυτο, τα Χριστουγεννα σκεφτομαι να κανω ενα δωρακι στον εαυτο μου και σκεφτομαι για ενα ψηφιακο σετ της Roco. Βλεπω πως πολλοι τα προτιματε και απο καπου πρεπει να γινει η αρχη. Και εδω προκυπτει μια ακομα απορια. Στις ιδιες γραμμες θα μπορω να βαλω μια ψηφιακη μηχανη αλλης εταιριας? Συγνωμη αν οι ερωτησεις μου ακουγονται αστειες, αλλα η ψηφιακη εποχη με εχει πιασει απολυτως αδιαβαστο

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αγία Παρασκευή
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 12:39:47 πμ »
Καταρχήν σου εύχομαι καλή αρχή και να συνεχίσεις την προσπάθεια που ξεκίνησες παρά τις ατυχίες.  :wink:

Για να σε βοηθήσω στο 2ο κομμάτι της ερώτησης σου νομίζω ότι ένα starter set της Roco είναι μια καλή επιλογή για να ξεκινήσεις. Υπάρχουν αρκετά σετ αλλά πρέπει να σκεφτείς τι τύπο θες, εποχή κλπ. Όμως να έχεις υπόψη σου ότι μέσα έχει τις geoline γραμμές τις οποίες ή θα τις κρατήσεις και θα συνεχίσεις με αυτές απο δω και πέρα αν δεν έχεις πάρει άλλες ή θα τις αφήσεις στην άκρη.

Φυσικά και μπορείς να βάλεις και άλλων εταιριών μηχανές και αυτή είναι η διαφορά του δίγραμμου συστήματος με αυτό της Marklin.

Καλή συνέχεια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 01:04:37 πμ »
Η εταιρια Athearn τι λεει? Εχω μια μανια με τις μεγαλες, diesel, βαριες αμερικανικες μηχανες και βλεπω πως εχει πολλες στον καταλογο της. Santa Fe, Union Pacific κλπ κλπ. Επισης τις βρισκω στο ebay σε αρκετα καλες τιμες. Αξιζουν τα λεφτα τους?

Δεν είναι κακές αλλά σίγουρα το "φθηνό και το καλό" δεν συμβαδίζουν.

Περα απο αυτο, τα Χριστουγεννα σκεφτομαι να κανω ενα δωρακι στον εαυτο μου και σκεφτομαι για ενα ψηφιακο σετ της Roco. Βλεπω πως πολλοι τα προτιματε και απο καπου πρεπει να γινει η αρχη. Και εδω προκυπτει μια ακομα απορια. Στις ιδιες γραμμες θα μπορω να βαλω μια ψηφιακη μηχανη αλλης εταιριας? Συγνωμη αν οι ερωτησεις μου ακουγονται αστειες, αλλα η ψηφιακη εποχη με εχει πιασει απολυτως αδιαβαστο

Βεβαίως.Κάθε μηχανή θα μπορεί να τρέξει στις γραμμές του starter .Απλώς θα χρειάζεται αποκωδικοποιητής, ώστε να "δει" το σύστημα την μηχανή ως διεύθυνση. Μπορεί να έχει τον αποκωδικοποιητή η μηχανή ήδη μέσα, μπορεί να έχει τις αναμονές για αποκωδικοποιητή (και να πρέπει να αγοράσεις εσύ έναν του εμπορίου) ή μπορεί να είναι μία μηχανή DC παλαιάς τεχνολογίας -χωρίς αναμονές -η οποία μπορεί να μετατραπεί.

Για τις γραμμές που αναφέρει ο φίλος ο ΚΟΜΟ πριν, να σου πω ότι μπορείς να τις "γδύσεις" από το πλαστικό σκύρο και να κάνεις πολλούς συνδυασμούς με γραμμές άλλων εταιρειών.

Να είσαι καλά!

Jimmy.k

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 01:59:16 πμ »
Δημήτρη δυστυχως τις geoline δε γινεται να τις γδύσεις. Έιχα προσπαθήσει χωρίς επιτυχία βασιζόμενος σε αντιστοιχο βιντεο για τις marklin αλλα σχεδόν καταστράφηκε η γραμμη.
Βέβαια δεν το λέω και με απολυτη σιγουριά γιατί το είχα επιχειρήσει στην αρχη όντας πολύ άπειρος  (οχι ότι τώρα έχω καμιά σπουδαία εμπειρία αλλα λέμε τώρα  :D)

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 07:21:59 πμ »
Ειπα ο φουκαρας να επαναλθω στο αγαπημενο χομπι αλλα ολα μου πηγαν στραβα. Δεν πειραζει συνεχιζουμε.
Παιδια εχω μια απορια. Για να ειμαι ακριβης εχω πολλες αλλα ας τις παρουμε με τη σειρα. Η εταιρια Athearn τι λεει? Εχω μια μανια με τις μεγαλες, diesel, βαριες αμερικανικες μηχανες και βλεπω πως εχει πολλες στον καταλογο της. Santa Fe, Union Pacific κλπ κλπ. Επισης τις βρισκω στο ebay σε αρκετα καλες τιμες. Αξιζουν τα λεφτα τους?

Μια χαρα ειναι η Athearn. Θεωρητε απο τις καλες του χωρου και οι Αμερικανοι την εχουν σε μεγαλη υποληψη.Γενικα εχε υποψη σου οτι οι η μηχανες στην αμερικη ειναι παμθηνες σε σχεση με την ευρωπη χωρις αυτο να σημαινει κατι κακο. Οι τιμες για σχεδον ολες τις εταιριες χωρις ψηφιακο κυμαινονται στα 70-100 ευρω και με ηχο στα γυρω στα 140-170 ευρω + μεταφορικα.

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 09:23:08 πμ »
Οντως η διαφορα αγορας μηχανης απο Αμερικη σε σχεση με Ευρωπη και ειδικα με Αγγλια, βλεπω πως ειναι αρκετα μεγαλες. Ηδη προχωρησα στην πρωτη παραγγελια και συγκεκριμενα στην G6148 BNSF SD75I DIESEL LOCOMOTIVE της Athearn. Η τιμη ειναι στα 110 ευρω + 15 τα μεταφορικα (εννοειται καινουργια) . Το θεμα ειναι πως για να μπορω να κρινω -σεβομενος παντα τις γνωμες σας- θα πρεπει να δω και εγω ο ιδιος με τα ματια μου και να καταληξω που θα κινηθω απο κοστολογιακη σκοπια.

Παντως σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες-οδηγιες σας

Αποσυνδεδεμένος JIMMY.K

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 10:11:45 πμ »
Δημήτρη δυστυχως τις geoline δε γινεται να τις γδύσεις. Έιχα προσπαθήσει χωρίς επιτυχία βασιζόμενος σε αντιστοιχο βιντεο για τις marklin αλλα σχεδόν καταστράφηκε η γραμμη.
Βέβαια δεν το λέω και με απολυτη σιγουριά γιατί το είχα επιχειρήσει στην αρχη όντας πολύ άπειρος  (οχι ότι τώρα έχω καμιά σπουδαία εμπειρία αλλα λέμε τώρα  :D)

Σίγουρα γδύνονται -διότι το έχω κάνει- .Αυτές που δεν μπορείς να τις αλλάξεις είναι οι Trix με το πλαστικό υπόστρωμα.

Αποσυνδεδεμένος KoMo

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 06:53:26 μμ »
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν παλαιότερες που γίνεται και στις πιο καινουρίες όχι;
Γιατί σε αυτές που έχω οι τραβέρσες είναι πολύ λεπτές και κολλημένες πάνω στο σκύρο και μου φαίνεται πολύ δύσκολο να βγουν χωρίς να χαλάσουν.

Αποσυνδεδεμένος kdapab

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 23, 2013, 10:25:21 μμ »

Aν αποφασίσεις να πάρεις αμερικάνικες μηχανές, κι επειδή έχουν κοντά νύχια οι τροχοί τους, καλό θα ήταν οι γραμμές που θα τις τρέξεις να είναι code 83, για να μην έχεις προβλήματα εκτροχιασμών στα κλειδιά ( π.χ. της Piko).  Πληροφοριακά οι περισσότερες εταιρείες παράγουν γραμμές code 100. Υπάρχουν και οι code 75 που είναι οι ρεαλιστικότερες στην κλίμακα. Oι lima (nickel silver) ήταν κατοστάρες. Για μένα οι καλύτερες γραμμές είναι της Peco.

Αποσυνδεδεμένος Railway

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 07:40:33 πμ »
Οντως η διαφορα αγορας μηχανης απο Αμερικη σε σχεση με Ευρωπη και ειδικα με Αγγλια, βλεπω πως ειναι αρκετα μεγαλες. Ηδη προχωρησα στην πρωτη παραγγελια και συγκεκριμενα στην G6148 BNSF SD75I DIESEL LOCOMOTIVE της Athearn. Η τιμη ειναι στα 110 ευρω + 15 τα μεταφορικα (εννοειται καινουργια) . Το θεμα ειναι πως για να μπορω να κρινω -σεβομενος παντα τις γνωμες σας- θα πρεπει να δω και εγω ο ιδιος με τα ματια μου και να καταληξω που θα κινηθω απο κοστολογιακη σκοπια.

Παντως σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες-οδηγιες σας

Απο που την παραγγειλες αν επιτρεπετε;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 25, 2013, 10:20:40 πμ »
Απο ενα μαγαζι στο Sheffield την πηρα, rails λεγεται.
Το καλο ειναι πως δεχθηκε παζαρια οποτε μπορεσα και εριξα την τιμη.
Θα ανεβασω fotos μολις παραλαβω

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 03, 2014, 08:45:49 μμ »
Λοιπον επιστροφη μετα απο καιρο.
Δυστυχως εχω θεμα χωρου οποτε βαδιζω πολυ πολυ αργα (εχω και την γκρινια της γυναικας μου) και προσεκτικα.
Τον καιρο που περασε, τον δαπανησα σε μελετη, αναζητηση στο διαδικτυο και -το ευχαριστο της υποθεσης- σε αγορες.
Στην παρουσα φαση πειραματιζομαι με συνδεσμολογια και εχω μια απορια.
Υπαρχει καποιο λογισμικο που να με βοηθαει να ''χτισω'' ενα σχεδιο, το οποιο να μπορω να το εχω στον υπολογιστη μου?

Παντως εχω παθει πλακα με την ποιοτητα κατασκευης των νεων τραινων και τις λεπτομεριες τους και πραγματικα νιωθω πολυ χαρουμενος. Φωτα, ηχοι, καπνοι, αισθανομαι σαν να ανακαλυπτω εναν νεο -σχετικα ακριβουτσικο- μικροκοσμο. Τα πολλα Lima που κατεχω θα μεινουν στο ντουλαπι και θα περασουν στα χερια του διαδοχου μου, οταν φτασει στην επιθυμητη ηλικια

Αποσυνδεδεμένος mits1977

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Μελισσια Αττικης
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 11:40:45 πμ »
για δοκιμασε εδω.
https://kickass.so/wintrack-3d-v8-0-2eng-lanpackita-rar-rar-t978203.html
ειναι ενα παλιο προγραμμα, αλλα νομιζω οτι θα σε βοηθησει. ειναι και free.

Αποσυνδεδεμένος angkouf

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 04, 2014, 04:58:36 μμ »
η και αυτο
anyrail και αυτο free και πολυ καλο

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #23 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 06:40:55 μμ »
Εχω επισης μια ακομα απορια (τι πρωτοτυπο...)
Οι μηχανες της maerklin γιατι εχουν αυτο το πεδιλο απο κατω? Επισης το γεγονος πως οι γραμμες της ειναι 3γραμμες, δεν ειναι καπως δεσμευτικο?

Αποσυνδεδεμένος ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 01, 2015, 07:00:16 μμ »
Καλησπερα κ χρονια πολλα. το πεδιλο ειναι για να παιρνει ρευμα απο τη τριτη γραμμη που αναφερεις. Στο διγραμμο dc η καθε ραγα εχει κ απο εναν πολο. Στις marklin οι 2 ραγες εχουν τον ιδιο πολο κ τα καρφακια στη μεση τον αλλον πολο . Εκει το ρευμα ειναι ac. ΠΡΟΣΕΞΕ. Οι μηχανες τις marklin δε μπορουν να τρεξουν σε αλλο συστημα αρα ειναι δεσμευτικο. Επισης υπαρχουν κ αλλες εταιριες που βγαζουν μηχανες για το συστημα marklin. οχι ομως ολη τη γκαμα συν οτι ειναι κ πιο ακριβες. μετατροπη μηχανης απο dc σε ac ξεχνα απο οικονομικης αποψης. προταση μου ειναι να ασχοληθεις με dc το διγραμμο δηλαδη. τεραστια ποικιλια σε τροχαιο υλικο κ εταιριες .

Tags: