Παιδιά καλησπέρα
Αποφάσισα να κάνω επιτέλους μια εγγραφή στη σελίδα, μιας βλέπω πως στην ενότητα των τρένων υπάρχουν πολλοί μερακλήδες. Ασχολούμαι αρκετά χρόνια με τον στατικό μοντελισμό, κυρίως με αυτοκίνητα αλλά χθες σε μια κρίση συγυρίσματος, έπεσα πάνω στο τρενάκι της φωτογραφίας το οποίο μου ξύπνησε ευχάριστες αναμνήσεις.
Να αναφέρω πως είμαι 33 ετών και παρόλο που τα τρενάκια πάντα τα λάτρευα (συνταξιούχος του ΟΣΕ ο πατέρας μου , οπότε το μικρόβιο υπάρχει) σαν νεαρός δεν είχα την οικονομική άνεση να ασχοληθώ διεξοδικά μαζί τους. Συνήθως κάθε Χριστούγεννα ο πατέρας μου, μου αγόραζε ένα τρενάκι, το οποίο ήταν πάντοτε της Lima.
Τα χρόνια απουσίας μου συνοδεύτηκαν από συγκλονιστικές αλλαγές στα τρένα και έτσι από τα φτωχά και ταπεινά Lima, βλέπω πως πλέον έχουμε φτάσει στην εποχή των ψηφιακών, που κάνουν παπάδες. Δεν θα σας κουράσω, όποτε ας καταθέσω τις απορίες μου.
- Η αγαπημένη κλίμακά μου είναι η HO. Ποιες οι διαφορές με την OO?
- Υπάρχει κανένα μαγαζί στην Αθήνα που να έχει ακόμα τρενάκια της Lima? Ξέρω ζητάω πολλά αλλά είμαι κάπως συναισθηματικά δεμένος μαζί της.
- Ποιοτικά η εταιρία Hornby που βρίσκεται? Ρωτάω γιατί βρίσκω όμορφα τραίνα σε λογικές τιμές. Τα αναλογικά τρένα, δουλεύουν όλα με τον ίδιο μετασχηματιστή? Αν δηλαδή σε μια γραμμή της Lima βάλω κάποια άλλη μηχανή, θα κινείται κανονικά? Μιλάμε πάντα για 12V ετσι?
- Για καθαρά συναισθηματικούς λόγους, έχω προβεί στην αγορά αρκετών μεταχειρισμένων μηχανών Lima από e-bay, απλά και μόνο για να καλύψω την δίψα που είχα από μικρός. Σταδιακά σκέφτομαι να περάσω στα Roco και στα Maerklin και στην κατασκευή κάποιας μακέτας, αλλά έχω μια απορία ή για να είμαι πιο σωστός, μια ένσταση. Είναι ιδέα μου ή τα ψηφιακά τρένα είναι κάπως τσιμπημένα από άποψη τιμής? Βέβαια από την άλλη βγάζω το καπέλο στις εταιρίες με το πόσο έχουν προοδέψει (το Thalys της Maerklin είναι μέσα στα πλάνα για μελλοντική αγορά) αλλά οι τιμές πονάνε λίγο.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας καθώς και την σελίδα για την φιλοξενία της. Βλέπω πως υπάρχουν πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα, τα οποία θα ξεσκονίσω μόλις βρω ελεύθερο χρόνο.
Με εκτίμηση
Τσακίρογλου Γιώργος