Αποστολέας Θέμα: Μία πρόταση  (Αναγνώστηκε 5309 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Μία πρόταση
« στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 08:27:33 μμ »
Επειδή όντως πολλές φορές γίνονται οι ίδιες και οι ίδιες ερωτήσεις, πιστεύεται πως μερικά σαν το παρακάτω (η "επίσημη" ονομασία τους είναι διαγράμματα ροής, flow charts) θα βοηθούσαν αν έμπαιναν σα μπούσουλας για νέους και μη μοντελιστες;

Click to see the original size.

Και τώρα μπορείτε να αρχίσετε να γελάτε...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
Απ: Μία πρόταση
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 08:32:05 μμ »
καλή ιδέα
ποιος θα τα φτιάξει όμως ....

Spoiler (hover to show)

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 08:43:31 μμ »
Γιώργο σε γουστάρω ,(με τη σωστή έννοια) :mrgreen:τώρα αρχίζω να καταλαβαίνω το τετράγωνο μυαλό σου ,κάπως έτσι θα είναι όλα εκεί μέσα ε;Ντανιασμένα και στοιχισμένα ...ωραίος φίλε!!! ::salut::

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 08:50:23 μμ »
Τέλεια ιδέα Γιώργο... (αλλά από σχέδιο είσαι... άστα να πάνε...)
Μέχρι και βιβλίο τυπώνεις με τέτοια...!!!
Από "Plastic Modeling for Dummies"... μέχρι πιο σοβαρό.  Αχ και να είχα το κεφάλαιο... Αλλά ποιος θα το αγόραζε;!
Ε... μην παρεξηγηθώ... Πιστεύω ότι οι περισσότεροι ξέρετε αυτή τη σειρά βιβλίων ... For Dummies που διαπραγματεύονται τα πάντα.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 08:55:48 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 09:08:43 μμ »
ας μου επιτραπεί -με μια δόση χιούμορ- η δική μου πρόταση για να βελτιωθεί κάποιος σα μοντελιστής, καλά και άγια τα φόρουμ, μπράβο σε όλους που προσπαθούνε να μεταδώσουν γνώσεις,  αλλά αν δεν "παλουκωθείς" αμέτρητες   ώρες  σε  αυτό:

να τρυπήσεις δάχτυλο με τον κόφτη, να χαλάσεις μοντέλα, να φας αναθυμιάσεις απο κόλα και ντουμάνια χρώμα, κλπκλπ,μοντελιστής καλός δε γίνεσαι, που να σε δέρνουν δέκα γκοτόνγκ :lol:  (πλάκα κάνω, οκ?) ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος Βαγγέλης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χαλάνδρι
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 09:25:09 μμ »
Μου αρέσει η πρόταση του Γιώργου   ::salut::
Βαγγέλης

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 12:09:44 πμ »
Ωραιες οι γραμουλες και τα κουτακια αλλα αναμεσα σε καθε κουτακι χωρανε 100 παρερμηνιες, 1000 ερωτησεις και 1.000.000 ματσολιες! :wink:

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 12:02:52 μμ »
Ωραιες οι γραμουλες και τα κουτακια αλλα αναμεσα σε καθε κουτακι χωρανε 100 παρερμηνιες, 1000 ερωτησεις και 1.000.000 ματσολιες! :wink:
Αρα λοιπόν καλά τα κατάφερα, 1011 συνδιασμοί σε ένα flow chart μισής ώρας, δεν είναι και λίγο! Εκ των πραγμάτων λοιπόν είναι αδύνατο να αποτυπωθεί η διαδικασία στο χαρτί, ακριβώς λόγω πολυπλοκότητας... κρίμα, είχα πιο απλή εικόνα στο μυαλό μου... τέλος πάντων, δεν είμαι και ο πολύ ψαγμένος μοντελιστής, το αντίθετο θα έλεγα.

Ως εκ τούτου, κλειδώστε το!

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 12:37:35 μμ »
Γιώργο ,παρέθεσες ένα πινακάκι που σε  κάποιον θα του φανεί χρήσιμο και θα του λύσει τα χέρια .Σε άλλον θα του δημιουργήσει χίλιες δυο απορίες .
Και στις δυο περιπτώσεις εξυπηρετεί το σκοπό του ,στην πρώτη να καταλάβεις μερικά πράγματα και στη δεύτερη να το ψάξεις και άλλο....Νομίζω οτι έτσι και αλλιώς είναι πολύ χρήσιμο και σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!Σε τέτοια θέματα η κουβέντα δε σταματάει ποτέ ,πράγμα που γιάυτό υπάρχει το φόρουμ!!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 02:07:25 μμ »
Πάντως αν η πολυπλοκότητα είναι τέτοια, τοτε αρχίζω και καταλαβαίνω τον κόσμο που συνεχώς ρωτάει, εδώ μιλάμε για χάος, αντε τώρα ο νέος μοντελιστής να βγάλει άκρη. Ή μήπως το έχουμε κάνει χάος; Ή μήπως τελικά ΔΕΝ είναι χάος;

Δεν ξέρω, έχω δει τα απίστευτα πολύπλοκα σε flow chart, το οτι δε θα μπορεί να μπει ένα wash ειλικρινά δεν το φανταζόμουν. Θα κάνω άλλη μία προσπάθεια αλλά και πάλι το μοντελιστικό μου IQ είναι χαμηλό (όχι πως το άλλο δεν είναι...) και μπορεί να χάνω πολλά στάδια. Τέλος πάντων, μία πρόταση ήταν για να βοηθηθούν οι νεότεροι, δεν τα περίμενα τόσο ζόρικα τα πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 02:33:45 μμ »
Mπορει Γιωργο να μπει το wash σε ενα πινακακι οπως μπορει να μπει και μια συνταγη για μουσακα! Οπως ομως και ο μουσκακας εχει πολλες μεταβλητες (ποιοτητα και ιδιωτητες υλικων,εμπειρια μαγειρα,εξοπλισμος κουζινας) ετσι εχει και το wash αλλα και καθε αλλη μοντελοεργασια.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Ignorantia juris non excusat.
  • Διαχειριστής
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Athens-Downtown
    • MC Hellenic Modelling Community
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 02:36:48 μμ »
Συμφωνώντας με το Θεοδώρα πιο πανω θα συμπλήρωνα οτι το μεγαλύτερο μπέρδεμα το κάνουμε εμεις οι ιδιοι οταν το αναλύουμε και το ψάχνουμε παντα σε θεωρητικό επίπεδο.

Ο καθένας εχει βρει ενα δικο του τρόπο και τεχνική μετα απο άπειρες προσπάθειες και αρκετα μοντέλα "κατεστραμμένα". Το να θελει κάποιος που μολις μπαίνει στο Hobby να μαθει το καλύτερο η το σίγουρο τροπο για να πετύχει στο βαψιμο/φθορες/χαλκομανιες κλπ χωρίς να εχει βαλει χρώμα στο αερογραφο η χωρις να εχει κανει εστω και μια προσπάθεια ... εεε κατα την προσωπική μου αποψη μου θυμίζει το "Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει".

στο πρωτο μου μοντέλο προσπάθησα να αραιώσω το χρώμα που εδινε μεσα το μοντέλο με white-spirit... ελα που ηταν ακρυλικά ...  αλλα το έβαψα και ακομα καπου ειναι 
μεχρι θα μάθω οτι ο αερογραφος για να βγάλει χρωμα πρέπει να το πας και πισω την σκανδάλη.. οχι μονο κατω... ειχα χαλάσει δυο φιαλες και ενα μπουκαλάκι humbrol... και οταν τυχαία πηγε το δάχτυλο πισω... εκανα και ενα ωραίο graffiti splash sto τοιχο... και αλλα συμβάντα τετοια, αλλα πιστεύω οτι με αυτα χτίζεις την γνώση και οχι απο απαντήσεις απο αλλους που ο καθενας εχει το δικο το τροπο σκέψης και εργασίας..

κλείνοντας ... καλο ειναι να ρωτάμε και να ξαναρωτάμε αλλα με δεδομένο οτι δεν ειναι ενα hobby που 1+1=2 ... ενα μεγάλο μερος ειναι απο Trial and error. Ας χαλάσουμε και ενα κιτ ... υπάρχουν τοσα εκει εξω που κοστίζουν ελάχιστα. Ας εφαρμόσουμε μονο τα βασικά στο πρώτο μοντέλο... στο δεύτερο ας κάνουμε και ενα wash και στο τριτο θα κάνουμε τις φθορες...

στο θεμα μας τωρα .. ωραίο το flow, δίνει τουλάχιστον το βασικό σκεπτικό... τωρα εαν κάποιος θελει να δει τι θα γίνει εαν αυτο και το αλλο...σε συνδυασμό με το παραδίπλα ... εεε ας το δοκιμάσει να δει τι θα γινει ... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 02:46:04 μμ »
...εμ κάποιοι σε λίγο θα ρωτάνε και το να λόλα ένα μήλο πώς προφέρεται..έλεος δηλ. αν κάποιος έχει στοιχειώδες iq τέτοιοι πίνακες είναι υπέρ αρκετοί για κάποιον στο να μπει στο νόημα του τί πρέπει να γίνει και πότε...Εξηγείται κάτι από κάποιον και 3-4 ποστς μετά ρωτάει κάποιος αυτό που εξηγήθηκε πιο πριν, επειδή απλά δεν μπαίνει στον κόπο να διαβάσει τί γράφτηκε, οι περισσότεροι επειδή απλά θέλουν μασημένη τροφή, και είναι τεμπέληδες, αυτό με τους πίνακες πρέπει να τους λύσει το μεγαλύτερο κομμάτι αποριών, αν όχι τότε πάμε στο βήμα 1  ::glossa:: (χρησιμοποιώ τη γλώσσα του πίνακα), χαμηλό iq, για ένα χόμπι που χρειάζεται σχετικά ψιλό..
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος arian

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 03:04:01 μμ »
Πάρα πολύ καλή ιδέα και πολύ χρήσιμο πινακάκι! ::thumbleft:: ::good_job_smilie:: Εμένα μου έλυσε αρκετές απορίες πάντως! ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie:: ::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος galant

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα - Μαρούσι
  • Γαλενιανός Αντώνης
    • ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΣ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 03:18:17 μμ »
Πάντως, επειδή ως αρχάριος σχετικά, πάντα με ενδιαφέρει οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει, εγώ αν θέλετε μπορώ να ανα λάβω το εικαστικό μέρος.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 03:35:25 μμ »
Εγώ αυτό που παρατηρώ είναι... Μην τολμήσει κανείς και ανακατέψει τα νερά της λίμνης γιατί θα τον φαν οι πάπιες!
Δεν είναι όλα τόσο πολύπλοκα όσο θέλουμε να τα κάνουμε.  Και τέτοια πινακάκια ή μπούσουλες βοηθάνε πολύ αυτόν που θέλει να ασχοληθεί πρώτη φορά ή από καθέναν που τα θεωρεί χρήσιμα.  Αν κάποιος δεν τα θεωρεί χρήσιμα απλά τα αγνοεί.
Γιατί δηλαδή θα πρέπει κάθε φορά να απορρίπτουμε μια ιδέα επειδή 1-2 άτομα εξέφρασαν κάποιες αντιρρήσεις;
Αν κάποιος θεωρεί ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα ας το κάνει.
Όσον αφορά ποσοστά διαλυτικού, είδη χρωμάτων κλπ κλπ, είναι απολύτως λογικό.  Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, είναι να δοθεί μια βασική δοκιμασμένη (από τους περισσότερους) αρχή.  Το αν κάποιος θα την ακολουθήσει ή θα την αλλάξει ή βελτιώσει στον δρόμο είναι άλλο θέμα νομίζω.  Μια ένδειξη δίνουν τέτοιες οδηγίες, δεν είναι και νόμος του κράτους...
Just my 2 (virtual) cents...

Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 03:40:54 μμ »
παιδια.. επειδή παει να στραβώσει το θεμα .... να ξεκαθαρισουμε κατι . οποίος θελει φτιάχνει οτι θέλει και το ανεβάζει κάπου να το δουν οι άλλοι.

ουτε πιστοποιήσεις κανουμε σαν MC .. ουτε εγκρίνουμε και δίνουμε το ΟΚ για να φτιαχτεί ...  ουτε βάζουμε στάμπα έλεγχου ποιότητας.

και να κατεβάσουμε το readiness level μερικα clicks πιο κατω  ... γιατι ακόμα ζέστη κανει.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 04:53:17 μμ »
Τι εχουν τα ερμα και στραβωνουν;
Μια χαρα το σχεδιακι, σιγουρα εχω αποριες αλλα για να πω την αληθεια δεν τολμω να ρωτησω γιατι καποιος θα μου πει οτι υπαρχει ηδη στο φορουμ.
.

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 05:05:48 μμ »
Τι εχουν τα ερμα και στραβώνουν;
Μια χαρα το σχεδιακι, σίγουρα εχω αποριες αλλα για να πω την αληθεια δεν τολμω να ρωτησω γιατι καποιος θα μου πει οτι υπάρχει ηδη στο φορουμ.

Μην το κάνουμε καραμέλα αυτο και το πιπιλαμε παντού. 

Το φόρουμ ειναι απο το 2006. Στα 7 περιπου χρονιά εχουν ειπωθεί και αναλυθεί σχεδόν τα παντα και μια αναζήτηση δεν κάνει κακό.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 05:09:52 μμ »
Μην το κάνουμε καραμέλα αυτο και το πιπιλαμε παντού. 

Το φόρουμ ειναι απο το 2006. Στα 7 περιπου χρονιά εχουν ειπωθεί και αναλυθεί σχεδόν τα παντα και μια αναζήτηση δεν κάνει κακό.
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος arcadios

• Διαχειριστής
  • Scale 1/35
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 05:11:09 μμ »
Spoiler (hover to show)

9 τα χρονια τοτε...  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 05:59:35 μμ »
9 τα χρονια τοτε...  ::glossa::
Spoiler (hover to show)

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 08:33:06 μμ »
Παρόλο που η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι το flow chart είναι πολύπλοκο, μόλις κάθισα να το διαβάσω κατάλαβα ότι βάζει τις συνήθεις ερωτήσεις σε τάξη με πολύ συντομία.Πρόκειται για το απόλυτο συνοδευτικό εργαλείο ενός άρθρου για τα φίλτρα. Πολλά  Συγχαρητήρια!!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2013, 09:40:02 μμ »
Eνδιαφερον ποστ! Μια και ειμαι ενας απο τους πιο ανορθογραφους και τεμπελχαναδες του φορουμ και πιθανοτητα ενας απο τους,κατα την γνωμη σου,τιμητες εχω να κανω και εγω μια προταση! Οπως εχεις δει το modelclub ειναι ενα μοντελιστικο φορουμ. Προτεινω λοιπον καθε μοντελο που ποσταρεται να κρινεται απο τον mod την κατηγοριας που το θεμα ανηκει και αν δεν τον ικανοποιει να διαφραφει το θεμα! Φανταζομαι κατα τον ιδιο τροπο πρεπει να δουλευουν τα φορουμ που σκοπο εχουν την μελετη και αναδειξη της ελληνικης γλωσσας!

Tags: