Αποστολέας Θέμα: 1/35 KV-1 Model 1942 Simplified Turret Revisited  (Αναγνώστηκε 1576 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
1/35 KV-1 Model 1942 Simplified Turret Revisited
« στις: Αυγούστου 19, 2013, 01:42:38 μμ »
Το κιτ της Τρουμπέτας, είναι γνωστό:

Το είχα φτιάξει, όταν πρωτοκυκλοφόρησε, κατευθείαν από το κουτί, το έβαψα με πινέλο, και το σκόνισα με σκόνη αγιογραφίας (Σιένα Ωμή) που έχω πάρει εδώ και χρόνια.
Το έβλεπα συνεχώς στην βιτρίνα, και αποφάσισα να το ξαναεπισκεφτώ. Δεν το φορνέτιασα γιατί δεν ήθελα να χάσω τις χαλκομανίες του "Besposhchadniy" - "Ατρόμητου".
Έτσι λοιπόν, του πέρασα παρκετίνη, έπαιξα με λαδάκια (dot fading), ενώ χρησιμοποίησα το ζουμί της ΑΚ για pin wash σε πράσινα οχήματα (πολύ καλό και αποδοτικό).
Παράλληλα έβαψα σωστά τις ερπύστριες, ενώ του έκανα ένα διακριτικό σκόνισμα.
Όπως έγραψα παραπάνω, του είχα βάλει σκόνες αγιογραφίας. Με τα χρόνια, η σκόνη αγιογραφίας, είχε γίνει ένα με το χρώμα, ενώ σε άλλα σημεία είχε φτιάξει μια πατίνα. Αρχικά το πέρασα με ένα πινέλο να βγάλω την περίσσια της σκόνης, ενώ στα σημεία όπου δεν έφυγε, όταν το πέρασα με την παρκετίνη, αυτή διαλύθηκε, χρωμάτισε την παρκετίνη και έτσι έδωσε μια χρωματική υφή που εμένα τουλάχιστον μου άρεσε και την άφησα. Απλά τέτοιο αποτέλεσμα δεν το έχω πετύχει με τα άλλα pigments, όσο αφορά την χροιά...
Λοιπόν η μέχρι τώρα δουλειά είναι αυτή:

Λείπουν τα πολυβόλα από τον εμπρόσθιο θώρακα και τον πύργο, που ξεκόλλησαν κατά την διαδικασία και θα επανατοποθετηθούν συντόμως.
Σχόλια και σχολιανά όπως πάντα, μπας και διορθώσω καμιά πατάτα.

Αποσυνδεδεμένος akritis

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
Απ: 1/35 KV-1 Model 1942 Simplified Turret Revisited
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 19, 2013, 01:48:51 μμ »
Μια ερωτηση...η παρκετινη σε ποιο σταδιο χρησιμοποιηθηκε? Δηλαδη για ποιο σκοπο?

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 19, 2013, 02:03:22 μμ »
Μια ερωτηση...η παρκετινη σε ποιο σταδιο χρησιμοποιηθηκε? Δηλαδη για ποιο σκοπο?
Ωραία ερώτηση:
Την παρκετίνη την πέρασα, μόλις "ξεσκόνισα" το μοντέλο και προτού κάνω οτιδήποτε άλλο. Όπως είπα, το μοντέλο το έχω φτιάξει πριν πολύ καιρό και πινελάτο. Επίσης, πρέπει να πώς πώς για ακόμη μια φορά χάλασα το κομπρεσέρ μου  :oops: και δεν ήθελα να παίξω κορώνα γράμματα την τύχη μου, ψεκάζοντας βερνίκι από σπρέι.
Επειδή δεν θυμόμουν τι χρώματα χρησιμοποίησα και δεδομένου ότι θα δούλευα με λάδια, ήτοι white spirit, προτίμησα να περάσω την παρκετίνη, προκειμένου να σφραγίσω την ήδη υπάρχουσα δουλειά. Παράλληλα, η παρκετίνη, βοήθησε να εξαφανιστεί (ως ένα σημείο καθώς δεν είχε προηγηθεί ανάλογη επεξεργασία) το φίλμ των χαλκομανιών.

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 19, 2013, 02:19:15 μμ »
Να κρινω η να σχολιασω τον προεδρο μου των απανταχου ΚVοφανατικων ,θα πεσει φωτια να μας καψει.. :mrgreen: βαψιμο πολυ στρωτο,φθορες τελειες σε ογκο και οι ερπυστριες μουρλια! απλα εχω μια ενσταση ως προς το χρωμα στο οτι ειναι λιγο ανοιχτο-δεν φταιω εγω, εσυ μου ανοιξες τα ματια (και ο Πανος Pz )με το 4bo green  :wink: ισως να σκουραινε λιγο με καποιο φιλτρο dark green η κανα field grey?αλλα απ τη στιγμη που σου αρεσει δεν νομιζω οτι πρεπει να πειραξεις τιποτα  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Cpt.Morgan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • "Only the dead have seen the end of the war"
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 19, 2013, 02:57:45 μμ »
Ειχαμε αδεια και καλλιτεχνουμε ε....:D
Και μενα με φανηκε λιγο λαχανι το χρωμα ...μαλλον ειναι ξανοιγμενο με ασπρο και οχι με κιτρινο!
οι ερπυστριες πολυ ωραιες αλλα σαν να χτυπαει λιγο ασχημα το ασημι στο εσσωτερικο.....δεν ξερω κιολας αν ετσι ηταν οντως!
Στερεψε το στοκ σου και ειπες να ασχοληθεις με παλιοτερα η απλα βαριομασταν να πιασουμε κατι καινουριο?.... :twisted:
Καλη συνεχεια στην αναμορφωση του γιγαντα tov. Voroshilov! ::salut::

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 19, 2013, 03:34:30 μμ »
Να κρινω η να σχολιασω τον προεδρο μου των απανταχου ΚVοφανατικων ,θα πεσει φωτια να μας καψει.. :mrgreen:
Παναγιώτη, νομίζω ότι υπερβάλλεις φίλε!!! Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!! Όντως το χρώμα είναι "λάθος". Τότε όμως δεν είχα πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες. Αν το ξέβαφα, σίγουρα θα το περνούσα με την "σωστή" απόχρωση!!!
οι ερπυστριες πολυ ωραιες αλλα σαν να χτυπαει λιγο ασχημα το ασημι στο εσσωτερικο.....δεν ξερω κιολας αν ετσι ηταν οντως!
Λάμπρο, όχι μόνο με άδεια από την δουλειά, αλλά και από τον πιτσιρικά :wink:
Δεν είναι ασημί, αλλά gunmetal με μαύρο. Οι τροχοί, δεν είχαν ελαστικά, με αποτέλεσμα ο Χάλυβας, να τρίβεται στις ερπύστριες και να γυαλίζει συνεχώς. Απλά εγώ θέλησαν να τα σκονίσω λιγάκι.

Πάντως το χρώμα δεν είναι λαχανί!!!! Είναι μάλιστα σκούρο πράσινο, αλλά  το νέο φωτιστικό που χρησιμοποιώ, με λαμπτήρα (αντί το daylight που έχω στον πάγκο), έχει τρελάνει τις ρυθμίσεις τις φωτογραφικής, είναι άστα να πάνε!!!!
Ελπίζω στις νέες που θα τραβήξω να αποτυπωθεί σωστά...

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 19, 2013, 03:35:14 μμ »
postshading με smoke και κάνα δυο καφέ φιλτράκια θα το έκαναν ακόμα καλύτερο... Μη σου πω και τρεξίματα, rainmarks με άσπρο λάδι ή άσπρη αγιογραφίας. Για προχώρα...

Υ.Γ. Ελπίζω να μην υποδαύλισα την φωτιά με το θέμα για τα Kv που συζητούσαμε...  :wink: :wink:

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 19, 2013, 03:38:14 μμ »
Υ.Γ. Ελπίζω να μην υποδαύλισα την φωτιά με το θέμα για τα Kv που συζητούσαμε...  :wink: :wink:
Ότι το έκανες, το έκανες!!!! Εσύ φταις, ξεθάβω τις μούμιες!!!! Πρέπει παρεμπιπτόντως να γράψω και κάτι έ???? :oops: :oops:
postshading με smoke και κάνα δυο καφέ φιλτράκια θα το έκαναν ακόμα καλύτερο... Μη σου πω και τρεξίματα, rainmarks με άσπρο λάδι ή άσπρη αγιογραφίας. Για προχώρα...
Postshading, μόλις φτιάξω το κομπρεσέρ.
Τρεξίματα,  rainmarks, will do!!!

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 19, 2013, 03:57:46 μμ »
Ότι το έκανες, το έκανες!!!! Εσύ φταις, ξεθάβω τις μούμιες!!!! Πρέπει παρεμπιπτόντως να γράψω και κάτι έ???? :oops: :oops:

Μην κάνεις τίποτα, παίζω μπάλα χαμηλή και γρήγορη, περιμένω μήνυμα από Κρεμλίνο με υλικό...  :twisted: :wink:

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 19, 2013, 06:42:25 μμ »
Αν και οι φωτό δεν ανοίγουν ούτε με την βοήθεια του Κρεμλίνου , θα πρότεινα να του περάσεις ενα φίλτρο απο φορνέτ!!  ::glossa::
Εκ πείρας, πιστεύω πως αν προσπαθήσεις να "συνεφέρεις " ενα παλιό μοντέλο , καλό είναι να το πας απο την αρχή γιατί απλούστατα σε περιορίζει τόσο το χρώμα που είχε , όσο και  κάποιες "πατάτες" που μπορεί να έκανες με αυτό στο παρελθόν . Προσωπική μου άποψη φυσικά!!....  :wink:

• MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 20, 2013, 12:29:26 μμ »
Αν και οι φωτό δεν ανοίγουν ούτε με την βοήθεια του Κρεμλίνου , θα πρότεινα να του περάσεις ενα φίλτρο απο φορνέτ!!  ::glossa::
Εκ πείρας, πιστεύω πως αν προσπαθήσεις να "συνεφέρεις " ενα παλιό μοντέλο , καλό είναι να το πας απο την αρχή γιατί απλούστατα σε περιορίζει τόσο το χρώμα που είχε , όσο και  κάποιες "πατάτες" που μπορεί να έκανες με αυτό στο παρελθόν . Προσωπική μου άποψη φυσικά!!....  :wink:
Και πολύ σωστή άποψη Θανάση, αλλά όπως προείπα, δεν θέλω να χάσω τις χαλκομανίες  :roll:
Σίγουρα έχει τα θεματάκια του, τόσο από άποψη βαψίματος, όσο και στοκαρίσματος σε κάποια σημεία... απλά προσπαθώ να το συνεφέρω κάπως... Σίγουρα αν βρω τις χαλκομανίες, θα το φορνετιάσω χωρίς δεύτερη σκέψη!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Menelaos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: HAMBURG-DEUTSCHLAND
  • largescaleplanes.com
    • Largescaleplanes
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 27, 2013, 11:38:39 μμ »
Αχχχ οταν βλεπω ΚΒ σε οποιαδηποτε κλιμακα και να ειναι... ανοιγουν τα ματια μου...ναααααα.... :mrgreen:

ωραια η φωτογραφιση και η δουλεια οως παντα μουρλια...

Στραταρχη μου μην ξεχασεις να βαλεις και ενα χρουλακι μεσα στο καπακι του πηργου οταν το τελειωσεις βεβαια... ::salut::
AIEN YΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Tags: KV-1