Αποστολέας Θέμα: Ερωτησεις για Ελληνικο AS332 Super Puma  (Αναγνώστηκε 8513 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
Απ: Ερωτησεις για Ελληνικο AS332 Super Puma
« Απάντηση #25 στις: Αυγούστου 13, 2013, 08:41:52 μμ »
Ελευσίνα του 11 ήταν οι δικές μου και δεν έχω άλλες! :P

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
« Απάντηση #26 στις: Αυγούστου 13, 2013, 08:56:31 μμ »
Αλεξακο,ψαχνω ευκαρια,επειδη ουτως η αλλως μου αρεσει να σε κραζω(απο την εποχη που αφησες τα αρματα) ::glossa:: :lol: :lol: :lol:
Γεωργιε,εχω αρχισει ηδη και το ξεκοιλιαζω....οποτε,ψαχνεεεεεε! ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Υ.Γ.παρεπιπτοντως,αν δεν κανω λαθος,αυτο που δινει η Ιταλερι ειναι το L1,κοινως η μακρυτερη εκδοση του(η διαφορα φαινεται στο διπλο παραθυρο μπροστα απο την πορτα του cargo bay) :? :?.Αλλα καλο θα ηταν να του ριξω και μια ματια για να δω τα ρημαδια τα sponsons :D
Θενκς ε λοτ παιδες! :wink: :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #27 στις: Αυγούστου 13, 2013, 09:42:29 μμ »
Τάσε τις δικές μου τις έχεις ..ή να ξαναστείλω .... :wink:
ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Αυγούστου 13, 2013, 11:00:29 μμ »
Δεν θυμαμαι ποιες ειναι οι δικες σου ρε Λαμπρο... :roll: :roll:
Αν δεν βαρεισαι κανε ενα κοπο και ξαναστειλε τις αδερφε...ολοι οι καλοι χωρανε! :mrgreen: :mrgreen:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
Απ: Μοντελιστικες Ερωτησεις για Ελληνικο AS332
« Απάντηση #29 στις: Αυγούστου 14, 2013, 03:31:13 μμ »
Ερωτησεων συνεχεια για να μπαινουμε σε σειρα!
Αυτη τη φορα οι ερωτησεις ειναι καθαρα μοντελιστικου περιεχομενου προς τους αεροπλαναδες γενικοτερα.
1.θα χρειαστει να αφαιρεσω απο διαφανο κομματι υπερυψωμενη λεπτομερεια.Προκειται για ενα κομματι που αποτελει μερος του σκελετου ο οποιος ειναι χυτευμενος μαζι με τα διαφανα της καλυπτρας.Εχει μηκος περι τα 2+ εκατοστα και πλατος/υψος περιπου 1,5 χιλιοστο.
Eδω ο αγαπητος κατα πασα πιθανοτητα εχει αφαιρεσει ολο το διαφανο(κοκκινο πλαισιο) και το εχει αντικαταστησει τοποθετωντας εσωτερικα το αντιστοιχο κομματι που πρεπει να αφαιρεθει(λευκος κυκλος).

Click to see the original size. Click to see the original size.

Ετσι ειναι το διαφανες...

Click to see the original size.

Για δωστε τα φωτα σας ωρε παιδια γιατι δεν ξερω πως μπορει να τριφτει/γυαλιστει ενα τοσο μεγαλο κομματι και να μην αφησει στο τελος σημαδι... :roll: :roll:

2.ψαχνω να βρω σετ ΡΕ για ζωνες συγχρονες στην 1/32,εστω μονο τις πορπες....και χρειαζομαι και πολλα κομματια... :roll:Υπαρχει καποιο universal set,να μην ειναι δλδ για συγκεκριμενο τυπο αεροσκαφους??

3.δειτε σας παρακαλω τους τροχους που εχει το συγκεκριμενο ελικοπτερο και πειτε μου αν μπορει να βρεθει κατι αντιστοιχο απο καποιο αεροπλανο ...

Kai 4.αντιστοιχο σετ universal με dials αεροσκαφων?Λογικα δεν πρεπει να ειναι συγκεκριμενης κλιμακας,αλλα αν υπαρχει νομιζω οτι και 48 μας κανει.

Ευχαριστω προκαταβολικα κυριοι! :wink: :wink:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #30 στις: Αυγούστου 14, 2013, 05:10:02 μμ »
Παράθεση
.ψαχνω να βρω σετ ΡΕ για ζωνες συγχρονες στην 1/32,εστω μονο τις πορπες....και χρειαζομαι και πολλα κομματια... :roll:Υπαρχει καποιο universal set,να μην ειναι δλδ για συγκεκριμενο τυπο αεροσκαφους??
ρίξε μαι ματιά στο www.domino.be το προϊον με κωδικο RF32015. Aλλά και παλι θέλεις πολλά.
Mαμουνιά στην 1/35 σου κάνει??

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Μοντελιστικες Ερωτησεις για Ελληνικο AS332
« Απάντηση #31 στις: Αυγούστου 14, 2013, 06:08:12 μμ »
Ερωτησεων συνεχεια για να μπαινουμε σε σειρα!
Αυτη τη φορα οι ερωτησεις ειναι καθαρα μοντελιστικου περιεχομενου προς τους αεροπλαναδες γενικοτερα.
1.θα χρειαστει να αφαιρεσω απο διαφανο κομματι υπερυψωμενη λεπτομερεια.Προκειται για ενα κομματι που αποτελει μερος του σκελετου ο οποιος ειναι χυτευμενος μαζι με τα διαφανα της καλυπτρας.Εχει μηκος περι τα 2+ εκατοστα και πλατος/υψος περιπου 1,5 χιλιοστο.
Eδω ο αγαπητος κατα πασα πιθανοτητα εχει αφαιρεσει ολο το διαφανο(κοκκινο πλαισιο) και το εχει αντικαταστησει τοποθετωντας εσωτερικα το αντιστοιχο κομματι που πρεπει να αφαιρεθει(λευκος κυκλος).

Ετσι ειναι το διαφανες...

Για δωστε τα φωτα σας ωρε παιδια γιατι δεν ξερω πως μπορει να τριφτει/γυαλιστει ενα τοσο μεγαλο κομματι και να μην αφησει στο τελος σημαδι... :roll: :roll:

2.ψαχνω να βρω σετ ΡΕ για ζωνες συγχρονες στην 1/32,εστω μονο τις πορπες....και χρειαζομαι και πολλα κομματια... :roll:Υπαρχει καποιο universal set,να μην ειναι δλδ για συγκεκριμενο τυπο αεροσκαφους??

3.δειτε σας παρακαλω τους τροχους που εχει το συγκεκριμενο ελικοπτερο και πειτε μου αν μπορει να βρεθει κατι αντιστοιχο απο καποιο αεροπλανο ...

Kai 4.αντιστοιχο σετ universal με dials αεροσκαφων?Λογικα δεν πρεπει να ειναι συγκεκριμενης κλιμακας,αλλα αν υπαρχει νομιζω οτι και 48 μας κανει.

Ευχαριστω προκαταβολικα κυριοι! :wink: :wink:

1. Το να αφαιρέσεις τρίβοντας το σκελετό είναι εύκολο.Ξεκινάς με βρεγμένη χαρτόλιμα 600 βαθμών και ανεβαίνεις σταδιακά.Οταν χαθεί η αναγλυφικότητα της γραμμής και έχει μείνει μόνο η θαμπάδα στη θέση της,τρίβεις με πανάκια micromesh ή κάτι αντίστοιχο 12000 βαθμών και πάνω.Τελειώνεις με μια γυαλιστική κρέμα στυλ Compound της Tamiya.Κάνε της και ένα μπλουμ σε Μέλλον στο τέλος,αν και δεν θα χρειάζεται έαν έχεις κάνει καλά τα προηγούμενα.Το δύσκολο θα είναι να μην τρίψεις καθ'όλη αυτή τη διάρκεια και τις κάθετες νευρώσεις του σκελετού γύρω της.Ισως να είναι καλύτερα να τρίψεις όλο το σκελετό του αλεξινέμιου και να φτιάξεις τις κάθετες γραμμές στο τέλος με λεπτό φύλλο πλαστικού ή χοντρή αυτοκόλλητη ταινία ή pewter.

2. ΡΕ ζώνες θα κοιτάξω να βρω σε κανένα λινκ που έχω και θα σου στείλω.

3.Τον τροχό τον είδαμε,αλλά εάν δεν πεις διαστάσεις δεν κάνουμε δουλειά!Θες και τέσσερις ίδιους βέβαια,οπότε μεγαλώνει ο βαθμός δυσκολίας.

4. Τέτοια πράγματα έχουν κυκλοφορήσει η Reheat, η Aeroclub καιδύο-τρεις άλλες εταιρείες.
Κοίτα εδώ και θα σου στείλω κι άλλα, http://www.airscale.co.uk/bezels.php .
Μπορείς ακόμα να ψάξεις κάποια photoetched σετ για τα πιλοτήρια άλλων αεροσκαφών,τα οποία να προσαρμόσεις στο δικό σου.Εχει παραπάνω δουλειά αλλά αποδίδει!

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #32 στις: Αυγούστου 14, 2013, 06:30:03 μμ »
Mαμουνιά στην 1/35 σου κάνει??

Εεεε...κανε ενα εξπλικασιόν του παραπανω γιατι δεν... :roll: :roll: :mrgreen:
Η αληθεια ειναι οτι χρειαζομαι αρκετα γιατι βρηκα ευκαιρια και ανοιξα και τα λοιπα wip ελικοπτερα και κοιταζω τι θελουν κι εκεινα να κανω μια φορα αγορες :wink:

Μαστορακο,αναμενω περαιτερω λινκ !Ηδη το ενα ειναι σωτηρια!! ::thanx:: ::thanx:: ::thanx::
Κοιταξε αν εχεις και για decals αδερφε!! :wink: :wink:
Τωρα,οσον αφορα το αλεξινεμιο...σκεφτομουν να ξεκινησω με κατι βαρβαρο γιατι ειναι πολυ παχυ το υλικο που πρεπει να αφαιρεθει..οποτε 600ρι it is!Η θεση βεβαια ειναι πολυ δυσκολη για να μπει λιμα γιατι,περα απο τα πλαινα, εμποδιζει και το κουρμπαριστο της μυτης...αλλα θα δω.Αν δεν το καταφερω παμε για αλλαγη ολοκληρου του τζαμιου αναμεσα στα καθετα..
Το να τριψω ολο τον σκελετο θα ηταν ιδανικο(γιατι πρεπει να διορθωθουν και αλλα θεματακια),αλλα δεν το εχω(γενικα) ουτε το εχω ξανακανει(ειδικα),συνεπως ειναι τεραστιο ρισκο...ιδιως αν σκεφτεις οτι το συγκεκριμενο κιτ ειναι discontinued καμμια 15ρια χρονια!!!
Φανταζομαι οτι δεν θα φτασω με το 600ρι που λες μεχρι το τελος??
Micromesh δεν εχω.Υπαρχει κατι αντιστοιχο που να μπορω να βρω και εις τας επαρχιας?Ειδαλλως παμε για compound & micromesh(Καλφακης?)

Δεν ειχα μαζι μου το κιτ για να μετρησω τους τροχους... ::oops:: Θα μετρησω του κιτ και θα κοιταξω και στις φωτο να δω στο περιπου αν συμφωνουν και θα σου πω :wink: :wink: (2 πισω και 2 μπροστα που ειναι λιγο διαφορετικοι αλλα δεν χαλασε κι ο κοσμος αν δεν ειναι ακριβως!)

Σας ευχαριστω πολυ παιδες 8) 8)

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Αυγούστου 14, 2013, 06:50:17 μμ »
Εχω την εντυπωση οτι το κοκπιτ πιο ευκολα θα γινει στον υπολογιστη και μετα σε decal παρα στην 1/32 στο χερι...(κεντημα :?)
Αλλα,ετσι για να παρεις μια ιδεα Κωστη,ως προς το τι decals πρεπει να βρεθουν..

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #34 στις: Αυγούστου 14, 2013, 07:30:46 μμ »
Στο λινκ που σου έδωσα προηγουμένως έχει πόρπες στην 1/32.
Για 1/35 σκεφτόμουν μαμουνιά από τα παρακάτω και ταυτόχρονα να σου μείνουν και όργανα για το πιλοτήριο
http://www.eduard.com/store/Eduard/Photo-etched-parts/Photo-etched-set/Aircraft/1-35/UH-60A-cargo-seatbelts-1-35.html
http://www.eduard.com/store/Eduard/Photo-etched-parts/Photo-etched-set/Aircraft/1-35/CH-47D-Chinook-interior-1-35.html

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #35 στις: Αυγούστου 14, 2013, 10:00:33 μμ »
Εχω την εντυπωση οτι το κοκπιτ πιο ευκολα θα γινει στον υπολογιστη και μετα σε decal παρα στην 1/32 στο χερι...(κεντημα :?)
Αλλα,ετσι για να παρεις μια ιδεα Κωστη,ως προς το τι decals πρεπει να βρεθουν..

Σε decal στην 1/32 θα βγει ψεύτικο πολύ.
Οπως βλέπω το πιλοτήριο ο πίνακας είναι αρκετά απλός,οπότε θα τον έκανα από φύλλο πλαστικού τρυπώντας τις θέσεις των οργάνων και μετά θα έβαζα χαλκομανίες σε δεύτερο επίπεδο από πίσω.Δες εδώ  http://www.airscale.co.uk/jets.php και http://www.mikegrantdecals.com/Instruments.html
Την κεντρική κονσόλα θα την έφτιαχνα από πλαινές κονσόλες αεροσκαφών στην 1/48 (μάλλον μπορώ να σε προμηθεύσω με τέτοιο υλικό)

Μετά το 600 συνέχισε μέχρι το πιο μεγάλο νούμερο που έχεις( εγώ πχ έχω μέχρι 4000),και μετά πιάσε τα πανάκια κλπ.
Εάν έχεις κοντά σου κανένα χρωματοπωλείο ή μαγαζί με εργαλεία που φέρνει προιόντα της 3Μ ρώτα εάν έχουν Lamping Film.Κάνει την ίδια δουλειά με το micromesh(GEHobbies)

Αν πάντως έρθεις με το κιτ από το εργαστήρι μου έχω κάμποσα πραματάκια που θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #36 στις: Αυγούστου 15, 2013, 04:12:48 μμ »
Γιαννο,πολυ καλη επιλογη!Αν δεν βρεθει κατι καλυτερο,ειναι καλη λυση.Θενκς αρχηγε :wink:
Κωστα,ετριψα μεχρι 1200-το μεγαλυτερο που εχω,αρματας γαρ- αλλα δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος.Ενω ξεκινησα με μασκαρισμενο το σημειο που ηθελα να αφιαρεσω,φτανοντας κοντα στο τελος επρεπε να φυγει το μασκαρισμα.Οποτε μου εχει μεινει μια θαμπαδα στο μεγαλυτερο μερος του διαφανου.Δεν εχω και τις σωστες χαρτολιμες και παλευω με ντουκοχαρτα,που οπως και να το κανεις δεν ειναι το ιδιο.Το καλο ειναι οτι δεν εχει χασει τελειως την διαφανεια του,συνεπως σωζεται.Μια βολτα απο GE,νομιζω κρινεται απαραιτητη για χαρτολιμες και compound για τη συνεχεια!

έχω κάμποσα πραματάκια

Δεν περιμενα τιποτα λιγοτερο απο εσενα!!! :mrgreen: :mrgreen:
Θα το κανονισουμε να περασω να το δεις κι εσυ Κωστα :wink: :wink:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 15, 2013, 06:18:53 μμ »
Τάσο δοκίμασε και κάτι άλλο για γυάλισμα της καλύπτρας: κρέμα αυτοκινήτου χωρίς κερί με πολύ καλό σκούπισμα με πανακι στον ταχυτροχό

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 16, 2013, 12:29:06 μμ »
Taso check this one, is full of good ideas :-)
http://designer.home.xs4all.nl/models/cougar-32/cougar-1.htm
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος Voroshilov

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ν.Φιλαδέλφεια
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 17, 2013, 06:22:35 μμ »
Τάσο, μέχρι να βρεις καλύτερες, ο χώρος πίσω από το cockpit και έχει καθίσματα. Καλά να είναι και οι δημοσιογράφοι που ακολουθούν κάποιες αποστολές :D. ::salut::

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

όχι ρε γμτ...
Σε αυτή με τον Δρούτσα και τον Δελαβέκουρα, ήμουν και εγώ...
Αλλά που μυαλό να τραβήξω φωτό...
Θα ψάξω να βρώ το βίντεο που τράβηξα από το εσωτερικό :wink:  :mrgreen:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 29, 2013, 08:00:47 μμ »
Σας παραθέτω και 3 φωτογραφίες που τράβηξα πρόσφατα από την απογείωση ενός super puma:

Ελπίζω οτι διακρίνεται α) η καπνιά που αφήνουν τα καυσαέρια στην άτρακτο και οτι β) από την μύτη κάτι του ...λείπει.

Tags: puma super puma