Αποστολέας Θέμα: Ερωτησεις για Ελληνικο AS332 Super Puma  (Αναγνώστηκε 8506 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χαλκιδα
  • Can't help myself...it's a sickness!!
Ερωτησεις για Ελληνικο AS332 Super Puma
« στις: Αυγούστου 06, 2013, 01:32:00 μμ »
Ναι,οπως και αλλοι φιλοι στο φορουμ πριν απο εμενα,σκεφτομαι την μετατροπη του κιτ της Revell#04412 "SA330 puma BGS"--
Click to see the original size.
  στο πανεμορφο δικο μας SAR- AS332C1.
Υλικο,σχετικα καλο στο ιντερνετ,το οποιο φυσικα ποτε δεν ειναι αρκετο.... :mrgreen:
Σκοτεινα σημεια που χρηζουν διευκρινισης ειναι τα εξης:
-Το μηκος του Super Puma σε σχεση με εκεινο του Puma,λεγεται οτι ειναι ελαφρως μεγαλυτερο,πραγμα που σε σχετικα συγκριτικα σχεδια δεν φαινεται να ισχυει!!Εκτος αν μιλαμε μονο για την διαφορα του ρυγχους,οπου εκει τα πραγματα οπως εδειξε κι ο ΚωσταςΤ σε σχετικο wip ειναι μεν ζορικα αλλα ουχι ακατορθωτα! :wink:
http://i5.photobucket.com/albums/y170/njakob/puma/plan330725comparatif72eme-2.jpg
-Διαφορες υπαρχουν εξωφρενικα πολλες,μικροτερες η μεγαλυτερες ,αλλα εκεινο που σκοτωνει τον ερωτα στο θεμα αυτο ειναι οι δεξαμενες/sponsons/wheel bay η οπως αλλιως λεγονται τα μαραφετια αυτα... :?Χρειαζονται οπωσδηποτε καλυτερες πληροφοριες και φωτογραφιες αυτου του σημειου πριν καν σκεφτει κανεις να ανοιξει το κουτι....του κιτ και της Πανδωρας!Παρακαλειται θερμοτατα οποιος εχει καποιες εστω και βασικες μετρησεις/σχεδια,καποιες καλυτερες φωτογραφιες απο αυτες που κυκλοφορουν στο ιντερνετ αλλα και φωτογραφιες απο την μυστηριωδη κατω πλευρα να τις αναρτησει εδω!!Θα κανουν θραυση γιατι ειναι τουλαχιστον ακομη δυο που ενδιαφερονται στο φορουμ!!
-Επισης,εσωτερικο...οεο?!?!Τα δεοντα οπως και παραπανω! ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::
Spoiler (hover to show)
Η κυρια Revell,περισυ νομιζω,μας εκανε τη μουρη κρεας οταν ποσταρε την εξης φωτο για τη νεα της κυκλοφορια--
και δακρυσα οταν το ειδα γιατι πολλα κομματια του θα ηταν θησαυρος για το προτζεκτ αυτο(μιας και ειναι Super Puma  μαζι με λιγο Cougar και οχι απλο Puma),αλλα στο τελος κυκλοφορησε αυτο--
http://www.1001maquettes.fr/maquette-avion-1-32eme/58334-sa-330-puma-bundespolizei-1-32-maquette-d-avion-revell-4412.html
Κοινως,raboxing του υπαρχοντος με καποιες-αρκετες- μικροδιαφορες
Δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο να το αγορασει καποιος για να χρησιμοποιησει κομματια του που θελουν κι αυτα τροποποιηση..
Αρα....θερμη παρακλιση για οποιαδηποτε πληροφορια εκ των εσω !!!
Ευχαριστω  :wink:
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
Απ: Ερωτησεις για Ελληνικο AS332 Super Puma
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 06, 2013, 02:59:24 μμ »
Αυτό το walkaround το έχεις? http://www.primeportal.net/hangar/armin_orav/as332c1_hellenic/

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 06, 2013, 03:36:38 μμ »
Νομίζω πως έχω και εγώ κάποιες φωτό δικές μου από Super Puma. Θα κοιτάξω να στις φέρω το Σάββατο!

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 06, 2013, 03:45:21 μμ »
Από τα άρματα το γυρίσαμε στα ελικόπτερα :?:
ʼσε ρε φίλε γιατί και αυτό θα το φτιάξεις και μετά θα μας πεις δε βάφω...
 :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 06, 2013, 03:45:30 μμ »
Nα τις κανει τι τις φωτο ρε,σαμπως θα το τελειωσει ποτε? ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 06, 2013, 03:49:09 μμ »
Ποιό δικό μας θες να φτιάξεις γιατρέ?

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 06, 2013, 04:44:55 μμ »
Κωστη(melpie),ειτε το 2519 του walkaround(μάστορη,αυτο ειναι απο τα πρωτα που βρηκα και με κολλησαν βρε αδερφε :wink:)η το 2509 που εχω κι απο εκει καποιες φωτο.Κοινως, panzer grey ::glossa:: να ειναι κι οποιο να'ναι,για να μην μας λεει ο λεοπαρδος οτι φευγουμε απο τα αρματα! ::glossa::  :lol: :lol: :lol:
Αλεξη,κανε το καλο και ριχτες σε κανενα φωτοκουβα γιατι δεν ξερω ποτε θα σας ξαναδω εκ του συνεγγυς!!!Θενκς αδερφε!!!
Κορακα,μην βαζεις στο στομα μου λογια που δεν λεω ποτε!!Δεν εχω πει ποτε οτι "αυτο θα το τελειωσω"(και να το εννοω! :lol: :lol: :lol:)
Οσοι υπολοιποι πιστοι (και ουχι κακεντρεχεις τυποι) προσελθετε και προσφερατε ο,τι προαιρεισθε!!! ::eusa_pray:: ::eusa_pray:: ::eusa_pray::

Τασος
Γνωστος κι ως...doctor evergreen...Τασος ο "δεν τελειωνω τιποτα"....και λοιπα cosmetic επιθετα..

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 07, 2013, 02:36:05 πμ »
Ας έβαζες το θέμα στα "Ελικόπτερα" και όχι στα "Ελικοφόρα αεροσκάφη" κι ας μη το τελειώσεις και ποτέ... Εμείς σε αγαπάμε κι έτσι. Αποδεχόμαστε τον καθένα με τα... κουσούρια του ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 07, 2013, 10:27:00 πμ »
Το θέμα μεταφέρθηκε.

Τάσο, καλές φώτο έχει ο mmaker, από κάποια επίσκεψη σε γιορτή. Στείλε του ένα Pm, μήπως και δε δει το θέμα. Και εγώ έχω κάτι λίγες δικές μου και αυτές στη διάθεσή σου, μπας και βοηθηθείς...

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 07, 2013, 10:38:28 πμ »
Πρώτος πρώτος του έστειλα πμ! :mrgreen:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Αυγούστου 07, 2013, 10:49:04 πμ »
Πες το βρε και αγχώνομαι...

Αποσυνδεδεμένος SHAGRATHI

• Ανθλγός (ΜΧ) Σαουρίδης Δημήτριος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Florida
  • Civil Engineer - Project Manager
« Απάντηση #11 στις: Αυγούστου 07, 2013, 12:21:55 μμ »
έχω και εγώ κάτι φωτό από πρόπερσι στο Ρούπελ όταν είχε φέρει τον Παπούλια, αν τις θες πες μου.  ::salut::
21ος ΛΜΧ, 21η ΤΘΤ Κομοτηνή.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Αυγούστου 08, 2013, 01:16:26 μμ »
Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παιδια! :wink: :wink:
Οποιος εχει κυριως κοντινες φωτο και δεν του κανει κοπο ας τις σπρωξει κατα δω μπας και βγαλουμε ακρη!! :D :D
Ζωρζ,περιμενω πολλα απο εσενα
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Τσάπανος Γεώργιος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
« Απάντηση #13 στις: Αυγούστου 08, 2013, 05:18:39 μμ »
Γειά σου Τάσο, δεν ξέρω αν τις έχεις, ανεβάζω φωτο του 2509 από την συλλογή μου, κυρίως από το net και τρεις ενός Super Puma SAR από κάτω. ::salut::

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Αυγούστου 08, 2013, 07:12:20 μμ »
Kαι από εμένα μερικές με τον εξοπλισμό κάτω  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 08, 2013, 07:43:45 μμ »
Δημητριε(SHAGRATHI),αν δεν σου κανει κοπο,ποσταρισε τις φιλτατε :wink:!
Κωστα,τις εχω αδερφε,αλλα καλα εκανες και τις ανεβασες και για οποιον αλλον ενδιαφερθει στο μελλον!Ευχαριστω φιλαρακι :D
Γιαννο...ενα ψιλοΐσχαιμικο μου το εκανες δωρο!!!Ειχα την μια γνωστη φωτο του συγκεκριμενου----
και ειχα φαει τον τοπο για περισσοτερες!! :D :D :D :D Σου χρωσταω   ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: ::kerasma:: αδερφε!!!!

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 08, 2013, 08:58:42 μμ »
Αφού είναι έτσι, πάρε τότε μερικές ακόμα  :!:

Σε προειδοποιώ όμως οτι πρέπει να προετοιμαστείς να κεράσεις και τον ʼλεξ, καθώς ήμασταν παρέα με τον αγαπητό πλην όμως παρεξηγημένο μοντεράτορα  στην Ελευσίνα οπου εκθέθηκε το συγκεκριμένο ε/π, οπότε λογικά θα σου φέρει και αυτός φωτογραφίες του  :wink:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 08, 2013, 10:25:52 μμ »
Τάσο στο παρακάτω site μπορεί να βρεις κάτι που θα σε ενδιαφέρει. ::salut::

http://www.redstar.gr/Foto_red/Eng/HAF/Air_PowerSuperPuma.html
ΤΙΜΗ Σ' ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΟΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΗ ΚΙΝΟΥΝΤΕΣ

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 09, 2013, 10:46:24 πμ »
Kalimera daidale, :)
To elikoptero ehei mpei sto kouti tou kai anamenei further theiko orama gia to pos tha kano merika pragmatakia, run out of ideas  :roll:

To mikos einai ok, eheis to sosto shedio, parathira ok, ola ksekinane na ginontai patata sto forward section, to provlima itan to clear plastic, thema ama to halasoume tin katsame tin varka lol, oi eisagoges tou kinitira entelos diaforetikes :roll: opote side view fotos kai scaling down to get to the right size kai miliput. To provlima einai tora na ftiahtoun ta dust mesh filters, ekei stamatisa.

Ta mikrou ypsous parathira above the main windows below the filters kai the small slots (opes) sto cover above, einai to allo provlimataki, theiki empneysi anamenetai kai ekei.

Ta sponsons ta eftiaksa 3 fores kai ta dialisa giati den deihnane sosta, the curbs to the main body looked wrong, opote einai se redisign mode autin tin stigmi.

to allo to manikaki einai oti opou evala miliput kai etripsa na to fero ehasa detail opote thelei na ksanaginei.

kai fisika me being here, to kanei ligo diskolotero giati den eho real feel gia to thema.

Sorry gia ta greeklish eimai stin douleia opote......

Kali sineheia/ksekinima mporei kai na to sinehiso tora opou yparhei kai deuteros omoipatheis ::glossa:: :lol:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 09, 2013, 02:47:09 μμ »
Γιαννο...τα σεβη μου αδερφε!Σ'ευχαριστω τα μάλα!! ::salut:: ::salut::

Γιωργο,στο σαιτ τα βρηκα ολα!!! :D :D
Το περιεργο ειναι οτι παρ'ολα τα εκτενη search πανω στο θεμα δεν ετυχε να πεσω πανω σε αυτο το σαιτ!!
1000 ευχαριστω φιλε μου,ειναι ο'τι πρεπει αυτο το walkaround!!! ::salut:: ::salut::

Κωστα,το εχεις ψαξει αρκετα βλεπω το θεμα!
Spoiler (hover to show)
Νομιζω οτι με τις παραπανω φωτο συν τις οδηγιες/heads up του ΚωσταΤ και με κρυες μπυρες να συνοδευουν,ενα κιτ μπορει πλεον να δρομολογηθει!!Οταν με το καλο ξεκινησουν οι εργασιες θα ανοιξει τοπικ γιατι θα χρειαστω βοηθεια στο κατασκευαστικο!
Στο μεταξυ,ολες οι παραπανω πληροφοριες και φωτο,μαζι με οσες ακομη μαζευτουν,πιστευω οτι πρεπει να μπουν στα reference  του MC!Οποτε...ο,τι υπαρχει ακομη εκει εξω..."ολοι οι καλοι χωρανε"
ΑΚΟΥΣ ΑΛΕΞΗ?!? :wink: :wink:
Τα σημεια που μεχρι στιγμης ειναι τυφλα,ειναι το εσωτερικο,ιδιως το cockpit (ποδοστηρια/pedals και λοιπες καλωδιωσεις μπροστα)και  ο χωρος μεταξυ του cockpit και του πισω μερους,στην πλατη δλδ των καθισματων.Εκει φαινεται οτι υπαρχει καποιος αποθηκευτικος χωρος(?) :roll:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 09, 2013, 02:59:41 μμ »
Για όλα έχουμε,κόκπιτ,από κάτω,παραδίπλα, το πάνω μέρος του ελικοπτέρου... ::glossa::
Γιώργος   

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 09, 2013, 04:12:19 μμ »
Τελικά οι μόνες φωτογραφίες που έχω είναι οι παρακάτω:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 09, 2013, 04:30:27 μμ »
Τάσο, μέχρι να βρεις καλύτερες, ο χώρος πίσω από το cockpit και έχει καθίσματα. Καλά να είναι και οι δημοσιογράφοι που ακολουθούν κάποιες αποστολές :D. ::salut::

Click to see the original size.Click to see the original size.Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος dedalos

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 12, 2013, 06:21:20 μμ »
Γεωργιε,mmaker,αναμενω αδερφακο!Στο μεταξυ,καλα να περασεις! :wink:
Γεωργιε Τσαπανε,εναν μπουσουλα αρχιζουμε να βγαζουμε!Ευχαριστω φιλε μου ::salut::
Αλεξη....ξερω οτι βαριεσαι να ψαξεις ::glossa:: :mrgreen: :mrgreen: γι'αυτο και θα σε κραζω συνεχεια :twisted: :twisted:

Στο δια ταυτα...επειδη εχω αρχισει σιγα σιγα το κιτ,τα σημεια που εμφανιζουν μεγαλες διαφορες περαν των προαναφερθεντων πολλαπλασιαζονται με αστραπιαιους ρυθμους....Μερικα παραδειγματα..
ολο το rotor head του κυριως ελικα οπως φαινεται και στις φωτογραφιες παραπανω..δεν εχει πολλα κοινα με αυτο του κιτ.. :? :?
-Επισης ειναι σχεδον βεβαιο οτι ο ελικας ειναι μεγαλυτερος στο super puma ενω το tail rotor εμφανιζει μικροτερη διαμετρο....χωρια το διαφορετικο σχημα....αλλα αυτα ελπιζω να τα δουμε step by step στο κατασκευαστικο..
Αρχιζει και μυριζει mission impossible το πραγμα αλλα ακομη το παλευω,οποτε ισχυει και η παρακληση για φωτο!

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 13, 2013, 08:20:54 μμ »
Ανταπόκριση από Βόλο!
Τάσο μαζί με τις φωτό στην πρώτη ευκαιρία με τις φωτό,σου δανείζω και ένα 72αρι κιτ να τσεκάρεις κομμάτια.
Γμτ δεν βρίσκω τις φωτό απ το ανοιχτό Super Puma...
Alex και λοιποί,Τανάγρα ή Ελευσίνα και πια χρονολογία ήταν?
Γιώργος   

Tags: puma super puma