Καλησπέρα κύριοι. Λέγομαι Κώστας και μετά από 8-9 χρόνια θέλω να "ξαναρχίσω" τον μοντελισμό. Γιατί το "ξαναρχίσω" το βάζω εισαγωγικά;
Όταν ήμουν 14 χρωνών, ούτε τις γνώσεις είχα, ούτε την υπομονή για να φτιάξω κάτι ποιοτικό, και το σημαντικότερο, δεν είχα ίντερνετ να δώ τις δικές σας κατασκευές, να δω τα χάλια μου και τη τσαπατσουλιά μου! Όπως και να έχει εγώ το αγαπούσα αυτό που δημιουργούσα. Τώρα όμως, ξαναπιάνω τα πινελάκια μου και θέλω να φτιάξω κάτι καλό.
Έχω διαβάσει αρκετά στο φόρουν, τόσο που ζαλίστηκα, αλλά μου παραμένουν απορίες που αν μπορείται να μου λύσετε.
Πάντα μετά το βάψιμο έβαζα τις χαλκομανίες μου και τέλος, έτοιμος! Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο βερνίκι. Υπάρχουν ένα σωρό βερνίκια (3 αν δεν κάνω λάθος), ματ, γκλος και σατεν; Τί χρησιμοποιώ; Φτιάχνω αεροπλάνα, αν αυτό αλλάζει κάτι. Ύστερα αφού το βερνικώσω βάζω χαλκομανίες; και μετά τι; πάλι βερνίκι; και αυτό που κάνετε που νομίζω λέγεται wash και πρέπει να είναι για να τονίζονται οι γραμμές και οι αυλακώσεις του αεροπλάνου γίνεται από πάνω; και μετά τι; πάλι βερνίκι; μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει καλά

. Αυτές είναι οι αρχικές μου απορίες. Θα το εκτειμούσα πάρα πολύ αν με βοηθούσατε γιατί τα έχω μπλέξει λίγο στο μυαλό μου. Τέλος για τη βαφή χρησιμοποιώ και enamel και Ακρυλικά τα οποία τα δυαλύω με ειδικό διαλυτικό και ʼζαξ αντίστοιχα.
Ζητώ συγν.ωμη που σας ζάλισα αλλά έχω απορίες που πρέπει να μου λυθούν.
Ευχατιστώ εκ των προτέρων