Αποστολέας Θέμα: Νέος ζητά τα φώτα σας  (Αναγνώστηκε 978 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Flying Dragon

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
Νέος ζητά τα φώτα σας
« στις: Ιουλίου 18, 2013, 12:28:32 μμ »
Καλησπέρα κύριοι. Λέγομαι Κώστας και μετά από 8-9 χρόνια θέλω να "ξαναρχίσω" τον μοντελισμό. Γιατί το "ξαναρχίσω" το βάζω εισαγωγικά;
Όταν ήμουν 14 χρωνών, ούτε τις γνώσεις είχα, ούτε την υπομονή για να φτιάξω κάτι ποιοτικό, και το σημαντικότερο, δεν είχα ίντερνετ να δώ τις δικές σας κατασκευές, να δω τα χάλια μου και τη τσαπατσουλιά μου! Όπως και να έχει εγώ το αγαπούσα αυτό που δημιουργούσα. Τώρα όμως, ξαναπιάνω τα πινελάκια μου και θέλω να φτιάξω κάτι καλό.
Έχω διαβάσει αρκετά στο φόρουν, τόσο που ζαλίστηκα, αλλά μου παραμένουν απορίες που αν μπορείται να μου λύσετε.

Πάντα μετά το βάψιμο έβαζα τις χαλκομανίες μου και τέλος, έτοιμος! Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο βερνίκι. Υπάρχουν ένα σωρό βερνίκια (3 αν δεν κάνω λάθος), ματ, γκλος και σατεν; Τί χρησιμοποιώ; Φτιάχνω αεροπλάνα, αν αυτό αλλάζει κάτι. Ύστερα αφού το βερνικώσω βάζω χαλκομανίες; και μετά τι; πάλι βερνίκι; και αυτό που κάνετε που νομίζω λέγεται wash και πρέπει να είναι για να τονίζονται οι γραμμές και οι αυλακώσεις του αεροπλάνου γίνεται από πάνω; και μετά τι; πάλι βερνίκι; μάλλον κάτι δεν έχω καταλάβει καλά :? . Αυτές είναι οι αρχικές μου απορίες. Θα το εκτειμούσα πάρα πολύ αν με βοηθούσατε γιατί τα έχω μπλέξει λίγο στο μυαλό μου. Τέλος για τη βαφή χρησιμοποιώ και enamel και Ακρυλικά τα οποία τα δυαλύω με ειδικό διαλυτικό και ʼζαξ αντίστοιχα.
Ζητώ συγν.ωμη που σας ζάλισα αλλά έχω απορίες που πρέπει να μου λυθούν.

Ευχατιστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Νέος ζητά τα φώτα σας
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 18, 2013, 02:09:02 μμ »
Καλωσόρισες στην παρέα και καλά μοντέλα :!:

Δες τα δύο βίντεο του Μήτσου (a.k.a. StaticJim) με την κατασκευή του A-7D και θα σου λυθούν πάρα πολλές απορίες.

http://www.youtube.com/watch?v=emHoS1Ou55g&feature=c4-overview&list=UUFn719o2-ScXt5nGFVQH1Tw

Επίσης δές και τα υπόλοιπα βίντεο του καναλιού του Modelclub στο Youtube. Είναι άκρως διαφωτιστικά :wink:

http://www.youtube.com/user/MODELCLUBGR

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 18, 2013, 02:27:38 μμ »
Kαλώς ήρθες στην παρέα μας. Μετά το βάψιμο, γυαλιστερό βερνίκι. Ακολουθεί χαλκομανία και μετά παλι γυαλιστερό βερνίκι. Συνέχεια επί της οθόνης (wash κτλ) στην κατασκευή του A-7D που σου παρέθεσε ήδη ο Blitz-x
QH1Tw

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 18, 2013, 03:18:04 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, καλώς σας βρήκα! Αρχίζω μανιωδός να βλέπω τα βιντεάκια (δεν τα είχα ανακαλύψει τα ελληνικά)...

Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει στόκο, και νομίζω ότι είναι απαραίτητος. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένος ή κάποια εταιρία που βγάζει καλούς;

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 18, 2013, 03:42:27 μμ »
Μου λύθηκε κι αυτή η απορία μέσα από το διαφωτιστικό βίντεο! Ευχαριστώ και πάλι!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 18, 2013, 03:44:17 μμ »
...
Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει στόκο, και νομίζω ότι είναι απαραίτητος. Υπάρχει κάτι συγκεκριμένος ή κάποια εταιρία που βγάζει καλούς;
Σαφώς και είναι απαραίτητος :!:
Όλες οι εταιρίες σχεδόν έχουν στόκο στη γκάμα τους: Tamiya, Humbrol, Revell, Squadron, Italeri, Vallejo, Molak, Gunze κ.λ.π.

ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 18, 2013, 05:08:57 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Και τώρα λίγες αρκετά χαζές ερωτήσεις:
Βάφω με πινέλα.
 ::arrowred:: Πάνω από χρώμα (είτε σμάλτο είτε Ακρυλικό) έχει σημασία τί βερνίκι θα χρησιμοποιήσω; Δημαδή ίδιο (Ακρυλικό χρώμα-Ακρυλικό βερνίκι) ή διαφορετικό οπωσδοίποτε (Ακρυλικό χρώμα-Enamel βερνικι) για να μη χαλάσει το χρώμμα;
 ::arrowred:: Το βερνίκι το απλώνω απλά ένα λεπτό στρώμα με ένα πινέλο (δύσκολο το φαντάζομαι)

Διορθώστεμε αν κάνω λάθος:
-Καθαρίζω το σώμα του μοντέλου πριν το βάψω
-το βάφω
-βερνίκι gloss
-χαλκομανίες (και ένα βελτιωτικό θα έκανε ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα)
-βερνίκι πάλι
-Wash με χρώμα που σαν διαλυτικό έχει το αντίθετο από το βερνίκι που χρησιμοποιήσαμε (μπογια σμάλτο σε βερνίκι ακρυλικό)
-βερνίκι ματ

Είμαι σωστός;
Σας πρίζω αλλά δυστυχώς δεν είναι καιρός να παίρνω πολλά πράγματα που θα είναι λάθος ή να καταστρέψω ένα μοντέλο.

Ευχαριστώ πάρα πολύ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 18, 2013, 05:47:24 μμ »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Και τώρα λίγες αρκετά χαζές ερωτήσεις:
Βάφω με πινέλα.
 ::arrowred:: Πάνω από χρώμα (είτε σμάλτο είτε Ακρυλικό) έχει σημασία τί βερνίκι θα χρησιμοποιήσω; Δημαδή ίδιο (Ακρυλικό χρώμα-Ακρυλικό βερνίκι) ή διαφορετικό οπωσδοίποτε (Ακρυλικό χρώμα-Enamel βερνικι) για να μη χαλάσει το χρώμμα;
 ::arrowred:: Το βερνίκι το απλώνω απλά ένα λεπτό στρώμα με ένα πινέλο (δύσκολο το φαντάζομαι)

Διορθώστεμε αν κάνω λάθος:
-Καθαρίζω το σώμα του μοντέλου πριν το βάψω
-το βάφω
-βερνίκι gloss
-χαλκομανίες (και ένα βελτιωτικό θα έκανε ακόμα πιο όμορφο αποτέλεσμα)
-βερνίκι πάλι
-Wash με χρώμα που σαν διαλυτικό έχει το αντίθετο από το βερνίκι που χρησιμοποιήσαμε (μπογια σμάλτο σε βερνίκι ακρυλικό)
-βερνίκι ματ

Είμαι σωστός;
Σας πρίζω αλλά δυστυχώς δεν είναι καιρός να παίρνω πολλά πράγματα που θα είναι λάθος ή να καταστρέψω ένα μοντέλο.

Ευχαριστώ πάρα πολύ
Καλά τα λές, αυτή είναι η σειρά :wink:

ΜΦΧ

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 18, 2013, 06:02:03 μμ »
Ευχαριστώ πολύ! Όποιος έχει να προσθέσει κάτι, να μου πει να προσέξω κάτι, πολύ ευχαρίστως να σας ακούσω...

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 18, 2013, 10:42:40 μμ »
 ::welcome_model:: ::keep_mod::
Ετσι όπως τα λες είναι...κ ότι άλλο χρειαστείς ρώτα, εδώ είμαστε! ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT