Αποστολέας Θέμα: Νέαρχος ... 1/700  (Αναγνώστηκε 2256 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Τρίπολη
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
Νέαρχος ... 1/700
« στις: Ιουλίου 03, 2013, 12:11:30 μμ »
Ενας πολύ καλός φίλος μου ζήτησε να φτιάξω το Νέαρχος όπου έκανε θητεία .. Μιάς και τα οικονομικά δέν έπερναν κάτι άλλο καταλήξαμε στό κιτ τής Ντράγκον στήν 1/700 ... Μόλις σήμερα παρέλαβα το κίτ ... Μιάς και ότι έχω κάνει στο μοντελισμό είναι αεροσκάφος καί μάλιστα στην 1/48 , τό σόκ ήταν τεράστιο όταν άνοιξα το κουτί και είδα το μεγεθός του ..... Το μεγαλύτερο θέμα όμως είναι ότι δέν ξέρω τίποτα απο πλοία .. Παρακαλώ λοιπόν στήν Βοήθεια σας .. Υπάρχει κάτι που πρέπει πρωτα να κάνω πρίν αρχίσω την κατασκευη ??? πρέπει κάτι να προσέξω ??? τό κιτ είναι ,,σωστό ,, γιά Νέαρχος ?? τί προσθήκες θέλει ?? .... Και το καλύτερο .... θα το βάλω και σε θάλασσα ..... Παρακαλώ HELPPP !!!!!!!!!1

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
Απ: Νέαρχος ... 1/700
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 03, 2013, 12:23:16 μμ »
Καλημέρα! Πριν σε "περιλάβουν" οι ναυαρχαίοι του φόρουμ, μπορείς να ξεκινήσεις την μελέτη από εδώ

Καλή συνέχεια!  ::salut::
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 04, 2013, 12:10:25 πμ »
Καλό ξεκίνημα!!! πολύ όμορφα πλοία τα adams....και οτι χρειαστείς εδώ είμαστε για βοήθεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 08, 2013, 10:11:28 πμ »
Καλημέρα! Πριν σε "περιλάβουν" οι ναυαρχαίοι του φόρουμ, μπορείς να ξεκινήσεις την μελέτη από εδώ

Καλή συνέχεια!  ::salut::
Καλημέρα σε όλους .... σήμερα βάζω μπρός το Θέμα .... αυτά πού λέει το άρθρο , πρέπει να γίνουν και για το Νέαρχος ??? ... ευρώ για έξτρα ρέλια δέν υπάρχουν ... αυτά του κίτ δέν φτάνουν ?? θα είναι λάθος με τα ρέλια που έχει το κίτ ?? . Απ'ότι είδα το ξέρετε απ'έξω το κίτ , να κάνω το πρώτο στάδιο κατασκευής και βλέπουμε ?? Ευχαριστώ Καλημέρα  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 08, 2013, 10:28:35 πμ »
Αυτή είναι η πρώτη σελίδα της κατασκευής ... την πάω όπως είναι για το Νέαρχος ??

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 08, 2013, 04:59:25 μμ »
Ξεκίνα και εδώ είμαστε και για ρέλια οταν χρειαστεί κάτι μπορεί να γίνει...... :wink:
Το πρώτο βήμα του κίτ απο οτι βλέπω στις σημειώσεις μου είναι σωστό για τον Νέαρχο οπότε ....καλό ξεκίνημα!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Thomas S.

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Σέρρες
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 08, 2013, 05:02:24 μμ »
Αντε καραβοκύρη μου δώστου να καταλάβει! Σου έχω εμπιστοσύνη, με ότι καταπιάνεσαι το κάνεις τέλειο.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 08, 2013, 05:04:21 μμ »
Και μερικές φώτο απο μένα....

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 08, 2013, 05:14:12 μμ »
Ευχαριστώ παιδιά .... Θωμά !! θα σε έχω στο Skype να το φτιάξουμε μαζί ..... ΑΑΑΑΑ !!! και κάτι ακόμα , εκτός από το μικροσκοπικό ( Για εμένα ) μέγεθος , ενα ακόμα θέμα είναι η ορολογία ... δέν έχω ιδέα απο καράβια ... απο Τρίπολη είμαι ... σε γίδες και αρνιά ότι θέλετε ... εγά θα τα έλεγα κάγκελα και οχι ρέλια !!! οπότε όποιος θέλει να βοηθησει ας είναι και λίγο περιγραφικός !!! ... μη με αφήνετε μόνο μου στο πέλαγο .... ευχαριστώ πολύ  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 08, 2013, 11:27:43 μμ »
To Θηρίο εχει φτάσει εδώ .... και μάλλον για τίς επόμενες 10 μέρες θα στοκάρω και θα τρίβω !!!!!

στην δεύτερη σελίδα τών οδηγιών , ποιό απο τα δύο κομμάτια ειναι το σωστό για το Νέαρχος ....
Ευχαριστώ  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 08, 2013, 11:54:14 μμ »
Έχω την εντύπωση ότι είναι το αριστερό, αν τσεκάρεις φωτό του DDG-24 Waddell.
Ας μας το επιβεβαιώσει ένας από τους καπεταναίους εδώ.
Δες κι εδώ 1/200 http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=13&t=61280

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 10, 2013, 09:45:17 πμ »
Καλημέρα σε όλους ... ερώτηση , στο Νέαρχος οι άγκυρες πού είναι ???? βλέπω μόνο μία στο κέντρο της πλώρης ......

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #12 στις: Ιουλίου 10, 2013, 02:43:27 μμ »
http://www.hellenicnavy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=274&catid=26
Δες τις φωτό και θα βγάλεις το συμπέρασμα σου... (κέντρο και δεξιά) :wink:

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #13 στις: Ιουλίου 10, 2013, 03:37:57 μμ »
Ευχαριστώ ... και κατι ακομα , αλλο χρωμα είναι το καταστρωμα , αλλο τ υπολοιπο πλοίο ?? το Η-307 που δινει η ντραγκον είναι οκ ??  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #14 στις: Ιουλίου 12, 2013, 07:46:55 πμ »
Σιγά σιγά όλα τα κομμάτια μπαίνουν στη θάση τους , τωρα μη με ρωτήσετε πώς θα μασκάρω για να βάψω πιό σκούρο το κατάστρωμα ,,, ιδέα δέν έχω . Η Dragon δίνει το Η-307 γιά όλο το σκάφος είναι σωστό ?? το κατάστρωμα με ποιό να το βάψω ? Ευχαριστώ , καλημέρα

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Ιουλίου 12, 2013, 11:46:30 πμ »
Δημήτρη με όλα αυτά επάνω είναι δύσκολο να μασκάρεις τα πλαινά για να βάψεις τα καταστρώματα....εγώ προσωπικά επιλέγω την τμηματική κατασκευή με τα επιμέρους κομμάτια ήδη βαμμένα ...ρίξε μια ματιά σε παλιοτερή μου κατασκευή ,από την αρχή που ''χτίζω΄΄το πλοίο σιγά σιγά!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος Labso

• Scale 1/72
  • *
  • Μπιτσιαράς Δημήτρης
« Απάντηση #16 στις: Ιουλίου 12, 2013, 12:49:24 μμ »
Δημήτρη με όλα αυτά επάνω είναι δύσκολο να μασκάρεις τα πλαινά για να βάψεις τα καταστρώματα....εγώ προσωπικά επιλέγω την τμηματική κατασκευή με τα επιμέρους κομμάτια ήδη βαμμένα ...ρίξε μια ματιά σε παλιοτερή μου κατασκευή ,από την αρχή που ''χτίζω΄΄το πλοίο σιγά σιγά!
Σταμάτη έχεις δίκιο . αλλα κατι η βιασυνη κάτι η τεμπελια να βαψω ενα ενα ολα αυτα τα κομματακια με έφεραν στο χάλι αυτο  :lol:
 θα δώ μπας και μπορέσω να το αποδώσω με κανά φίλτρο , η αν όχι με πινέλο , θα το δώ στην πορεία .. Το πόσο μεγάλη αντίθεση είχαν τα δυο γκρί μεταξύ τους είναι ένα ακόμα θέμα που δέν το ξέρω , Ερώτηση ... μιάς και θα είναι σε θάλασσα , με προπελες δέν ασχολουμαι , όπως επίσης βάφω και την μαύρη γραμμή αλλα όχι το κόκκινο απο κάτω , σωστά ??? Δεν μπορώ να καταλάβω αυτά τα σχοινιά αντέννες ή ότι άλλο είναι απο πού εδράζουν και πού καταλήγουν .... εδώ θέλω τα φώτα σου ....και βέβαια σε περιμένει το μαρτύριο της θάλασσας  :lol: Ευχαριστώ πολύ Φίλε μου .......

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #17 στις: Ιουλίου 12, 2013, 07:18:47 μμ »
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,15859.0.html

Sορυ Δημήτρη αυτό ήθελα να σου παραθέσω και το ξέχασα ,τώρα είναι ολοκληρωμένη η απάντηση.....

Για το μαυρο πραγματικά στα σύγχρονα έχω παρατηρήσει οτι είναι αρκετά φαρδύ ,όπότε το κόκκινο ισως δε χρειάζεται ,πολλές φορές εγώ βάφω και το  κόκκινο  ,ισως χρειαστεί να φαίνεται κάπου ,αν η θάλασσα γίνει περισσότερο ταραγμένη.
Τώρα για το που καταλάγει που για τα σύρματα στα ιστία είναι μεγάλη κουβέντα ,κάποια καταλίγουν σε δέστρες στο κατάστρωμα των υπερκατασκευών ,άλλα σε Π κατασκευές πίσω από τους κυριους ιστούς και άλλα σε δέστρες κοντά στα ρέλια ,φωτογραφίες από σύγχρονα σε υψηλή ανάλυση θα σε βοηθήσουν!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #18 στις: Ιουλίου 18, 2013, 02:32:12 μμ »
καλησπερα,συγγνωμη που αργησα να απαντησω ελειπα ταξιδι....
λοιπον πισω απο τον εκτοξευτηρα για τους sm-1 ολα τα Ελληνικα adams ειχαν εναν προβολεα μπορεις ευκολα να τον βαλεις χρησιμοποιωντας εναν απο αυτους που εχει το κιτ μεσα χωρις την βαση του στελνω κ φωτο επισης σου κυκλωνω με χρωμα τα σιδερακια που ειχε ο εκτοξευτηρας sm-1  που δεν δινει το κιτ,το κιβωτιο κατω απο τον προβολεα ευκολα γινεται με ενα μικρο κομματι πλαστικου....

επισης εδω φωτο απο τους εκτοξευτήρες asroc  του Νεαρχου και sm-1 καποιου αμερικανικου πλοίου...

επειδη ρωτησες και για τις αγκυρες εδω φαινεται καθαρα που τις ειχε ο Νεαρχος......

Tags: