Αποστολέας Θέμα: Narrow gauge ferry 1/87 Artitec kit  (Αναγνώστηκε 6943 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: BUGATSUANA
Απ: Narrow gauge ferry 1/87 Artitec kit
« Απάντηση #50 στις: Μαΐου 14, 2013, 11:17:22 μμ »
Αμαν!Her Steiner τι 'ναι παλι αυτο;Και πλοια;Τωρα το πηρα ειδηση!Φοβερη δουλεια εχεις κανει! ::salut:: ::salut::
ο καλός ο μύλος όλα τ'αλέθει Γιώργο :lol: σ'ευχαριστώ πολύ ::salut::

Το φερι μπορει να ναι στενο (narrow), αλλα τα ματια μας εγιναν οσο δεν παει wide με το βαψιμο κ τις φθορες που βλεπουν!!!Σεμιναριακος Steiner!!
βάζω το πλοίο, βάζεις την παραλία? :lol: νάσαι καλά ευχαριστώ Παναγιώτη ::salut::
Επίσης παράλειψη μου να ευχαριστήσω τον Γιώργο Τσάπανο για την καθοδήγηση του και τον  κ.Κουντούρη Νίκο για την πολύ ωραία βάση και την άμεση εξυπηρέτηση  ::salut:: ::salut::
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #51 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:09:04 πμ »
Λοιπόν, στη Καρδίτσα το είδα από κοντά. Μπορώ να σας βεβαιώσω πως οι φωτογραφίες το αδικούν... είναι απλά πανέμορφο.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #52 στις: Μαΐου 22, 2013, 10:23:13 πμ »
Θα συμφωνήσω!!! Χώρια ότι παρά το μικρό της κλίμακας (1/87) εγώ το περίμενα μεγαλύτερο ενώ αυτό είναι όντως μια σταλιά. Γεγονός το οποίο καθιστά ακόμα πιο κορυφαία την δουλειά που έχει γίνει επάνω του και το nano-painting/weathering του Θόδωρου.

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:20:20 μμ »
Γιώργο, Νίκο  χάρηκα που τα είπαμε έστω και για λίγο απο κοντά, ευχαριστώ ξανά και περιμένω να δώ το διόραμα σου με τη φάρμα τελειωμένο, μου άρεσε πολύ η δουλειά που έχεις κάνει ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blackbeard

• Scale 1/48
  • *
    • modeldisplaycases
« Απάντηση #54 στις: Μαΐου 22, 2013, 09:22:49 μμ »
Παράθεση
Επίσης παράλειψη μου να ευχαριστήσω τον Γιώργο Τσάπανο για την καθοδήγηση του και τον  κ.Κουντούρη Νίκο για την πολύ ωραία βάση και την άμεση εξυπηρέτηση

:oops: :oops: :oops:Ευχαριστώ...
Τώρα για τα υπόλοιπα που αφορούν την κατασκευή...  αριστούργημα... έτσι απλά...

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 07, 2013, 11:07:56 μμ »
Μετά από δοκιμές κατέληξα στην τοποθέτηση των 8 βαγονέτων - «κουβάδων».  Η μηχανή δυστυχώς επειδή είναι λειτουργική θα ήταν προβληματική η στερέωση της στο μοντέλο καθώς είναι και βαριά.  Στις φωτογραφίες προσπάθησα να καταγράψω τα βήματα στο βάψιμο των βαγονέτων όσο μπορούσα. Σε κάθε φωτό περιέλαβα το υλικό και το  μέσο το οποίο χρησιμοποίησα. Επίσης κάτι που ίσως φανεί χρήσιμο είναι η μέθοδος που ακολουθώ για την στερέωση μοντέλων για το μασκάρισμα. Στις πρώτες 2 φωτό βλέπετε ότι για να μασκάρω τα καφάσια των παραθύρων της καμπίνας το μοντέλο είναι στερεωμένο σε μια βάση. Η βάση αυτή είναι απλά ένα βαρίδιο με ένα τάκο  που έχω περάσει μια ξυλόβιδα. Στην βίδα αυτή βίδωσα το μοντέλο ώστε  να μπορώ να χρησιμοποιώ  και τα δυο χέρια στο μασκάρισμα. Οποιος έχει κάνει κάτι παρόμοιο θα έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα φαντάζομαι. Κάθε φορά που ασκούμε πίεση το μοντέλο φεύγει πιο πίσω και μας δυσκολεύει κλπ.κλπ. Αυτή είναι η απλούστερη λύση που έχω βρεί. Ξανά στα «κουβαδάκια» λοιπόν αφού χώρισα τους τροχούς από το σώμα, αντικατέστησα τις μη ρεαλιστικές συνδέσεις με δικές μου που βλέπετε στην φωτό, δηλ.ένα μικρό παραλληλόγραμο με δυο  τρύπες. Επίσης με ένα ηλεκτρικό   κολλητήρι στράβωσα τα χείλη από τα κουβαδάκια για  έχουν πιο ταλαιπωρημένη όψη. Με τις δυο αυτές παρεμβάσεις πέρασα στο βάψιμο  με ανάμιξη καφέ-γκρί TAMIYA  και το ξάνοιξα μια φορά με λίγο φλές. Στη συνέχεια μερικοί τόνοι σκουριάς πάντα με αερογράφο και ακρυλικά  και αφήνοντας τον αερογράφο πέρασα στην «υφή» στην αρχή με  σφουγγαράκι  τύπου scotch brite  και σκούρο ακρυλικό  γκρι καφέ και μετά με «πιτσιλιές» (spattering)  σκουριάς.  Για να δέσουν τα προηγούμενα στάδια πέρασα ένα γουός με το  light rust  της  AK αδιάλυτο. Όταν αυτό στέγνωσε καλά επανήρθα με αερογράφο και με χρώματα  «σκόνης»  πολύ διαλυμένα (1/10) σκόνισα τα βαγονέτα ομογενοποιώντας ακόμη  περισσότερο την εμφάνιση.   Τελειώνοντας, πέρασα με την γνωστή μεταλλική σκόνη  (pigment) του     MIG  τις ακμές για να αποκτήσουν μεταλλική όψη και φόρτωσα τα βαγονέτα με  υλικό της  BUSCH που μοιάζει  με κάποιο ορυκτό, μη ρωτάτε ποιο, απλά να θυμίζει με ενδιαφέρει. Μια σταγόνα διαλυμένης αταλκόλ σε κάθε βαγονέτο και ο συρμός μας θα είναι έτοιμος για να φορτωθεί στο φέρυμποτ. Αυτό θα γίνει βέβαια οταν η κόλλα στεγνώσει καλά, οπότε θα φωτογραφίσω το σύνολο τελειωμένο, μέχρι τότε ευχαριστώ  για  την προσοχή σας.   ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #56 στις: Ιουνίου 07, 2013, 11:27:08 μμ »
Θόδωρε, ωραιότατο το step by step και ακόμα πιο ωραίο το αποτέλεσμα στα βαγονέτα :!: :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #57 στις: Ιουνίου 08, 2013, 07:03:59 πμ »
Θόδωρε, ωραιότατο το step by step και ακόμα πιο ωραίο το αποτέλεσμα στα βαγονέτα :!: :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Θα συμφωνησω απολυτως.Μονο μια παρατηρηση.Γιατι τα φορτωσες τα βαγονετα?Κρυφτηκε ολη η δουλεια που εχεις κανει απο κατω και ειναι κριμα.Μηπως να τα αφηνες αδεια? ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #58 στις: Ιουνίου 08, 2013, 08:21:39 πμ »
Μάνο σ'ευχαριστώ, νάσαι καλά φίλε   ::thanx::::salut::
Γιώργο ευχαριστώ, απο την αρχή ήθελα να βάλω "φορτίο" για να γίνουν πιο "μάχιμα", πάντως το φορτίο δεν τα κρύβει τόσο όσο φαίνεται στην φωτό παραπάνω , δες και μια άλλη πόζα για να καταλάβεις τι εννοώ:

σε κάθε περίπτωση τώρα "το κακό" έγινε, η κόλλα στέγνωσε απο το βράδυ και δεν σηκώνει πολλά πολλά με αυτές τις ψείρες , γιατί  βαγόνια δε τα  λες πάντως. Και μια και το αναφέραμε για την ιστορία να σου πώ ότι εάν αποφάσιζα να τα κάνω άδεια  θα  τα έβαφα διαφορετικά στο εσωτερικό με χρώμα  metalcote  humbrol  και γυάλισμα ::thanx::::salut::

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #59 στις: Ιουνίου 08, 2013, 07:12:47 μμ »
Και πάνω που έλεγαν πως δε μπορεί να γίνει καλύτερο... προσωπικά μου αρέσουν γεμάτα!
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος STEINER

• ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #60 στις: Ιουνίου 08, 2013, 11:09:09 μμ »
.. προσωπικά μου αρέσουν γεμάτα!

πάντα σωστός ο άρχοντας! ::thanx::  ::salut::

Tags: