Αποστολέας Θέμα: Και οι 3D εκτυπωτές στο παιχνίδι...  (Αναγνώστηκε 27074 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος orck

• .
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: .
Απ: Και οι 3D αντιγραφείς στο παιχνίδι...
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 09:10:53 μμ »
Ολη αυτη η κουβεντα μου θυμιζει τις ανησυχιες που ειχαν οταν βγηκαν οι φωτογραφικες μηχανες, τοτε ελεγαν οτι η ζωγραφικη ειναι η μονη πραγματικη τεχνη και οτι στην φωτογραφια απλα πατας ενα κουμπι. Στην πορεια ειδαν ολοι οτι δεν ειναι καθολου ετσι.
Ενα μοντελο λοιπον ειτε βγει απο καλουπι σε κομματια ειτε βγει απο καποιον εξελιγμενο εκτυπωτη του μελλοντος παντα ο μοντελιστης θα το πιασει μετα και θα το περιποιηθει για να δωσει το χρωμα, υφη, σκιες, φθορες κλπ
.

Αποσυνδεδεμένος pink_panzer

• "Αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα, εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε"
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κολόμβε, .... την περιέργειά σου
  • "Αν τα λάθη διδάσκουν, τότε έχω φοβερή μόρφωση"
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 11:12:43 μμ »
Σίγουρα δε μένουμε πίσω καθώς η τεχνολογία καλπάζει και μπορεί να βρει θέση το 3d printing στον μοντελισμό -το μόνο σίγουρο ήταν αυτό-καθώς καμιά ανησυχία για όποιον ξέρει τι κάνει και που βαδίζει.Ο τροχός δεν ανακαλύφθηκε τώρα.Απλά είναι απορρίας άξιο όταν βλέπεις δουλειές σα κι αυτές :
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
...τις δυο τελευταίες μάλιστα είχα την ευτυχία να τις δώ ολοζωντανα μπροστά μου...δε μπορεί,θα αισθανόμουν τουλάχιστο αηδία και ντροπή αν μου έφερνε και έβαζε κάποιος δίπλα του ένα 3d ίδιο -στην ίδια κατηγορία των ιδιοκατασκευών μιλάω πάντα- και δε πάει ρε Κώστα να έχει σπαταλήσει και 10 μήνες να το σχεδιάζει στο 3dmax ή στο rhino,ή χρησοπλήρωσε έτοιμο το file από το turbosquid.Προσωπικά δε το θεωρώ ιδιοκατασκευή.Δεν έχει ψυχή με λίγα λόγια,άλλο ένα injection.Τώρα το πως θα το βάψει και θα το πλαισιώσει είναι άλλο θέμα.
Όποιος ενδιαφέρεται,τα μοντέλα είναι του 55χρονου Ισπανού Francisco Gonzalez όλα φτιαγμένα στο χέρι ( μέτρημα,χάραξη σε πλαστικό,κόψιμο,κόλλημα) - ακόμη και οι τροχοί από ρητίνη,απλά έβγαλε αντίγραφα λόγω πλήθους τροχών αφού του πήρε πόσο χρόνο να φτιάξει το πρωτότυπο.
Δαίδαλος rulez... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 11:24:38 μμ »
Να επαναλάβω ότι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ έχει κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα αυτό;... Φυσικά και δεν μένει στην Ελλάδα (νομίζω...)
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234941079-118-scale-instytucie-szybownictwa-is-a-salamandra-53-scratchbuild-model/?p=1400546

Για ρίξτε μια ματιά εδώ στην τελευταία του δουλειά...
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234947467-118-scale-wallis-wa-116-agile-autogyro-scratchbuild-model/

Το μοντέλο (όχι αυτό με τα ξανθά μαλλιά) είναι εξ ολοκλήρου τυπωμένο σε 3D printer...
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 11:50:21 μμ »
Σίγουρα δε μένουμε πίσω καθώς η τεχνολογία καλπάζει και μπορεί να βρει θέση το 3d printing στον μοντελισμό -το μόνο σίγουρο ήταν αυτό-καθώς καμιά ανησυχία για όποιον ξέρει τι κάνει και που βαδίζει.Ο τροχός δεν ανακαλύφθηκε τώρα.Απλά είναι απορρίας άξιο όταν βλέπεις δουλειές σα κι αυτές :
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
...τις δυο τελευταίες μάλιστα είχα την ευτυχία να τις δώ ολοζωντανα μπροστά μου...δε μπορεί,θα αισθανόμουν τουλάχιστο αηδία και ντροπή αν μου έφερνε και έβαζε κάποιος δίπλα του ένα 3d ίδιο -στην ίδια κατηγορία των ιδιοκατασκευών μιλάω πάντα- και δε πάει ρε Κώστα να έχει σπαταλήσει και 10 μήνες να το σχεδιάζει στο 3dmax ή στο rhino,ή χρησοπλήρωσε έτοιμο το file από το turbosquid.Προσωπικά δε το θεωρώ ιδιοκατασκευή.Δεν έχει ψυχή με λίγα λόγια,άλλο ένα injection.Τώρα το πως θα το βάψει και θα το πλαισιώσει είναι άλλο θέμα.
Όποιος ενδιαφέρεται,τα μοντέλα είναι του 55χρονου Ισπανού Francisco Gonzalez όλα φτιαγμένα στο χέρι ( μέτρημα,χάραξη σε πλαστικό,κόψιμο,κόλλημα) - ακόμη και οι τροχοί από ρητίνη,απλά έβγαλε αντίγραφα λόγω πλήθους τροχών αφού του πήρε πόσο χρόνο να φτιάξει το πρωτότυπο.
 edit...όσο κι αν ακουστεί παράξενο,η μουσική από cd,καθώς και η digital φωτό είναι κι αυτά ένα ψέμμα.Δε είναι τίποτα άλλο παρά απλά 0 και 1.Ούτε φωνή όπως στο βινύλιο,ούτε εικόνα όπως στο φιλμ.Αλλά όλοι τα χρησιμοποιούμε.Για διάφορους λόγους.
φίλε orc,σωστά τα λές.Απλά η διαφορά είναι στο τι θεωρεί καθένας χειροποίητο.
Δαίδαλος rulez... :mrgreen:

Ζήση προφανώς δεν έχεις επαφή με το 3d καθόλου,γι αυτό και καταλαβαίνω το τρόπο που (κατα)κρίνεις αυτού του είδους τον μοντελισμό.Γιατί μοντελισμός είναι και μοντελιστές αισθάνονται αυτοί που το κάνουν αν μιλήσεις μαζί τους.Επειδή, από καλή μου τύχη, έχω παρακολουθήσει από κοντά τον σχεδιασμό και την δημιουργία ενός τέτοιου κιτ, σε βεβαιώνω οτι είναι άκρως εντυπωσιακό,δημιουργικό,ρομαντικό,επίπονο,γοητευτικό και το παλικάρι που το έκανε ένιωθε ακριβώς όπως και ο Ισπανός σου με τα κοπίδια του και τα πλαστικά του.Μοντελίζουν και οι δύο αλλά με άλλο μέσο.
Απλά πρέπει να δεις το θέμα με πιο ανοιχτό μυαλό χωρίς παρωπίδες.

Και μην μπερδεύετε τα 3D μοντέλα με αυτά του turbosquid ή των παιχνιδιών.Καμμία απολύτως σχέση.

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 11, 2013, 11:53:27 μμ »
Να επαναλάβω ότι ένας ΕΛΛΗΝΑΣ έχει κάνει μεγάλα βήματα στον τομέα αυτό;... Φυσικά και δεν μένει στην Ελλάδα (νομίζω...)
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234941079-118-scale-instytucie-szybownictwa-is-a-salamandra-53-scratchbuild-model/?p=1400546

Για ρίξτε μια ματιά εδώ στην τελευταία του δουλειά...
http://www.britmodeller.com/forums/index.php?/topic/234947467-118-scale-wallis-wa-116-agile-autogyro-scratchbuild-model/

Το μοντέλο (όχι αυτό με τα ξανθά μαλλιά) είναι εξ ολοκλήρου τυπωμένο σε 3D printer...

Ελληνας ειναι και μενει στην Θεσσαλονικη η Καβαλα νομιζω.Ο Νικος Καρατζιδης ειναι και νομιζω και παλιο μελος εδω.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 12:07:41 πμ »
Ελληνας ειναι και μενει στην Θεσσαλονικη η Καβαλα νομιζω.Ο Νικος Καρατζιδης ειναι και νομιζω και παλιο μελος εδω.
Σωστό. Δεν ήθελα να αναφέρω το όνομα του, το γράφει άλλωστε στις αναρτήσεις που παρέθεσα.
Παρακολουθεί το forum, απλά επιλέγει να μη συμμετέχει για τους δικούς του λόγους υποθέτω.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 12:15:19 πμ »
προφανώς δεν έχεις επαφή με το 3d καθόλου,γι αυτό και καταλαβαίνω το τρόπο που (κατα)κρίνεις αυτού του είδους τον μοντελισμό.....σε βεβαιώνω οτι είναι άκρως εντυπωσιακό,δημιουργικό,ρομαντικό,επίπονο,γοητευτικό
Απλά πρέπει να δεις το θέμα με πιο ανοιχτό μυαλό χωρίς παρωπίδες.

Κώστα μου,δε χρειάζεται κανείς να παρακολουθήσει live κάτι τέτοιο για να πάρει μια γεύση.Ένα κλίκ εδώ http://en.wikibooks.org/wiki/Wings_3D/Tutorials/Modeling_the_Junkers_F13 σου λύνει τις απορίες.Και δε το κατακρίνω,απλά δε το θεωρώ χειροποίητη ιδιοκατασκευή,είμαι σαφής.Τώρα το τι είναι από τα παραπάνω που ανέφερες...θα έλεγα μάλλον εντυπωσιακό και δημιουργικό,ναι μπορεί να βρεί εφαρμογές παντού.Προσωπική άποψη,τώρα αν δεν είμαι ανοιχτόμυαλος...έτσι το βλέπω.

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 12:32:30 πμ »
Κώστα μου,δε χρειάζεται κανείς να παρακολουθήσει live κάτι τέτοιο για να πάρει μια γεύση.Ένα κλίκ εδώ http://en.wikibooks.org/wiki/Wings_3D/Tutorials/Modeling_the_Junkers_F13 σου λύνει τις απορίες.Και δε το κατακρίνω,απλά δε το θεωρώ χειροποίητη ιδιοκατασκευή,είμαι σαφής.Τώρα το τι είναι από τα παραπάνω που ανέφερες...θα έλεγα μάλλον εντυπωσιακό και δημιουργικό,ναι μπορεί να βρεί εφαρμογές παντού.Προσωπική άποψη,τώρα αν δεν είμαι ανοιχτόμυαλος...έτσι το βλέπω.

Ζήση, το link που έβαλες και από το οποίο παίρνεις την γεύση σου για το 3D είναι απηρχαιωμένο και δεν έχει σχέση με μοντέλο που προορίζεται για 3D print.
Τώρα, το οτι δεν κατακρίνεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις "ντροπή και αηδία"  όπως είπες, με βάζει σε σκέψεις για το πως νιώθεις για κάτι που κατακρίνεις...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 12:52:09 πμ »
... το οτι δεν κατακρίνεις κάτι που σε κάνει να νιώθεις "ντροπή και αηδία"  όπως είπες, με βάζει σε σκέψεις για το πως νιώθεις για κάτι που κατακρίνεις...

Μα νομίζω εξήγησα την περίπτωση που θα "ένιωθα" κάτι τέτοιο,παραπάνω.Θα το θεωρούσα τουλάχιστο αδικία.Έδωσα και παράδειγμα.
Συμπληρώνω όμως πως το θεωρώ εξίσου εντυπωσιακό και δημιουργικό,γιατί μπορεί να βρεί εφαρμογές παντού.
Τώρα για το δεύτερο...δε θα θελες να γνωρίζεις.

Αποσυνδεδεμένος alexanderb

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος-Αθήνα
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 01:04:49 πμ »
Επειδή έχω μπερδευτεί και είμαι και άσχετος, εγώ το βλέπω σα μεγάλη ευκαιρία να μπορούμε να βγάζουμε κόπιες κομματιών ή ολόκληρων πλασίων από κιτ εταιρειών ή ακόμα και να σχεδιάζει κάποιος από την αρχή ένα κιτ σε μορφή όπως αυτά των εταιρειών (πλαίσια-κομμάτια) ή κάποια κομμάτια για βελτίωση του υπάρχοντος κιτ ..Ποια η διαφορά τότε και να μη θεωρείται μοντέλο, αφού πάλι την ίδια διαδικασία θα έχει για να τελειώσει (κόλλημα, στοκάρισμα πολύ λιγότερο θεωρώ,βάψιμο, παλαίωση κλπ) με τη μόνη διαφορά ότι δε θα το έχει βγάλει καμιά γνωστή εταιρεία μοντελισμού..& φυσικά δε μιλάω για μοντέλα μονοκόμματα ενός κομματιού..

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Χανιά
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 01:20:51 πμ »
Παιδιά μην κάνετε την τρίχα τριχιά..Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.Είναι εξίσου δημιουργικό, εξίσου δύσκολο
και εξίσου χρονοβόρο με τον κλασσικό μοντελισμό αλλά είναι εντελώς διαφορετικό γιατί δεν γίνεται με κόψε-ράψε
σε κομμάτια πλαστικού, ξύλου, μετάλου κτλ αλλά σε εικονικά αντικείμενα.
Στην τελική ο τρόπος δημιουργίας του μοντέλου στον υπολογιστή δεν απέχει και πολύ από τον τρόπο που σχεδιάζονται
τα καλούπια για τα κιτ μας.Και κανείς μας δεν μπορεί να πει ότι οι σχεδιαστές της Hasegawa, της TAMIYA, της ACADEMY
κτλ κτλ δεν κοπιάζουν για να φτιάξουν ότι φτιάχνουν για να πάμε εμείς και "απλά" να το κολλήσουμε.
Είναι σαν τα πορτοκάλια και τις ντομάτες...Είναι φρούτα και τα 2 αλλά τις ντομάτες τις κάνουμε σαλάτα και τα πορτοκάλια
μαρμελάδα.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 07:58:03 πμ »
Παράθεση
Αρχικά να πω οτι ο όρος "αντιγραφέας" που χρησιμοποιεί ο φίλος OANNHSEA ,εκτός του οτι μπερδεύει,είναι και εντελώς λάθος.Ενας 3Dprinter δεν αντιγράφει τίποτε,απλά τυπώνει το αντικείμενο που έχει δημιουργήσει κάποιος στον υπολογιστή.Η απλοποίηση του "σκανάρω ένα μοντέλο,το διορθώνω,το τυπώνω" δεν παίζει.Η διαδικασία είναι ακόμα πολύ δύσκολη,ακριβή και χρονοβόρα για να γίνει από έναν ιδιώτη.

Τι πας στοίχημα ότι κάνεις λάθος Mastoras;;;  :twisted: :twisted: :twisted:

http://radiantfabrication.com/

Ένα μηχάνημα που σκανάρει και μετά μπορεί να εκτυπώσει το αντικείμενο που σκάναρε...
Ετοιμάζεται από άλλη εταιρεία και ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις μηχάνημα - θα μπορεί να πάρει άνετα ολόκληρο το πλαίσιο από ένα κιτ στην 1/48....  :twisted:

Στο μόνο που έχεις δίκιο είναι ότι ακόμα είναι πολύ ακριβά για τον μέσο μοντελιστή...
Δεν ξέρεις σε 5 χρόνια τι θα γίνει...

Παράθεση
Ενα μοντελο λοιπον ειτε βγει απο καλουπι σε κομματια ειτε βγει απο καποιον εξελιγμενο εκτυπωτη του μελλοντος παντα ο μοντελιστης θα το πιασει μετα και θα το περιποιηθει για να δωσει το χρωμα, υφη, σκιες, φθορες κλπ
Το έγραψα, αλλά δεν το πιάσατε:
Σε εξελιγμένα μοντέλα αντιγραφέων, αυτό θα μπορεί να γίνει μέσω του υπολογιστή...
Ξεχνάμε λοιπόν χρώματα, αερογράφους, πινέλα, ζουμιά, φίλτρα...

Ποια η διαφορά τότε και να μη θεωρείται μοντέλο, αφού πάλι την ίδια διαδικασία θα έχει για να τελειώσει (κόλλημα, στοκάρισμα πολύ λιγότερο θεωρώ,βάψιμο, παλαίωση κλπ) με τη μόνη διαφορά ότι δε θα το έχει βγάλει καμιά γνωστή εταιρεία μοντελισμού..& φυσικά δε μιλάω για μοντέλα μονοκόμματα ενός κομματιού..
Το ξαναγράφω:
α) Εάν έχεις σκανάρει τα πλαίσια του μοντέλου, θα μπορείς να το συναρμολογήσεις στον υπολογιστή και να το εκτυπώσεις ολοκληρωμένο, έχοντας διορθώσει τα λάθη του μοντέλου π.χ. εκεί που χρειάζεται στόκος ή είναι λάθος το κομμάτι...
β) Θα μπορείς να το βάψεις στον υπολογιστή και να εκτυπωθεί έτοιμο βαμμένο και με φθορές ή ότι άλλο σκεφτείς...
γ) Εφόσον μπορεί να επεξεργαστεί στον υπολογιστή, μπορεί να τροποποιηθεί κατά το δοκούν και να γίνει καλύτερο από τα καλούπια της αρχικής εταιρείας - μετά μπορείς να το πουλήσεις σε άλλους μοντελιστές ή συλλέκτες.
δ) Θα μπορείς να κατεβάσεις από μία βιβλιοθήκες του net, ότι σου χρειάζεται. Π.χ. το πολυβόλο των 12,7mm που έχεις είναι απαίσιο; Μία έρευνα και αγορά από το net του 3D σχεδίου ενός πολυβόλου των 12,7mm και άμεση εκτύπωση του...

Είναι σαν τα πορτοκάλια και τις ντομάτες...Είναι φρούτα και τα 2
Μία διόρθωση: η ντομάτα είναι λαχανικό...  :mrgreen:
.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *

Αποσυνδεδεμένος OANNHSEA

• Scale 1/48
  • *
  • BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 09:45:08 πμ »
Απόλυτο δίκιο χωρίς να διαβάσω το κείμενο...
Πρωί γαρ και δεν είχα πιεί καφέ...
Συγγνώμη...  :oops:

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 10:04:49 πμ »

Μία διόρθωση: η ντομάτα είναι λαχανικό...  :mrgreen:
.

Από βοτανικής άποψης η ντομάτα είναι φρούτο.
Επίτηδες έβαλα την ντομάτα γιατί προκαλεί εντύπωση το γεγονός
πως είναι φρούτο ακριβώς όπως προκαλεί εντύπωση ότι το
3d modeling είναι μοντελισμός.  :D

Δες..
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1

Αυτό που λες για την αγορά online 3d μοντέλων παίζει και τώρα.
Μπορείς να βρεις και να τα "τυπώσεις".

Παναγιώτης Ελ Σισι

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 01:40:19 μμ »
...ξεχνάμε λοιπόν χρώματα, αερογράφους, πινέλα, ζουμιά, φίλτρα...

:?:...και ποια η χαρά του μοντελισμού,της δημιουργικότητας και της μοναδικότητας ενός μοντέλου τότε;
Για το λόγο αυτό υπάρχουν στρατιές στη Κίνα που φτιάχνουν έτοιμα μοντέλα,βαμένα και παλαιωμένα.
Και για να μην υπάρξει παρερμηνεία.
Ο καθένας που γνωρίζει (και δεν ειναι δύσκολο να μάθει) κάποιο software θα έχει την δυνατότητα να βγάλει κόπιες.Πράγμα το οποίο δεν είναι κακό, θεμιτό είναι εφόσον μοντέλο θα είναι το αποτέλεσμα και μάλιστα άριστο.
Τον καταξιώνει αυτό όμως ως μοντελιστή;Ασχέτως πως νιώθει ο ίδιος.Και εννοώ συγκεκριμένα αυτόν που θα αναφέρει ότι έφτιαξε καποιο scratch masterpiece, και θελήσει να διαγωνιστεί,όχι απλά να το εκθέσει,πουλήσει,βγάλει σε παραγωγή.
Δηλαδή, δουλειές όπως δαιδαλου, tokotai, nemo,svyatoslav κλπών (συγχωρέστε είναι αρκετά τα άτομα, απλά αυτούς έφερα ως παράδειγμα),θα έχουν την δυνατότητα να συναγωνίζονται και κρίνονται ισάξια με 3d μοντέλα;Τουλάχιστο σε κατηγορίες scratch,γιατί ως άλλο ένα απλά injection,ή multimedia ή ρητινένιο ή ότι άλλο να ταν,δε θα πείραζε.
Ή φανταστείτε  φιγούρες των Καριωτέλη,Στάθη,Βασιλικού σκαλισμένες στο χέρι,στην ίδια κατηγορία πλάι σε φανταστικά μεν, ψεκασμένα δε κομψοτεχνήματα.Παρόλο που κάποιος τα σχδίασε για να γίνουν,αλλά δε λέρωσε δαχτυλάκι .. 
Αυτή ήταν η αρχική μου απορία,αλλά όπως είπε και ο Κώστας είναι νωρίς ακόμη...time will tell.
Κι ένα εύστοχο σχόλιο από ξένο φόρουμ...
"... I wonder where scratchbuilding is going now. Is it going to be made redundant by 3D printers?
It somehow irks me to know that  my years of experience in modelling can be leapfrogged by a new graduate (who may never have cut a bit of plastic in his life) with an engineering degree  and the associated CAD experience  will look at it as just another printing project and  can just say, OK, let me laser scan your subject, turn it into a CAD file and I'll 3D print it for you - what scale would you like?Your sword wielding analogy strikes at the heart of the matter - "Today the prowess died". Or should we just look at it as another tool in the box?"

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 01:52:21 μμ »
Μου κάνει εντύπωση που δε σκέφτεται κανείς, ότι τέτοια μοντέλα (3d Printed), θα μπορούσαν απλά να είναι μια ξεχωριστή κατηγορία στην Έκθεση, και να μη συγχέονται με τα υπόλοιπα...

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 01:57:54 μμ »
Ο καθένας που γνωρίζει (και δεν ειναι δύσκολο να μάθει) κάποιο software...
Ας μην υπερβάλουμε, ο καθένας μπορεί να μάθει, εύκολο όμως ΔΕΝ είναι για τέτοια προγράμματα...
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος sotiris

• Aρχικατής Πρωτοσύγγελος και Πάπας
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Μέσ'το άρμα θα καούμε!
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:00:34 μμ »
Μην ξεχνατε ομως ,οτι ηδη αρκετα απο τα ρητηνενια βελτιωτικα αλλα και κιτ ειναι σχεδιασμενα και καποια ειναι πλεον "καλουπαρισμενα" σε 3d printer

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:07:12 μμ »
τι ακριβώς συζητάμε ?
κάποιος που ζωγραφίζει στο corel draw ή sto adobe illustrator,
μπορεί να θεωρείται ζωγράφος ?
εχει πλακα πάντως,
παλαιότερα "τσακωνόμαστε" για τα "κεσεδάκια" κα τα "βιολογικά μοντελα" (ποιος το θυμάται ?? )
και τώρα για μοντελα που τα στηνει ενας Η/Υ.
εγώ το διασκεδάζω πάντως...επαρκώς ....

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Συρίγος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:08:30 μμ »
παιδια και εμενα μου φενεται οτι χανει τη μαγεια του το θεμα και την αξια του βεβαιως .φανταζομαι οτι με τα χρονια θα πεσουν οι τιμες σιγουρα θα καλυτερεψουν και οι ποιοοτητες και τοτε θα χρειαζεσαι εναν 3d εκτυπωτη για να αναπαραγεις τον ιδιο κομματι κομματι.θα εχει ο γειτονας θα του λες ρε εκτυπωσε μου και εμενα εναν.ολοι θα εχουμε σπιτι μας αντιγραφα τεχνης που θα μας θυμιζουν οτι καποτε τα φτιαχναν με τα χερια.Δυστηχως ειναι αναποφευκτο το junk θα ειναι παντου :oops:

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:22:41 μμ »
Μου κάνει εντύπωση που δε σκέφτεται κανείς, ότι τέτοια μοντέλα (3d Printed), θα μπορούσαν απλά να είναι μια ξεχωριστή κατηγορία στην Έκθεση, και να μη συγχέονται με τα υπόλοιπα...

Πάρα πολύ σωστά melpa,αυτό εννοώ,απλά είναι ακόμη πολύ νωρίς.Εχουμε να δουμε πολλά ακόμη.

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:32:52 μμ »

Spoiler (hover to show)

Βασικά εγώ ήδη είπα πως παρά τα κοινά τους είναι κάτι διαφορετικό.
Και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως λες αν πρόκειται για εκθέσεις.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος mirrage

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #48 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:37:40 μμ »
παιδια και εμενα μου φενεται οτι χανει τη μαγεια του το θεμα και την αξια του βεβαιως .φανταζομαι οτι με τα χρονια θα πεσουν οι τιμες σιγουρα θα καλυτερεψουν και οι ποιοοτητες και τοτε θα χρειαζεσαι εναν 3d εκτυπωτη για να αναπαραγεις τον ιδιο κομματι κομματι.θα εχει ο γειτονας θα του λες ρε εκτυπωσε μου και εμενα εναν.ολοι θα εχουμε σπιτι μας αντιγραφα τεχνης που θα μας θυμιζουν οτι καποτε τα φτιαχναν με τα χερια.Δυστηχως ειναι αναποφευκτο το junk θα ειναι παντου :oops:

Αν θεωρείς junk και τα μοντέλα που φτιάχνεις τότε είσαι οκ.Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνονται.
Πρώτα με 3d σχεδιάζουν το μοντέλο και το σπάνε σε κομμάτια και ύστερα με μία cnc μηχανή
πάνε και σκάβουν κομμάτια αλουμινίου(νομίζω ότι είναι αλουμίνιο) και φτιάχνουν το καλούπι.
Ο 3D εκτυπωτής δουλεύει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αλλά αντί να σκάβει χτίζει.
Ποια η διαφορά αν αντί να το πάρεις από τον Καλφάκη σε κουτί κτλ το φτιάξεις εσύ στο pc σου?
Οκ...αν πρόκειται για μοντέλα που δεν χρειάζονται συναρμολόγηση ΜΕΤΑ την εκτύπωση πάει
αλλού η μπάλα και θεωρείται άλλη κατηγορία.Αν όμως συναρμολογείς δεν υπάρχει διαφορά.

Παναγιώτης Ελ Σισι

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #49 στις: Οκτωβρίου 12, 2013, 02:44:57 μμ »
Ναι ρε παιδιά;  Γιατί μπλέκουμε το να τυπώσεις τα σχεδιασμένα κομμάτια σε 3D printer και μετά να τα συναρμολογήσεις, βάψεις κλπ με το να τυπωθεί όλο το μοντέλο;  Δεν αναφέρθηκε κάτι τέτοιο στο θέμα, εκτός αν το έχασα.
Δηλαδή, αν κάτσω και σχεδιάσω ένα μοντέλο L1011-500 Tristar, τυπώσω τα κομμάτια, τα κολλήσω και το βάψω, κανονικά όπως κάνω σε όλα τα μοντέλα, που θα είναι η διαφορά;  Στο υλικό;  Το ίδιο είναι.  Στη σχεδίαση; Δική μου θα είναι με ότι λάθη μπορεί να έχω ή να μην έχω.
Βέβαια, προσωπικά, δεν το θεωρώ scratchbuild αυτό, έτσι; Γιατί scratchbuild είναι να φτιάχνεις κάτι από εκεί που δεν υπάρχει με διάφορα υλικά.  Στην περίπτωση του 3D printing το scratchbuild το κάνει ο εκτυπωτής και όχι εσύ...
My other 2 cents...

Tags: