Αποστολέας Θέμα: "Bishop" Bronco 1/35  (Αναγνώστηκε 1526 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Raw_Shooter

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Παναγιώτης
"Bishop" Bronco 1/35
« στις: Ιουνίου 07, 2013, 12:27:37 πμ »
 Καλησπέρα φίλοι μου  ::salut:: 
Εν' οσο περιμένω να έρθει το Cromwell της Tamiya για να γίνει η μετατροπή του σε A.R.V. , είπα να ξεκινήσω και τρίτο κιτ για το G.B. μας  8)   Πρόκειται για το Bishop, ενα αυτοκινούμενο πυροβόλο των 25 λιβρών τοποθετημένο σε υπερκατασκευή επάνω σε πήγμα Valentine. Για μένα το ωραιότερο βρετανικό άρμα του Β' Π.Π.  :wink:

Λίγη ιστορία....οι βρετανοί εντυπωσιασμένοι απο τα γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα που δρούσαν στο μέτωπο της Β. Αφρικής σκέφτηκαν οτι χρειαζόντουσαν και αυτοί κάτι ανάλογο στο οπλοστάσιο τους. Ενα απο τα πιο σημαντικά βρετανικά πυροβόλα και που υπήρχε σ' αφθονία το 1942 ήταν το πεδινό πυροβόλο των 25 λιβρών, έτσι ζητήθηκε απο την Birmingham Railway Carriage & Wagon να τροποποιήσει κάποια άρματα Valentine ώστε να τοποθετηθούν τα 25λιβρα. Το αυτοκινούμενο πυροβόλο ονομάστηκε λοιπόν, όπως είπαμε, Bishop (Επίσκοπος  :!: ) και η παραγωγή του ξεκίνησε στα μέσα του '42. Όμως παρόλο που σαν ιδέα ήταν καλή σαν αποτέλεσμα ήταν μέτριο ένεκα της χαμηλής ταχύτητας και του περιορισμένου βεληνικούς, συν οτι λόγω του μεγάλου ύψους ήταν "στόχος λουκούμι" για τα πανίσχυρα 88αρια του DAK. Τελικά παρήχθησαν 100 Bishop συνολικά και έδρασαν κυρίως στην Β. Αφρική και στην Ιταλία πριν αντικατασταθούν απο τα Μ7 Priest (Ιερέας  :!: ) και τα καναδικά Sexton.

Το κιτ......Ειλικρινά πρόκειται για ενα απο τα καλύτερα ever πλαστικά κιτ που έχω πιάσει στα χέρια μου  ::thumbleft::  Τρομερή λεπτομέρεια παντού, άριστη χύτευση με ελάχιστα pin marks, πληθώρα κομματιών + p.e. + 2πλή καρτέλα χαλκομανιών + ερπύστρια πέδιλο - πέδιλο  8)  Πιστεύω οτι η Bronco πλέον με τέτοια κιτ εδραιώνεται "μέσα" στις 4-5 καλύτερες εταιρείες κιτ.

Σαν σήματα δίνονται 4 επιλογές.....1 με διχρωμία για Β. Αφρική, 1 μονόχρωμο για Β. Αφρική και άλλα 2 μονόχρωμα για Σικελία. Προσωπικά τείνω για δίχρωμο αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις για τους κωδικούς  που προτείνει η Bronco....και εδώ ζητώ την πρώτη βοήθεια  :D  Λοιπόν δίνονται τα εξής Sand (H80 / C39 / XF59) και Red Brown (XF64).....για το Sand ήμαστε ok το καταλαβαίνω αλλά έχω τις αμφιβολίες μου για το Red Brown  :roll:  Υπόψην στο art box στη θέση του Red Brown υπάρχει ενα χρώμα που θυμίζει ξεθωριασμένο Olive Drub ή κάτι ανάλογο  :roll:  Οπότε για "δώστε τα φώτα σας"  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: "Bishop" Bronco 1/35
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 07, 2013, 02:48:10 πμ »
Ωραιότατο θεμα και τρομερό κιτ!Το χρωματάκι που ζητάς είναι το White Ensign Slate,Παναγιώτη.Καλή συνέχεια  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 07, 2013, 02:53:32 πμ »
To Slate παναγιώτη, βγαίνει και σε Mid παναγιώτη, Dark παναγιώτη κτλ?

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 07, 2013, 02:57:57 πμ »
To Slate παναγιώτη, βγαίνει και σε Mid παναγιώτη, Dark παναγιώτη κτλ?

::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::

Mετα το Burnt Alex,Alex Tostada κτλ...

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 07, 2013, 09:31:35 πμ »
Γενικά τα πρασινωπά χρώματα δεν πολυέπαιζαν στην έρημο (μάλλον λογικά  :mrgreen:- εξαίρεση το Slate που χρησιμοποιούσαν στην παραλλαγή Caunter). Τον καιρό που βγήκαν σε υπηρεσία τα Bishops, το χρώμα με το οποίο βάφονταν τα βρετανικά άρματα στα εργοστάσια, ήταν το SCC2 (ένα καφέ, παρόμοιο με το Dark Earth, ελαφρώς ανοιχτότερο). Λογικά, η ρίγα του καμουφλάζ, θα πρέπει να είναι σε αυτό το χρώμα. Με το ίδιο χρώμα, ήταν βαμμένα και όσα Bishops αποβιβάστηκαν στη Σικελία. Στην έρημο,ευρεία χρήση σαν "disruptive colors"είχαν και τα Blue Black (με την έκθεση στον ήλιο, έπαιρνε μια απόχρωση ξανοιγμένου Panzer Grey), και ένα πολύ σκούρο καφέ του οποίου το όνομα μου διαφεύγει αλλά έμοιαζε με Burnt Umber.

Όταν είχα φτιάξει το δικό μου (βεβαίως στην αντρική κλίμακα), είχα χρησιμοποιήσει Blue Black:

Ωστόσο οι εταιρίες στα Box arts το δείχνουν με πράσινο. Με πράσινο επίσης έχει βάψει και ο συνήθως "ψαγμένος" Φόλκερ Μπέμπενεκ το (εκπληκτικό) δικό του:

H απόφαση δική σου. Αν πάντως τελικά, αποφασίσεις να το βάψεις πράσινο, το Slate που προτείνει ο Κώστας είναι η "ασφαλέστερη" επιλογή

Καλή συνέχεια ::salut::

ΔΚ

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 07, 2013, 09:51:38 πμ »
Σας ευχαριστώ φίλοι μου για τις πληροφορίες  ::salut::  Τώρα σε μια εφαρμογή που έχω σαν αντιστοιχία του BS 634 Slate μου δίνει ως παραπλήσιο το FS 34096 ενώ αντίστοιχα στο BS 639 Light Slate το FS 34159....Αν υποθέσω οτι είναι ok (ως παραπλήσια) τότε το FS 34159 σαν Tamiya δίνεται το XF-65 και σαν AKAN το 0018....ισχύει κάτι απο αυτά  :?:roll:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 07, 2013, 04:39:41 μμ »
αν σε ενδιαφέρει, κυκλοφορεί και η Lifecolor ένα σετ (cs-16) με χρώματα για το βρετανικό καμουφλαζ στην αφρική

Χρήστος

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 07, 2013, 06:00:43 μμ »
Να πώ την αλήθεια χρησιμοποιώ πάντα το Slate της White Ensign αλλά αν έπρεπε να αρκεστώ π.χ. στα Humbrol,νομίζω πως σαν απόχρωση πλησιάζει λίγο πολύ το Forest Green  :roll:

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 07, 2013, 06:07:41 μμ »
αν σε ενδιαφέρει, κυκλοφορεί και η Lifecolor ένα σετ (cs-16) με χρώματα για το βρετανικό καμουφλαζ στην αφρική
Και ειναι εντελως λαθος...

• Scale 1/35
  • *
  • Παναγιώτης
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 07, 2013, 07:32:17 μμ »
Ok τελικά βρέθηκε μια άκρη στα χρώματα* με "συνταγή" Zaloga (απο παλιό τεύχος του Military Modelling ) :D
Portland Stone BSC 64 = 40% XF55 Deck Tan + 50% XF2 Flat White + 10% XF60 Dark Yellow
Slate BSC 34 = XF65 Field Grey
Silver Grey BSC 28 = 50% XF55 Deck Tan + 50% Gunze H312 Green FS-34227

* Έψαχνα σε κωδικούς Gunze ή Tamiya  :wink:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 07, 2013, 08:00:00 μμ »
Και ειναι εντελως λαθος...
To διάβασα αυτό, παρόλα ταύτα, παράγγειλα κάποια από τα χρώματα για να τα δοκιμάσω. Η εναλλακτική είναι τα αντίστοιχα σμάλτα της xtracolor.

Χρήστος

Tags: