Καλησπέρα φίλοι μου
Εν' οσο περιμένω να έρθει το Cromwell της Tamiya για να γίνει η μετατροπή του σε A.R.V. , είπα να ξεκινήσω και τρίτο κιτ για το G.B. μας

Πρόκειται για το Bishop, ενα αυτοκινούμενο πυροβόλο των 25 λιβρών τοποθετημένο σε υπερκατασκευή επάνω σε πήγμα Valentine. Για μένα το ωραιότερο βρετανικό άρμα του Β' Π.Π.

Λίγη ιστορία....οι βρετανοί εντυπωσιασμένοι απο τα γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα που δρούσαν στο μέτωπο της Β. Αφρικής σκέφτηκαν οτι χρειαζόντουσαν και αυτοί κάτι ανάλογο στο οπλοστάσιο τους. Ενα απο τα πιο σημαντικά βρετανικά πυροβόλα και που υπήρχε σ' αφθονία το 1942 ήταν το πεδινό πυροβόλο των 25 λιβρών, έτσι ζητήθηκε απο την Birmingham Railway Carriage & Wagon να τροποποιήσει κάποια άρματα Valentine ώστε να τοποθετηθούν τα 25λιβρα. Το αυτοκινούμενο πυροβόλο ονομάστηκε λοιπόν, όπως είπαμε, Bishop (Επίσκοπος

) και η παραγωγή του ξεκίνησε στα μέσα του '42. Όμως παρόλο που σαν ιδέα ήταν καλή σαν αποτέλεσμα ήταν μέτριο ένεκα της χαμηλής ταχύτητας και του περιορισμένου βεληνικούς, συν οτι λόγω του μεγάλου ύψους ήταν "στόχος λουκούμι" για τα πανίσχυρα 88αρια του DAK. Τελικά παρήχθησαν 100 Bishop συνολικά και έδρασαν κυρίως στην Β. Αφρική και στην Ιταλία πριν αντικατασταθούν απο τα Μ7 Priest (Ιερέας

) και τα καναδικά Sexton.
Το κιτ......Ειλικρινά πρόκειται για ενα απο τα καλύτερα ever πλαστικά κιτ που έχω πιάσει στα χέρια μου

Τρομερή λεπτομέρεια παντού, άριστη χύτευση με ελάχιστα pin marks, πληθώρα κομματιών + p.e. + 2πλή καρτέλα χαλκομανιών + ερπύστρια πέδιλο - πέδιλο

Πιστεύω οτι η Bronco πλέον με τέτοια κιτ εδραιώνεται "μέσα" στις 4-5 καλύτερες εταιρείες κιτ.
Σαν σήματα δίνονται 4 επιλογές.....1 με διχρωμία για Β. Αφρική, 1 μονόχρωμο για Β. Αφρική και άλλα 2 μονόχρωμα για Σικελία. Προσωπικά τείνω για δίχρωμο αλλά έχω κάποιες επιφυλάξεις για τους κωδικούς που προτείνει η Bronco....και εδώ ζητώ την πρώτη βοήθεια

Λοιπόν δίνονται τα εξής Sand (H80 / C39 / XF59) και Red Brown (XF64).....για το Sand ήμαστε ok το καταλαβαίνω αλλά έχω τις αμφιβολίες μου για το Red Brown

Υπόψην στο art box στη θέση του Red Brown υπάρχει ενα χρώμα που θυμίζει ξεθωριασμένο Olive Drub ή κάτι ανάλογο

Οπότε για "δώστε τα φώτα σας"