Αποστολέας Θέμα: Burned out Sd.kfz.250/9 - Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 6755 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: Burned out Sdkfz.250/9 - Tamiya - 1/35
« Απάντηση #25 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 09:38:50 μμ »
Στάχτη και μπούρμπερη Γιώργη!Πολύ καλό και ρεαλιστικότατο το 250 και δεν είναι καθόλου εύκολο να πετύχει κάποιος την εικόνα του καμμένου (κι όχι σκουριασμένου) οχήματος... Πιάσε και τη βάση του,να γουστάρωμεν  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giorgos800

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #26 στις: Σεπτεμβρίου 01, 2013, 10:35:04 μμ »
Φιλιππα, και Κωστάδες, ευχαριστω παιδιά για τα σχολια και τα καλά σας λογια,  να ειστε καλά. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #27 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2013, 03:17:02 πμ »
Ωραίο γίνεται Γιώργο... αναμένουμε τη συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2013, 10:09:04 μμ »
Μανο  ευχαριστώ φιλε, να εισαι καλα.

Μικρή συνεχεια. Εφτιαξα μια φιγουρα νεκρου Γερμανου απο ενα σετακι φιγουρων της masterbox, German afrika korps, χρησιμοποιώντας τον κορμο του σωματος και φτιαχνοντας  χερια και ποδια  με εποξικό στοκο.
Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.
Ξεκίνησα και τη βαση...
Click to see the original size.

Αυτά προς το παρον
Σας ευχαριστω για την προσοχή σας  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2013, 10:18:18 μμ »

Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size.  Click to see the original size. Click to see the original size.

Τέλος το μοντελακι.
Η βάση που εφτιαξα έχει ακανόνιστο σχημα γιατι δεν ηθελα να ειναι μια τεράπλευρη παραληλογραμη βαση. Προσπάθησα να αποδώσω την εικόνα της καταστροφής του καψιματος  αλλα και της λεηλασιας που υφισταντω τα κατεστραμενα οχηματα.  Δεν ξερω βεβαια κατα πόσο το πετυχα  8)
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 02:38:34 πμ »
Μπράβο Γιώργη, αστέρι βγήκε, συνολικά :!:

Spoiler (hover to show)

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 06:26:55 πμ »
Βγήκε πολύ καλό και σαν απόδοση καμμένου και σαν διόραμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 08:26:01 πμ »
Πολύ καλή δουλειά, αν και μακάβρια. Θυμίζει λίγο Jean-Bernard André (JBAdiorama.com), αν και αυτός παίζει πάντα με σουρεαλισμό (τον οποίο βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα αλλά δεν είναι για τα γούστα του καθενός). Η δική σου κατασκευή έχει πολύ καλό ρεαλισμό σε κάθε λεπτομέρεια.

Ο καμμένος τροχός γιατί να ακουμπάει στο έδαφος; Δεν μένει έτσι στον αέρα κανονικά;

(Σημ. Το κεφάλι το πτώματος μοιάζει λίγο ανασηκωμένο σε μια από τις φωτογραφίες. Δεν ξέρω αν είναι απλά η ιδέα μου ή αν μπορεί να διορθωθεί με λίγο χωματάκι).

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 10:45:46 πμ »
Παιδιά Μανο Κωσταδες, σας ευχαριστώ για τα σχολια σας και για τα καλά σας λογια.
 ::arrowred::  Μανο, απο τη στιγμη που εχει καει το λαστιχο δεν ειναι αναγκαιο να παταει ο υπολοιπος τροχος στο εδαφος. ::salut::

Πολύ καλή δουλειά, αν και μακάβρια. Θυμίζει λίγο Jean-Bernard André (JBAdiorama.com), αν και αυτός παίζει πάντα με σουρεαλισμό (τον οποίο βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα αλλά δεν είναι για τα γούστα του καθενός). Η δική σου κατασκευή έχει πολύ καλό ρεαλισμό σε κάθε λεπτομέρεια.

Ο καμμένος τροχός γιατί να ακουμπάει στο έδαφος; Δεν μένει έτσι στον αέρα κανονικά;

(Σημ. Το κεφάλι το πτώματος μοιάζει λίγο ανασηκωμένο σε μια από τις φωτογραφίες. Δεν ξέρω αν είναι απλά η ιδέα μου ή αν μπορεί να διορθωθεί με λίγο χωματάκι).
Μην υπεβαλουμε φιλε Κωστή, ο JBA ειναι master του ειδους, δεν μπορει να γινει καμια συγκριση.
Για το κεφαλι της φιγουρας που λες, εχεις δικιο αλλα φαινεται ετσι λογω της φωτογραφιας. Να εισαι καλα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 11:34:14 πμ »
Πολύ καλή δουλειά και αν μου επιτρέπεις μερικές παρατηρήσεις.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι εγώ αν έκανα την οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάλογο αποτέλεσμα, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.

Η φιγούρα δεν δένει με το σύνολο, η γενικότερη εικόνα του οχήματος και του περιβάλλοντος δείχνει ότι έχει περάσει καιρός από τότε που κάηκε και λεηλατήθηκε το όχημα και ο νεκρός φαίνεται σαν να μόλις πέθανε.

Επίσης, συνήθως όταν καίγεται ένα όχημα, οι αναρτήσεις κάθονται, αφού καίγονται τα λάδια μέσα στις μπουκάλες και σπάνε οι ανοχές των ελατηρίων. Για τον ίδιο λόγο, το άλλο λάστιχο θα έπρεπε να είχε ξεφουσκώσει

Κλείνοντας, με ξενίζει λίγο η ζημιά. Ο κινητήρας φαίνεται να έχει διαλυθεί, σαν να έχει γίνει κάποια έκρηξη και αυτό υποδηλώνει και η ζημιά μπροστά. Νομίζω, πως σε μια φωτιά και έκρηξη του μεγέθους αυτού, θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ζημιά και στο κυριότερο σημείο εκτόνωσης, που είναι τα καπάκια του κινητήρα, τα οποία και φαίνεται να έχουν εκτιναχθεί από τις βάσεις τους.

Θεωρώ ότι οι φθορές και το βάψιμο είναι καταπληκτικά και η απόδοση του κάμμενου είναι εξαιρετική, απλά είπα να γράψω και κάποια πράγματα που στο μάτι δεν μου έκατσαν καλά.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 05:50:31 μμ »

Μανο, απο τη στιγμη που εχει καει το λαστιχο δεν ειναι αναγκαιο να παταει ο υπολοιπος τροχος στο εδαφος.

Κι όμως στον τροχό ακουμπάει το κάθε όχημα, με λάστιχο ή χωρίς. Μόνο χωρίς τροχό
μπορεί ν' ακουμπάει πάνω στα διαφορικά αλλά και πάλι δεν είναι πάντα έτσι.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 09:24:45 μμ »
Η φιγούρα δεν δένει με το σύνολο, η γενικότερη εικόνα του οχήματος και του περιβάλλοντος δείχνει ότι έχει περάσει καιρός από τότε που κάηκε και λεηλατήθηκε το όχημα και ο νεκρός φαίνεται σαν να μόλις πέθανε.
Κατά τη γνώμη μου, η εικόνα του οχήματος δείχνει ότι κάηκε χθες (με μόνη εξαίρεση τον κινητήρα που φαίνεται να λείπει) και συνεπώς ταιριάζει με την κατάσταση του πτώματος. ʼλλωστε οι στάχτες και η μαυρίλα γύρω από το όχημα δεν έχουν ξεπλυθεί από τις βροχές και τον αέρα, όπως θα είχε συμβεί αν είχε περάσει καιρός (τι συζητάμε τώρα, τέλος πάντων :mrgreen: :mrgreen: πολύ μακάβρια πράγματα)

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2013, 09:59:14 μμ »
Πολύ καλή δουλειά και αν μου επιτρέπεις μερικές παρατηρήσεις.
Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι εγώ αν έκανα την οποιαδήποτε προσπάθεια για ανάλογο αποτέλεσμα, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι.

Επίσης, συνήθως όταν καίγεται ένα όχημα, οι αναρτήσεις κάθονται, αφού καίγονται τα λάδια μέσα στις μπουκάλες και σπάνε οι ανοχές των ελατηρίων. Για τον ίδιο λόγο, το άλλο λάστιχο θα έπρεπε να είχε ξεφουσκώσει

Κλείνοντας, με ξενίζει λίγο η ζημιά. Ο κινητήρας φαίνεται να έχει διαλυθεί, σαν να έχει γίνει κάποια έκρηξη και αυτό υποδηλώνει και η ζημιά μπροστά. Νομίζω, πως σε μια φωτιά και έκρηξη του μεγέθους αυτού, θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερη ζημιά και στο κυριότερο σημείο εκτόνωσης, που είναι τα καπάκια του κινητήρα, τα οποία και φαίνεται να έχουν εκτιναχθεί από τις βάσεις τους.

Θεωρώ ότι οι φθορές και το βάψιμο είναι καταπληκτικά και η απόδοση του κάμμενου είναι εξαιρετική, απλά είπα να γράψω και κάποια πράγματα που στο μάτι δεν μου έκατσαν καλά.
Φιλε Χρήστο σε ευχαριστώ για το σχολιο σου και για τους προβληματισμους που βαζεις. :wink:
Ενταξυ, για ενα μοντελο που προσπαθει να αποδώσει ενα μισοκαμενο και μισοκατεστραμενο οχημα μπορει να πούμε πολλα, πολλα απο τα οποία ειναι και θεμα γούστου του διμηουργού.
Εν πασει περιπτώσει, σε ευχαριστώ και παλι για το σχολιο σου να εισαι καλα.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος John-John

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: 80% Θεσ/νικη - 20% Κοζανη
  • Γιαννης Ματιακης
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 10:56:31 πμ »
όμορφη δουλειά και πετυχημένη Γιώργο, σε ενα τομέα όπως η καταστροφή-φωτια που τον θεωρώ  αρκετά δύσκολο  να τον αποδόσεις σωστά
Η άποψη και η γνώμη είναι σαν την κ..τρυπιδα, όλοι έχουν από μια, Τα προβλήματα αρχίζουν όταν κλ@νει..

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 11:15:17 πμ »
Πανέμορφη και η βασούλα Γιώργη και δένει οπτικά πολύ ωραία με το 250  :wink: Τώρα για το τροχό,φοβάμαι πως οι φίλοι που σου έγραψαν παραπάνω,έχουν τα δίκια τους  :roll:

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 11:45:51 πμ »
Γιωργαρε,μπραβο φιλε.Μια ακομη ωραια δουλεια με την υπογραφη σου

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 12:11:19 μμ »
Παιδιά Γιαννη, Κωστα, Γιωργο, ευχαριστώ για τα σχόλια σας και τα καλά σας λογια.
Οσον αφορα για τον τροχο, θα δω τι μπορω να κανω γιατι τωρα εχουν κολληθει και ειναι δυσκολες οι "επεμβασεις"
Να ειστε καλά.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #42 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 12:21:01 μμ »
Ωραία δουλειά Γιώργο. Μου άρεσε ιδιαίτερα και πιστεύω ότι έχεις πετύχει πολύ ωραία την απόδοση του καψίματος. Δεν θα υπεισέλθω στην πραγματολογική ανάλυση του αν έπρεπε ο τροχός να πατά ή όχι, αλλά θα περιοριστώ μόνο στο ότι δείχνει σωστό στο μάτι είναι ΟΚ, οπότε απ'άυτή την άποψη πιστεύω ότι θα έδειχνε καλύτερα να μην ήταν στον αέρα.  :wink: Επίσης και η απουσία κινητήρα δείχνει κάπως ...

Αποσυνδεδεμένος philio

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ- ( Πατήσια)
  • ...και τώρα Πεπειρα(γ)μένος
« Απάντηση #43 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 12:27:46 μμ »
Γιώργο η προσπάθειά σου κατέληξε σε ένα πολύ ωραίο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Τα διάφορα σχόλια που λαμβάνεις είναι μεν σωστά αλλά νομίζω ότι στον μοντελισμό είναι πολλές φορές αδύνατο να επιτύχουμε το τέλειο - και πιό είναι το τέλειο και σε πιά χρονική στιγμή αποτύπωσης;;;
Δεδομένου ότι επέλεξες μία δύσκολη κατασκευή κατεστραμένου-καμμένου οχήματος, εμένα μου αρκεί αυτό που βλέπω και μ΄αρέσει!  ::salut::

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #44 στις: Σεπτεμβρίου 10, 2013, 12:45:09 μμ »
Νικο και φιλιππα σας ευχαριστώ για τα καλά σας λογια παιδια, να ειστε καλα.
Συμφωνώ Φιλιππα, οτι το τελειο στο μοντελισμο ειναι σχεδον αδυνατο, αλλα φυσικά και υποκειμενικό πολλες φορες.
Νικο, τον κινητηρα επελεξα να μην τον βαλω γιατι ακροβως η εικονα της καταστροφης που ηθελα να αποδωσω εδειχνε καλυτρα χωρις αυτον και όπως είπες και πιο πανω, καλο ειναι οτι δειχνει σωστο στο ματι :wink:
Σας ευχαριστω και παλι παιδια  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος athor1972

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Δυτικά προάστια
  • Γιώργος Αθανασιάδης
« Απάντηση #45 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 11:42:39 πμ »
Ασχετα απο ρόδες ,κινητήρα ,η γενική εικόνα
μ΄ αρέσει πολύ Τζώρτζ  (μυρίζει ...καμμένο) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 :D :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #46 στις: Οκτωβρίου 09, 2013, 11:55:52 πμ »
Γιώργο πολύ καλή η απόδοση του καμένου ,πολύ καλός και ο περιβάλλον χώρος !
Για το πτώμα τώρα ,δύσκολο πράγμα ....φαίνεται λίγο στον αέρα ,θα έπρεπε να έχει αφεθεί στο βάρος του ....εγώ θα τον ξύριζα όλον από την κάτω μεριά και θα τον έκανα επίπεδο ....έτσι θα ερχόταν πιό κοντά στο έδαφος ,νομίζω οτι διορθώνεται και τώρα ,αφού θα κολληθεί στην ίδια πάντα θέση!!!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος bloden

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΑΙΓΑΛΕΩ
« Απάντηση #47 στις: Οκτωβρίου 17, 2013, 09:39:02 πμ »
Πολλα μπραβο και απο μενα φιλε μου.
Ομορφη βαση ωραιο και δεμενο συνολο πολυ καλη αποδοση της καταστροφης.
 ::salut::

Tags: