Αποστολέας Θέμα: Καλησπέρα σε όλους...  (Αναγνώστηκε 1052 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος billymos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
Καλησπέρα σε όλους...
« στις: Μαΐου 28, 2013, 03:38:51 μμ »
Καλησπέρα σας...

Οπως λένε, οι παλιές αγάπες δε ξεχνιούνται και έτσι τον τελευταίο καιρο έχω αρχίσει να ψαχνομαι πάνω στα μοντέλιστικα θέματα
Ξεκίνησα απο 12 ετών να ασχολούμαι με τον μοντέλισμο. Θυμάμαι όταν μπήκα για πρώτη φορα στο κατάστημα του Μακρυγιαννη στον Πειραιά. Βασικά, είχα μπει για τηλεκατευθυνόμενο, αλλά ήταν πολλα τα λεφτα. Έτσι προχώρησα στο υπόγειο, όπου υπήρχαν τότε τα πλαστικά μοντέλα. Το πρωτο κιτ ηταν ενα F1 τηs hasegawa. Και δεν μου βγήκε σε κακο.
Πάντοτε, με το "μοντέλο", το περιοδικό, ανα χείρας, προσπαθούσα να βελτιωσω τη τεχνική μου χωρίς να καταφέρω πολλα πράγματα. Ειδικά, όταν πήγαινα στην έκθεση της ΙΡΜS στην Ελληνοαμερικανικη Ένωση και έβλεπα τα έργα τέχνης των συναδέλφων, εκει απογοητευομουνα περισσότερο. Μέχρι και η κοπέλα που με συνοδεψε στη τελευταια έκθεση σχολίασε το γεγονός ότι τα δικα μου ήταν κάπως ατσουμπαλα κατασκευαστικά, ενώ τα εκθεσιακα ήταν σαν να μην τα είχε ακουμπήσει χέρι. Ήταν και η τελευταια φορα που την είδα....
Μετα ήρθε το Λύκειο και το διάβασμα για τη δέσμη. Με το λίγο χρόνο που μου έμενε, ασχολιομουν με κιτ αυτοκινήτων που μου φαινοντουσαν πιο εύκολα. Όμως συνέχιζα να αγοράζω κα αεροπλάνα. Το τελευταίο ήταν ένα F14 της fujimi. Τιμή αγοράς: 5200 δρχ. Τα μάζευα μήνες απο το χαρτζιλίκι.
Εν τω μεταξύ, έκλεισε ο Μακρυγιαννης, αλλα είχε ανοίξει το modelone. Πιο ζεστο και πιο ενημερωμένο. Χρόνος όμως να ασχοληθω με τη συναρμολόγηση, δεν υπήρχε....
Απο τότε, πέρασαν 20 χρόνια. Σε εκθέσεις πήγαινα και θαύμαζα τις δουλειές που κάνετε. Και δε σας κρύβω ότι σας ζηλεύω.
Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω δειλά-δειλά, απο την αρχη. Μάλλον απο τα αυτοκίνητα πάλι, ίσως κάποιο κιτ αεροπλάνου στην 1/72. Θα δούμε.
Ήθελα μόνο να σας ρωτήσω πού μπορω να βρω ΒΑΣΙΚΕΣ τεχνικές. Στο φόρουμ είδα ότι υπάρχουν για συγκεκριμένα κιτ καθώς και τεχνικές πιο εξειδικευμενες. Εγω ψάχνω να ξεκινήσω απο το μηδέν. Υπάρχει κάποιο άρθρο, κάποιο τοπικ;
Τελος, έχω κάποια κιτ παλιά, τα οποία δε θέλω να τα φτιάξω εγω. Μάλλον θα τα καταστρεψω. Ούτε θέλω να τα πουλησω. Γνωρίζετε κάποιον που να συναρμολογει κιτ και πόσο περίπου κοστίζει; Καταλαβαίνω ότι θα εξαρτάται απο το κιτ και τη κλίμακα. Απλά ζητάω αν γνωρίζετε στο περίπου τιμές

Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σορυ αν σας ζαλισα. Ελπίζω να τα λέμε και πιο συχνά απο το φόρουμ

Χαιρετώ.

Αποσυνδεδεμένος lycos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: gr
  • modelclub.gr
Απ: Καλησπέρα σε όλους...
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 28, 2013, 04:33:35 μμ »
Καλησπέρα και καλωσόρισες...
Και γω πρόσφατα επανήλθα στο hobby μετά από απουσία ετών και πραγματικά πιστεύω ότι θα το απολαύσεις. Όσον αφορά την ποιότητα τη δουλειάς σου μη σε απασχολεί καθόλου. Αρκεί να σε ευχαριστεί αυτό που κανεις και σταδιακά θα βελτιώνεσαι. Σε τελική ανάλυση αυτό σημαίνει hobby.
Απ' όσο γνωρίζω υπάρχουν αρκετοί συμφορουμίτες που κατασκευάζουν κατά παραγγελία αλλά επειδή δεν τους γνωρίζω όλους και δε θέλω να αδικήσω κανένα μάλλον είναι σκόπιμο να επικοινωνήσουν αυτοί μαζί σου.
Και πάλι καλωσόρισες.  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος mirmidon

• IPMS Hellas 1290
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: KOH SAMUI
  • Ντριτζτ Ντο Ερντεν
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 28, 2013, 05:23:30 μμ »
 ::welcome_model::εδω ισως βρεις κατι απο τεχνικες. στο google vale to how to fix, k to how to paint σε πολλα μοντελα δειχνει πως.... σιγα σιγα θα ερθη η προοδος κ η πειρα κ θα μπορεις να συμετεχεις κι εσυ στις εκθεσεις ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 28, 2013, 05:48:40 μμ »
Καλώς ήρθες.
Τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι επιστρέφουν στο χόμπι μετά από απουσία 20+ ετών.  Σύμπτωση; Μπααα...
Εγώ θα σου έλεγα να κρατήσεις τα παλιά σου κιτ και να τα φτιάξεις σιγά σιγά αποκτώντας εμπειρία.  Κι' εγώ βλέποντας αυτά που έφτιαχνα τη δεκαετία του 80 σε σχέση με αυτά που έφτιαχναν οι άλλοι μοντελιστές ήθελα να πάω να κρυφτώ σε καμία γωνία.
Δεν είναι όμως αυτός ο σκοπός το χόμπι μας.   Σκοπός είναι να σε ηρεμεί, να σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις, να μαθαίνεις ψάχνοντας ίσως για ιστορικά δεδομένα για το θέμα που φτιάχνεις και γενικά να περνάς τις ελεύθερες ώρες σου ευχάριστα.  Μην σκέφτεσαι τι θα πουν ή πως θα δουν το μοντέλο σου οι άλλοι.  Το όλο θέμα είναι πως το βλέπεις εσύ και αν ευχαριστήθηκες την δημιουργία του ή όχι.
Στα άρθρα του forum θα βρεις και θέματα με απλές συμβουλές και απλές τεχνικές.
Και σίγουρα το Internet και ειδικά τα video στο youtube είναι θησαυρός.
Καλή επάνοδο και καλές κατασκευές.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 28, 2013, 06:00:02 μμ »
Καλησπέρα κ καλή επιστροφή στο hobby!
 ::welcome_model:: κ καλή διαμονή σου εύχομαι!

Αλέξανδρος ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος neoulis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 28, 2013, 06:47:07 μμ »
Καλή Επάνοδο....

Αποσυνδεδεμένος gtets

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Καρδιτσα
  • Γιώργος Τέτσιος
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 28, 2013, 07:23:21 μμ »
 ::welcome_model:: ::welcome_model:: ::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 28, 2013, 07:24:15 μμ »
 ::welcome_model::

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος Phantom_nikos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΒΑΣΙΛΙΚΟ - ΧΑΛΚΙΔΑΣ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 28, 2013, 08:37:20 μμ »
Κατ'αρχήν καλώς ήρθες και πάλι στον μοντελισμό! Θέλω όμως να σου πω ότι το να είσαι μοντελιστής και να φτιάχνουν άλλοι τα μοντέλα σου, αυτά τα δύο δεν συμβαδίζουν! Μπορείς να προσπαθήσεις τα μοντέλα που έχεις μαζέψει σε ένα ή δύο χρόνια όπου η εμπειρία σου θα είναι μεγαλύτερη, μέσα από την ενασχόλησή σου με τον μοντελισμό, έτσι δεν θα πάνε χαμένα! Φτιάξε κάτι πιο απλό και φθηνό στην αρχή και σιγά σιγά θα πας και στα πιο ακριβά και "πολύτιμα". 100% έτοιμος θα είσαι μόνο όταν αυτό που θα βλέπεις στο τέλος στην βιτρίνα θα σε κάνει να χαίρεσαι! Υπομονή λοιπόν στην αρχή και επιμονή με τα μοντέλα!! Πολλούς από εδώ μέσα δεν θα τους φτάσουμε ποτέ σε ικανότητα και πόσο μάλλον σε ταλέντο, αλλά τα μοντέλα μας στην βιτρίνα μας θα μας ικανοποιούν, αν αγαπάμε αυτό που κάνουμε, το ίδιο και περισσότερο και ας μην κερδίσουν ποτέ κανένα βραβείο!!!  Καλώς ήρθες!!!!  ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος Trex

• Τυραννόσαυρος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Όπου γης και πατρίς
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 28, 2013, 08:57:54 μμ »
 ::welcome_model::

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 28, 2013, 09:15:05 μμ »
Καλώς μας ήρθες!
Τα κιτ που έχεις και δεν θέλεις να φτιάξεις, μπορείς να τα αφήσεις στην άκρη και να ξεκινήσεις με κάτι πιο απλό και εύκολο. Όταν αποκτήσεις την εμπειρία που θέλεις και δεις ότι το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί, τότε μπορείς να τα πιάσεις και να τα φτιάξεις όπως θέλεις!

Υ.Γ. Ο Παντελής ήταν γνωστό στέκι των 90ies στον Πειραιά! ;)

Αποσυνδεδεμένος billymos

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Πειραιας
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 28, 2013, 11:42:53 μμ »
 Ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις..

Μαλλον θα τα αφησω στην ακρη για πιο μετα και θα ασχοληθω με κατι πιο απλο..Ισως αργοτερα λοιπον..

Προς το παρον, θα ασχοληθω με το να ξαναθυμηθω τις τεχνικες μεσω youtube. Ξερετε κανενα καλο καναλι?

Παντως, χαρη στο ιντερνετ, οι γνωσεις που εχουμε μπροστα μας και οι αγορες που μπορουμε να κανουμε, ειναι αμετρητες πλεον... Ενω εκεινα τα χρονια στοιβαμε τα αρθρα και τις φωτο απο το 'Μοντελο' και το 'modelling'. Πραγματικη επανασταση......

Αποσυνδεδεμένος Amen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λάρισα
  • Αρης
    • My photo Gallery
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 28, 2013, 11:46:10 μμ »
Σκοπός είναι να σε ηρεμεί, να σε ευχαριστεί αυτό που κάνεις, να μαθαίνεις ψάχνοντας ίσως για ιστορικά δεδομένα για το θέμα που φτιάχνεις και γενικά να περνάς τις ελεύθερες ώρες σου ευχάριστα.  Μην σκέφτεσαι τι θα πουν ή πως θα δουν το μοντέλο σου οι άλλοι.  Το όλο θέμα είναι πως το βλέπεις εσύ και αν ευχαριστήθηκες την δημιουργία του ή όχι.

x2  ::welcome_model::

Για ξεκίνα με αυτο το καναλι

και δες το τα βιντεακια για τα χρωματα αλλά και τη κατασκευή του A-7D Corsair II

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 29, 2013, 08:46:27 πμ »
 ::welcome_model:: αγαπητέ

Είδικά για οτιδήποτε γύρω από τον μοντελισμό των αυτοκινήτων μια είναι η διεύθυνση.

http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=63623

και

http://www.automotiveforums.com/vbulletin/showthread.php?t=215864

Ένας από τους moderators είναι και ο Kustov, δηλαδή αυτός:

http://www.italianhorses.net/

...που έχει αυτές τις δημοσιεύσεις:

http://www.italianhorses.net/Publications/MC/publications.htm

Καλό διάβασμα και εδώ είμαστε για ό,τι χρειαστείς

Σταύρος

Tags: