Καλησπέρα σας...
Οπως λένε, οι παλιές αγάπες δε ξεχνιούνται και έτσι τον τελευταίο καιρο έχω αρχίσει να ψαχνομαι πάνω στα μοντέλιστικα θέματα
Ξεκίνησα απο 12 ετών να ασχολούμαι με τον μοντέλισμο. Θυμάμαι όταν μπήκα για πρώτη φορα στο κατάστημα του Μακρυγιαννη στον Πειραιά. Βασικά, είχα μπει για τηλεκατευθυνόμενο, αλλά ήταν πολλα τα λεφτα. Έτσι προχώρησα στο υπόγειο, όπου υπήρχαν τότε τα πλαστικά μοντέλα. Το πρωτο κιτ ηταν ενα F1 τηs hasegawa. Και δεν μου βγήκε σε κακο.
Πάντοτε, με το "μοντέλο", το περιοδικό, ανα χείρας, προσπαθούσα να βελτιωσω τη τεχνική μου χωρίς να καταφέρω πολλα πράγματα. Ειδικά, όταν πήγαινα στην έκθεση της ΙΡΜS στην Ελληνοαμερικανικη Ένωση και έβλεπα τα έργα τέχνης των συναδέλφων, εκει απογοητευομουνα περισσότερο. Μέχρι και η κοπέλα που με συνοδεψε στη τελευταια έκθεση σχολίασε το γεγονός ότι τα δικα μου ήταν κάπως ατσουμπαλα κατασκευαστικά, ενώ τα εκθεσιακα ήταν σαν να μην τα είχε ακουμπήσει χέρι. Ήταν και η τελευταια φορα που την είδα....
Μετα ήρθε το Λύκειο και το διάβασμα για τη δέσμη. Με το λίγο χρόνο που μου έμενε, ασχολιομουν με κιτ αυτοκινήτων που μου φαινοντουσαν πιο εύκολα. Όμως συνέχιζα να αγοράζω κα αεροπλάνα. Το τελευταίο ήταν ένα F14 της fujimi. Τιμή αγοράς: 5200 δρχ. Τα μάζευα μήνες απο το χαρτζιλίκι.
Εν τω μεταξύ, έκλεισε ο Μακρυγιαννης, αλλα είχε ανοίξει το modelone. Πιο ζεστο και πιο ενημερωμένο. Χρόνος όμως να ασχοληθω με τη συναρμολόγηση, δεν υπήρχε....
Απο τότε, πέρασαν 20 χρόνια. Σε εκθέσεις πήγαινα και θαύμαζα τις δουλειές που κάνετε. Και δε σας κρύβω ότι σας ζηλεύω.
Έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω δειλά-δειλά, απο την αρχη. Μάλλον απο τα αυτοκίνητα πάλι, ίσως κάποιο κιτ αεροπλάνου στην 1/72. Θα δούμε.
Ήθελα μόνο να σας ρωτήσω πού μπορω να βρω ΒΑΣΙΚΕΣ τεχνικές. Στο φόρουμ είδα ότι υπάρχουν για συγκεκριμένα κιτ καθώς και τεχνικές πιο εξειδικευμενες. Εγω ψάχνω να ξεκινήσω απο το μηδέν. Υπάρχει κάποιο άρθρο, κάποιο τοπικ;
Τελος, έχω κάποια κιτ παλιά, τα οποία δε θέλω να τα φτιάξω εγω. Μάλλον θα τα καταστρεψω. Ούτε θέλω να τα πουλησω. Γνωρίζετε κάποιον που να συναρμολογει κιτ και πόσο περίπου κοστίζει; Καταλαβαίνω ότι θα εξαρτάται απο το κιτ και τη κλίμακα. Απλά ζητάω αν γνωρίζετε στο περίπου τιμές
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Σορυ αν σας ζαλισα. Ελπίζω να τα λέμε και πιο συχνά απο το φόρουμ
Χαιρετώ.