Να επιμεινεις πολλες φορες.Οι ζαρες θα στρωσουν η τουλαχιστον θα μειωθουν πολυ.
Δεν είναι σίγουρο.
Ύστερα από κατι δοκιμές που έχω κάνει με διάφορα βελτιωτικά χαλκομανιών διαπίστωσα ότι καμιά φορά δε χρειάζεται να μπει το πιο δυνατό βελτιωτικό. Ιδιως το mr softer που ειναι από τα ποιο δυνατά γιατί στο τέλος μένουν ζάρες.
Ξεκινάμε βάζουμε τη χαλκομανία με νεράκι ή κάποιο πιο ελαφρύ βελτιοτικό (το μπλε της microscale ή τo μπλε της gunze) και ελένχουμε πόσο ζαρώνει η χαλκομανία και την αφηνουμε να στεγνώσει λίγο.Μετά προχωράμε σε πιο δυνατό
άν χρειαστείκαι εφόσον έχει τοποθετηθει εκει που θέλουμε η χαλκομανία.
Μου έχει τύχει η χαλκομανία να έχει μπει κανονικά στο σημειο που θέλω να έχει στεγνώσει αρκετή ώρα και μετά όταν πήγα να βάλω ένα ποιο δυνατό βελτιωτικό,τάχα για καλύτερα ενώ δε το χρειαζόταν, να τη ζαρώσει.Και αυτό γιατι πολλές χαλκομανίες είναι πιο ευαίσθητες από τις άλλες.
Οπότε πάμε σταδιακά με τα βελτιωτικά και καλό ειναι να έχουμε και τα 2 σετ. (και της microscale και της gunze) Γιατί καποιες χαλκομανίες μπορεί να είναι πολύ σκληρές και να θέλουν το πράσινο mr softer και κάποιες να βάζεις το μπλε της gunze και να ζαρώνει υπερβολικά!
Η σειρά από το ποιο ήπιο στο πιο ισχυρό υγρό ίναι εξης:
1.Μπλε της microscale
2.Κόκκινο της microscale
3.Μπλε mr setter
4.Πράσσινο Mr.softer
Το κόκκινο της microscale και το mr softer της gunze τα βάζουμε εφόσον έχει κάτσει και στεγνώσει λίγο η χαλκομανία εκεί που θέλουμε.