Αποστολέας Θέμα: Leopard 1A5 Ε.Σ. (Italeri 1/35)  (Αναγνώστηκε 13396 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Leopard 1A5 Ε.Σ. (Italeri 1/35)
« στις: Μαΐου 02, 2013, 06:17:24 μμ »
Καλησπέραααααα....
Ακόμα ένα θύμα μπήκε στον πάγκο μου.  Είπα αυτή τη φορά να κάνω κάτι με Ελληνικό ενδιαφέρον.
Έτσι επέλεξα το Leopard 1A5 της Italeri το οποίο γίνεται κατευθείαν ελληνικό χωρίς να χρειάζεται μετατροπές.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το κιτ φαίνεται καλό από λεπτομέρεια αν και σε μια πρώτη δοκιμή εφαρμογής των δύο μισών του πήγματος μάλλον θα με παιδέψει...
Αφήνει είτε τεράστιο κενό μπροστά είτε αν το κολλήσεις μπροστά το κενό μεταφέρεται κάτω και πίσω.
Εδώ είναι με το πάνω κομμάτι στην σωστή θέση σε σχέση με κάτω και πίσω:
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. και το αποτέλεσμα μπροστά είναι Click to see the original size.
Αντίθετα αν κλείσω το κενό μπροστά Click to see the original size. Τότε καταλήγω με κενά από κάτω Click to see the original size. Click to see the original size. αλλά και δεν ευθυγραμμίζεται πίσω Click to see the original size.

Έχει φτιάξει κανείς το συγκεκριμένο κιτ να δώσει καμιά συμβουλή;
Ευχαριστώ σας...
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
Απ: Leopard 1A5 Ε.Σ. (Italeri 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 02, 2013, 06:25:28 μμ »
Για κοίτα λίγο εδώ μήπως και βοηθήσει σε κάτι:  ::arrowred:: http://www.emioannina.gr/index.php?showtopic=1340
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 02, 2013, 06:27:28 μμ »
Μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει τόσο σοβαρό θέμα εφαρμογής.
Προσωπική άποψη έχω μόνο για τον πύργο που είναι καλούπι της Revell και θα χρειαστεί πολύ προσοχή κατά την τοποθέτηση της πρόσθετης θωράκισης.
Προτίμησε πάντως να μην αφήσεις κενό μπροστά. Το πίσω ή κάτω κενό νομίζω ότι μπορεί να καλυφθεί καλύτερα.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 02, 2013, 06:34:43 μμ »
βάλε τον πίσω καθρέφτη, καθάρισε εσωτερικά τα Pinmarks και τις δυσμορφίες του πλαστικού και μην βιάζεσαι στην συναρμολόγηση...

Πάμε λέμε... Στραααααάτα, στρααααατούλα... εν δυο εν δυο   ::director:: ΤΕΛΕΙΩΝΕ!!!!!  ::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 02, 2013, 07:33:19 μμ »
Ααααα.. μη μου φωνάζεις... Τρομάζω...  :oops:
Καθρέφτη; Ποιον καθρέφτη; :?

@Leopard.  Θα δω με dry fit και με το πίσω κάθετο κομμάτι και θα πράξω ανάλογα.  Πάντως για μένα μου είναι πιο εύκολο να βάλω ένα φύλο πλαστικού μπροστά παρά να στοκάρω και να τρίψω από κάτω σε εκείνα τα σημεία, καθώς θα υπάρχουν και οι άξονες των τροχών που πρέπει να κολληθούν από πριν.  Θα δω όμως αν μπορώ να τους κολλήσω μετά την ένωση του πήγματος.
Και μένα μου κάνει εντύπωση η εφαρμογή.  Είναι υπερβολικό το κενό.  Υπ' όψιν ότι είναι το κιτ του 2010.  Δεν ξέρω αν έχουν κάνει αλλαγές στα καλούπια.  Στο scalemates λέει ότι είναι re-issue με καινούργια parts.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 02, 2013, 07:46:02 μμ »
Το κιτ το εχω φτιαξει 2 φορες και εχω να πω οτι μαλλον κατι εχεις κανει λαθος...Μια χαρα εφαρμογη εχει. :roll:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 02, 2013, 07:54:17 μμ »
Βάλε το πίσω μέρος του πήγματος στο κάτω κομμάτι για να ευθυγραμμίσεις και το πάνω...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 03, 2013, 12:16:24 μμ »
Το κιτ το εχω φτιαξει 2 φορες και εχω να πω οτι μαλλον κατι εχεις κανει λαθος...Μια χαρα εφαρμογη εχει. :roll:
Πιθανότατα!  Θα ακολουθήσω αυτό που είπε ο Νίκος και πιστεύω όλα θα είναι ΟΚ.
Είναι νωρίς ακόμα βέβαια, αλλά για το βάψιμο έχει κανείς κανένα σχέδιο γιατί η Italeri δείχνει μόνο πλάγια και πίσω;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 04, 2013, 11:20:51 πμ »
Το κιτ μου πρέπει να είναι ολίγον στραβό γι'αυτό και οι χαράδρες.  Αλλά θα το φέρω σιγά σιγά.

Μια ερώτηση γιατί θα τρελαθώ μου φαίνεται...
Οι εδαφιαίοι τροχοί δεν είναι στον ίδιο άξονα οι αριστεροί με τους δεξιούς στο 1Α5;
Στο κιτ φαίνεται να μην είναι.  Πως γίνεται αυτό;

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 04, 2013, 11:22:38 πμ »
Γιατι καθε τροχος εχει ανεξαρτητη ραβδο στρεψεως
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 04, 2013, 11:28:25 πμ »
Γιατι καθε τροχος εχει ανεξαρτητη ραβδο στρεψεως
Μάλιστα.. Από σχεδίαση λοιπόν.  Και σε τι εξυπηρετεί αυτό (για να μαθαίνουμε και τίποτα... :oops:)

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 04, 2013, 11:37:34 πμ »
Αν εχεις βλαβη στη ραβδο λυνεις μονο την πλευρα που εχει βλαβη οχι και της δυο.Επιπλεον κατα πολλους εχει καλυερη κινηση το οχημα.Παντως νομιζω ειναι κατι που μονο οι γερμανοι χρησιμοποιουν η χρησιμοποιησαν απο το Βππ.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 04, 2013, 11:52:42 πμ »
Ιδού τα ωραία της Italeri...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:42:12 μμ »
Παίδες να σας ζαλίσω λίγο με τεχνικά δεδομένα μέχρι να ξαναποστάρει ο συνάδελφος την πρόοδό του? Ευχαριστώ, πάμε:

- ΜΟΥΣΟΥΔΑ: Το νού σου φίλε αν / όταν στοκάρεις την μούρη, έχε υπ' όψη σου ότι στο αληθινό άρμα, η κάτω πλευρά της μουσούδας προεξέχει λίγο σχηματίζοντας "σκαλοπατάκι" στην ακμή της με την πάνω πλευρά της μουσούδας πράγμα χρήσιμο για να φρενάρουν τα πόδια σου όταν περπατάς στην άκρη της μούρης
- ΕΔΑΦΙΚΟΙ (ορθός όρος αντί του "εδαφιαίοι" - χωρίς παρεξήγηση, ενημερωτικά το λέω ::salut::) ΤΡΟΧΟΙ / ΡΑΒΔΟΙ ΣΤΡΕΨΕΩΣ : Όλα τα άρματα που χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο ανάρτησης έχουν τους τροχούς να μην "αντικρύζουν" ο ένας τον άλλο επειδή κάθε αγκωνωτός βραχίονας / εδαφικός τροχός έχει τη δική του ράβδο στρέψης. Ποτέ στην ίδια ράβδο δεν αντιστοιχούν δύο απέναντι τροχοί εξ αιτίας του τρόπου λειτουργίας της ανάρτησης: Η μιά πλευρά της ράβδου στρέψης είναι ακίνητη και συστρέφεται η άλλη πλευρά της, αυτή που προσαρτάται στον αγκωνωτό, παρασυρμένη από την μετακίνηση του αγκωνωτού βραχίονα κάθε φορά που ο εδαφικός τροχός που βρίσκεται στην άκρη του συναντά μια εδαφική έξαρση. Η αντίσταση της ράβδου στην ίδια την συστροφή της αποτελεί το στοιχείο λειτουργίας της ανάρτησης (μαζί με αμορτισέρ, τερματικούς αναστολείς κλπ)

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 18, 2013, 10:26:13 πμ »
Λοχία ευχαριστώ για τις συμβουλές και επισημάνσεις! ::salut::
Για να μην αναρωτιέστε (λέμε τώρα... :mrgreen: ) η κατασκευή αναβάλλεται για το μέλλον καθώς μου πέρασε κάπως ο αρματικός ιός και με ξανάπιασε ο αεροπορικός ο οποίος και δεν θεραπεύεται...  ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Αυγούστου 05, 2013, 03:41:22 μμ »
Μετά από καιρό και καθώς έχω ήδη 2 αεροπλάνα σε εξέλιξη μου ήρθε η φαεινή ιδέα να πιάσω ξανά το Leopard...
Δεν περίμενα πολλά αλλά η Italeri μερικές φορές μου τη δίνει...
Ένα τεράστιο κενό στο μπροστά κάτω μέρος, που ευτυχώς νομίζω δεν θα φαίνεται όταν μπουν οι ποδιές γιατί αλλιώς θέλει ολόκληρο κομμάτι πλαστικό για να κλείσει. Φωτογραφίες το βραδάκι.
Προς το παρόν θέλω να ρωτήσω το εξής.
Οι τροχοί μπαίνουν με ένα μικρό κάλυμμα που κολλιέται στον άξονα έτσι ώστε υποθετικά να γυρίζουν.
Έκανα τη βλακεία βέβαια και δεν έβαλα αυτό το καπάκι εσωτερικά των κινητηρίων.  Δεν είναι εντελώς βλακεία βέβαια γιατί θα τους κολλήσω και δεν θέλω να περιστρέφονται, ενώ νομίζω ότι έτσι θα βοηθήσει στο βάψιμο.
Να βάψω λοιπόν χωριστά τους τροχούς και χωριστά το πήγμα;  Οι τροχοί βάφονται με παραλλαγή ή ολόκληροι το ίδιο χρώμα;
Η Italeri δίνει απλά μια πλαϊνή όψη και τίποτε άλλο και δεν ξεχωρίζουν και καλά τα χρώματα στο ασπρόμαυρο.
Έχετε καμιά πηγή για την Ελληνική παραλλαγή;  Πράσινο, καφέ, μαύρο, άσπρο (:?:) λέει η Italeri... αλλά...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Αυγούστου 05, 2013, 06:44:14 μμ »
Η πρόοδος μέχρι στιγμής έχει ως εξής:
Κολλήθηκαν οι άξονες και οι αναρτήσεις, και τα 2 μισά του πήγματος.
Click to see the original size. Click to see the original size.

Ο κινητήρας περάστηκε με στεγνό Gun Metal, wash με ανάμιξη μαύρου και Raw Sienna και κολλήθηκε στη θέση σου... Βέβαια με την σήτα από πάνω δεν φαίνονται και πολλά από το wash.
Click to see the original size.

Ενώ μπροστά στη μουσούδα ακολούθησα τις οδηγίες του Λοχία και το έβαλα με ελαφρύ σκαλοπάτι.
Click to see the original size.

Τα κενά που λέγαμε λοιπόν βρίσκονται κάτω από τα φτερά:
Click to see the original size. Click to see the original size.

Ενώ μικρότερα υπάρχουν στο πίσω μέρος που όμως εκεί μπορούν να στοκαριστούν και τριφτούν πιο άνετα.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Εν τω μεταξύ στις οδηγίες παραλείπουν να γράψουν νούμερα κομματιών τα οποία πρέπει να ψάχνεις... Ελπίζω να να μην έχω χρησιμοποιήσει άλλα αντί άλλων.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #17 στις: Αυγούστου 05, 2013, 06:48:36 μμ »
Λογικά, τα κενά αυτά αφού μπουν και οι πλαϊνές ποδιές δε θα φαίνονται.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Corsair_A7

• Κατά πάσα possibility...
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κέρκυρα - Αθήνα
  • Μεταξύ διπέταλου και αερογράφου...
« Απάντηση #18 στις: Αυγούστου 05, 2013, 07:07:14 μμ »
Στοκάρισε τα καλού κακού
Robotech, Area 88, Star Musketeer Bismarck, Star Trek!

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #19 στις: Αυγούστου 05, 2013, 07:39:22 μμ »
τωρα το είδα  :oops:
καλή τύχη
το εχω φτιαξει παλιά στην εκδοχη του κακου σκουροπράσινου πλαστικού
δεν είχε θεματ
μονο οι εδαφικοί τροχοί περιμετρικά θέλουν στοκάρισμα σε κατι εγκοπες που δινουν και δεν υπάρχουν στο πραγματικό
 ::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Αυγούστου 05, 2013, 09:37:11 μμ »
τωρα το είδα  :oops:
καλή τύχη
το εχω φτιαξει παλιά στην εκδοχη του κακου σκουροπράσινου πλαστικού
δεν είχε θεματ
μονο οι εδαφικοί τροχοί περιμετρικά θέλουν στοκάρισμα σε κατι εγκοπες που δινουν και δεν υπάρχουν στο πραγματικό
 ::salut::
Σ.Σ.
Τι λες τώρα;!  Θα πρέπει να στοκάρω 14 + 2 16 τροχούς γύρω γύρω; :?  Ω μάι Γοντ!!!... Τέλος πάντων... Θα το υποστούμε και αυτό. :roll:

Όσο για τα κενά, πέφτουν οι ποδιές και δεν φαίνεται τίποτα. Εκτός αν βάλει κανείς μικροκάμερα μέσα από τις ερπύστριες.
Θα το κολλήσω σε μια βάση και δεν μπορεί να γίνει ούτε αυτό... Χα! :mrgreen:

Κανένα σχεδιάκι της παραλλαγής αν έχει κανείς...

Αποσυνδεδεμένος spits22(Panayotis Dim.)

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ιλιον- Αθηνα
  • mud 50%- salt water 50%
« Απάντηση #21 στις: Αυγούστου 05, 2013, 10:12:27 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Bandit59

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αγρίνιο - Σέρρες
  • Γιώργος
    • MODEL TIME
« Απάντηση #22 στις: Αυγούστου 05, 2013, 11:53:06 μμ »
Πρόσεξε τις βάσεις των καπνογόνων. Αν θυμάμαι καλά το σχέδιο τις δίνει ανάποδα (αριστερά αντί δεξιά). Επίσης θέλουν τρύπημα τα πλαϊνά προστετευτικά των ερπυστριών. Δες εδώ ένα που είχα φτιιάξει πριν λίγο καιρό.

Αποσυνδεδεμένος Λοχίας (ΤΘ)

• XXIV ΤΘΤ 26 EMA IΔ/Σ
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Επί των ίππων
  • IPMS 916
« Απάντηση #23 στις: Αυγούστου 06, 2013, 10:02:42 πμ »

Υπάρχουν τρεις χρωματικοί συνδυασμοί στον ΕΣ για να διαλέξεις:

Ο κλασσικός τετράχρωμος τύπου Αυλώνας (γκρι, γαιώδες, γκριζοπράσινο, μαύρο)

Κλασσικός αλλά λίγο πληκτικός.

Ο τύπος "γερμανική εκδοχή τρίχρωμης ΝΑΤΟ" (πώς τα λέω ο άτιμος!) δηλαδή μαύρο, πράσινο, κεραμιδί

Πιό ενδιαφέρων κατά τη γνώμη μου και λιγότερο ψάξιμο για να βρεις την κατάλληλη βαφή

Και τέλος η εργοστασιακή τετράχρωμη με την οποία ήρθαν τα αρχικά -1Α4 του Λιτοχώρου και τα πρώτα -1Α5 της Ξάνθης / αντισταθμιστικά των ΜΕΚΟ: Σοκολατί, πρασινολαδί, μαύρο και ανοιχτό λαχανί

Η πιο σέξυ κατά τη γνώμη μου αλλά μανούρα να πετύχεις το σωστό χρώμα, ειδικά το λαχανί που στις φωτογραφίες βγαίνει κίτρινο και το πρασινολαδί που στις ποδιές ξεβάφει!
Copyright alert: η τελευταία φωτό είναι από περιοδικό, ίσως ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, αλλά δεν είμαι σίγουρος, το αρχείο μου πάσχει ως προς τις πηγές :oops: !

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Αυγούστου 06, 2013, 12:46:13 μμ »
Η 3η είναι όντως η πιο ενδιαφέρουσα αλλά δεν φαίνονται καθόλου καλά τα χρώματα και η παραλλαγή.
Η δεύτερη μπορώ να πω μου αρέσει καλύτερα. Όπως να'ναι την περνάω ή έχει συγκεκριμένο pattern;

Tags: Leopard 1a5 å.ó.