Thanx a lot.
Συνεχίζω ακάθεκτος.

Ελπίζω να μην σας κουράζω.
Πρόκειται για ένα Panther Ausf.A, που προέρχεται από εκείνο το αρχαίο και απαράδεκτο κιτ της Tamiya (έτος πάνω στο καλούπι 1974!!!).
Το απαράδεκτο δεν είναι η ημερομηνία αλλά τα λάθη που έχει το κιτ. Το κυριότερο είναι ότι το ασπίδιο του πυροβόλου έχει πάνω από 5mm μεγαλύτερο πλάτος, ενώ οι ερπύστριές του είναι επιεικώς για πέταμα. Επειδή όμως δεν μου πήγαινε να το πετάξω και επειδή ήθελα να εφαρμόσω κάποιες νέες τεχνικές βαψίματος (βλέπε φίλτρα), ξύπνησε ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ δολοφόνος με τον ταχυτροχό μέσα μου.

Έτσι λοιπόν το ασπίδιο κόπηκε στα τρία και επανασυγκολήθηκε αφού διορθώθηκε το συνολικό πλάτος του. Οι ερπύστριες αντικαταστάθηκαν με άλλες από κιτ Tamiya νεότερο, ενώ προστέθηκαν σίτες που κατασκευάστηκαν από ένα μεταλλικό σουρωτήρι!!! που κατακρεουργήθηκε. (Που photoetched όταν φτιάχθηκε). Τέλος προστέθηκε zimmerit δια της πυρογραφικής μεθόδου (με πυρακτωμένο κατσαβιδάκι).
Μερικά ιστορικά στοιχεία τώρα.
Εμπνεύστηκα από ένα άρθρο που είχα διαβάσει σε ένα Military Modelling (τεύχος Οκτωβρίου 2000) για ένα Panther με ιδιότυπη όμορφη παραλλαγή, κατασκευασμένο από δύο Ισπανούς μοντελιστές κάποιον Jorge Lopez και κάποιον άλλον ... Miguel Jimenez!!
Έτσι το άρμα αναπαριστά ένα όχημα της Wiking Division II Abt.SS.Pz.Rgt.5, (Commander : SS-Untersturmfuhrer : Otto Schinker) της αναγνωριστικής ίλης που αποτελείτο από 5 (ίσως και 6) άρματα με αρίθμηση ΙΙ-011 έως ΙΙ-015, η οποία είχε πολεμήσει στο Kowel της Ρωσίας τον Απρίλιο του 1944.
Φυσικά και εδώ εκκρεμεί να φτιαχθεί μια βάση αναπαράσταση καραλασπωμένου εδάφους και φυσικά να λασπωθεί λίιιιιιγο ακόμα και το άρμα.
(Η πρώτη φωτο δείχνει τα πραγματικά οχήματα της Division II Abt.SS.Pz.Rgt.5)


