Μετά από πολύυυυυυυυυυυ καιρό ξύπνησα τον Ελέφαντα από την χειμερία νάρκη και του έριξα μερικές πινελιές, μπας και τελειώσει και πάει στην άκρη για να περιμένει την φάρμα.
Πρώτα απ' όλα έπιασα τις ερπύστριες διορθώνοντας ένα βασικότατο λάθος που μου είχε διαφύγει. Έτσι όπως τις δίνει η Italeri, στην εσωτερική πλευρά υπάρχει "δόντι" σε κάθε πέδιλο, ενώ το σωστό είναι δόντι σε ένα παρά ένα. Με διάφορα κοφτάκια και λεπτά πενσάκια λοιπόν, ξεκίνησε το ξεδόντιασμα.

Αφού έγινε αυτό, βάφτηκαν με steel από την σειρά metal cote της humbrol και μπήκαν στην άκρη (για να στεγνώσουν καλά) για περαιτέρω επεξεργασία ...

Με διάφορα χρώματα, τουλάχιστον 5 διαφορετικά, (τα οποία συμπεριλαμβάνουν σμάλτα, ακρυλικά, λάδια ακόμα και σκόνες) έγιναν και ολοκληρώθηκαν πιστεύω, μερικές ακόμα γρατζουνιές και ξεφλουδίσματα του χρώματος (chipping) σε όλο το σκάφος αφήνοντας τελευταία τα φτερά και τους τροχούς.

Επειδή δεν ξέρω κατά πόσο φαίνεται από τις φωτογραφίες αυτές, η δουλειά που έγινε και η οποία ήταν πολύ αργή και επίπονη, θα παραθέσω και μια σειρά από πιο κοντινά πλάνα ...

Κι εκεί κοντά στα τελειώματα "χτύπησε" η καταστροφή
Όλος ο εσωτερικός μηχανισμός που συγκρατεί το πυροβόλο, ξεκόλλησε και αυτό κατέρρευσε

Τεσπα, το τελείωσα και από αύριο μάλλον θα προβώ σε μια μικρή εγχειρησούλα (στην κοιλιά του τέρατος, όπως έχω σημειώσει με το μολύβι) για να διορθωθεί το πρόβλημα ...

Πιστεύω να μην σας κούρασα με το πλήθος των φωτό ...